|
2004-11-26 18:19, kaytee
Ha érdekel valakit a muffin receptje, beirom a megfelelő rovatba.
Várjuk Kaytee!
|
|
|
Rántott, göngyölt, fokhagymás-tárkonyos-snidlinges-petrezselmes vajjal töltött csirkemell - a.k.a Kijevi csirke.
Mindenféle maradék feltétekkel.
És csokis-meggyes muffin, szintén maradék.
Tipikus Hálaadás napi maradékjaink nincsenek, vendégségben ünnepeltünk.
Ha érdekel valakit a muffin receptje, beirom a megfelelő rovatba. Nem is muffin, hanem Cupcake, de muffinsütőben készithető. Vagy rendes tepsiben, amikoris a csokis-meggyes szelet nevet kapja.
|
|
|
Halaadas Napja (Thanksgiving) melyet magyarul Pulykanapnak is neveznek ... Amerikaban ma mindenkinek ilyen volt az asztalan :

|
|
|
2004-11-25 13:43, bovi:
-
Milyen kicsi a nettvilág
-
JÉÉ tényleg ilyen kicsi? Most nem hoznám/lopnám el a halászléjüket is, pedig az aztán a finom eledel!
Ez itt pite, túrós-mazsolás és nagyon finom volt...

|
|
|
Ez a pulyka cici mindjart bekerul a sutobe,termeszetesen foozas utan meg fuszeteztem:oliva olaj,fokhagyma,zsalya,zoldsegzoldje,baberlevel osszeturmixolva es ez a keverek a bore ala benyomkodva,a pulyka kivulrol is sozva-borsozva,majd olvasztott vajjal alaposan bekenve..Zoldseg agyra helyezem a racs heleyett(repa,cellery,krumpli,fokhagyma,hagyma,felbevagva.)

|
|
|
Kerteszlany köszönöm en csak az ötletet lopom
|
|
|
2004-11-24 23:49, Kertészlány:
Èrdekes a lenti kép eredete:
Véletlenül ismerem akié és azt is tudom, hogy a nyáron volt Baján egy fórumos talákozó, egyben kutyakiállitásal, ahol halászlé után ezt ettek
Aki a képet készitette egy nagyon aranyos kutyatenyésztö nö, képei föleg kutyákat mutat be. Tibeti terriereket.
Milyen kicsi a nettvilág
|
Ha nem bánjátok, hoztam egy tál túrós csuszát, Igaz úgy loptam egy másik főzőcskés topikról, remélem nem csukat dutyiba a gazdája, nekem nagyon tetszik.

|
|
|
2004-11-22 11:09, Pompéry Berlin:
-
Cuni, a gombás hús maradékára jöhetsz!
-
Köszi szépen! De azt hiszem màr tul késö és Elkcy elcsipte elölem .... Majd szolj a következö madaréknàl....
|
|
|
Judit,nagyon guszta a hús,finom lehetett,de a süti is nagyon gazdag,issssssteni melegen enni.
_________________ :zita
|
|
|
2004-11-22 11:24, elckerlyck:
-
Ebéd fél kettőkor. Maradékok kiadása érkezési sorrendben.
|
|
|
Oldalt frissíteni,aktualizálni, mert a kassból tölti neked fel a nagyot.
Lecker
Egy ideig beszéltem itt magamban, aspiráltam én is a gombáshúsra. Cuni, risztelünk?
|
|
|
Szóval, x-edik próbálakozásra és n-edik kicsinyítésre ismét megpróbálom. -->
1.) A Gombás hús
2.) Diós "csiga" nyersen:
3.) a már megdézsmált eredmény:
4.)
Semmiért nem vállalok felelősséget
Mindezek ellenére a diós csoda estére teljességgel elfogytott - vendégek nélkül. Különben tálra szoktuk rakni, átalában nem eszünk zsírpapírból, de ez a lávaszerű ömleny nehezen volt adagolható.
Cuni, a gombás hús maradékára jöhetsz! 
|
|
|
Nekem sikerült!
Csak bemàsoltam azt ami a "Tag" mellett szerepel!
Igy ni!
Ezért méghivhatsz megkostolni az eredményt!
|
|
|
Kedves Judit,
szerintem a Account Options/ Make public funkcional Yes helyett a No van ----- ez a hiba oka, ezt kell cserelni.
Udv,
Hunor
|
|
|
Ma is sütöttem egy szép kenyérkét, libazsírral, fokhagymával, miért is olyan jó?

|
|
|
2004-11-21 15:49, Pompéry Berlin:
-
Most, hogy megtanultam fényképezni, azt átmásolni a PC-mre, betenni a photobucket-ra, onnan ide, ... szóval már rettnetesen mindent tudok, mondja meg már valaki, hogy miért nem láthatóak a képek?!
-
Es ne vedd ki a photobucketböl
|
|
|
-
Most, hogy megtanultam fényképezni, azt átmásolni a PC-mre, betenni a photobucket-ra, onnan ide, ... szóval már rettnetesen mindent tudok, mondja meg már valaki, hogy miért nem láthatóak a képek?!
-
Hallo,kedves Pompéry szerintem azért mert a photobucket.com nem támogatja a belinkelést.Tehát idegenek nem férhetnek hozzá a képeidhez.De az is lehet hogy van rá lehetöség úgy beállítani az albumot hogy a hozzáférhetöség álltalános legyen azután menni kell elvileg a linkelésnek is.
Alternativ esetleg egy másik képtárat kipróbálni.Én az origoplay.hu-t ajánlanám.De ott is van egy opció hogy mások is láthassák a te képeidet.Oda be kell tenni egy pipát utána müködik a link
üdv maber
|
|
|
2004-11-21 20:02, fellegvar:
-
- A húslevest ki szokta még megszürni, jobban mondva az elsö forrás után
Akkor csak magam vagyok modern háziasszony
Nem csak a kinézése számit, hanem az értéke az ételnek!
Ha nagyon lassan fözöm alig van hab ratja.
|
|
|
2004-11-21 13:44, bovi:
- A húslevest ki szokta még megszürni, jobban mondva az elsö forrás után lehabozni
|
|
mindjárt tálalom a szakácskönyv oldalon,csak felteszem a pillét a fejemre
:-?
|
|
|
kaprom van, túróm van, csak a lepény hiányzik
_________________ poe
|
|
|
Szépasszonyok!
most egy jó kapros-túróslepényt ennék!
-nagyon kíváncsi vagyok Judit képeire,segítsen már valaki,Rpeti hol van????
|
|
|
mondja meg már valaki, hogy miért nem láthatóak a képek?!
Talán túl nagyok? Ajánlatos lekicsinyiteni a Paint-nál, mielött a Photobucketre teszed.
|
|
|
2004-11-21 14:50, anri:
megegyszer ezer köszönet a finom hazilag örölt paprikaert.
Válljon egészségetekre!!!
|
|
|
|
|
|
Mai ebédünk többféle ihletésű és vegyes sikerű.
1.) Aprólékleves tegnapról. Ma is jó volt.
2.) Gombás hús a Receptek rovat szerinte - sikeres volt, a családi kritika dícsérte.
3.) Diós csiga - szintén a Receptek rovat alapján. Valamit nem jól csináltam, mert a tészta túl folyékony lett (túl sok tejtől?), ezért a töltés után felcsavarni körülményesnek bizonyult, majd a minden oldalán kifolyó lepényt ugyancsak lehetetlen volt 1 cm-es csíkokra vágni. Vágni vágtam de kétcentinként minden oldalán csurgott. Ennek ellenére valahogy átnyaláboltam ezeket a definiálhatatlan alakú valamiket a sütőlapra --> lásd -->
Megsült, de az eredmény csigára semmiképp nem hasonlít. Megegyeztünk benne, hogy a kétcentin múlt egy helyett. -->
Ennek ellenére jól fogyott. Zsófi szerint a kifolyt töltelék anyám londoni rudacskájára emlékeztet ízben. Mindegy. Mégsem vállalom. -->

|
|
|
2004-11-21 13:44, bovi:
-
Ùgy néz ki, hogy ma csak én föztem
-
Bovi en is föztem ! finom paprikas csibet csinaltam nokedlival. mind e mellett a ferjeddel is kellemesen elbeszelgettem
megegyszer ezer köszönet a finom hazilag örölt paprikaert. Nem csak az ize volt sokkal finomabb szemnek is elmeny volt a szine.
Huslevest en mindig lehabozom ma is igy tettem.
|
|
|
bovi 2004-11-21 13:44
Dehogy, csak Te értél rá irkálni
Örülök, hogy boltban járva is én járok eszedben.
A húslevessel én is habozok, nem hinném, hogy azzal valami is veszendöbe menne. Ha fogyókúra van, akkor nem kell habozni, jobb, ha nem olyan étvágygerjesztöen néz ki az az étek.
Viszont a tormamártás érdekelne. Kaptam a komaasszonyomtól egy kis vödörnyi tormát, házilag lereszelve , ecetes lében tartósítva. Ám így nagyon savanyú, élvezhetetlen. Mit tegyek vele?
Tanácsokat "édes élet" jeligére ide vagy a receptes topikba kérek
|
Volna egy kérdésem gyakorlott háziasszonyokhoz:
A húslevest ki szokta még megszürni, jobban mondva az elsö forrás után lehabozni?
Tudom, akkor szép a leves, ha sárgán, átlátszón gyöngyözik, de hallottam már azt is, hogy a habban van az értéke.
Ma nagyon finom húslevesünk volt, de zavaros.
A húshoz kétféle mártás, a drágám csak a paradicsommártást szereti, ez nekem már a könyökömön jön ki, a tormamártás jobb volt!
Héjánban fött krumpli hozzá, mivel úgy marad benne a vitamín
Szóval, ma délben egészségesen táplálkoztunk
Estére magyünk kagylót enni!
|
|