|
Töltött paprika (paradicsomban fôzve, és nem rántással!).
Holnap mi megyünk vendégségbe, vasárnap pedig magam füszerezte tarját sütök, sok-sok párolt zöldséggel és krumplipürével.
Nasinak ugyancsak magam készítette olivaolajban érlelt vegyes sajtkockácskák ici-pici borocskával (vagy sörrel).
|
|
|
2004-10-28 21:30, barabera:
Nektek könnyü dolgotok van a Geier'sszel a közelben.
Egyszer majd én is arra járok, remélem.
|
|
|
Ja es pont tegnap vettem az itteni nemetnel finom friss elesztot..Langost akarok sutni:)
|
|
|
Szia,Mi Sarasotaban elunk,a hentes neve itt:Geiers
A hudsoni nevet nem tudom,de megkerdezem a baratnomtol aki ott lakik.Egyebkent hudson tampa felett van kicsivel.Meg nem jartam a ti varosotokban,bar orlandoban mar voltunk a kislanyunkal.Nagyon elveztuk:)
udv:barabera
|
|
|
2004-10-28 02:16, barabera:
Azt hittem, korábban válaszoltam, de elvihette a cica!!!
Hol laksz? Mi Poincianaban, ami Orlando mellett van.
Itt nincs olyan jó üzlet, amiről irsz. Nekem a Bendétől kell rendelnem magyar dolgokat, de a választék nem túl nagy.
Mi a neve a boltnak, ahol magyar kaját vásárolsz? Hol van? Hol van Hudson a hentessel????
|
|
|
Kedves Kayte.
En is itt elek,floridaban.En szerencses helyzetben vagyok,van a varosunkban egy nemet hentes,nala vasarolok.Van magyar gyulai kolbasz,van kolozsvari szalonna,levestesztak,vegeta,fozos pudingpor,es bejgli!Isteni bejgli,dios es makos,de van racsos tesztajuk is.Itt veszek magyar kolbaszt,amit sutni kell.Hudsonban is van egy magyar hentes,nala meg vereshurkat is lehet kapni!
Feher repat en az alberton-ban vettem,es savanyu kaposztat is..
Te merre fele laksz?
udv:barabera
|
|
|
erre gondoltal? : 
|
|
|
2004-10-27 22:45, bobe:
-
Ettem en mar annyi merget meg egy pici nem art
Mondtam mar, hogy olyan uvegbol ne igyal, amin koponya van.
|
|
|
2004-10-27 20:00, zitazita:
-
Bobe!
kicsit messze vagy,hogy visszacseréld,ha legközelebb hazajössz/siess/hozd vissza.......okos vagyok mi???????
-
Nem dobom ki es nem viszem vissza
mert lehet jövöre nem arra jarok kulonben is a Dunan azt mondtak csak akkor van veszely ha egy evi adagot egy het alatt eszem meg. Ez nem all fenn . Ettem en mar annyi merget meg egy pici nem art
|
|
|
2004-10-27 21:55, kaytee:
-
2004-10-27 21:25, osyna:
Kedves Osyna,
küszi szépen, és nagyon jó, amit irtál, de én USAban élek, ahol libamáj NUKU. Azaz van, de mini. Nem szabad tömni a libucikat és nem is importálnak, csak talán konzervben, pástétomként.
Ugyanez a helyzet kacsamájjal is. A többi májfélével itt a rossz gyerekeket szokás ijesztgetni. Én szeretem, de itt nem igazán népszerü étel.
Ezen kivül nem kapható "magyar" tipusú fehér paprika, normális füstölt szalonna, spárgatök, amiről már siránkoztam korábban, fehérrépa, liptói túró, savanyitott káposztalevél... nem lehet venni bejglit se! - ha nem Amerika lenne, azt irnám, ez egy vacak hely
|
|
|
Bocs 20-25 perc alatt!
_________________ OSYNA
|
|
|
Kaytee! Csinálhatod szerintem bármilyen más állatnak a májával. Csak akkor darabold fel kockákra. Én már csináltam pulykamájjal is, a libamájat azért erre sajnáltam. Tul.képpen libamájat is süthetnél, bár nem épp olcsó dolog. 1-2 órára áztasd be fokhagymás tejbe, majd vegyél 2 doboz libazsírt (alighanem ezen megakad a dolog), szóval azt felforrósítva, és beledobva a libamájat, majd pár perc múlva megforgatva a másik oldalára, cca. 2-25 perc alatt átsül. Tűvel szúrkálva kell megnézni, hogy folyik-e még belőle lé vagy sem. Sózni nem szabad, csak amikor már kész.
Üdv.
_________________ OSYNA
|
|
|
Bobe!
kicsit messze vagy,hogy visszacseréld,ha legközelebb hazajössz/siess/hozd vissza.......okos vagyok mi???????
_________________ :zita
|
|
|
bobe,ne dobd ki,ha visszaviszed,kicserélik,attól függ hol vagy??
_________________ :zita
|
|
|
|
|
|
http://index.hu/gazdasag/magyar/pap041027/
Ezt a hirt találtam hirtelen a pirospaprika-botrányról.
|
|
|
én is épp most olvastam az origón
valamelyik dél-amerikai országból hozták be és magyar termékként adták el. Ez nem az elsö paprikabotrány, pár éve volt a miniumporos és elötte téglaporral dúsított. Valóban érdemesebb talán biztos helyröl, magántermelötöl vásárolni
_________________
poe
|
|
|
Na ez tenyleg nagy hir!
Most mit tegyek dobjam ki mind?
|
|
|
Képzeljétek!
Mostani hír,Magyarországon minden kalocsai és szegedi őröltpaprikát azonnal kitiltottak a boltokból ,mert mérgezőanyagot találtak benne!!!!!!!!!
az egészségügyi miniszter homokba dugja a fejét,állítólag már 2003.-ban dobozoltakban ,valami külföldről hozottal keverték!!!!!!!!nekem bogyiszlói van,termelőtől és ismerős,nagyon szép.
_________________ :zita
|
|
|
2004-10-27 17:17, kaytee:
Nézz ben a receptesbe, van a részedre két egyszerü recept, amit könnyü csinálni és elvinni is.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Jányok
Miket irtok?
Túrókészités... "csak" több tucat palacsinta sütése
nem halálra akarom magam dolgozni!
A csirkemájas recept nekem nagyon tetszik, de a férjem azonnal beintett, ő útálja és meggyőződése, hogy a világ legmérgezőbb étele, mert a csirkékkel itt MINDENT megetetnek - a szó szoros értelmében, mindent.
|
|
|
Bobe!
Igen,vannak akik palit fognak,palimadarat,szegény pali!!!!!!
Viszont a hortobágyi palit,van ,aki be is bundázza,úgy süti ki,hát.......jók az idegei.
_________________ :zita
|
|
|
2004-10-26 18:36, zitazita:
-
Vigyél hortobágyi palacsintát!!!!!!
"csak" palit kell sütni/20-30.-at/ és pörköltet.
Összedarálod,ízesíted,leöntöd tejföllel,összetekered,beteszed a sütőbe.
Tök egyszerű,csak türelem kell hozzá.
Megenném én is.
-
Mi az hogy palit sutni? nalunk a palit fogjak föleg a palimadarat 
|
|
|
2004-10-26 18:48, Pompéry Berlin:
-
2004-10-26 18:36, zitazita:
-
"csak" palit kell sütni/20-30.-at/ és pörköltet (?!) ....
-
Judit!
Tudtam,hogy csirkéből van,csak siettem,pörköltet írtam,mert a cs.paprikás is hasonlóan készül.Igen ,az igazi Hortobágyi az,amit te írtál.
Különben Issssteni!
-
_________________ :zita
|
|
|
2004-10-26 17:28, kaytee:
-
Hogy kell túrót készíteni? 1 liter tejből.
Megaltatod a tejet, összekevered, szép lassan felmelegíted kb 60 fokra, ha kihült szitában lecsurgatod.
Tartós tejből pedig, felforralod és belecsvarsz a forró tejbe egy citromot, kicsi só is mehet bele. Ha kihül szintén lecsurgatod, már keverheted is bele a finom citromhéjat és töltheted a palacsintákat. 
|
|
|
Kaytee!
Én még új vagyok a társaságban, de a konyhában talán nem kezdő és van egy jó ötletem is. Nálam mindig bevált.
Ánizsos csirkemáj brokkolival
Hozzávalók 6-8 személyre: 70-80 dkg csirkemáj, 1 kg brokkoli rózsáira szedve, 3-4 dl száraz tokaji, vagy más finom bor, 2 dl tejszín, só, bors, 2-3 mokkáskanál ánizs, 1/2 dl szójaszósz.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben majdnem puhára főzöd, ez 5-7 perc. A megtisztított, megmosott csirkemájat beleteszed a száraz fehérborba, amibe belejön még a bors és az ánizs, majd ebben puhára főzöd a májat. Ha kész, belekevered a tejszínt, kicsit megsózod és a lében hagyod kihülni.
Veszel egy szép nagy kerek salátástálat, a szélére teszed körbe a brokkolikat, majd a közepére a csirkemájat és ráöntöd a levét. Díszítheted néhány vékony paradicsomgerezddel, vagy keménytojás-szeletekkel, de ha ezt nem teszed, akkor is tökéletes.
Nagyon finom és megunhatatlan. Egész különleges lesz a máj ebben a boros, tejszínes lében.
Sok sikert és jó szórakozást.
Üdv/OSYNA
_________________ OSYNA
|
|
|
2004-10-26 18:36, zitazita:
-
"csak" palit kell sütni/20-30.-at/ és pörköltet (?!) ....
-
Zita, egy világ omlott össze bennem! Tudd meg, hogy a Hortobágyi lényege, hogy éppen nem pörköltből, hanem paprikás csirkéből készül!!! Ez indokolja meg vagy jogosítja fel a tejfölös szószra a végén.
Különben meglehetősen macerás a dolog, lévén több napos feladat - és ráadásul kalóriadús is. A magam részéről, ha ritkán rászánom magam, inkább főételnek adom.
Különben Issssteni!
|
|
|
Vigyél hortobágyi palacsintát!!!!!!
"csak" palit kell sütni/20-30.-at/ és pörköltet.
Összedarálod,ízesíted,leöntöd tejföllel,összetekered,beteszed a sütőbe.
Tök egyszerű,csak türelem kell hozzá.
Megenném én is.
_________________ :zita
|
|
|
kaytee 2004-10-26 17:28
Nem tudom, hogyan kell töltött uborkát, gombát csinálni
Beteszem a "receptet" a receptes topikba, jó? Ha nem most, talán másnak, máskorra jó lesz.
_________________
poe
|
|
|
Köszi az eddigi 5leteket!!! Jöhetnek még
A kapros-túrós réteshez sajnos fel kéne áldoznom a Virginiából, barátnő által márciusban ideimportált, és azóta fagyasztott túrót. Itt ugyanis nem kapni olyat, ami megfelel palacsintatölteléknek, túrógombócnak, stb. Gondolom, érthető, hogy
ekkora áldozatra nem vagyok hajlandó, sorry.
Nem tudom, hogyan kell töltött uborkát, gombát csinálni. A paradicsom meg hirtelenjében (nem fogjátok elhinni) hiánycikk lett. Van a boltban, de méregdrága és éretlen.
A kisfasirtok nagyon jó lenne, ha más csinálná meg. Bevallom, lusta vagyok ennyit dolgozni.
A körözött jól hangzik, de nem tudom, vacsorakajának elmegy-e.
Viszont a svéd szendvicstorta igen igéretes. Csak még sose csináltam.... Átfutottam Böbe receptjeit, és megnyugodva láttam, hogy van köztük olyan is, amihez nem kell rénszarvashús meg kaviár.
|
|