2018. december 13. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-15 08:45   
2004-10-14 20:47, kaytee:
-
Tejfeles, kapros tökfőzeléket csinálok vacsorára.

Kedves Kaytee, akkor ezt is még az elöfözés után besózod? Ha már nem enged levet, mégsem drága. Egy hagyományos töknek a fele lé! Legalábbis én úgy fözöm, hogy gyalulás után egy órára besózom és kinyomkodom.

Máskülönben, nem látom sehol, mikor jöttetek vissza délröl? Milyen volt?

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-14 20:47   
Tejfeles, kapros tökfőzeléket csinálok vacsorára.
Sajnos nem az igazi magyar tökből, hanem az itteni spagettitökből. Mást nem kapni itt. Férjemnek kellett kettévágnia, mert a héja olyan, mintha páncélozták volna. Nem tudtam beleszúrni se a kést, hogy kettévágjam. Ezt nem lehet pucolni se, gyorsan meg kell főzni,kettévágva, akkor a belseje OK lesz.
Az az egy jó benne, hogy öngyalulós. Amikor megfőtt félbevágva, villával gyönyörüen ki lehet operálni a héjából.
Ekkor kell besózva állni hagyni, majd ismert módon főzni. Sose fő szét, ez is szerencse.
Szóval ilyet főzök ma.
Az ára is jó volt: 76 cent fontonként, ami kb. 1.6o dollárra jön ki kilónként. És a tök súlyának legalább 75%- a páncél, a másik 5 a magok... nem mondom, hogy olcsó.
És extrát kellett vennem, hogy jusson majd a szomszédoknak is. Hadd ismerjék meg a magyar konyhát. Tegnap egyikük s.k. gyártmányú, frissen sütött kenyérrel, másikuk egy isteni kakaós kuglóffal örvendeztetett meg.
Holnap megcsinálom zitazita túrófánkját, majd abból is kapnak.
Egyszer már csináltam túrófánkot itteni receptből, de nem emkékszem, kié volt. Az is nagyon-nagyon finom lett, és nagy siker a kenyeres szomszédoknál. A másiknak nem jutott. Azaz irigyek voltunk, magunk akartuk megenni a többit.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 22:45   
Ma megsült az első adag gesztenye, holnap megint piacra kell mennem.
Nem lehet belőle eleget sütni.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 09:36   
És ma mit eszünk?
Szarvasragu lesz, nekem tejfölössen, párom annélkül. Valószinü zsemlegombóc kiséri és saláta. Semmi utóétel vasárnapig

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 17:59   
2004-10-10 11:48, zitazita:
-
Zita,

fagyasztott gesztenyepürét Baselban láttam utoljára mikor 3 éve ott voltam, itt olyan nincs is, csak konzerv. 4 hétig voltam anyámnál akkor és állandoan azt kaptam.

A multkor a helybeli olasz csemege üzletben vettem franciát de az izetlen volt. Anyám nekem tubusban küldött régebben ami speciális küldés nélkül is szerencsésen ideért. Mikor itt a San Fernando Valley-i Quickshipnél rendeltem Gyulait, azok a csomagba száraz jeget tettek hogy ne romoljon meg, de express volt feladva. A honlapukon láttam hogy árulnak svájci Hero gesztenyepürét konzervben. Jövö héten ha ismét nyitva lesznek elmegyek még megnézni a német deliben is, habár eddig ott nem láttam. Friss gesztenye itt majd csak Thanksgiving elött lessz a pulyka töltéshez.

Andrea



 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 17:37   
2004-10-07 21:24, Kertészlány:
-
Ez nem ér! Mikor idejövök, elolvasom mit írtatok, mindig éhes leszek. De nagyon!
-
Erre én talàltam egy megoldàst: Csak teli hassal ülök ide, és màsnapra keresek ötletet.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 15:30   
2004-10-10 09:24, poesje:
-
Bovi kedves, azzal a agesztenyepürével ne kínozz. Hol veszed a hozzávalót?

Nem tudod?
Szept.-ben 2 hetet a Bükfürdöben voltunk, hazafelé Sopronnál a TESCO-ban alaposan bevásároltunk ilyeneket. Volt nálunk erre a célra külön hütöláda, ami az akuról hüt.
Sokáig vártam én is egy ilyen alkalomra.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 11:48   
Andrea!
Írd meg ,hogyan,mennyi gesztenyepürét küldjek,csomagban lehet fagyasztottat küldeni????
szívesen megtenném
_________________
:zita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 09:32   
Ma este Rumaki volt mivel végre megkaptam Edithtöl a receptet, csirkemáj soya sauceban pácolva és meghintve fokhagyma porral, aztán vékony amerikai szalonnaszeletekbe tekerve fokpiszkáloval átszurva és olajban kisütve. Az eredeti receptben van waterchestnut is amit elhagyok, nem rajongok érte) Hozzá Thai rizs (kész keverék dobozban jön), vegyes saláta. Utána gyümölcssaláta Marsalaval (alma, körte, banán, narancs és vörös szöllö).

Lányunk mivel tegnap nem tudott jönni inkább a maradék káposztástésztát ette meg ma sok frissen örölt borsal meghintve, mert azt kérte tegnap.

Gesztenye pürét nehezen kapni itt, kellene rendelnem a magyar boltbol postán.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 09:24   
Bovi kedves, azzal a agesztenyepürével ne kínozz. Hol veszed a hozzávalót? Vagy 12 éve nem ettem, mert mindig nyáron mentünk haza, az meg téli kínálat a cukrászdákban. Összefutott a nyál a számban...
várom a címet, hol lehet ilyen finomsághoz hozzájutni.
Nálunk csirkefasírt lesz, zöldborsófözelékkel, persze elötte húsleves.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 08:40   
Mit szóltok ma egy töltött piphez? Sültburgonyával és párolt fehérkáposztával.
Utána tejszines gesztenyepüre.
Ennél magyarosabban, már nem is lehetne a vasárnap

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-09 08:02   
Andrea,én besamelt csinálok,majd keverek bele reszelt sajtot,vékonyra vágott sonkát,szerecsendiót és leöntöm,sütöm.
_________________
:zita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-09 00:31   
2004-10-07 18:38, poesje:
-
Ti hogy csináljátok a rakott karfiolt?
-
Én csak ugy ahogy otthon tanultam, tejfeles szoszt a fött karfiolra és a tetejére piritott prézlit, de mindig van hozzá valami hus, mi sem vagyunk vegetáriánusok.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-08 01:38   
A spanyol konyha ISSSSSTENI! Leírhatatlan gazdagságú az előételek variációja: Tapas.

Miután kiraboltak, valamint az utolsó napunk a hatóságokkal telt, sajnos nem volt módunkban beszerezni Barcelonában azokat az édességeket, amelyeket férjemnak akartunk volna hozni ajándékba. Ezért elhatároztuk, hogy hosszabb ideig - ameddig a felíyrt receptekből futja - Tapas- variációkkal fogjuk elkényeztetni.

Addig is, amíg megszülöm ezeket és leírásukat, Zuló írhatna ebben a témában néhány tippet.

Egyáltalán: egész úton Rád gondoltam, Zuló! Annyi kérdésem volt, amelyekre a bennszülöttektől - főleg nyelvtudás hiányában - nem tudtam választ kapni!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-08 01:33   
2004-10-07 18:38, poesje:
-
Nagyon finom változat, ha az egyben félkeményre főzött karfiolfejet "betakarod" fasírtmasszával, arra a prézlit és félórát sütöd.

Magam legjobban tejfölbe kevert tojással llleöntve és prézlivel szeretem, de a kolbászkarika sem szentségtörés. Egyáltalán: semmi nem szentségtörés, ami ízletes.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 21:24   
Ez nem ér! Mikor idejövök, elolvasom mit írtatok, mindig éhes leszek. De nagyon!
 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 18:43   
2004-10-07 18:38, poesje:
-
Ti hogy csináljátok a rakott karfiolt?
-
En kemenyre fott tojas karikakat teszek mint a rakott krumplira es persze prezlit .

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 18:38   
Ti hogy csináljátok a rakott karfiolt? Holnapra azt terveztem, és tennék a rózsák közé pár karika magyaros füstölt kolbászt, ha nem lenne szentségtörés. Párom ugyanis nem a nyulak családjában látta meg a napvilágot.Van esetleg más ötlet?
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 16:55   
2004-10-07 13:44, poesje:

Igen, magam húzom ki a zacskóból, de a török vagy jugoszláv üzletben veszem. Annyira konyhatündér nem vagyok

Ez hihetetelen, mit üzöl egész nap


-

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 13:44   
Bovi
"A rétest magad húzod ki, mielött megtöltöd? "
Igen, magam húzom ki a zacskóból, de a török vagy jugoszláv üzletben veszem. Annyira konyhatündér nem vagyok

_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 13:22   
2004-10-07 01:06, poesje:
-
Ma bableves volt nálunk, meg mákos-, meggyes-almásrétes.

A rétest magad húzod ki, mielött megtöltöd?
Ehhez én nagyon értek, de csak magyar réteslisztböl
Sajnos a hozzáertés nem elég, kedv kellene, ami most hiján van

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 01:06   
Ma bableves volt nálunk, meg mákos-, meggyes-almásrétes. Holnap töltöttpaprikát eszünk majd.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-06 13:42   
Ma remek egytálételünk volt: kevés füstölthus, sok fözelékféle, de nem össze-vissza, recept után
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-06 09:32   
kedves gvirag
Nyugodtan próbáld ki - akár titokban is - már többen megtették, és mindenki elégedett. Espa férje szerintem csak sajnáltatni akarta magát a mosogatás miatt
_________________
poe

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-06 09:12   
2004-10-05 18:45, espa

Gondoltam titokban megpróbálom, aztán ha sikerül eldicsekszem vele. De, hogy a férjed így járt teljesen elbizonytalanodtam.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 22:12   
2004-10-05 21:55 Perec az attól függ, milyen a hús, meg a mézeskalács. Ha neked tetszik a színe, már jó
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 22:08   
szegény ez karóba van húzva
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 22:03   
En igy csinalok grillcsirket

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 21:55   
Most vettem le a "zuurvlees-t" a tűzhelyről, holnapra lesz. Remek ecetszag van! Csak azt nem tudom, Poesje, mennyire sötét legyen az a sötét szaft?
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 20:49   
2004-10-05 18:45, espa:

Hogy csináljátok?

Nálam nem volt gond, kijött egy darabban, ami a pipi alatt volt, a többi összesem állt.



 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó