2019. július 16. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 18:52   
Espa "Hogy csináljátok?"
Több dolgot is tehetsz.
1. ha kihül, egyben kipattintható, csak alá kell nyúlni (ez férfidolog )
2. beáztathatod egy-két napra, néha megkavarod, majd a zavaros löttyel megkínálod a kagylót
3. kibéleled fóliával a tepsit

_________________
poe

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 18:45   
Sütöttem csirkecombot són. Szóval egy kiló só a tepsibe és rá a csirkecombokat.

Fergeteges volt, nagyon finom. De a zuram azt mondta legközelebb ilyet akkor csináljak amikor nem neki kell a tepsiből kivarázsolni a sót .

Állitólag alig tudta kirobbantani. (Én hála Istennek nem voltam itthon )

Hogy csináljátok?

_________________

 
 klukacs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 16:44   
Köszönöm!
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 12:16   
Azt hiszem en nem is fözök többet itthon .
Kinyitom ezt az oldalt es odaültetem a paromat a gép elé. Remelem jol is lakik majd ennyi finomsagtól.
En gratinirozott lepenyhalat keszitettem mára. Gondoljatok joizu lesz?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 12:06   
Szia klukacs
Kettöt is találtam a www.mindmegette.hu oldalon, használd egészséggel.
1. Ddmapur (tökleves húsgombóccal)
Hozzávalók: 50 dkg csontos hús, 1 tojás, só, bors, tárkony, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes tök, fél dl olaj
Elkészítés: A húst ledaráljuk, összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával, tárkonnyal. Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle. A tököt kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A hús csontjából erőlevest főzünk, leszűrjük, felforraljuk, hozzátesszük a tököt és a húsgombócokat, olajban dinsztelt hagymát, tárkonyt, és készre főzzük.
2. Vermutos sütötökkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sütőtök
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 dkg füstölt szalonna (bacon)
2 dkg vaj/ margarin
1/2 dl száraz vermut
5 dl húsleves (kockából)
2 evőkanál tisztított tökmag
1,5 dl tejszín
Előkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A vajban/margarinban egyidejűleg megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, szűrőlapáttal tányérra emeljük, lefedjük, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a húslevest és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Botmixerrel sima krémmé-péppé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát-szalonnapörcöt, valamint a tökmagot, és mihamarabb tálaljuk.
jó étvágyat hozzá
_________________
poe

 
 klukacs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 11:41   
Sziasztok,

Tudja valaki a tökleves receptjet?
Letezik egyaltalan olyan?

Elöre is köszönöm!

Kriszta

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 10:55   
Nalam ma köleskasa lesz hagymas repafözelekkel, hozza sült hal.Desszertnek meg birsalmakompot!
_________________

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 10:16   
nálunk hagymás-tejfölös marhaszelet lesz német zsemlés gombóccal, finom ám az is
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 09:57   
Ma pisztránot füstölünk, melegen salátával esszük. Még 3 db van és végre elkell pusztitani az idei fogást.
_________________
üdv:bovi

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-04 23:08   
Ma a szombati bográcsos birkapörkölt maradékát pirított tarhonyával és uborkasalátával ettük. A kutya nagy örömére sok csont is volt benne.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-03 22:47   
Ma csirke-becsináltleves volt, meg sütöben sütött csirkecombok, krumplival, tejfölös-fokhagymás uborkasalátával, utána muskotályos szölö.
Holnap ugyanez, mert hétfönként szabadnapos a szakácsnö, "maradék" nap van
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 23:23   
Mary
"Én nem tudok a birsalmával mit kezdeni"
ha sok van, megtisztítva, földarabolva a mélyhütöben sokáig eláll. Cítromos vízben tartsd , amit már megpucoltál, akkor nem barnul meg. Nagyon finom kompót készülhet belöle, szegfüszeggel, fahéjjal, cukorral. Üvegbe is rakható, darálva lekvárnak, birsalmasajtnak, szósznak készíthetö.
Ha ennyi a fölösleg, nekem is küldenél?
Valamikor nekem is volt 2 fám, akkor még osztogattam is kosárszám. Állítólag a birsalmafa minden 3. évben terem sokat
üdv

_________________
poesje

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 23:18   
2004-09-26 14:24, poesje:
-
megsül a tökéletes grillcsirke, ropogós, piros, a zsírt fölszívja a só
-
Kedves Poesje !
A csirke nagyon finom volt ! Koszi a jo receptet !

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 23:09   
Mai ebédem részlete, ajánlom mindenkinek, aki stresszben vagy idöhiányban szenved. Nem ajánlom olyannak, aki másnap fogászatra megy .

Fokhagymaleves

Kevés forró olajon megfuttatunk egy kanál lisztet, azonnal feltöltjük hideg vízzel. ìzesítjük leveskockával, Vegetával vagy egyéb ételízesítövel. Belenyomunk (ízlés és vízmennyiség szerint) néhány cikk fokhagymát. Minél több, annál jobb. Marékszámra rizset dobunk bele, amíg duzzad, felverünk néhány tojást, belecsorgatjuk, kavarjuk és kóstolgatjuk. Aztán még egy kis ecet bele, esetleg tejföl (de ezt teheti mindenki magának a tányérba). A kályha gyorsaságától függöen kb. 15 perc és idiótabiztos leves, nem lehet ellöni. Ha a rizs nagyon dagad, hosszú lére lehet ereszteni. Mégis utána mindenki megnyalja a száját. Próbáljátok ki!

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 22:38   
Én nem tudok a birsalmával mit kezdeni, kivéve a szekrény tetejére tenni és élvezni az illatát. Büszkén jelentem: a vásárolt házikómhoz nem csak három almafa, hanem két birsalmafa is tartozik. Nektek adnám, ha lehetne...
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 20:17   
2004-10-02 19:42, espa:
-

Miért nem hoznak piacra birsalma illatu air freshenert? Én rögtön vennék!

Nálunk ritkán lehet kapni friss birsalmát, leginkább még a nyitott piacokon, ha a mexikoiak árulják. Az olasz boltban vettem tavaly argentin birsalmasajt konzervet ami nagyon finom volt, hamarosan elzarándokolok megin egyért.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 20:06   
Tegnap rakott karfiol volt tejfellel és piritott olaszosan füszerezett prézlivel rajta (nem volt más itthon), hozzá Knorr spanyolos rizs (dobozban készen, microhullámmal könnyü volt elkésziteni) s fagyasztott, kész barbeque csirkecombok hozzá.

A festés mellett nem sok eröm marad nagyobb fözöcskézéshez. Megszerettem viszont a Black & Decker zöldség párolo gépemet és azota sokszor készitek zöldségféléket.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 19:49   
2004-10-02 19:42, espa:
-
Jaj, ne is említsük többet a birsalmát. Mindjárt keresni kell a nyáladzót!
Látod, ez például hiányzik.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 19:42   
2004-10-02 19:37, Perec:
Nálam biztos nem illatozhattak volna sokáig!
-----------------
Igen Perec tudom, de az ILLLLATA!!
Tudod az valami fenséges!
akárhányszor mentem a kamrába mindig csak szagoltam bele a levegőbe. És ettől nem akaródzott megválni.
Mindig azokat használtam el, amelyek el kezdtek romlani


_________________
www.omega3.hu

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 19:37   
2004-10-02 19:20, espa:
-
Holnap birsalma szószt csinálok.

De jó Neked!
Nagyon-nagyon szeretem a birsalmát, kompótnak, szósznak, még nyersen is megeszem. Nálam biztos nem illatozhattak volna sokáig!

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 19:20   
Holnap birsalma szószt csinálok.

Saját kertből garantáltan vegyszermentes birsalmából (gőzünk nincs hogyan kellene permetezni, igy aztán ez mindig elmarad )
Képzeljétek tavaly olyan illata volt a birsalmának, hogy sajnáltam elhasználni, hetekig illatositott a kamrában.
Aztán, ami még ehető volt azt megfőztem

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 16:30   
Holnap vendégek jönnek és hortobágyi palacsinta lesz !
Bovinak kellemes kimenöt kívánok!
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 16:29   
Mindenkinek kivánok sok finomságot hétvégére!
Nekem kimenöm lesz a konyhából 2 napig

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 06:08   
Gomboc )

Ezt nevezem! Zagyva kérdésemre milyen pontos válasz. Ki is nyomtattam tüstént és már szaladok is a hozzávalókért. Slivovicám van, a Tiédet majd akkor igyuk, ha visszahívsz valami új finomságra.

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 03:09   
Kedves Ibolyka es Gomboc !
Most mar csak az a nagy gondom , hogy ha en ezeket a finomsagokat elkeszitem , hogy tudjam ugy megenni , hogy az en koleszteres ferjem ne kivanja meg ... Mar latom elore , hogy le kell mondjak rola , mert nem akarom , hogy kisertesbe essen es a vegen az en lelkemen szaradjon ,ha rosszul fogja erezni magat .

 
 ibolyka1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 01:53   
Sziasztok! nekem egy Lapcsanka receptem van nagyon finom!!! 6 db krumplit megreszelni (pici vekonnyal) 2 egesz tojas, nagy csipet so, nagy csipet oroltbors,2 gerezd fokhagyma belereszelni vagy szetnyomni es annyi finomlisztet hogy lagy massza legyen. Egy serpenyobe olajat forositani (corn) es a masszat evokanallal adagolva (5-6) eros langon sutni,(hogy az olaj mindig forro legyen)es ha szepen megsult megforditani a masik felet is megsutni. Jo etvagyat kivanok Ibolya
 
 gomboc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-01 23:40   
2004-10-01 21:58, gvirag
--
Hogy minden kétséged megszünjék:

Sztrapacska I.

60 dkg burgonya, 30 dkg finomliszt, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg juhtúró, 3 evökanál zsír, 1 pohár tejföl, só.
A burgonyát meghámozom, lereszelem, a liszttel, sóval galuskatésztát keverek belöle. Evõkanállal kis galuskákat szaggatok a forrásban lévõ sós vízbe. Amint feljönnek a tetejére, kiszedem és lecsurgatom. A szalonnát kis kockákra vágom, kevés zsíron kisütöm, a töpörtyûjét kiszedem és a galuskát ebben a zsírban forgatom meg. Elkeverem a juhtúróval, tetejére rászórom a töpörtyüt, meglocsolom a tejföllel.


Juhtúrós sztrapacska II.(Tóthaluska, Brindzové halusky)

1 kg burgonya, 1 tojás, 5 dkg zsír, 4 dkg liszt, 20 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna.
A krumplit meghámozom és nyersen lereszelem. Hozzáadom a lisztet, a tojást, a zsírt és galuska keménységõ tésztává szaggatom. Lobogó sós vízben kb 10 percig fõzöm. Onnét kivéve leszûröm, a kisütött szalonnazsírra szedem, megszórom juhtúróval, meghintem a szalonnapörccel és sütõben átmelegítem.

Jó étvágyat! Meghívnál egy MEO-ra? A slivovicát én állom!




 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-01 21:58   
Ezzel a sztapacskával én mindíg bizonytalanságban vagyok. Úgy tudom ez egy tipikus szlovák étel. Juhtúrót liszttel kevernek össze, gondolom sózzák is és kifőzik apróra szaggatva. Aztán tesznek rá tejfelt (hidegen) és kockára vágott pirított szalonnát (forrón). A tésztát azonnal ki kell főzni, mert hamar megfeketedik ha állni hagyják.

Namármost a Felvidéken jártamban egy vendéglőben kértem sztapacskát. Csodálkozva néztek rám. Körülírtam, hogy mire gondolok, mire közölték, hogy az amit mondok az "haluski". Hoztak is, de csak távolról hasonlított az otthon megszokottra.

Szóval most mi a helyzet? Azonos ételről van szó, csak az elkészítés módja változik vidékenként, vagy két különböző étel a haluski, meg a sztrapacska. Aztán a haluskinak sztrapacska a magyar neve, vagy a sztrapacska meg a haluski is szlovák név, amely ugyanazt az ételt jelenti, csak vidékenként az elnavezés más. Lehetnek még variációk, de én már teljesen összezavarodtam.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-01 21:05   
Mi történt? Ma mindenki hideget evett?

_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-30 18:07   
2004-09-30 17:54, bovi:
-
Igy marad a sztrapacska, az is finom!

És még a szálkákkal se kell bíbelödni
-

_________________
poe

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó