2019. szeptember 16. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 16:29   
2004-09-26 16:19, poesje:
- nem, nem natúr, a só gözében sül meg és elég sós lesz.
-
Koszi szepen a jo tanacsot ! Ki lesz probalva !

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 16:19   
fellegvar

nem, nem natúr, a só gözében sül meg és elég sós lesz. Persze belülre tehetsz bármit, amit szerettek: hagyma, fokhagyma, babérlevél, majoranna, de akkor a krumpli ne oda kerüljön. Ha netán nagyobb csirkéd van, akkor lehet pici sót belülre is szórni.
üdv
_________________
poe

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 16:13   
2004-09-26 14:24, poesje:
-
-a tepsibe 1kg só, arra a pipik. 200 fokon kb 1 óra alatt megsül a tökéletes grillcsirke, ropogós, piros, a zsírt fölszívja a só.
-
Gondolom , a csirkeket fuszerezni kell ??

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 14:24   
Sziasztok
Aki nem akarja a vasárnapot a konyhában tölteni, annak ajánlom a mai menünket 4 személyre:
végy két kisebb csirkét, az aprólékból sok zöldséggel finom leves készül. A csibék hasüregébe néhány tisztított krumpli kerül (köret) , a tepsibe 1kg só, arra a pipik. 200 fokon kb 1 óra alatt megsül a tökéletes grillcsirke, ropogós, piros, a zsírt fölszívja a só. Én fokhagymás-tejfölös zöldbabfözelékkel tálaltam, de lehet saláta, savanyúság, mártás vagy kompót is mellé.
Ja a sót aztán ki kell dobni
jó étvágyat
_________________
poe

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 14:04   
Nos kérem, én ma dög vagyok, úgyhogy a lehető legegyszerűbb ebédet készítem magamnak: a pityóka hamarosan meg lesz sülve, a karaj párolódik egy kis Worcestershire szósz társaságában, a kovászos uborka meg repesve várja az eseményeket
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 10:11   
2004-09-25 23:48, gvirag:

Nagyon jónak tünik a vaddisznó, imádom a vadast, föleg édeskés mártással.
Te nem vajjal készited a bürg.püret?
Nálm ritka "vendég"a vaj, de abbol nem hagyom ki. Amúgy, föként repceolajjal fözök.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-26 10:05   
Ma sertésvesepecsnyét készitek németesen. Férjem ugyanis nagyon szereti a szószos ételeket, ami otthon ritkán volt.
Ehhez vöröskáposztát és németes burg.gombócot csinálok és után az én kedvemért lesz gesztenyepüre. (Hoztam néhány csomaggal otthonról.)
Èrdekes módon, itt annyira megszoktuk a mártásokat szinte minden ételhez, hogy valóban nagyon száraznak tünik otthon a sok sült.
Remélem Ti is jókat esztek ma, ezen az esös, hideg vasárnapon. Mit lehet tenni? Szunyókálni, olvasni meghát enni.
_________________
üdv:bovi

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-25 23:48   
Nagy sikerem volt a vaddisznó sülttel. Reggel nyolctól majdnem délig sütöttem, nagyon nehezen adta meg magát. Végül aztán átsült rendesen, finom omlós lett, csak géppel tudtam szépre szeletelni, a kés alatt szétmállott volna.

Kinlódtam persze az áfonyaszósszal is, az őszibarackból meg alig maradt mire elkészítettem. Hamvas, édes, magvaváló csodás barackokat kaptam tegnap, a héjja is könnyen levállt.

A burgonypiré olyan lett amilyenre most el lehet készíteni, kicsit több olajat és tejet kavartam bele.

A sikert beárnyékolta, hogy menyem inkább uborkát kért, az áfonyaszósszal töltött őszibarack neki édes volt. Meg se kóstolta. (Gergő meg odasúgta, akkor még kaphatok egy kicsit?)

Micsoda barbárság! Persze mosolyogtam és hoztam a gyári csemegeuborkát.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-24 22:54   
2004-09-24 22:02, poesje:
-
hol az idehaza? Nem tudom, mi kapható arrafelé
-
Ha az üzenetnél rákattintassz a Profil-ra ott meg van adva, ebben az esetben ahol kérdezted, az üzenet iroja:

Foglalkozás, földrajzi hely: Budapest

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-24 22:02   
hol az idehaza? Nem tudom, mi kapható arrafelé
_________________
poe

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-24 21:57   
Kedves Poesje,

Köszönöm a gyors választ. Nagyon hasznos lesz.

Sajnos idehaza édes, vagy inkább félédes vörösbor nem igen van. Vannak kellemesen arómás száraz vörösborok. Hölgyeknek mit válasszak?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-24 21:24   
Kedves gvirag
Nem tudom, segítség-e, de itt egy link: http://www.mkk.szie.hu/dep/kerteszet/gbk/oktatas.htm
A közepe táján az oldalnak van olyan, hogy mihez mit kínáljunk.
üdv
_________________
poe

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-24 21:20   
Ma jártam a csarnokban, nagyon szép csirkemájat árultak. Különösebben nem rajongok a belsőségekért, de ez ma megtetszett. Vettem hozzá őszibarackot és megreszteltem. Amikor már majdnem kész volt hozzászabdaltam az őszibarackot és egy kicsit még sütöttem. Töröttkrumlival nagyszerű volt. Sajnos az ilyenkor kapható burgonya még piréhez nem igazán jó, de mire a téli krumpli kijön őszibarack már nem lesz. Kompromisszumot kellett kötnöm.

Kaptam nagyon szép vaddisznó combot is. Holnap lassú tűzön lesütöm egybe vörösborral locsolgatva és áfonyaszósszal töltött őszibarackkal tálalom. Holnapra meghívtam a menyeméket, ez lesz a meglepetés (biztosan nem nézi ki belőlem). Ehhez ugye félédes vörösbor való? Talán Villányi Cabernet-Saugvinon? Ebben nem vagyok biztos (segítsetek).

 
 ibolyka1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 03:13   
Kulomben az a jo modja a mereszkedesnek hogy 1 honappban csak 1x szabad megmereszkedni nekunk holgyeknek es akkor is csak az eggyik szemunkel szabad ranezni a szamokra akkor csak a felet latjuk es az megfelelo
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 00:03   
Meg kell nézni, nem-e szorult valami alája! Ez rontja napi ellenörzést! (fogpiszkáló, hajszál, kullancs - ezek a mai finom mérlegek hamar csalnak!)
 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 23:54   
Ezek a fürdőszoba mérlegek semmire sem jók! Tegnap a fiam is bíztatott álljak csak rá. Mondom nem, nem, inkább nem. Tovább kapacitált. Felálltam rá, az meg nyekk! Mintha az úthenger ment volna keresztül rajta.
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 23:11   
Szerintem az összes rongyot le kell vetni és a törölközöt a hajból kivenni. Olyankor általában helyrebillen a mérleg.
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 19:19   
2004-09-21 19:14, bovi:
-
viszont a mérlegemmel most haragosdit játszunk egy ideig. 3x is lenulláztam és mégis mindig túltengése van

Probaltad mar ugy, hogy csizma nelkul allsz ra?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 19:14   
Sziasztok!
Látom nem haltatok éhen nélkülem sem.
Jaj de jó volt 2 héten át nem fözni!!!
Ettem ám finomságokat: Hortobágyi palacsintát, csirkemájjal töltött bordát,túrógombócot somlói galuskát,gesztenye pürét és egyébb sok jót, viszont a mérlegemmel most haragosdit játszunk egy ideig. 3x is lenulláztam és mégis mindig túltengése van

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 04:47   
2004-09-21 03:27, hunor:
-
Tehat: nem csak az a fajta magyar paprika hires, melybol az orolt paprika keszul? Vagy?
-
És a Cecey paprika? Abbol nem készül örölt.

Itt egy jo oldal sok fényképpel, ABC sorrndben végig lehet nézni, milyen sok fajta van: http://www.g6csy.net/chile/var-g.html


Hungarian Hot Wax Medium-hot peppers, especially good for pickling. Canary yellow, then bright red at maturity. 6 to 8 inches long and 2 inches wide. Plants grow to 2 feet. 75 days to ripen. Heat level is 4. (Capsicum annuum).
California Wonder Dark green maturing to red. Plant grows to 28 inches with an upright habit. 3-4 lobed sweet bell pepper growing to 4 inches by 4 inches. (Capsicum annuum). Heat level is 2-3. 75 days.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 03:27   
Kerdesemhez elozmenyek itt: http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1263&forum=60&83

Tehat: nem csak az a fajta magyar paprika hires, melybol az orolt paprika keszul? Vagy?

Udv,

Hunor


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 18:52   
gyors, olcsó és finom!
1 liter tejet, 1/2 liter jughurtot, 4 tojást, kávéskanál sót összekeverünk, beleteszünk 1/2 kg makarónit (én könyöktésztát szoktam) , legalább 1 órát állni hagyjuk, néha megkeverjük. A sütöt 200 fokra állítjuk, egy tüzálló edénybe öntönk 1 dl olajat, beletesszük a keveréket és kb 1 órát sütjük. Lehet gazdagítani maradék hússal vagy sonkával, reszelt sajttal is. De készíthetö édes változatban mazsolával, darált dióval. Szeletelhetö állagú lesz.
_________________
poe

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 16:54   
2004-09-20 12:12, adi67:
-
Itt nálunk azt a turot veszem mindig, amit Ricotta-nak hivnak, nekem megfelel. Nem tudom milyen a Magyarországon árult, de sose volt semmi bajom se az osztrákkal, se a svájcival. Ha izetlen a turo, lehet belöle sok minden mást is késziteni, körözöttet, turo gombocot, turos csuszát, Varga bélest.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 12:12   
Latom sokan latogatjatok ezt a forumot,remelem en is egy jo otletet tudok adni.Szombaton vettem Ferraraban egy jo hazikeszitesu turot,abban a remenyben vasaroltam .....talan hasonlit a mi hazai turoinkhoz!Tevedtem!Meg ennek a turonak sem volt hazai ize,sot semmilyen ize nem volt.Mivel nem akarom kidobni estere gyurok tesztat es megtoltomezzel a jo izetlen turoval amihez hozzarakok :fot spenoto ,parmezan sajtot tojast,szerecsendiot es soooot.Ennek a toltott tesztanak az a neve hogy Tortelloni.
A vegeredmeny mar finom!
Tik talatok olyan turot a boltokban amilyen Magyarorszagon van????
.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 11:19   
Ezt nem tudtam, de kifogom probalni!
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 09:57   
2004-09-20 09:42, adi67:
-
Néha teszek egyben sült husra is mustárt, bécsi szeletre mindig, panirozás elött (Milanese ).


 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 09:42   
Nalunk itt olaszban nem sok mustart hasznalnak ,amit a boltokban arulnak csak ilyen muanyag dobozban van.Tudjatok hova szoktam a mustart rakni ? Nagyon finom mikor bepacolod a Roast bieft a sutes elott,
megpuhitja egy picit a hust es jo izt ad neki.Ti is igy csinaljatok?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 09:32   
2004-09-19 21:13, Mary:
-
Kedves Mary,

itt is sokféle mustár van, van nekem itthon olyan amiben Bourbon Whiskey van, Champagne, Herbes de Provence, de német Biergarten Senf is van itthon, és Hawaii csipös édes mézes mustár.

Leginkább a Dijon-t használom, nem szeretem a vadsárga amerikait. Sajnos itt sosincs felhasználhato edényben.

Szivesen ennék most egy bajor virslit vagy egy svájci Bratwurstot mustárral és ropogos barna zsemlével.

Helyette ragasztgatom magamra naponta a fogyo tapaszaimat. A vacsora ismét grill csirke volt zöldséggel, készitettem hozzá krumpli purét is, de késöbb este a TV elött vétkeztem és öntöttem magamnak is, férjemnek is egy kis Grand Marnier-t desszertnek.




 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 06:03   
2004-09-19 22:06, gvirag:


Édi vagy!
_________________

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-19 22:06   
Reggel kérdezi a nejem: mit csomagoltál be ilyen szépen?
- Élesztőt, tegnap kerestek élesztőt on line.
- És miért nem vitted el?
- Meggondolták.
- Ja?!

Egyszer ez az arany szivem fog a sírba vinni!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó