2019. június 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 18:39   
2004-08-29 15:50, bovi:
-
Én is napok ota tervezem a kenyérsütést mivel férjem utolso bevásárlása alkalmával nem benyomott konzervel lepett meg, hanem leárazott lisztel ami direkt kenyér sütésre alkalmas ($ 1.25).

A Trader Joe's péksége europaias kenyereket süt, van bajor roszkenyér is amit szeretek és nincs benne tartosito, de az plasztik zacskoban lepakolt felszelelt s semmiképpen nem lehet belöle ropogost piritani. A sima fehér baguette is plasztikos, azt beteszem a toaster ovenbe s ropogos lessz belöle, nem szeletelt. Árulnak papirzacskos kenyeret is ami friss és finom ha az ember megjegyzi a napot amikor hozzák. Van egy nagy zsemlefajtájuk amit nem tudok abba hagyni enni ha veszek, azt a frissen vett kecskesajtal imádom!

Nekem azért van két kenyérgépem, mert párom vette a másikat hogy az hosszukást süt, az elsö, a Panasonic négyszögletest.

Tegnap császármorzsát készitettem mazsola helyett száritott cranberryt tettem bele, hozzá magyar üveges szilva kompotot. Elötte Top Ramen oriental leves amibe buktattam bele 2 tojást.

Brokkoli tegnap elött volt, barbeques csirkecombokkal és rizssel.

 
 cassiopea  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 16:24   
Bovi,

egy masik javaslat:

jollakottan kell vasarolni.
_________________
W

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 16:17   
2004-08-29 16:09, espa:

Azt hiszem ez lenne a leg hatásosabb fogyókúra, ha evés elött elolvasnánk, miket tartalmaz a nyersanyag, mit fogunk enni

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 16:09   
2004-08-29 16:05, bovi:
-
2004-08-29 15:59, espa:

Espa, biztosan igazad van, de mi nincs prepalálva még?
-----------------------
Igen bovi ebben van a legtöbb igazság.


És talán nem a legveszélyesebb a preparált kenyér.
Mostanában szoktam olyan csirkecombot venni, amire rá van irva: GARANTÁLTAN ANTIBIOTIKUS MENTES"

Képzeld mit eszünk meg a másikban
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 16:05   
2004-08-29 15:59, espa:

Espa, biztosan igazad van, de mi nincs prepalálva még? A húst is mielött sütjük centrifugáb kéne tenni, hogy a sok viz kifollyon belöle, meg a föttsonkát is.
Persze disznót nem vághatunk, de kenyeret lehetne sütni.
Egyszer csak veszek még egy kis gépet!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 16:03   
2004-08-29 15:50, bovi:
-
...Persze a magamsütötte más lenne, de az is lehetséges, hogy a végén mégis pékhez kéne menni


Háááááát, ... mi, akarom mondani, férjemuram kipróbálta. Bácskai barátainknál ettünk házikenyeret, akik azt mondták, hogy rém egyszerű. Recept --> bevásárlás --> összeállítás --> kelesztés --> sütés --> ...--> eredmény= malomkő --> kukába vele.

Csak egy lényeges dolgot felejtett el barátunk megemlíteni: t.i. hogy hány foknál kell sütni. A ház ura 150 C-ot választotta, amely a kenyeret egy egyenletes, vastag héjjal gazdagította. Nem találtunk olyan kést a házban, amellyel el lehetett volna vágni. A baltát sajnálta rá.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 15:59   
2004-08-29 15:50, bovi:
-
Itt Németo.-ban vagy 200 féle kenyér van, aki itt nem talál magának valót az....
---------------------------

Tudod Bovi van kenyér bőven, de:

Ha nem a legegyszerűbb fehér kenyeret veszi az ember, akkor már horribilis az ára (és nem is indokolt!)

A másik pedig, hogy felfújóval és tartósitóval mind televan.

ha ötféle van, ha kétszáz.

A családom egyik tagja sokáig pékségben dolgozott un. magán sütődében. Tud mesélni, ha kérdezi valaki.

Pedig gyönyörű kenyereket árulnak.
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 15:50   
2004-08-28 18:34, andi_usa:

Kenyésütéshez valahogy nehezen állok neki.
Itt Németo.-ban vagy 200 féle kenyér van, aki itt nem talál magának valót az....
Persze a magamsütötte más lenne, de az is lehetséges, hogy a végén mégis pékhez kéne menni

Ma megint gyorsan föztem, halnapon voltunk a falunkban.
Férjem persze rántott halat evett,burg.salátával. De az enyém valami fölséges volt: Skandinav lazac, egy csodálatos tejszines szósszal és párolt vegyes zölségfélé(karfiol,brokoli,sárgarépa)
Holnap este is ott vacsorázom párom nélkül, a hétfö itt a nönap

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-29 11:22   
2004-08-28 17:31, espa:
-
Kertészlány ide irom, mert nem akarok off lenni.
Milyen a kenyértészta állaga?
Mennyire kemény vagy puha, amikor dagasztod?
És ugye kicsit (vagy nagyon) sűrűbb lesz, mit a bolti kenyér?

A teszta olyan ,lesz, amilyenre gyurom, ha meg gyenge, akkor gyurok hozza lisztet,a fott krumpli miatt kicsit tobb kell, kellemesen puha szokott lenni sules utan. Kistepsibe labosba a sutobe vzet el ne felejtsd! Kicsit surubb,de mivel nem szeretem a felfujt bolti kenyeret, pont jo. Elsore nem lesz tokeletes, de probalkozz nyugodtan, keverhetsz bele magokat, en szoktam sult hagymat is, ha olyanom van. Ha akarsz lehet belole kiflit, zsomlet sutni, maffinsutoben szoktam a zsomlet.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 18:34   
2004-08-28 17:31, espa:
-
Szerintem idö kell, ha az ember hagyja elég hosszan kelni, nem lessz sürü a kenyér géppel sem. Segit egy kanálka citromlé is. Néha azt tettem a kenyérgéppel, hogy elöbb csak a tésztát kevertetem össze és hagyom állni, utána uj ciklussal készitem, ez különösen a második gépnél aminek csak 3 1/2 orás a leghosszabb ciklusa. A régebbi gépemnél 4 orás.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 18:06   
2004-08-27 22:59, Kertészlány:
Nem kell balta, ha egyben meg tudod kicsit főzni. Utána már könnyü elbánni vele.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 17:31   
Kertészlány ide irom, mert nem akarok off lenni.
Milyen a kenyértészta állaga?
Mennyire kemény vagy puha, amikor dagasztod?
És ugye kicsit (vagy nagyon) sűrűbb lesz, mit a bolti kenyér?

_________________

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 15:00   
2004-08-28 11:04, Cunibaba:
-

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 11:04   
2004-08-27 14:17, rigojanos:
-
En tudom hogy mukodik

-
Ott melegited a pizzàdat?

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 23:41   
Ma egy jó lecsó főtt, kicsit csípősre sikeredett, a maradékba holnap reggelire tojások kerülnek, úgy is nagyon szeretjük.
Tegnap grízes tésztát ettünk, finom idei sárgabaracklekvárral. (hogy éri meg így a telet a lekvár?)

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 22:59   
"Magyarorszagon Istengyalulta toknek hivtak (vagy meg hivjak is?)"

Igen most is így hívjuk, de én csak baltázósnak hívom, mert baltával kell felvágni, hámozni.



 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 17:19   
2004-08-27 14:17, rigojanos:
-
némeiknek még azt is meg kell magyaràzni hogy hogyan müködik a mikrohullàmu sütö

En tudom hogy mukodik

-
Kivetel erösiti a szabalyt Janosneni

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 16:26   
2004-08-26 16:59, kaytee:
-
Magyarorszagon Istengyalulta toknek hivtak (vagy meg hivjak is?)

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 14:17   
2004-08-27 11:34, Cunibaba:
-
némeiknek még azt is meg kell magyaràzni hogy hogyan müködik a mikrohullàmu sütö

En tudom hogy mukodik

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 12:24   
A töknél maradva: a cukkini növényünkön két kis ártatlan centis kezdemény volt, mielőtt elmentünk nyaralni. Két hét mulva, mikor visszaértünk, a cukkinin még mindig csak ugyanaz a két kezdemény volt, de már kb. 70 centis tökké feldagadva. További két hétbe telt, mire valahogy sikerült a két óriás nagyját felenni. És még a cukkini szezonnak nincs is vége ! Judit, megvan még a tök, amit meg akartál főzni ?
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 11:45   
2004-08-26 19:26, kaytee:
-
Ez nem ér. Most, hogy igy kitárulkoztam, kiröhögnek. Hát igy legyen öszinte az ember! Legközelebb inkább begombolkozom.

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 11:34   
2004-08-26 16:01, bovi:
-
Ezek csak krumplit eszenek
-
Hàt ez itt Belgiumban is igy van sajnos! Ràadàsul csak szalmakrupli vàltozatàban, föleg! Aztàn csodàlkoznak hogy tulsujban, meg minden féle éreldugulàsban szenvednek!

Érdekes modon azonban mikor hozzàm eljönnek enni, mégis szinte kinyaljàk a tànyérokat Szerintem egyszerüen lustasàg az egész, hogy vàltozatos kajàt készitsenek!
A mai fiatalok (föleg itt) meg màr fözni sem tudnak, némeiknek még azt is meg kell magyaràzni hogy hogyan müködik a mikrohullàmu sütö

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 20:13   
2004-08-26 19:33, bovi:
-
Kedves kivancsi (nem ven!) asszony

Haaat, megtanultunk alkalmazkodni egymashoz. Sokmindent nem szeretek, de nagyon sok mindent igen. Foleg a viz alatt lako dolgokat nem, a szaguk miatt Amugy azert eleg szines a paletta, ami az altalam szeretett dolgokat illeti.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 19:33   
2004-08-26 18:38, rigojanos:
-
Szerintem az egyik legjobb illat a vilagon a sult tok. Meg azert nem ennem.

Nem azért, de Te nagyon sok minden jót nem szeretsz. Hogy reagál erre a családod?
Üdv:egy kiváncsi vénasszony

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 19:26   
2004-08-26 18:40, anri:
főleg, ha meztelenül ment a fogadásra...

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 18:40   
Judit lasd pozitivan megusztad a tökfözeleket
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 18:38   
Szerintem az egyik legjobb illat a vilagon a sult tok. Meg azert nem ennem.


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 18:35   
Ma megfőzhettem volna a tököt. Mint kiderült, a 13.00 órai fogadás - ahol szerény ebédet reméltem -, nem ma volt, hanem holnap lesz. De ez sajnos csak a bejáratnál derült ki, ahová lógó nyelvvel és 15 perces késéssel érkeztem. Miközben zuhogott.
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 16:59   
2004-08-26 16:41, bovi:
Fehér, és azt hiszem olyan ize is van, mint a magyarnak, azonban ez az olasz fajta spagetti tök.
Páncélhéjas, de öngyaluló! Nem lehet túlfőzni se. Szóval vannak előnyei, de az ára itt nevetséges. Virginiában felébe került. Kanadában volt "rendes" tök, de Amerikában, amerre én jártam eddig, még nem láttam.
Az igazi nagymenő erre a narancssárga pumpkin, amiből leginkább pitetölteléket csinálnak. Az a fajta sütőtök, amit Magyarországon ismertem, itt "spanyol" tökként szerepel és szintén nagyon drága.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 16:41   
2004-08-26 16:15, kaytee:
-
Képzeld bovi, itt Floridában a tök fontját 99 centért árulhatnád, a zucciniét meg 1.29-ért.

Az is olyan igazi, fehér fözötök?
Itt is árulnak óriási sütnivalót, de inkább disznek használják, mint enni.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó