|
2004-08-05 13:07, bovi:
-
3 tenyleg soknak tunik. Meg a hagyma/fokhagyma mennyisegbol itelve csokolozni sem igen szabad utana
|
|
|
2004-08-05 12:54, etelka:
-
Hallo Etelka!
Jól hangzik a recept itt alattam, csak a húslveskocka zavar meg. A Magi-tól egy kocka fél literre van megadva. Szerintem 3 ilyentöl nagyon sós lesz minden. Talán felétek kisebb kockák vannak?
|
|
|
Válaszul erre
ideteszem Mysi húsgombócreceptjét:
Húsgombóc Mysi szerint
3 hagyma
vaj
egy kis viz
3 húsleveskocka
2 gerezd fokhagyma
3 szelet friss fehérkenyér
egy kis tejszin
500 g darálthús
1 tojás
fehérbors, törve
Vágdd fel a hagymákat apróra és süsdd át egy kis vajba serpenyöbe. Tedd ehez hozzá az összetört húsleveskockákat és egy kis vizet.A viz olyan kevés legyen, hogy teljesen elpárologjon, mire a hagyma fényesre párlódik.
Egy vájdlingba morzsoldd el a fehérkenyérszeleteket ( a kenyér héja nem kell hozzá, azt nyugodtasn megeheted )tedd ehez hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket , öntsél rá egy kis tejszint és keverdd jól össze.Hagydd állni egy kicsit, majd add hozzá a darálthúst,tojást és a hagymakeveréket.
Izesitsdd böven törött fehérborssal és a keverék álljon a konyhában kb. 30 percig.
Formálj a kezeddel apró gombócokat és a serpenyöbe süsdd készre öket vajba.
Hozzá krumplipürét és salátát adunk.
Jó étvágyat!!
_________________
|
|
|
Judit, nekem jobban tetszett Etelka ajánlata a Maya's Coffee-ban: "Mysi Lahtinen.A könyv cime: Egyél jól és élj rövidebben."

|
|
|
A tegnapelőtti újságból megtudtam,hogy minden mérgező. Ijedtségemben befordultam az első bio-boltba, ahol felvásároltam az ott található bio-gyümölcskészletet. Annak reményében, hogy a háromszoros áron csúnyuska, koránt sem egyforma méretű, ízében is savanyú=éretlen szilva, barack elfogyasztáas után legalább életben maradok.
Ugyanitt vettem továbbá valami nagyon egészséges és végtelenül bio lencse-rizs-gersli-borsó-...-tudjisten még mi keveréket és abból lesz ma keletázsiai ízesítésű vegetariánus - és holtbiztosan abszolút egészséges - bioebéd. 
|
|
|
Ma igazán magyaros lesz az ebéd: tökfözelék,(saját termés) grillezett kolbásszal. Most a jó idö kicsal bennünket minden nap grillezni. Kis villanygrilünk erre nagyon alkalmas, ki tudja meddig van még arravaló idö, mert itt, ha egyszer elburul, akkor....
|
|
|
2004-08-01 13:51, bovi:
-
Sajnos még az messze van!
-
Majd meglátod, hamarabb jön, mint gondolod.
Ma külömben gulyásleves volt a pörköltmaradékbol és utána smarrni amibe nem mazsolát tettem hanem száritott kevert gyümölcsöt amit lányomtol örököltem mikor kiköltöztek, volt benne cseresznye, blueberry és eperdarabok aszalva, finom volt. Reszelt citromot persze a kertiböl, hozzá magyar kompotszilvát üvegböl fahéjjal meghintve. Alig hogy kész voltunk a vacsorával váratlanul beállitott lányunk hazafelé a munkábol bejött, persze kérdezte mi volt vacsora és evett a smarrnibol.
Mindig elfelejtünk neki citromot adni, most is mondta párom mikor bejött, aztán ismét elfelejtette mindenki! Ha megyünk pénteken hozzá szerelni, viszünk.
|
|
|
2004-07-31 19:34, andi_usa:
Remélem hamarosan minden megszokott lessz Részedre!
Sajnos még az messze van!
|
|
|
2004-07-31 15:16, bovi:
-
A jelenlétem nagyon bizonytalan, a gépem még nem rendes.
-
Remélem hamarosan minden megszokott lessz Részedre!
Tegnap ujat kreáltam a Tilapia halbol, mindenkinek nagyon izlett. Vékonyra szeletelt kerti citromszeleteket is tettem bele, hozzá a mikrohullám sajtos krumpli gratin volt és paradicsom saláta friss zöld hagymával. Elötte brokkolikrém leves.
|
|
|
Ma halászlevet ettünk, a párom magafogta pontyból, ami 4,8kg-os volt. Mi bajai módra fözzük és tésztával esszük.
Jól sikerült!
Szép hétvéget Mindannyiotoknak!
A jelenlétem nagyon bizonytalan, a gépem még nem rendes.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
Kepzeljetek tegnap egy nagy elelmiszeraruhazban meggyet talaltam.....tavaly is volt itt, probaljak hozzaszoktatni az amerikai kozonseget hogy az isten aldja meg oket erte....mas kerdes hogy az amerikaiakhoz el sem tudott jutni mert ami kilett teve a pultra az mind altalam lett megveve.......sajnos messze nem az ami otthon volt de megis meggy ......suteshez ajanlottak......holnap meg megnezem par helyen hatha van meg vagy ezek tesznek ki meg.........
_________________
|
|
|
Sonkástészta félútról visszajött. Nem mehetett át a határokon. Neki nem volt vízuma!
Így hát ma megint a mi asztalunkra került, -de van még!!!!
|
|
|
2004-07-29 18:03, nyanyabandi:
Aztán nehogy a mosómedvéknek vagy mormotáknak tálald fel
Sonkástészta kedvéért továbbcsúsztatnám a fasirtevést.
|
|
|
Mi.....kuld csak ide....
_________________
|
|
|
Gyerekek! ´Sok-sok tojásból házilag gyártott, hártyavékony tésztából készült ma egy hadseregnek való sonkáskocka! Hogy ki fogja megenni?????
|
|
|
Szóval a kis adagok elkenődnek a lábas alján és hülyeség egy alkalomra főzni, pláne, ha valami olyat csinálunk, ami sok melót igényel - jól értettem?
Megnyugodtam.
Továbbesszük a maradékokat. Ma a fasirtot bányászom elő a hütőből. És a hazai termésü zöldbabot, amiből fél tonnát egy húsleveskockával al-dentére megfőztem a hétvégén.
|
|
|
2004-07-29 14:15, nyanyabandi:
-
Ha nekem van valamibol maradek azt siman minden tovabbi nelkul felszolgalom masnap is....
-
Pompéry Berlin email módosítás | válasz erre | profil | 2003-12-18 19:31
„Tulajdonképpen le akartam fogyni.”
Ezzel a mondattal kezdődik Jeannette Lander „Maradék” c. könyve.*
Folytatás ebben a témában alább:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=761&forum=26&61
|
|
|
Ha nekem van valamibol maradek azt siman minden tovabbi nelkul felszolgalom masnap is....a ferjem hajlando napokon at bizonyos eteleket enni..........de azert igyekszem hogy ne nagyon legyen maradek, meg nekem itt besegitenek a vadallatok az erdoben....olyan maradek nincs amit azok el ne takaritananak......
_________________
|
|
|
Bovikam nem felejtettem el a beigli receptet csak meg kell varnod amig ujra sutok hogy lemerjem dekaban a hozzavalot mivel en itt ezt pohar mertekegysegben kaptam, nem valna ott be....mivel a ferjem bolondul erte,-nem kell sokaig varni.........
_________________
|
|
|
Mi sajna egész életünkben csak ketten vagyunk és nem igen szeretek fözni, igy sok esetben ma fözök holnaputánra is stb...
A lefagysztott ételt nem csinálom már, valahogy a friss az friss. Persze, ha dolgozni járnék, nem lennék olyan finyás.
Valóban sok ételböl nem lehet 2 adagocskát késziteni, mert elkenödik a lábas alján
|
|
|
Anyaországi megszállottságunkra (öcsém, unokasógornő + 7éves unokája) való tekintettel lecsó. Otthonról hozott anyagból.
|
|
|
A parommal mi is ketten vagyunk es mi ugy oldjuk meg hogy ne kelljen minden nap fozni amikor szabad naposak vagyunk megfozunk par adagra valot es a melyhutoben elrakjuk az nagyon jol jon amikor faradtak vagyunk vagy nics kedvunk fozni elozo este letesszuk a hutobe es csak megkell melegiteni nagyon jo etvaggyal fogyasszuk. Ma eppen rakott kelkaposztat keszitettem es utanna dinyet fogyasztunk > kellemes napot mindenkinek Ibolya
|
|
|
2004-07-28 23:10, Pompéry Berlin:
-
Nem rád értettte. Ez tuti!
-
Na azert!
|
|
|
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?
-
Két éve költözött fel lányunk akkor kezdtem tanulni kisebb adagokat, de mivel sokszor jött, van-e maradék, nem igyekeztem keveset fözni olyanbol, amit szeret és felkapta mindig az egészet és vitte fel. Ujabban viszont direkt ugy fözök hogy legyen maradék abbol is amit csak mi szeretünk és csak melegithessem, ne kelljen minden nap mindent ujra fözni. 
|
|
|
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Minek a kicsi adag? Be is lehet fagyasztani porciónként. Sok kicsi sokra megy. Ill. egy nagyból lehet több kicsi.
|
|
|
2004-07-28 21:25, rigojanos:
-
Nem rád értettte. Ez tuti!
|
|
|
2004-07-28 20:59, bovi:
-
Hogy Ti mennyit dolgoztok, szinte fúr a lelkiismeret. Süttök-föztök- magoztok, eltesztek....
Ne altalanositsunk Bovi
|
|
|
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?
Nem is tudom, ugy kezdtem, hogy annyira kicsit csinaltam, hogy senki nem latta.
|
|
|
2004-07-28 20:59, bovi:
Jó volna a kinaitól hozni kaját, de nem tehetem, tele vagyunk maradékkal. Minden finom magyar étel.
Ezért nem kell nekem se főznöm ma sem. Éljen a mikrosütő! Frissen majdnem minden jobb, de még képtelen vagyok csak kettőnkre főzni.
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?
|
|
|
Hogy Ti mennyit dolgoztok, szinte fúr a lelkiismeret. Süttök-föztök- magoztok, eltesztek.... én meg csavargok. Eszembe jut mindenki, akit rég láttam, hogy meglátogatom Holnap se fözök! A kinainál van böven választék 
|
|