2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-10 00:18   
2004-06-07 10:32, ubuge:
-
Ugyanez Pompéry módon:
A sült padlizsánt ruhán átnyomom, hogy kimenjen a leve. Pürírozom, majd a következő jön még hozzá:
Majonéz (legolcsóbb Univer, nem a nyugati, ami íztelen)
Kevés tejföl
Foghagyma
Só, bors, mustár, őrölt koriander, kakukkfű + frissen vágott kapor.
Issssssssteni!

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 15:10   
2004-06-09 14:24, nyanyabandi:

Hat ami azt illeti rajtam sem gazdagodnak meg az alkoholt elöallitok mert en sem iszom alkoholt egyaltalan.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 14:24   
Denjul,-a bor legfeljebb nekem megy, mivel a ferjem sosem iszik alkoholt...nem szereti....fiatal koraban neha megivott egy-egy uveg sort de evek ota mar azt sem......benne lehet a tiltakozas a sejtjeiben mert a lanyunk az alkohol emlitesetol is borzad,-egyetlen egyszer szo szerint veszekedessel vettem ra hogy csak a nyelvet dugja be a pezsgobe es a borba, akkor 17 eves volt mert muszaj tudni hogy milyen az alkohol..ize..soha meg szilveszterkor sem iszik egy cseppet sem,-alkoholmentes szololevel koccint es az udvarloja is.....ezektol a borkeszitok nyugodtan lehuzhatjak a rolot....en viszont szeretem a bort, a martinit es a pezsgot....de en is csak igen ritkan es igen keveset.........
_________________

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 14:12   
2004-06-09 14:08, nyanyabandi:


Agyertyafeny melle kell egy üveg finom bor is.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 14:09   
2004-06-09 13:34, bovi:


Freiburg nagyon szep varos de mar biztos voltatok ott utközbe be lehet ugorni a Titi-tohoz csodaszep.Hat igen sajnos a hetvegere hüvösebb idöt josol persze esövel de hat ez mindig igy van,jön a hetvege jön a rossz idö.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 14:08   
Mostanaban vagy kinnt ettunk vagy osszecsaptam ido hianyaban a vacsorat....mama valami kulonleges finom francia etelt nezek a szakacskonyvbol....es az ebedlobe eszunk......gyertyat is gyujtok,-hatha megsem lesz az etel olyan kulonosen finom/ uj recept/,-akkor a talalas elfelejteti hogy bar inkabb porkoltet foztem volna............
_________________

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 13:38   
2004-06-07 11:26, Cunibaba:
-
2004-06-07 10:32, ubuge:
-
Jé Ubuge én is igy készitem a kikavart vinettàt. Kicsi fiamnak ez a reggelije szinte minden nap miota megkostoltattam vele Mikor kifogyunk belöle elsirja magàt hogy màr megint nincs mit enni reggelire

De valaki letudja nekem irni a "Zakuszki" receptjét (amit szintén kisütött vinettàbol készitenek, de tudom kell bele gogos paprika is, meg paradicsom is azt hiszem)
En nagyon szeretem (enni) de még sosem készitettem el.

-
Zakuszka :hagyma vinetta parika so bors baberlevel(lehet tenni bele paszulyt istudod olyan konzerv szemespaszulyt )
kisadag azonnal gogyaszthato
2 hagyma felvagni es megdinsztelni olajban a paprikaval egyutt( a paprikat is megsutheted es megpucolhatod )
vinettat megsutni megpucolni megvagdalni bele a keverekbe baberlevel so bors es rotyogtasd jol össze jo etvagyat hozza


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 13:34   
2004-06-09 13:22, denjul:

Odale délre megyünk, Freiburgba. Az idö romlik, az internett szerinz

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 13:22   
2004-06-09 13:14, bovi:

A szilvasgombocbol en is kerek.
Kellemes ünnepet es hetveget kivanok,termeszetessen jo idöt hozza.

Üdv .denjul

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-09 13:14   
Ma szilvásgombóc volt és karfiolkrém leves.
Ezennel bezártam a konyhát 3 napra!!!
Egy kicsit elutazunk

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:26   
2004-06-07 10:32, ubuge:
-
Jé Ubuge én is igy készitem a kikavart vinettàt. Kicsi fiamnak ez a reggelije szinte minden nap miota megkostoltattam vele Mikor kifogyunk belöle elsirja magàt hogy màr megint nincs mit enni reggelire

De valaki letudja nekem irni a "Zakuszki" receptjét (amit szintén kisütött vinettàbol készitenek, de tudom kell bele gogos paprika is, meg paradicsom is azt hiszem)
En nagyon szeretem (enni) de még sosem készitettem el.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:22   
Hunor: vinetta igy hivjak Kolozsvaron.
En epp a tegnap keszitettem. Az arabok is eszik de ök szezampasztaval keszitik . Nekem ugy nem izlett annyira

 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:16   
2004-06-05 14:10, Valeria:
-
Kedves Valéria!

Most találkoztam a meghívással. Köszönettel elfogadjuk.

Szeretettel: szigy

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:04   
2004-06-07 11:00, bobe:
-

A fokhagymás-citromlés változat már le volt írva, azért mondtam el a magam változatát

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:04   
Nekem nagymamam kulon keszitette szamomra - majonezzel osszekeverve, ugyanis szamomra a hagymas, kevesbbe kremszeru valtozata nem izlett (adalek: lehet, hogy Szekelyfoldon nem ertenek a padlizsan nevet, ott csak vinette neven futott).

Hunor

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 11:00   
Lehet tojas nelkul es egy cikk foghagymaval meg pici citormlevel ugyis nagyon finom
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 10:32   
Azt hiszem, egyszer már leírtam, de dög vagyok utánakeresni: padlizsánkrém, ahogy alulírott készíti:
padlizsánt megsütni, lehámozni, fakéssel pépesíteni. Belereszelni egy (adagtól függő méretű) fej hagymát, egy tojássárgáját, sót - ízlés szerint, majd annyi olajjal lassan összekeverni, amennyit felvesz. Friss kenyérrel langyosan felzabálni. Jó étvágyat!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-06 01:22   
Andikam:

Nekem megvan Kovi Paltol "Erdelyi Lakoma" cimu szakacskonyv, es abban mint erdelyi etel szerepel Padlizsansalata (Salata de Vinete)neven. Ezt is beraktam a receptekhez a szakacskonyvben.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 20:49   
Valikám,

a sok magyar szakácskönyvemben csak kettöben találtam meg és mindkettö román receptnek irja le, nem erdélyinek. Azt hiszem értem, hogy miért nem szerette párom, de azért kiprobálom egyszer. A lemásolt receptek a másik topikban.



 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 20:19   
Valikám,

a Jacques Maximin könyvemben csak a Mousse d'aubergines à tartiner-t találtam:

2 large eggplants
1 1/4 cups olive oil
6 fillets of anchovies
1 generous branch of basil
2 cloves of garlic
pepper (no salt)

Darabokra vágni a padlizsánt és egy serpenyöben megdinsztelni kicsit 2 kanál oliva olajjal, héjjával rajta, az nem hámozza meg. Aztán hozzá adni a fokhagymát, szardellát bazsalikomot, vizet hogy eltakarja és puhára fözni. Ezek után foodprocessorban a maradék olajjal összekeverni finomra, attol lessz habos.

Találtam egy másik receptet is de abban nincs padlizsán de a képröl ugy néz ki mint az amit mi ettünk abban a Provençale étteremben:

Tapenade

9 oz. black Niçoise olives in brine, drained
rinsed and pitted
1 large garlic clove
2 tbsp walnut pieces
4 canned anchovy fillets, drained
1/2 cup extra virgin olive oil
lemon juice to taste
pepper

Ugy késziti mint a majonézt, az olajat a végén adja hozzá lassan a food processorral.




 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 19:21   
Tudjátok nekem a piacon elmegy az eszem!

Ilyenkor és ősszel én annyira szeretem a piacot, annyit vásárolok, hogy már nem tudom hova tenni. Ezt ma is előadtuk. Szerencsére a férjem ebben igen partner.
Előbb körbejárunk, aztán visszamegyünk oda, ahol a legszebbet láttuk. De tojást mindig ugyanattól a hölgytől veszünk.

Ma ugy 2-2,5 órát bóklásztunk a piacon.
Ugy néztünk ki mikor hazajöttünk, mint egy hétgyerekes család.

De nagyon jó!!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 17:27   
Andikam:

Szerintem a Provence-i dip ugyanaz lehet mint amit angolul bemasoltam Neked, csak tahina helyett fekete oliva bogyok voltak belekeverve. Probald meg.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 17:08   
Valikám,

Frank azt mondta azt nem szerette hogy pépszerü volt és szerinte izetlen. Hus mellé volt szervirozva.

Erröl eszembe jutott ha valaki anyosom beiglijét ismerte volna meg mikor maga örölt barna lisztel készitette és beletett khaki-t a diotöltelékbe és szegfüszeget, azt mondta volna hogy nem szereti a beiglit! Vagy Zsofi soya-tofus Lasagne-ját. Fö az hogy egésszéges volt(szerintük)? Ettem borzalmas kosztot volt sogornöm dán származásu anyjánál Angliában, igy kételkedem a dán kosztban is (férjem a dán exnejével szintén). Mesélte hogy kihagyta a sörlevest és a nyers darálthust is amit készitett, a beef tartare-t. Én sok mindent megkostolok, legfeljebb azt mondom hogy ahogy gondoltam is, nem jo.

Még utána járok hogy készitik a franciák azt az eggplant paste-ot amit itt a Provence étteremben adnak kenyérrel, az izlett nekünk. Ha jol emlékszem azt mondta a tulajdonosnö hogy eggplant and olives, habos kenhetö barna massza.





 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 16:50   
Andikam:

En sem szeretem a menta szoszt barannyal, tenyleg, egyek az angolok. En ezt a padlizsant jobban kedvelem. Frank biztosan azert nem szerette, mert fott volt es nem sutott. A sutes, es foleg, hogy meg is van egetve a heja, egy kulonos izt ad neki.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 16:44   
Valikám,

köszönöm szépen a receptet. Faggattam Franket még tegnap és azt mesélte, hogy mostohaanyja (ö volt erdélyi) ugy készitette hogy elöbb megfözte egészben, atán le lett hámozva, akkor dögönyözve átnyomva egy szitán (paszirozva), akkor bele berült füszer és OLAJ. Nem tudta milyen füszer de nem fokhagyma.

Vannak esetek ahol gyerekkorában megutálja valaki mert furcsa modon készült, de ha eszik késöbb más fajtát felfedezi, milyen jo izü is lehet az a valami. Ahogy én szoktam néha mondani az amerikai ételeknél, ugyanazzal föznek, de ök elrontják! Lányom gyerekkori barátnöje megszerette nálam a Sauerkraut-ot mert én készitem, náluk otthon kinyitottak egy konzervet és felmelegitették. David nem rég fedezte fel mikor nem mondta lányom el micsoda s azt hitte elöbb csirke s megkostolta, hogy olyan modon szereti a gamehent, azelött utálta! Viszont az én Lasagnémat nem szereti mert neki az amerikai verzio izlik Ricottaval.

A bárány ami itt veszek, sokszor Argentinábol jön, de mikor volt egyszer az angol turistám és hozattam vele kiváncsiságbol igazi mint sauce-t én is azt mondtam utána, egyék ezt az angolok. Ürüt ettem Tunéziában, ürüpacal levest pedig befogott orral egy albán étteremben Istanbulban.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 15:25   
Ma nem fozok mert ha lemegyunk a tengerhez akkor az Atlantisznal eszunk/ egyik nagyon kedves restaurantunk ott/-iszonyu nagy adagokat adnak, meg a felet sem lehet megenni es 5 eve nem emeltek az araikat.....
_________________

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 14:10   
2004-06-05 03:30, szigy:
-
2004-06-05 00:44, Valeria:
-
.
Ne feltétlenül vedd célzásnak, de elvileg nekem is van még 20 évem. Ha az epe egyes vonatkozásait örököltem is, nekem a szívemet műtötték, annak a birka nem árt.

Kedves Szigy:

En boldogan meghivnalak egy baranysultre, plane azert mert az a barany amit mi itt vasarolunk Ujzealandbol es Ausztraliabol jon, egeszen fiatal, nem birka es nincs rajta egy szem zsir sem. De lehet kapni Budapesten is, ha egyszer amikor Budapesten vagyok elfogadtok egy meghivast, boldogan keszitek Nektek is. Meglatod, hogy az asszony is szeretni fogja. Azonkivul a barany egeszsegesebb mint a marhahus!

Udvozlettel,
Valeria


-

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 14:01   
2004-06-05 04:11, andi_usa:
-
2004-06-05 00:44, Valeria:

Andikam:

Az erdelyi padlizsankrem ugyanez amit Te itt leirtal, viszont amit az en csaladom mint "Barsamian" szoszt emleget, a kovetkezo:

Baba Ghanoush
Servings :4
Keywords ips, Veg

Ingredients
1 lg Eggplant, unpeeled, about 1lb
1 lg Clove garlic, peeled and crushe
2 tb Tahini (sesame paste)
1/2 Lemon or to taste , juice of
Salt to taste
Garnishes:
(3 tb Olive oil)
Instructions
Using a fork, poke the eggplant at least a dozen times. Place on a
bking sheet and broil on all sides about 4 to 5 inches from the source
of heat. Turn often until the eggplant is browned nicely all over.
Total time will be about 45 minutes. Remove the eggplant from the
broiler and allow to cool for a few mintues. Cut the eggplant in half
lengthwise, and scoop out the soft insides, discarding the browned
peel. In a bowl mash the eggplant and the remaining ingredients,
except the garnishes, with a fork. Do not use a food processor or
blender as you do not want too smooth a paste. Serve on a plate with
the oilve oil and parsley sprinkled over the top. Guests dip the bread
wedges into the Baba Ghanoush and go directly to heaven without
passing go! Serves 4-6 as an appetizer.
*****************
-
Padlizsánkrém

Padlizsán 1,0 kg
Étolaj (ha lehet olíva) 0,10 liter
Citrom 2 db
Vöröshagyma 0,20 kg
Paradicsom 0,30 kg
Só ízlés szerint
Orölt bors ízlés szerint
Zöldpetrezselyem 1 csokor

A padlizsánt egészben megsütjük - eredetileg parázson sütötték, a füstös íz adja meg az igazi zamatát - lángelosztón vagy sütoben, és ha kihult, a héját lehúzzuk. A belsejét fa- vagy rozsdamentes késsel, fadeszkán felaprózzuk, majd egy tálba téve eldolgozzuk az apróra vágott, vagy lereszelt vöröshagymával, sóval, orölt borssal, citromlével és állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, végül a finomra vágott zöldpetrezselymet keverjük el benne. Ha azt akarjuk, hogy ízben még gazdagabb legyen, apróra vágott paradicsomot keverünk hozzá. Az így kapott padlizsánkrém kenyérre, különösen pirítós kenyérre kenve kituno. Erdélyben, egyes területeken hasonló ízesítéssel, majonézzel keverik el a padlizsán húsát."



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 13:10   
2004-06-05 11:56, denjul:
-
jo etvegyat kivanok hozza.

Köszi, meg volt !!!
Maradt holnapra is, hurrá egyszer nem kell fözni

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 11:56   
2004-06-04 22:56, bovi:


Ez nagyon jo kaja imadom a csirkepörköltet a nokedlirol nem is beszelve.
jo etvegyat kivanok hozza.

üdv.denjul


 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó