2019. szeptember 16. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-25 19:58   
2004-04-25 18:36, zitazita:
-
Ezt én is megenném, föleg, mert nagyon egészséges, de mit szól a párod, megeszi, az enyém biztosan nem

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-25 18:36   
a pitypangsaláta elkészitése:nagy halom friss levél,virág szárastól,jól összevagdalom,mint gyermekkoromban amikor a kiskacsáknak kellett csalánt vágni/egyébként csalánlevélből is lehet/.
öntök rá olivaolajat,egy citrom levét,majd jól összekeverem és lehet fogyasztani.
nagyon egészséges!!!!!
_________________
:zita

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-25 13:04   
2004-04-24 19:03, Pompéry Berlin:
-
Berlin ist eine Reise wert, vagyis Berlin megér egy misét.

Voltam már Berlinben énektársakkal és macerálom férjem, hogy menjünk el együtt, de eddig nem került rá sor

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 21:47   
Bärlauch = Allium ursinum http://www.terra.hu/haznov/htm/Allium.ursinum.html

Magyar-latin gyogynövény nevek: http://www.gyogynoveny.axelero.net/aruk-3.html

Angol - magyar füszer nevek: http://www.cookbook.hu/magyar_receptek/spiceNamesH.html


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 19:05   
2004-04-24 19:03, Pompéry Berlin:
-
Akármit megnézek benne, az esetek 90%-ban nem található.
-

Az auffiderzent rosszul betuzted. Es a csirke rovid i.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 19:03   
2004-04-24 16:20, bovi:
-
Ennek a neve, ha jól saccolom:Bärlauch, magyarul medvehagyma.

Most jöhetek én is vacsira?

-
Köszönöm. Nem tudtam és lusta voltam elővenni a Halász-Elődöt. Vacsora O.K. De szeretettel látlak bármikor, koszttól függetlenül is. Berlin ist eine Reise wert, vagyis Berlin megér egy misét.

Apropó: Tud valaki használható német-magyar online-szótárt? Már annál nagyobbat, mint a MEK-nél, amelyben csak 23.000 címszó van. Akármit keresek benne, az esetek 90%-ban nem találom. Sorry, ezt a segítség rovatba kellene tennem, de ahhoz is lusta vagyok ma.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 16:41   
Tudjatok-e hogy a pitypang leveleben es gyokereben inzulin van? Olvatam valahol nem art ha a cukorbetegek tudjak, nem tudom mennyire hatasos de nagyon surgossegi esetben ki lehet probalni,-jo hogy mondod Judit fogok szedni a kertben es bele fogom titkolni a salataba,-raer a csalad megtudni ha megettek......igazatok van, vissza a tarmeszethez...Errol eszembe jut mindig egy tortenet, barati hazaspar ferfitagja egy idoben belebolondult a tutajozasba,-es egy kis gyakorlat utan ugy dontott hogy szervez egy kis csopotot erre ami meg is lett volt 12 ember ugy emlekszek.Fogtak ocska autogumi vagy belsot vagy mit,felfujtak, egymashozkotottek oket oda a jegladat az etellel es este,-ugy bizony este nekiindultak a pennsylvaniai folyon lefele.Valahogy nem mukodott a dolog mert hajnalfele szetestek, a jeglada ennivalostol vizbezuhant, a gumik elusztak, az emberek ki a partra tokeletesen lakatlan helyre ahol csak vegtelen erdok vannak..... Miutan kolcsonosen elmondtak egymasrol a velemenyuket a csoport egyik resze befele indult az erdobe mert ugy gondoltak olyan nincs hogy ne legyen emberi telepules valahol, a masik resze megint mas iranyba, a barat meg egyedul/a tobbiek latni sem birtak/ megindult a folyo mellett nagyon helyesen.Etele semmi ismerete sem hogy mit ehetne,-nem is volt mit,-illetve talalt egy darab csokit a zsebeben, a hatalmas pocak hihetetlenul leengedett, hetekig nevettunk rajta.2 nap utan celt ert, talalt egy kis erdei orallomast ahol megetettek es azonnal helikopterrel a tobbiek keresesere indultak meg is talaltak az erdoben.Mar nem emlekszem pontosan mert ez regen volt hogy kellett-e fizetni a helikopter miatt vagy nem de hazatalaltak.Ez csak a Judit gizgazarol jutott eszembe hogy jo is az ha vannak ismereteink a novenyekrol.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 16:20   
2004-04-24 15:41, Pompéry Berlin:
-
- ", foghagymás ízű zöld lóhereszerűség,

Ennek a neve, ha jól saccolom:Bärlauch, magyarul medvehagyma.

Most jöhetek én is vacsira?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 15:41   
- Gazleves (Isten bizony! Zsófi szedte a belevalókat a környéken - természetvédelmi terület szélén lakunk)
- Borsos sertésfilé (frissensült) zöldséges rizzsel + gaz- és virágsaláta - lásd fenn, de más vegyes belevalókkal úgymint pitypang, "Butterblume", foghagymás ízű zöld lóhereszerűség, stb.
- málna (mélyhűtött felengedve) cukros, vaniliás tejszínhabbal

Most pihenek.

U.I. 1.) Ha a hús nem lett volna, elmodhatnám: Az EU küszöbén nyomorunkban másra nem telik, mint a természet ölén s.k. szedett gazra.
U.I. 2.) Zsófi kapott születésnapjára egy botanikus gaz-könyvet, hogy mi nő itt, ami ehető. No, ebből vettük az inspirációt. Az eredmény nagyon finom volt.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 12:32   
2004-04-23 18:28, nyanyabandi:
-
Hat erre kivancsi vagyok Valikam, hetvegere veszek.........

En is Szuzykam, majd legyszives informalj.-

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 19:33   
Szegényember csodakajája: tarhonyás-krumplis egytálétel.

Füstöltkolbász-karikákat tüzálló edényben megpiritunk. Ha nagyon soványak vagy gazdagok vagyunk, akkor szalonnán.
Hozzáadjuk a tarhonyát, azt is megpiritjuk.
Ekkor jön bele a kisebb kockákra vágott krumpli meg só.
Annyi vizzel öntjük fel, hogy egész csinálmányunkat elfedje.
Az edényre fedőt rakunk, és bevágjuk közepesen meleg sütőbe.
Akkor lesz a kész az étel, amikorra a krumpli megfő.
Hogy miből mennyit tegyünk bele, egyéni izlés dolga.
Természetesen minél több kolbász van benne, annál finomabb. A kolbász egyébként majdnem teljesen szétfő benne, de az ize ottmarad.
Nyamm.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 18:28   
Hat erre kivancsi vagyok Valikam, hetvegere veszek.........
_________________

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 18:23   
2004-04-23 14:00, nyanyabandi:
-
Marhahussal kereszteztek.......?


Azt hiszem Szuzykam, es, akkora csontok vannak benne mint egy marhaban.-

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 18:05   
Zuloaga,

az articsokát szeretem külömben más formában is, vagy egészben föve (itt Kaliforniában terem) izes szosszal tálalva vagy olaszos modon risotto con carciofi (ott csak a közepét használják bele) amit volt olasz fönökömtöl tanultam.

Sajnos Cynart még nem kaptam itt Kaliforniában, a Camparit mindenütt árulják viszont. Nekem német turistáim hoztak mindig ha kértem, Svájcban ismertem meg a Cynart. Az ize kicsit hasonlit a sötét Cinzanora. Kellemes apéritif.





 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 14:00   
Marhahussal kereszteztek.......?

_________________

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 13:54   
Nyanyabandi, azert vigyazz a ponttyal, mert az itteni nagyon kemeny husu es csontos. Egyaltalan nem olyan mint amilyent Magyarorszagon ismertunk.
 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 13:49   
Utoljara magyarorszagon csinaltam racpontyot de jo hogy figyelmeztetsz.........ponty itt is kaphato neha.
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-23 11:51   
Tegnap fogott a párom egy szép pisztrángot, jó 60 dekásat. Ma kipróbálom rácosan elkésziteni, amit eddig csak pontyból csináltam. Ismeritek a rácpontyot?
Karikáravágott burgonyára ráhelyezzük a halat, kürberakjuk karikárvágott hagymával, paradicsommal és zöldpaprikával. A halat elötte beirdaljuk és reszelthagymával, pirospaprikával,sóval bedörzsöljük. Mielött kész lenne 5 perccel az egészet leöntjük tejfellel, amiben szintén elkeverünk egy kis töröttpaprikát.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 22:56   
Gyerunk azzal a tarhonyas kolbaszos recepttel.Lassuk csak...........
_________________

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 20:18   
A tarhonya jó ötlet. Ezt én is kipróbálom.
Az orzo nevü tészta se lenne rossz, de eddig mindig halálra robotoltam magam, hogy csipetkét csináljak.
Új életet fogok kezdeni.
Ismeri valaki a tarhonyás-krumplis-kolbászos egytálételt? Nagyon fincsi.
Ma rántotthusika lesz nálunk!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 20:01   
2004-04-21 19:47, nyanyabandi:

Tarhonyát azért teszek bele, mert lusta vagyok csipetkét csinálni

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 19:47   
Ugyan Bovikam az en 30 eve ismert oreg baratnom 93 eves, -hol vagy te meg attol, ugy vag az esze mint a borotva, a nyelve is folyton edzesben van,-eszunk mi meg abbol a bablevesbol.Mellesleg irtad hogy tarhonyat teszel bele, -most hallottam eloszor, muszaj kiprobalnom.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 17:59   
2004-04-21 13:33, nyanyabandi:
-
10 ev meg es azt is ki fogjak talalni hogy hogyan lehet kompjuteren at tovabbitani.

Az nekem már nagyon késö lesz, szeretnék még én is online valamit megkóstolni

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 13:33   
Kaytee, -daralthusos karfiolodra raharaptak a ferfiak, csakugy mint Bobe rakott keljere.Az a bableves sem hangzik rosszul,- 10 ev meg es azt is ki fogjak talalni hogy hogyan lehet kompjuteren at tovabbitani.Majd akkor nem fogjatok ajanlgatni mert nagyon hamar kiurulne a vacsorafazek.En tegnap este dios beiglit sutottem mert felhivott a baratnom es ugy gondoltam hogy maratoni beszelgetesunk alatt meg is csinalom,-megleptem vele a ferjemet akinek ez a kedvence.
_________________

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 13:09   
2004-04-21 10:27, andi_usa:

Kedves Usa Andi , az articsókát én is ismerem, nálunk is terem, és különböző formákban készítik, magam is kedvelem (amikor elém teszik elkészítve ) - állítólag elég körülményes pucolgatni ...
De belőle készült italt még nem láttam, nem is hallottam ... milyen? mihez hasonlít? (a link a campari oldaláról van ... nem véletlen?)
Ha hoznál a jakuzziba, megkóstólnánk.
Egyébként hol lehet kapni?

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 12:30   
2004-04-21 11:30, bovi:
-
Ehes vagyok.
Valaki nem keszit valamilyen fasirtos-karfiolos menut?

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 11:30   
Ma egy jó, magyaros szárazbableves lesz az ebéd. Van benne egy kis császárszalonna, kolbász, tarhonya és persze a belevaló zöldségek.
Néha jó a hagyományos koszt
Holnap valami flancosabb koszt lesz, még töröm a fejem, hogy mi.
_________________
üdv:bovi

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 10:27   
Nekem articsokábol ez a kedvencem:


 
 vebea  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 09:18   
Igen a földben lévő gumó, a maa-artisoka a csicsóka magyarul. Inkább Erdélyben ismert, én pálinkát ittam belőle, amit Németországban vettünk. Egyébként a csicsóka állítólag nagyon egészséges és a recept is jól hangzik.

A másik, a virág, az az articsóka, de itthon azt se nagyon ismerik.

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 20:23   
Pontosan igy, ahogy Böbe képei mutatják. És az én receptjeim a maa-artisokkára voltak .

_________________

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó