2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 16:33   
2004-04-08 16:27, bobe:
-
Ezt már nem bírtam kihagyni.


 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 16:27   

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 14:52   
2004-04-08 14:48, bobe:
-
Csakazértis ződhagyma!


 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 14:48   

mondtam mar zöccseg nincs

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 13:58   
2004-04-08 12:33, bobe:
-
Hús, zsír! Ezaz! Lelkemből beszéltél. Ma ebédre zsíros kenyeret kérek rengeteg ződhagymával!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 13:46   
Böbe, ez nagyon jól néz ki és 36€ fejenként nem is vészes, ha jól számoltam. 1€=9 korona.
Jövünk!!!
Holnap igaz a horgásztanyán eszünk, de vasárnap....
Képzeljétek el, szombat este átengedjük a lakásunkat egy jó ismerösnek, aki 10 személlyel fogja szülinapját ünnepelni.
Pizeriába akatrak menni, de most kezdik az életet és gondoltam spóroljanak, ahol lehet.
Az ö lakásuk olyan pici, hogy nem férne be 3 személy sem. Remélem nem fogom megbánni.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 12:33   
Ubuge milyen zöccseg?
Az csak disz hust meg halat kell enni a zöccseg az errefele nem ennivalo
itt nincs offolas ez kaja mi ezt esszuk husvetkor. Zöccseg nékül!!!!!!!

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 12:29   
2004-04-08 12:24, bobe:
-
Szép, szép. Gyönyörű zőccségeket látok, de ki fogja ezeket +főzni (már csak azért, hogy ne offoljunk annyira)?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 12:24   
Szoval akkor itt a svedasztal(szmörgoszburd)
ahogyan mi svedul nevezzuk):

szivesen latlak benneteket
szemelyenkent 325 korona

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 11:29   
2004-04-08 11:20, Leg&Boc:
-
Ezek közül melyik a babcsíra-főzelék?

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 01:36   
Abbol az aprobb levelesbol adjatok.
_________________

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-08 00:30   
Ugy kell neked rigo
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 23:12   
En most ugy megkivantam a pogacsat.

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 22:12   
2004-04-07 21:53, nyanyabandi:
Köszi nem betegen írom, már majdnem teljesen jól vagyok, aranyos vagy
Mi is jobban szeretjük a sósat, bár ez hangulatfüggő is nálunk.
De félévente bőven elég egy kiadós édesség...

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:53   
Istenem Boci mennyi sos finomsag, nagyon szepen koszonjuk,en legalabbis jobban szeretem az edessegeknel.Remelem nem betegen irogaltad hanem meggyogyultal.Puszi Szuzitol
_________________

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:37   
Vaníliakrémes roló

Hozzávalók kb. 12 db rolád sütőformához:
a tésztához: egy csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg), 1 db tojássárgája, 2 evőkanál tej, 3 evőkanál cukor,
a töltelékhez: 25 dkg Rama Krémalap, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 2 evőkanál cukor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

A mélyhűtött tésztát felengedés után lisztezett gyúródeszkára fektetjük és 47x12 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott tésztából kb. 3x47 cm-es csíkokat vágunk és spirálformában, hogy a rétegek egymást átfedjék, feltekerjük a sütőformára.
A tojássárgáját összekeverjük a két evőkanál tejjel, a vágási éleket kihagyva megkenjük a roládokat, majd 2 evőkanál cukorral megszórjuk. Az elkészített roládokat egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük úgy, hogy a tésztavég alul legyen. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20 percig sütjük. Ezután még melegen lehúzzuk a formáról és lehűtjük.



 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:36   
Töltött sós pogácsa

Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 db tojás, tejföl
a töltelékhez: 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 2 db tojássárgája, 10 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg Rama Krémalap, 2-3 dkg reszelt füstölt sajt
Rama margarin a forma kikenéséhez

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi tejfölt, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen. Cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Ezután kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk, így egy lyukas korongot kapunk. A tojást felverjük és megkenjük a tele korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat. Margarinnal kikent sütőlapra helyezzük a pogácsákat és előmelegített sütőben, világos sárgára megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük és belekeverjük a reszelt sajtot. A Krémalapot kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot. Ha a pogácsa kihűlt, a közepébe töltjük a krémet és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.


 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:33   
Sajtos roló
Hozzávalók:
Tészta: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, só. A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.

Elkészítés:
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük. Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:28   
SÓS STANGLI!!!

http://naturalap.freeweb.hu/konyhatunder/sosstangli.htm

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:26   
MÁKOS, SZEZÁMMAGOS STANGLI

40 dkg liszt
1 kocka margarin
1 mokkás kanál só
1 pohár tejföl
8 dkg reszelt trappista sajt
1 sütopor
1 tojás
˝ dl mák
szezámmag.

A szezámmag és a tojás fehérje kivételével valamennyi anyagot jól össze kell
gyúrni, kb. 1 cm magasra kinyújtani, tojás fehérjével megkenni, szezámmaggal
megszórni, és derelyevágóval stanglikká szeletelni. Elomelegített sütoben
pirosra sütni.



KRÉMES SAJTOS

30 dkg + 3 evokanál liszt
30 dkg vaj
2 dl tejföl
Ľ liter tej
2 tojás
20 dkg sajt (jó, ha a fele füstölt)


Tészta: 30 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 2 dl tejfölt jól összegyúrunk tetszés
szerinti sóval. (az a jó, ha az anyagokat közvetlenül felhasználás elott
vesszük ki a hutobol és nem is melegszik fel. Vagy összegyúrás után hutoben
tartjuk). Késfok vastagságúra kinyújtjuk, tojással megkenjük és reszelt
sajttal megszórjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belole és elomelegített forró
sütoben pirosra sütjük.

Krém: 3 evokanál lisztet Ľ liter tejjel suru péppé fozünk. Még melegen
elkeverünk benne 10 dkg vajat és egy tojást. Ha kissé meghult 10-15 dkg
reszelt sajtot keverünk bele.

A pogácsák felét a hideg sajtos krémmel megkenjük, a másik felével befedjük
oket.



SAJTOS STANGLI
A legegyszerubb megoldás, ha a krémes sajtos sütemény tésztájából készítesz
stanglikat.

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:24   
SAJTOS STANGLI!!!
http://www.jcu.edu/language/sajtos.html

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:22   
Füstölt sajtos pogácsa

Hozzávalók :

2,5 dl tej
8 dkg margarin

16 dkg finomliszt
3 egész tojás
12 dkg reszelt füstölt sajt
a tepsi kikenéséhez:
zsír


A tejet a margarinnal és a sóval felforralom. A tűzről lehúzom, beleöntöm a lisztet, és addig keverem, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Közben egyenként beledolgozom a tojásokat. Ekkor félreteszem, hogy kihűljön. Közben a sajtot megreszelem, amit csak akkor keverek a masszához, amikor az teljesen kihűlt. Végül a sajtos masszából vizes kézzel apró gombócokat formálok, kizsírozott tepsibe egymás mellé rakom - nem túl szorosan -, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm.


_________________

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:19   
Sajtos pogácsa 2.


Hozzávalók:
Lehet variálni ízekkel – ezt, ha felkínálod, akkor garantálom mindenki akarja majd a recepted!
Alap:
20dkg jó minőségű főzőmargarin
40 dkg keményebb reszelt sajt (lehet kevesebb is. De nem ajánlom!)
60 dkg liszt
1 evőkanál só
2 - 3 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 dl. Langyos tej (ebbe megy 1 kanál cukor és élesztő)
3 tojás sárgája ( 1 tojás fehérje kell kenni)
Fűszerek, amik elmaradhatnak, vagyis variálhatok ízlés szerint:
- 1 teáskanál bors
Pici erős piros paprika
- 1 teáskanál édes piros paprika



Készítése: Legkönnyebb akármilyen sajtot úgy lereszelni ha a turmix keverőbe teszel egy csészényi lisztet és ugyanannyi sajtot kis darabokban. Ez egy pár pillanat alatt olyan lesz mint a liszt és kitűnően le van reszelve! Élesztőt megkeleszted szokás szerint Elektromos keverővel a sajtos lisztet elkevered a fűszerekkel és a margarinnal úgy hogy úgy nézzen ki mint sok kis apró borsó szemek. Akkor hozzá vegyíted a tojás sárgákat és az élesztős tejet. Lehet, hogy kell még egy nagyon kevés tej bele hogy könnyű tésztát kapjál. Ennek nagyon puhának kell lennie. Megkeleszted így most: egyszer. Aztán 3 szor fél óránként kinyújtod, hajtogatod mint a leveles tésztát. Ez a legfontosabb, mert ezért lesz ropogósan könnyű és leveles! (itt van a titok) Kinyújtod – kiszaggatod nagyon picikékre – bekened tojással vagy fehérjével lehet egy kis sajtot szórni a tetejébe de ez elmaradhat. Kelés után szép aranysárgára megsütöd Sütő hőmérséklete : közepesen meleg 375 F° vagy 190C° Idő: 20 –23 perc Készül: legalább: 70-80 pogácsa Lehet a fele mennyiségből is készteni, de nem éri meg mert: Fagyasztani lehet jól, ha meg tudtál ebből menteni. Mikroba 2 pogácsa 20 mp. alatt felmelegszik úgy mintha most sütötted volna.

_________________

 
 Leg&Boc  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:14   
2004-04-07 20:19, bimbi:
Sajtos pogácsa:

Hozzávalók:
50 dkg liszt 25 dkg ráma margarin 2 tojássárgája 20 dkg reszelt sajt 2 dl tejföl 2 dkg élesztő só


Hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt fél deci tejben felfuttatva hozzáadni. 2 óra pihentetés után másfél centire kinyújtani, 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatni, tojással megkenni és sajttal leszórni a tetejét. Felmelegített sütőben, gyorsan sütni, szép pirosra.

_________________

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 21:13   
2004-04-07 20:19, bimbi:
-
Ki ir be nekem egy konyu de finom sajtos pogacsa receptet? es sos tangliet is?
-
és ki csinál ilyet nekem?
ha nem megy, lehet sajtos roló is ...

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 20:19   
Ki ir be nekem egy konyu de finom sajtos pogacsa receptet? es sos tangliet is?
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 17:08   
2004-04-07 10:30, Cunibaba:

Legközelebb Andikàm fényképezd le talàn akkor jobban eltudjuk képzelni!
-
Saláta öntet fényképböl nem sokat látnál és nem tudnád kitalálni mi lehet benne. Érdekes jelenség hogy nem találkoztam itt csak olasz oliva olajjal, pedig görög is létezik, ahogy olvastam. Megnéztem mi van itthon "extra virgin olive oil, imported from Italy". Stater Bros. cimkével, ami azt jelenti hogy itt töltötték üvegekbe. Nem tudom mi az magyarul, ahogy már irtam, én külföldön nöttem fel és ott tanultam fözni.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 17:04   
2004-04-07 11:23, bobe:
-
Salad herbs ,garlic powder,Nakano seasoned Basil & Oregano ,white vinegar, flu, tuna, Banquet fried chicken, microwave és jet stream oven, country potato salad, kapasbol ennyi ez nem magyarul van egy szo sem . Mi van akkor ha en egy szot sem ertek ?
-
Az alap recept le volt irva benne érthetöen, nem? A francia eredetü Dijon mustár, a svájci gyártmányu (nem is kapni abbol mást, levesböl van, amit Guatemalaban vagy Mexikoban készitenek a Knorr cimkével), a frissen zuzott fokhagyma és az olasz oliva olaj. Ami az ecetet illeti, én ezt a japánt fedeztem fel kellemesnek. A mustárt azért emlitettem meg külön mert az átlag amerikai a vadsárga amerikai mustárt használja ami nincs a konyhámban, vagy a szintelen ecetet ami nagyon erösen savanyu. Azt pucoláshoz használom.

A jet stream oven is itteni elnevezés és gyártmány és nem tudok rola hogy létezik-e máshol, már irtam rola, fényképpel együtt. A microwave a mikrohullám sütö, mennyivel rövidebb a microwave szo! A fried chicken amerikai találmány, mert nem olyan mint a rántott csirke, nem prézlivel van panirozva, azért maradtam az eredeti nevénél. Ez olyan mintha kérnéd magyarositsam a svájci sajt Fondue nevét vagy a Rösti-t. Mivel itt élö személynek irtam le, maradtam az itt használt neveknél ami a csomagoláson van, ami az illetönek könnyebb szerintem, ha netán érdekli beszerezni azt.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 11:23   
Salad herbs ,garlic powder,Nakano seasoned Basil & Oregano ,white vinegar, flu, tuna, Banquet fried chicken, microwave és jet stream oven, country potato salad, kapasbol ennyi ez nem magyarul van egy szo sem . Mi van akkor ha en egy szot sem ertek ?
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 11:09   
Kedves Europaiak,

mit nem értettek a receptböl? A Dijon mustár szerintem egyértelmü, a Knorr Aromat svájci márka, a Nakano rizs ecet itt kaphato. USA-ban élö kérdezte, igy az itt kaphato árukat soroltam fel, amiket használtam bele.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó