2019. szeptember 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 17:49   
szia Szuzi,

na, szoval recepteket keresel? Itt van par topik a MONrol, erdemes vegignezni akkor.

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=883&forum=46&299
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1408&forum=27&9
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=78&forum=27&422 (itt foleg magyar konyha)
es aztan eme topik.

Udv,

Hunor

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 17:35   
Tisztelettel kerem a szakertoket hogy dobjanak be a szakacskonyvbe sok kulonfele sajtos pogacsa vagy rud recepteket meg italhoz valo sos pogacsakat sutiket . Masodik keresem hogy ha lehet egy kulon lapon ismertessek csak a leveseket csak a fozelkeket stb, ugy mint egy szakacskonyvnel hogy gyorsan elokereshessem amire mindig szuksegem van, Ezt az egeszet kituno otletnek tartom es rakjatok bele idegen nepek jo eteleit is, jo paella receptet, valami arabot ettem valahol csodas volt, szoval mindebbol a legfinomabbat, koszonom mindenkinek.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 17:03   
Kedves Bobe (87 eves) bar nagyon szep vagy a kepen amit beraktal.

Gondolom, hogy lehet.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:49   
itt meg lehet kerdezösködni a receptekröl?
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:32   
Kedves Zsuzsa, en mar tele is raktam, bemasoltam a mar leirt recepteket, de majd jon tobb is, valoszinuleg mar ma delutan.

Valeria

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 14:32   
Kedves Vali, akkor megnyitom a topikot.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 13:50   
Akkor, induljon a konyv
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 12:08   
2004-03-31 07:47, Ferencz Zsuzsanna:
-

Jo otlet. Hiszen a MON evkonyvbe is lesznek irasok ebbol a topikbol is. Onallo konyv is erdekes, cime lehetne: Kulfoldi magyarok esete a konyhaval... Valami ilyesmi.

Hunor

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 09:51   
87 evesek is itt lehetnek? totyogosnak totyogos vagyok
 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 08:16   
A címe lehetne:

Konyhatündérek vagy kétbalkezesek (receptek haladóknak és togyogóknak)

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 07:47   
Tisztelt hölgyeim és Hunor!
Tiz méterrel alább elhangzott egy szó: nem kellene szakácskönyvet összeállitanunk? Már főleg nektek, mert az én receptjeimre nemigen lenne vevő.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 20:29   
Koszonom a segitseget, mindendegyiket vegig fogom probalni.Te Rigo tenyleg megfelel a zoknid? Hany napos?
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 20:04   
2004-03-30 18:48, nyanyabandi:
... vajon honnan vegyek itt amerikaban palpusztait...

Pálpusztai az van Amerikában, Kanadában is. Limburger-nek hivják. Rég nem vettem, de imádom.
A Fetaból dolgozó külföldi körözöttkészitők figyelmébe ajánlom az én receptemet, amiben a (görög) Fetát krémsajttal keverem, azonos mennyiségüt mindegyikből. Miután hozzáadtam a szokványos dolgokat, nekem ez hasonlit legjobban az "igazi" körözöttre.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:47   
Annyian irtatok, hogy nem tudom kinek mit válaszoljak.
A cottage cheest használom túróstésztára, az nagyon bevállt, de túrógombócnak eddig nem találtam megfelelöt. Azt viszont nekünk, a 3 gombóc miatt elsem kezdem, hogy túrót csinálok! Még megnézem milyen a Ricotta túró, de valószinü marad a jó savanyu, savós Schichtkäse
Viszont ha már a körözetteknél tartunk, van a bayoroknak egy speziális valamijük. Ez Cammembertböl készül, a neve o´patzte. Ismeri valaki? Szivesen leirom holnap, ha valakit érdekel.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:24   
2004-03-30 19:11, bobe:
-
Valikam en erdelyi vagyok

Tudom Bobem, de probald meg egyszer hagymaval is.
-

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:24   
Nyanyabandi:

Juhturos pogacsa:

25 dkg. juhturo
25 dkg. vaj
25 dkg. liszt
egy keshegynyi so
1/2 tojas a keneshez
A hozzavalokat jol osszegyurjuk, ujjnyi vastagra nyujtjuk, apro pogacsakat szaggatunk belole, a tetejuket meg kenjuk tojassal, es a tesztat meleg sutoben vilagos sargara sutjuk.

Masik juhturos etel:

Sztrapacska:

50 dkg. burgonya
1 tojas
annyi liszt amennyit felvesz,
egy csipet so
25 dkg. juhturo
15 dkg. fustolt szalonna

A burgonyat nyersen megreszeljuk, osszedolgozzuk a tojasal es annyi liszttel, hogy galuska kemenysegu testat kapjunk. A vajat felolvasztjuk es egy vekony reteget ontunk egy tuzallo talba belole. A burgonyas masszabol lobogo forro vizbe galuskat szaggatunk, a kifott galuskakat a tuzallo talba rakjuk, es retegenkent megontozzuk a vajjal es meghintjuk az osszemorzsolt juhturoval. A tetejere turo kerul, es csak annyi idore tesszuk a sutobe, mig a turo "megpokhalosodik" a tetejen. Kituno, ha a szalonnat apro kockara vagva kiolvasztjuk, a zsirjaval locsoljuk a sztrapacskat, es a tetejere hintjuk a ropogosra sult szalonnat.

Kedvenc etelem. Nagyon finom, de nem eppen fogyokuras.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:11   
Valikam en erdelyi vagyok
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:05   
Minden magyar korozott receptben van hagyma. Igaz, hogy Kovi Paleban nincs, de O erdelyi korozottet keszit.
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 19:03   
2004-03-30 18:57, bobe:
-
Nagyon jó íze lesz tőle.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:57   
Minek bele a hagyma?
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:55   
Feta sajtot veszel es ledaralod, vagy robotgepben osszetorod es kremsajttal elkevered. Kulonben, a korozottet juhturoval keszitik, itt van egy egyszeru verzio:

15 dkg. juhturo
10 dkg. vaj
egy kaveskanal reszelt voroshagyma,
egy kaveskanal pirospaprika vagy piros arany
egy keves mustar
so, komenymag
egy csokor snidling

A turot a vajjal kikeverjuk, beletesszuk az izesitoket es habosra keverjuk, hogy suru kremet kapjunk. Vegul beleszorjuk a finomra vagott snidlinget es legalabb egy fel napig hagyjuk allni, csak utana fogyasztjuk.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:54   
probald meg gorgonzolaval
Ittaz egyszerubb recept (Kövi Pále)
30deka juhturo(feta)
10 deka vaj
1 kiskanal edesnemes paprika
1 keshegynyi tört kömenymag
so Kostold meg elöbb mert a feta sos szokott lenni

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:50   
2004-03-30 18:48, nyanyabandi:
-
honnan vegyek itt amerikaban palpusztait, mi lehet vajon ami kozel van hozza,



Hasznalt zokni...

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:48   
Koszi Ubi meg fogom csinalni de vajon honnan vegyek itt amerikaban palpusztait, mi lehet vajon ami kozel van hozza, hat majd erdeklodom. Koszonom a segitseget.
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:42   
2004-03-30 18:40, bobe:
-
Persze. Túró, vaj, kömény és pirospaprika jól összekeverve. Pont

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:40   
ez egy nagyon komplikalt körözött van azert egyszerubb recept is

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:36   
2004-03-30 18:31, nyanyabandi:
-
Úgy loptam egy másik fórumból.

KŐRÖZÖTT:
Nagy mennyiségben érdemes csinálni, mert remekül fagyasztható, tehát egyszerre 3-4 adagot lehet csinálni. Ezen mennyiségnek megfelelően a hozzávalók:
0,5 kg juhtúró, gomoly, Brzynda
0,25 kg tehéntúró
1-2 db szobahőmérsékletű kockaráma
2 kicsi pálpusztai
1 doboz medvesajt (kockasajt)
1 nagy fej vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
2 pupozott evőkanál szárított metélőhagyma (fedőneve: snidling)
1 db nagy hegyes erős zöldpaprika nagyon apróra vágva
2 nagy evőkanál mustár
1 pupozott teáskanál őrölt kömény
1 pupozott teáskanál édesnemes pirospaprika
Robotgép habverőjével nekimenni (keverő-ibriket betenni a mosogatóba, mert fröcskölhet), és kb. 5-6-8 perc alatt simára-habosra keverni. Ezután szétporciózni kisebb műanyag dobozokba, egy része mehet a mélyhűtőbe. Felengedve is nagyon finom, nem lehet észrevenni rajta, hogy fagyasztva volt

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:31   
megkoszonnem ha valaki yudna nekem adni valami nagyon hamisitatlan korozott receptet, es mas juhturost is.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 18:05   
A tevenek van-e teje?
nezzetek milyen kedves csokra allo szaja van Ubuget varja

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 17:41   
Es a rizs masnaposan.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó