|
szia Szuzi,
na, szoval recepteket keresel? Itt van par topik a MONrol, erdemes vegignezni akkor.
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=883&forum=46&299
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1408&forum=27&9
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=78&forum=27&422 (itt foleg magyar konyha)
es aztan eme topik.
Udv,
Hunor
|
|
|
Tisztelettel kerem a szakertoket hogy dobjanak be a szakacskonyvbe sok kulonfele sajtos pogacsa vagy rud recepteket meg italhoz valo sos pogacsakat sutiket . Masodik keresem hogy ha lehet egy kulon lapon ismertessek csak a leveseket csak a fozelkeket stb, ugy mint egy szakacskonyvnel hogy gyorsan elokereshessem amire mindig szuksegem van, Ezt az egeszet kituno otletnek tartom es rakjatok bele idegen nepek jo eteleit is, jo paella receptet, valami arabot ettem valahol csodas volt, szoval mindebbol a legfinomabbat, koszonom mindenkinek.
|
|
|
Kedves Bobe (87 eves) bar nagyon szep vagy a kepen amit beraktal.
Gondolom, hogy lehet.
|
|
|
itt meg lehet kerdezösködni a receptekröl?
|
|
|
Kedves Zsuzsa, en mar tele is raktam, bemasoltam a mar leirt recepteket, de majd jon tobb is, valoszinuleg mar ma delutan.
Valeria
|
|
|
Kedves Vali, akkor megnyitom a topikot.
|
|
|
Akkor, induljon a konyv 
|
|
|
2004-03-31 07:47, Ferencz Zsuzsanna:
-
Jo otlet. Hiszen a MON evkonyvbe is lesznek irasok ebbol a topikbol is. Onallo konyv is erdekes, cime lehetne: Kulfoldi magyarok esete a konyhaval... Valami ilyesmi.
Hunor
|
|
|
87 evesek is itt lehetnek? totyogosnak totyogos vagyok 
|
|
|
A címe lehetne:
Konyhatündérek vagy kétbalkezesek (receptek haladóknak és togyogóknak)
|
|
|
Tisztelt hölgyeim és Hunor!
Tiz méterrel alább elhangzott egy szó: nem kellene szakácskönyvet összeállitanunk? Már főleg nektek, mert az én receptjeimre nemigen lenne vevő.
|
|
|
Koszonom a segitseget, mindendegyiket vegig fogom probalni.Te Rigo tenyleg megfelel a zoknid? Hany napos?
|
|
|
2004-03-30 18:48, nyanyabandi:
... vajon honnan vegyek itt amerikaban palpusztait...
Pálpusztai az van Amerikában, Kanadában is. Limburger-nek hivják. Rég nem vettem, de imádom.
A Fetaból dolgozó külföldi körözöttkészitők figyelmébe ajánlom az én receptemet, amiben a (görög) Fetát krémsajttal keverem, azonos mennyiségüt mindegyikből. Miután hozzáadtam a szokványos dolgokat, nekem ez hasonlit legjobban az "igazi" körözöttre.
|
|
|
Annyian irtatok, hogy nem tudom kinek mit válaszoljak.
A cottage cheest használom túróstésztára, az nagyon bevállt, de túrógombócnak eddig nem találtam megfelelöt. Azt viszont nekünk, a 3 gombóc miatt elsem kezdem, hogy túrót csinálok! Még megnézem milyen a Ricotta túró, de valószinü marad a jó savanyu, savós Schichtkäse
Viszont ha már a körözetteknél tartunk, van a bayoroknak egy speziális valamijük. Ez Cammembertböl készül, a neve o´patzte. Ismeri valaki? Szivesen leirom holnap, ha valakit érdekel.
|
|
|
2004-03-30 19:11, bobe:
-
Valikam en erdelyi vagyok
Tudom Bobem, de probald meg egyszer hagymaval is.
-
|
|
|
Nyanyabandi:
Juhturos pogacsa:
25 dkg. juhturo
25 dkg. vaj
25 dkg. liszt
egy keshegynyi so
1/2 tojas a keneshez
A hozzavalokat jol osszegyurjuk, ujjnyi vastagra nyujtjuk, apro pogacsakat szaggatunk belole, a tetejuket meg kenjuk tojassal, es a tesztat meleg sutoben vilagos sargara sutjuk.
Masik juhturos etel:
Sztrapacska:
50 dkg. burgonya
1 tojas
annyi liszt amennyit felvesz,
egy csipet so
25 dkg. juhturo
15 dkg. fustolt szalonna
A burgonyat nyersen megreszeljuk, osszedolgozzuk a tojasal es annyi liszttel, hogy galuska kemenysegu testat kapjunk. A vajat felolvasztjuk es egy vekony reteget ontunk egy tuzallo talba belole. A burgonyas masszabol lobogo forro vizbe galuskat szaggatunk, a kifott galuskakat a tuzallo talba rakjuk, es retegenkent megontozzuk a vajjal es meghintjuk az osszemorzsolt juhturoval. A tetejere turo kerul, es csak annyi idore tesszuk a sutobe, mig a turo "megpokhalosodik" a tetejen. Kituno, ha a szalonnat apro kockara vagva kiolvasztjuk, a zsirjaval locsoljuk a sztrapacskat, es a tetejere hintjuk a ropogosra sult szalonnat.
Kedvenc etelem. Nagyon finom, de nem eppen fogyokuras.
|
|
|
Valikam en erdelyi vagyok 
|
|
|
Minden magyar korozott receptben van hagyma. Igaz, hogy Kovi Paleban nincs, de O erdelyi korozottet keszit.
|
|
|
2004-03-30 18:57, bobe:
-
Nagyon jó íze lesz tőle.
|
|
|
Minek bele a hagyma?
|
|
|
Feta sajtot veszel es ledaralod, vagy robotgepben osszetorod es kremsajttal elkevered. Kulonben, a korozottet juhturoval keszitik, itt van egy egyszeru verzio:
15 dkg. juhturo
10 dkg. vaj
egy kaveskanal reszelt voroshagyma,
egy kaveskanal pirospaprika vagy piros arany
egy keves mustar
so, komenymag
egy csokor snidling
A turot a vajjal kikeverjuk, beletesszuk az izesitoket es habosra keverjuk, hogy suru kremet kapjunk. Vegul beleszorjuk a finomra vagott snidlinget es legalabb egy fel napig hagyjuk allni, csak utana fogyasztjuk.
|
|
|
probald meg gorgonzolaval
Ittaz egyszerubb recept (Kövi Pále)
30deka juhturo(feta)
10 deka vaj
1 kiskanal edesnemes paprika
1 keshegynyi tört kömenymag
so Kostold meg elöbb mert a feta sos szokott lenni
|
|
|
2004-03-30 18:48, nyanyabandi:
-
honnan vegyek itt amerikaban palpusztait, mi lehet vajon ami kozel van hozza,
Hasznalt zokni...
|
|
|
Koszi Ubi meg fogom csinalni de vajon honnan vegyek itt amerikaban palpusztait, mi lehet vajon ami kozel van hozza, hat majd erdeklodom. Koszonom a segitseget.
|
|
|
2004-03-30 18:40, bobe:
-
Persze. Túró, vaj, kömény és pirospaprika jól összekeverve. Pont 
|
|
|
ez egy nagyon komplikalt körözött van azert egyszerubb recept is
|
|
|
2004-03-30 18:31, nyanyabandi:
-
Úgy loptam egy másik fórumból.
KŐRÖZÖTT:
Nagy mennyiségben érdemes csinálni, mert remekül fagyasztható, tehát egyszerre 3-4 adagot lehet csinálni. Ezen mennyiségnek megfelelően a hozzávalók:
0,5 kg juhtúró, gomoly, Brzynda
0,25 kg tehéntúró
1-2 db szobahőmérsékletű kockaráma
2 kicsi pálpusztai
1 doboz medvesajt (kockasajt)
1 nagy fej vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
2 pupozott evőkanál szárított metélőhagyma (fedőneve: snidling)
1 db nagy hegyes erős zöldpaprika nagyon apróra vágva
2 nagy evőkanál mustár
1 pupozott teáskanál őrölt kömény
1 pupozott teáskanál édesnemes pirospaprika
Robotgép habverőjével nekimenni (keverő-ibriket betenni a mosogatóba, mert fröcskölhet), és kb. 5-6-8 perc alatt simára-habosra keverni. Ezután szétporciózni kisebb műanyag dobozokba, egy része mehet a mélyhűtőbe. Felengedve is nagyon finom, nem lehet észrevenni rajta, hogy fagyasztva volt
|
|
|
megkoszonnem ha valaki yudna nekem adni valami nagyon hamisitatlan korozott receptet, es mas juhturost is.
|
|
|
A tevenek van-e teje?
nezzetek milyen kedves csokra allo szaja van Ubuget varja

|
|
|
Es a rizs masnaposan.
|
|