2019. június 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 17:37   
Szóval a kártyához én is értek és van valami, ami a frissenfejt tejet übereli: a frissencsapolt, hideg sör !
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 17:24   
2004-03-30 16:02, ubuge:
-
Van zacskós tej, de olyan zsírszegény, mint Rigó egy hathónapos fogyókúra után.



Ez most bok volt??

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 16:35   
2004-03-30 16:02, ubuge:
-
2004-03-30 15:55, Valeria:

\ frissen fejt langyos tejet úgysem übereli (mármint a zacskós tej).

Igazad van Ubuge, a frissen fejt langyos tejet semmi sem übereli

-

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 16:02   
2004-03-30 15:55, Valeria:
-
Van zacskós tej, de olyan zsírszegény, mint Rigó egy hathónapos fogyókúra után. Hiába na, a frissen fejt langyos tejet úgysem übereli (mármint a zacskós tej).

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 16:02   
Ubuge en varosi gyerek voltam nekem is mindegy lenne biztosan en is megfejnem a bikat
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 15:55   
Bovi:

Nincs nalatok Ricotta turo? Abbol is eleg jo a turogomboc. Itt az USA-ban sincs olyan turo mint Magyarorszagon, de en egy szurokanalba kavefiltert rakok es abba ontom a cottage cheese-t es ejszakan at a hutoszekrenyben hagyom, hogy lecsepegjen. Eleg tisztesseges lesz az allaga.

Ubuge:

Nalatok nincs olyan zacskos tej mint Magyarorszagon? Az, ha kint van a jegszekrenybol pillanatok alat megalvad,mert az nincs agyonpasztorizalva.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 15:52   
2004-03-30 15:44, bobe:
-
Nálatok már a bocikákat is fejik?
Nálunk a miniszterelnökről írták a mai lapok, hogy kölyökkorában a bikát akarta megfejni
S hogy ne legyen teljesen off: Vasárnap bocihúsból főztem húslevest

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 15:44   
Lehet mert azert itt is vannak am bocikak
ne vagj ugy fel

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 14:54   
2004-03-30 14:50, bobe:
-
Létezik még olyan agyonpasztőrözött tej, amiből túrót is lehet készíteni?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 14:50   
Ubuge itt tehenturorol beszelunk
Szoval Bovi en azt ugy csinalom hogy veszek tejet meg savanyutejet 2 -2 litert es nagyon kis melegen összefuttatom leszurom es elsöosztalyu tehenturom lesz belöle nem epp a legolocsobb mulatsag de legalabb turo

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 14:43   
2004-03-30 14:18, bovi:
-

Juhsajtot kell vásárolni, ledarálni, besózni, s érni hagyni. Itt sajnos még nem jelent meg az igazi juhsajt, egyelőre csak keverék kapható.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 14:18   
Holnap megcsinálom Valika nagyon egyszerü túrógombócát, de honnan hozzak túrót?
Itt csak kenhetö, savós Schichtkäse van.
Már próbáltam kipréselni, csak akkor minden elfolyik, nemcsak a savó
Próba, szerencse

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 12:53   
Bobe, igazad van, biztosan ugy meg finomabb es szebbet mutat
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 08:56   
Valeria ! En a carbonara-szoszba belefözök finom zöldborsot is hisz vitamin es jol mutat a tanyeron
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 06:04   
2004-03-29 04:07, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Vali,
lányom őnagysága három tényérral evett belőle.

Ezzel szereztel legnagyobb oromet nekem. Mar nem veszett karba a faradozasod

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 06:02   
Hunor, en is orulnek egy MON szakacskonyvnek.
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 04:11   
Kösz, Vali.
Kinyomtattam őket.Aztán eszembe jutott, hogy ebben a topikban meg a Magyar konyha ciműben nagyon sok jó és "idiotensicher" (ez azt jelenti, hogy még a hozzám hasonló kelekótyák is el tudják késziteni)recept található.
Hunor, ha könyvekben akarsz bennünket megörökiteni, nem lenne jó egy ilyen szakácskönyvre is gondolni?
Nektek, hölgyeim és uraim, mi a véleményetek róla?

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 02:42   
Igert turogomboc:

TUROGOMBOC

¼ kg. Turo

1 tojas

3 kanal griz

vajban piritott zsemlemorzsa

A turot szitan attorjuk, osszekeverjuk a tobbi nyersanyaggal. Jegszekrenyben legalabb egy ora hosszat allni hagyni, kanallal kiszaggatni, kis gombocokat formalni belole es forrasban levo sos vizben kb. 15 percig fozni. A tuzet leoltani es a gombocokat meg a forro vizben hagyni kb. 15 percig.

Piritott prezlibe forgatni




 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 02:33   
Zsuzsanak, egyszeru langos:

1 kg. Liszt
5 dkg. Eleszto
8 – 9 dl. Kefir vagy joghurt

Osszedolgozni kemeny nokkedli allagura. Jegszekrenyben 24 orat pihentetni. Evokanallal kiszaggatni. Gombocokat gyurni es nyujtofaval kinyujtani. Forro olajban kisutni. Olajban elkevert zuzott foghagymat, tejfelt, sajtot kinalni hozza.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-30 01:35   
Zsuzsanak:

Spagetti Carbonara:

4 szemelyre

40 dkg. spagettiteszta
25 dkg. gepsonka
4 dl. tej
2 pupozott evokanal liszt
4 dkg. margarin
5 dkg. parmezansajt
szerecsendio
so

A tesztat fozd ki. Kozben a gepsonkat vagd keskeny csikokra es keszitsd el a sajtmartast.

A felolvasztott margarinnal csinalj vilagos rantast, majd a tuzrol leveve lassan ontsd fel a forro tejjel s keverd simara. Sozd, tegyel bele orolt szerecsendiot, majd a tuzre visszateve lassan fozd, amig be nem surusodik. Kozben add hozza a reszelt sajtot es a sokat is. Amikor kesz, a martasd ontsd a forro tesztara es jol keverd ossze.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-29 04:55   
Zsuzsa, veled kapcsolatban tesztara nem is merek gondolni. Nem azert, mert nem tudnad elkesziteni, hanem, mert nem jo a sutod

Majd holnap jonnek a laskafelek meg a turogomboc. Be fogok adni egy nagyon egyszeru langos receptet is, de most megyek aludni. Bementem ujra a Chatre 10 orakor nalam, bent volt Mili es Szuzi neve, de ok sehol.

Jo ejszakat.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-29 04:07   
Kedves Vali,
lányom őnagysága három tényérral evett belőle. Ez tiszta haszon, mert mostanában nem eszik, csak amikor meglátogat. Közben sóhajtozott, hogy milyen finom.
Jó, akkor játsszunk laskát (vagyis tésztafélét, bár nálunk a tészta inkább süteményt jelent), vagy gombócot. Vagy akármit.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 19:41   
Jo etvagyat hozza Bobe, orulok, hogy a tied sikerult.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 17:45   
A ferjemnek nagyon izlett,köszöni neked ezt a fincsi ebedet . Parmezansajtot reszeltem ra . Nagyon fincsi es laktatos
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 17:05   
Kedves Zsuzsa: De igen, fogunk jatszani, de legkozelebb nem burgonyas etelt fogok beadni, mert az ugylatszik, hogy Nalatok vizet ereszt hanem valami teszta felet. Azt csak nem tudjak hamisitani?

Mit szolnal egy konnyu turogombochoz? Ahhoz nem kell suto.

Bobe, kivancsi lennek a Tiedre. Nalad is vizet eresztett?


 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 16:42   
Az az igazság, hogy én nem is merném kipróbálni azokat a dolgokat, ahol előre be kell melegíteni a sütőt ... mire eszembe jut, addigra már nemcsak hogy bemelegedett ... mindenesetre jó fűtőtestnek is a sütő... hiába Spanyolhon, rohadt hideg "tavasz" van.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 15:05   
Zsuzsa az enyem most sül a sütöben majd elmondom az eredmenyt: Tudod miert mert en rosszul allitottam be a fokot csak 200 ra az eredmeny majd ugyanaz lesz mint nalad
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 14:23   
Kedves Vali, gondoltam, megírom, hogyan mutat az olasz rakott recepted romániai változata.
Szóval: mindent előkészítettem, jó háziasszony módjára. A gáztűzhelyet beállítottam 250 fokra, előmelegítettem,
akkor betettem a margarinnal kikent lábost (nálunk nincs akkora üvegtál). 40 perc múlva (amikor megnéztem), konstatáltam, hogy az alufólia nem is nagyon meleg. Valószínűleg épp nem volt nyomása a gáznak. Amikor levettem a fóliát, azt láttam, hogy nagyon sok a lé (valószínűleg a paradicsompaszta volt hamisítva, vagyis előzetesen már sok víz volt benne, nálatok pasztább lehet, mint nálunk. Emellett az itteni kis konzerv biztos nagyobb, mint nálatok), a krumpli és a póréhagyma pedig tökéletesen nyers. Akkor kivettem a lábast, és hosszan főztem (eddig nem is sejtettem, hogy a krumpli is megedződhet román körülmények közepette)), végül kb.2 óra múlva nagyjából megpuhult. Akkor betettem a sajttal a lerbe, ami még mindig nem volt 250 fokos, de legalább meleg. A sajt, ami eredetileg olyan száraz volt, hogy nehezen reszeltem, a legnagyobb megdöbbenésemre nem pirult meg, hanem elfolyt és cérnát eresztett. Lehet, a sajt sem volt rendben, talán kicsit hamisították.
Ja, a rakásnak nyoma sincs, mert kevergetni kellett a krumplit.
Ennyi fövés után a bazsalikom íze elment, tehát tettem bele még egy mokkáskanállal.
Amúgy ehető, sőt, t.k. egész jó, még így is.
Kedves Vali, nem akarunk mi játszani?
Te írsz könnyű (nekem való) kis recepteket a MON-ba, én pedig elkészítem, majd közlöm veled, milyen a romániai változat.


 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 12:32   
Bovi!!!!!!!!!!!
Hol a sonka?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-28 10:10   
Nem marad benn, pedig itt volt a kép.
Hoztam egy pár sonkát husvétra, remélem elég lesz

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó