|
Ma nem en foztem, hanem egy mexicoi nemreg megnyilt grill, ahova a ferjem a maniakus restaurant latogato bevonszolt mert csodaszep palmakat latott bennt, es csak nekem akart vele oromet szerezni hac gyonyorkodjek bennuk, valojaban persze mert neki muszaj volt megkostolni hogy hogy foznek.Szeretem a mexicoi konyhat, de ilyen izetlen rossz etelt eletemben nem ettem, raadasul nem volt kave pedig anelkul en nem eszek. Elso a kave utana a kaja. Az etlapjuk viszont gyonyoru volt, bosszubol elloptam egydebkent gyujtom. Holnap nem megyek sehova hanem megfozom Bobe tejfolos rakottkeljet
|
|
|
Zuloka, en jovok es megfozom Neked a paellat leeges nelkul.
Kozben ide bemasolok egy jo olaszos rakott burgonyat:
Rakott Burgonya Olaszosan
Hozzavalok:
30 dkg. Daralt hus
15 dkg. Kemeny sajt
8 kozepes burgonya
1 porehagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evokanal olaj
1 kis konzerv suritett paradicsom
1 mokkaskanal szaritott bazsalikom
1 evokanal margarin
3 dl. Husleves, kockabol
Tisztitsuk meg a burgonyat, majd vagjuk fel fel centimeteres szeletekre, es tovabbi felhasznalasig taroljuk hideg vizben, hogy nehogy megbarnuljon. A porehagymat tisztitas utan vagjuk karikara, a fokhagymat pedig torjuk at presen, vagy zuzzuk ossze. A sajtot reszeljuk le. Forro olajon piritsuk morzsasra a daralt hust. Soval, borssal, bazsalikommal fuszerezzuk, es keverjuk bele a fokhagymat. Fel deci vizzel keverjuk el a suritett paradicsomot, es adjuk a hushoz. A sutot 250 (400 F) fokra elomelegitjuk. Margarinnal kikenunk egy tuzallo talat, beleteritjuk a burgonya felet, a poret, rasimitjuk a paradicsomos hust, es beboritjuk a maradek burgonyaval. Raontjuk a huslevest, lefedjuk alufoliaval, es a sutoben 50-60 percig sutjuk. A sutesi ido lejarta elott 20 perccel levesszuk a foliat, a burgonyat megszorjuk sajttal es tovabb piritjuk.
|
|
|
FQztem ma sonkát
Egy kis húsvéti elzQetes. Tormával. Isteni volt. Remélem Húsvétkor is ízleni fog. Vag addigra megunom 
|
|
|
Rigo a paellaban van rak is es kagylois, ugy tudom te mindkettoert elsz-halsz 
|
|
|
Zulo, ugy nem azt mondtad, mikor a szemetesbe dobtad, hogy "vendeg eszik belole" ?
|
|
|
Zuloka, én tudom, mi a paella, csak azt nem, hogyan csináljam.
Égetés nélkül.
Szintén Spanyolországban (Toledo) ettem valami zöldborsófőzelék-féle füstölt hússal vagy sonkával egytálételt.
Az is fincsi volt.
|
|
|
Mi az a paella?
|
|
|
Zuloka:)
Csakugy?Hipp-hopp odaégett,hmmmm valaki csak Melletted lehetett s 'elmerült szép szemed világa'.Oda se neki,elviszem a kutyám akkor sétálni etetés után.:))
|
|
|
En imadom a paellat de ha lehet ne egjen oda mert akkor nem eszem meg. En mar föztem itthon rizsest ami oda egett szoval erzem az"illatat" meg mindig 
|
|
|
Odaégetett paellat főztem Böbe.
Balukám, azt a kutya se eszi meg.

|
|
|
Miert? Ott fogtok unnepelni ? 
|
|
|
én ma paprikàs csirkét (csak combol ) krumplipürével savanyu uborkàval....
Nem volt idöm màsra mert egész nap a fürdöszobàt vikszoltam
|
|
|
Zuloaga:)
Látod,látod:ezért jó egy kutya a háznál.Ezért is...))
|
|
|
MIt föztel?
|
|
|
Amit én főztem ma, azt ne főzze senki.
Már a szemétben van.
|
|
|
A cranberry az a vörösafonya Budapesten az Ikea aruhazban kapsz olyan szoszt a minihusgombocok(köttbullar)melle.
Probald meg. En nem vagyok odaig erte de itt nemzeti eledelnek szamit. (Svedorszag)
|
|
|

|
|
|
2004-03-26 02:32, Annita:
-
Draga Boc,
Csodas "emberke" vagy. Koszi szepen azt a "finom falatot", ott a honlapodon. A konnyem is kipottyant. Koszonom, hogy elarultad nekem azt a titkot.
Puszillak: Anita
-
Én is sírok. nagyon erős az emlékem ahoz a titokhoz! Nagymamám. Akit 90-ben vettek el az angyalok tőlem
És ez a legszebb és legszentebb titkom.
Nagyon NAGY SZERETETTEL osztottam meg VELED Kedves Anita abban a titokban HATALMAS SZERETET VAN ÉS HATALMAS ERŐ!
Erősnek kell lennünk és csak néha néha odalátogatni és néha sírni kicsit. És emlékezni, amire emlékeznünk kell.
Bocsánat MINDENKITŐL az off topicért!
_________________
|
|
|
Draga Boc,
Csodas "emberke" vagy. Koszi szepen azt a "finom falatot", ott a honlapodon. A konnyem is kipottyant. Koszonom, hogy elarultad nekem azt a titkot.
Puszillak: Anita
|
|
|
2004-03-26 02:17, Annita:
Hát persze, hogy jobb amit más készít
Van egy titkom. Elmondom. tudom neked talán nem nagy dolog,de talán örülsz neki milyen titkokat rejtegetek
a honlapomon, ha megnézed a horoszkóp oldalt és ott a BIKA IKONJÁRA rákattintasz, az egy titkos gomb van valami. de várni kell míg megszólal, kb 1 perc.
-
_________________
|
|
|
2004-03-26 02:12, Leg&Boc:
-
2004-03-26 02:11, Annita:
-
Miért nem készíted el? olyan gyors és egyszeru˝. Készítsd te is és olyan mintha együtt ennénk
Erdélyi vagy?
Jo otlet! De sokkal jobb az amit mas keszit, nem.
Igen. A szilvaiz utani vagyam, maris elarulta erdelyi mivoltomat.
|
|
|
2004-03-26 02:11, Annita:
-
Miért nem készíted el? olyan gyors és egyszerű. Készítsd te is és olyan mintha együtt ennénk
Erdélyi vagy?
-
_________________
|
|
|
2004-03-26 01:59, Leg&Boc:
-
szilvalekvár
Istenem! Ha most ebben a pillanatban ide lehetne varazsolni egy erdelyi szilvaizes agyag-bogret!!! DE haaat errol vegleg le kell mondjak..
Kulonben, Boc, mindaz amit leirtal alabb, az nagyon inycsiklandozo. Szombaton, gondolatban, oda settenkedek a konyhatokba s belenyalok a fincsisegekbe..
|
|
|
Amugy én változatosan szoktam enni a császármorzsát, úgy ahogy nem sokan próbálták még:
Baracklekvárral(sárgabarack!), bár szilvalekvárral sem rossz.
Porcukor persze minden esetben kell rá, valamennyi.
Próbáltam már és nagyon jó is volt, (csak még nem éltem annyit,hogy ujra készitsem): csoki pudinggal leöntve, eper pudinggal, vanilia pudinggal, dara pudinggal
Legjobb málnaszörppel meglocsolva! Próbáltam már eper izű szörppel, málna, kivi, narancs, SŐT még kóla izű szörpivel is! És mindegyik isteni volt, csak ne ázzon szét.
Meggyszósszal, és bármilyen (nekem pirosszinű gyümölcsszósszokkal) gyümölcsből készített szószal csodálatos! De birsalmaszósszal is finom(csak az nem piros)
De nagyon fincsi kakaó porral(nesquick), vagy cukorral összekevert mákkal.
Olvasztott tejcsokival vagy étcsokival nyakonöntve is finom.
De ami az abszolút kedvenc az, ha kicsi málna szörpögővel meglocsolom, teszek rá baracklekvárt porcukrot és még megöntözöm csokival. Lehet nem jól hangzik, de mindegyik mértékkel... lényeg, hogy ezek ize keveredjen...
Persze a hagyományos nosztalgikus császármorzsika az csakis sárgabarack lekvárral képzelhető el
_________________
|
|
|
2004-03-26 01:49, Annita:
Elképzelni nem tudom de savanykás szósszal biztos finom lehet.
Szombaton, már eldöntöttem, császármorzsát(smarnit) készítek, nagyon szeretem azt is.
_________________
|
|
|
A cranberry szosz, egy savanykas szosz; attol is fugg mennyi cukrot teszel hozza. De en nagyon-nagyon szeretem. Es allitolag nagyon egeszseges. Kb., hogy elkepzeld: ugy nez ki, mint a csipkebogyo, persze, simabb vegekkel. No, ez milyen leiras volt?! Sikerul magad ele kepzelni?
Maga a gyumolcs, az nagyon savanyu!! Es itt Kanadaban termesztik azt, oriasi teruleteken!
|
|
|
2004-03-26 01:37, Annita:
nem tudom mi lehet az a tőzegáfonya.
Van az elkészítéséről leírás?
és azt a rakott mellre kell önteni vagy krumplipürére?
az nem édes dolog az a tőzegáfonya?
_________________
|
|
|
2004-03-26 01:29, Leg&Boc:
-
Yamm -Yamm!
kanadai valtozat: ugyanaz krumplipurevel es cranberry szosszal (cranberry = to˝zegáfonya ; most neztem ki a szotarbol)
|
|
|
holnap, ill. ma nagyon finomat készítek.
Nev nincs. Talán rakott sjtos pulykamell lehetne.
Yénai tálba, az aljába teszek egy sor vékonyra szelt pulykamellet. rá egy sor ujjnyi vastag reszelt trappista sajtot, aztán megint pulykamell, megint sajt, míg meg nem telik a tál.
Sütőbe teszem, addig sütöm, míg jó piros nem lesz a teteje.
És krumplipürével, dinsztelt káposztával tálalom.
Nagyon-nagyon finom!
_________________
|
|
|
A rakott kelröl a csetben beszelgettunk itt a forumon nem talaldo meg 
|
|