|
2004-02-26 22:38, Pompéry Berlin:
-
Ma kacsaleves és kacsamaradék harmadszor. (Hálistennek elfogyott. 4-edx-re már nem lelkesedék érte.)
Zsuzsa receptje szerint tejben kell aztatni 2 orat, probald ki, hatha ugy kell nekik
|
|
|
Kerem a kefe receptet de surgösen mert nagyon megerdemli valaki 
|
|
|
2004-02-27 00:38, elckerlyck:
-
Tegnap egész nap csak kefét ettem.
A kefe is több annál, amit én ettem két napon kerezstül
Elky, fekete kefe szöke cicával, az sem kutya 
|
|
|
Sohse kesö ujat tanulni! 
|
|
|
2004-02-27 10:24, bobe:
-
...azt hogyan kell kesziteni a ferjemet is szeretnem megkinalni ...
-
Node Bobe Néni! 87 éves korra még mindig nincs kialakult módszer? Ezen csodálkozom! 
|
|
|
2004-02-27 00:38, elckerlyck:
-
Jöhetne valami jobb is. Mielött a pofám leszakad
-
Milyen kefet? es azt hogyan kell kesziteni a ferjemet is szeretnem megkinalni 
|
|
|
2004-02-26 21:36, Valeria:
Remelem fajdalommentes volt es tulelted. Nekem mult szerdan volt, ataludtam.
Itt vagyok épségben és ma már más a világ, reggelizhettem végra
|
|
|
Jöhetne valami jobb is. Mielött a pofám leszakad 
|
|
|
Ma kacsaleves és kacsamaradék harmadszor. (Hálistennek elfogyott. 4-edx-re már nem lelkesedék érte.) Zserbóból még van 4 kocka --> ez pseciell nem baj.
Holnap zöldborsóleves + rakottkrumpli.
Továbbiakban van ígéret rakott karfiolra, valamint meggyes- és almásrétesre.
Igyekeznem kell kiaknázni a lehetőségeket, mert az import szakácsnő hétfőn hazamegy. Fogyókúra keddtől. Passzol az évadhoz.
Jut eszembe: pár éve Moszkvában 12 oldalas bőjti étlapot tanulmányozhattam egy étteremben. Sose hittem volna, hogy az orosz konyha ilyen fantáziadús. (No, a fantáziaszüleményeknek meg is kérték az árát.)
|
|
|
2004-02-25 08:55, bovi:
Remelem fajdalommentes volt es tulelted. Nekem mult szerdan volt, ataludtam.
|
|
|
2004-02-25 23:58, rigojanos:
Ezek egyszerre?
Ezekböl minden hétfön egy
|
|
|
2004-02-24 20:18, bovi:
-
Tehát hétföi koszt kerül az asztalara, pl paprikáskrumpli, császármorzsa, túróstészta, grizestészta stb..
-
Ezek egyszerre?
|
|
|
Böbe, ilyen finom dolgok, mikor én semmit nem ehetek 
|
|
|
Mai ebed:
chili con carne
|
|
|
Kedves Judit!
Nem lehetne a fiss Importot, hozzám is exportálni ??? (irigyellek)
Nekem ma könnyü kosztom lesz, csak viz. Holnap béltükrözésre megyek, igy ha túlélem, akkor holnap este ehetek elöször 
|
|
|
. Kacsaaprólék-leves
. Kacsasült párolt vöröskáposztával + kacsazsirban megforgatott fött krumpli
. Zserbószelet, püspökkenyér
Kacsa, káposzta, sütemények, valamint a szakácsnö: friss import M.o-ról
|
|
|
2004-02-24 20:18, bovi:
-
Hello.
Ma fogyott el a vasárnapi húsleves, de jó volt.
|
|
|
2004-02-23 19:07, Cunibaba:
-
Magyaràzzàtok màr meg nekem hogy miért kell hétfön mindig szomorut, vagy nem szeretem eledelt fözni?
Szerintem azért, mert vasárnap túl jól étkeztünk és a szerveretet nem szabad túlterhelni. Tehát hétföi koszt kerül az asztalara, pl paprikáskrumpli, császármorzsa, túróstészta, grizestészta stb..
|
|
|
Bobe,
itt sincs farsang. Nekem mindegy milyen nap van, ha kedvem van diszesebb vacsorára, megfözöm.
|
|
|
Magyaràzzàtok màr meg nekem hogy miért kell hétfön mindig szomorut, vagy nem szeretem eledelt fözni?
Én jobban szeretek vasàrnap ilyet csinàlni. Vagyis inkàbb szombaton vasàrnapra is fözni, hogy ne kelljen a konyhàban tölteni a napot.
De a hétföt én épp ugy szeretem mint a többi napot!
|
|
|
Nalunk krumplis teszta volt mert a ferfiak szeretik Nekem eleg ragondolni hogy a hideg razzon ezert en rikottaturos -spenotos palacsintat keszitettem a lanyomnak meg magamnak tudom nem farsangi eleldel de itt hetfö van .Itt nincs farsang vagyis nincs unneples
|
|
|
Törölni akartam és a végén kétszer is idetelepedett ez a hülyeség. Sory.
|
|
|
Mivel most farsang van, fözzünk valami vidámat:
Egy jó nagy kotlában megfözzünk 3 kidobott computert és mikor már kenhetö, formába öntjük. A tetejét megszórjuk virosokkal, spanokkal,rosszhirü emailekkel és a sütöbe tesszük, mig kinem gyulladad
Hanvazó-szerdán veszünk egy uj konyhát!!!
|
|
|
2004-02-19 22:08, Pompéry Berlin:
-
2004-02-19 21:08, kaytee:
-
Kaytee, a zeller fontos! Attól lesz különleges ize.
-
A zeller nálunk sem túl sikeres dolog (valahol korábban már írtam róla), de ebbôl a burgonyasalcsiból nem hagyható ki. Megoldás: Le kell reszelni (fôtt állapotában!) és akkor az íze ott van, de nem akad fent az ízlelôbimbókon.
Próbáljátok csak ki!
Ha pedig a kész salátát állni hagyjátok az ecetes -nem majonézes- lében, akár 2 héti is eláll, sôt remekül összeérik.
|
|
|
Két napja banán az ebédem.
Végtelenül egyszerű az elkészítési módja.

|
|
|
2004-02-19 21:08, kaytee:
-
Kaytee, a zeller fontos! Attól lesz különleges ize.
|
|
|
Köszi, Judit!
Zeller nélkül fogom csinálni, de gondolom, finom lesz úgy is.
Boviét is kipróbálom, véletlen van császárszalonnám.
|
|
|
2004-02-19 19:49, kaytee:
-
Anyai nagyanyám családi hagyonányai alapján "Simkó"-krumplisaláta
- Főtt krumpli (rózsa) karikára vágva
- Szeletelt zeller főzve
- Hagyma karikára vágva
1. salátalé
legolcsóbb háztartási ecet, só, cukor, feketbors
2. Tartátmártás
majonéz (tojássárga, olaj, mustár,só, cukor, citrom) tejföllel higítva
Krumli+zeller+hagyma összekeverve 1 napig áll az 1. lében. Másnap lét leönteni, végső tálba tenni és ráönteni a tatárt. Tálalásig álljon legalább fél napot.
Fenti krumplisaláta a Szenteste nálunk mindig hideg vacsorájának elengedhetetlen kelléke. Szoktuk még szilveszterkor is csinálni. Szerintem nem ragaszkodik a keresztény hagyományokhoz, más alkalommal is ehető - kipróbáltam. 
|
|
|
2004-02-18 20:12, kaytee:
a köménymagot kifelejtettem a receptemből!
Nekem nagyon tetszenek ezek a krumplisaláták, mindkettőt meg fogom próbálni.
Eddig csak a hagymás-eceteset szoktam csinálni és a férjem az amerikai tipusút, nem tudom, hogy.
|
|
|
Bovi,
nagymamám (azt hiszem) bácskai receptjét szerettem mindig, házi majonézt készitett tojássárga, olaj, citromlé, bele friss friss örölt bors, so, perezselyemzöldjét aprora vágva, a fött krumplit karikára vágva s friss zöld hagymát aprora vágva, ha nem volt akkor nagyon vékonyra szeletelt hagymát.
|
|