|

|
|
|
2004-02-11 00:20, bobe:
-
Hát most étterem, vagy vegyeskereskedés? Ezt azért tisztázzuk!
|
|
|
2004-02-11 00:01, bobe:
-
Parancsolj itt a kocsonya is
-
Ez a kedvencem amiben fött tojás szelet is van! Bécsben ettem régen olyanokat volt benne spárga, majonéz és vékony sonka szelet is. 
|
|
|
remelem ez izleni fog rigojanoska!

|
|
|
es vegre megtalaltam hol lakik Rigo

|
|
|
Bobe, tegyel mar be egyszer olyat is, amit en is szeretek!
|
|
|
Bobe, a tálalt kocsonya fonseges latvanynak is, hatha meg bele is haraphatnek.. Hamm-hamm..
Koszi.
|
|
|
Parancsolj itt a kocsonya is

|
|
|
Nem tudnatok idevarazsolni egy tal otthoni kocsonyat? Ugy eszembe jutott!!!
Bar ez most mar inkabb "Nosztalgia".
Akar a "Computer" rovatba is tehetitek, ott is megtalalom, am! 
|
|
|
ubuge de gusztusos az a csulok! Mar csak a nezesetol is hiztam egy kilot!
Ma vacsorara hurkat (haggis) eszunk krumplipurevel es ceklaval.
|
|
|
Judit,
köszönöm a helyreigazitást, már én is reklamálni akartam!
|
|
|
2004-02-09 21:07, ubuge:
-
Kérem, itt komoly szakmai ismerethiány esete forr fenn! Az ábrázolt elem főtt csülök, aki köztudottan sertés, míg mi itten a főtt marhahúsról beszélünk. A táfelspicc, az valami teljesen más, sokkal nemesebb és soványabb. !!!
|
|
|
2004-02-09 21:09, elckerlyck:
-
Muszáj?
-
Neked igen. Hogy szep nagyra nojel.
|
|
|
Muszáj?
|
|
|
2004-02-09 15:51, bobe:
-
A közönség kérésére Böbének dedikálva a következő fotó:

|
|
|
2004-02-09 13:08, ubuge:
Mifelénk a sóbafőtt természetes velejárója a velős pirított kenyér. Igaz, már rég nem ettünk: múlt szombaton.
-
Jo ötlet, ma azt fogok fözni, de nálam mindig csak egy nagy adag velöscsont van a levesben, több nem is fér bele a nagy lábasba. Lessz benne grizgaluska, sárgarépa és fehérrépa és egy gerezd káposzta. De nem tudom, mi legyen utána...
|
|
|
Kedves Annita,
köszönöm, találkoztam tegnap Böbével a chaten és megmondta, hogy székely kifelyezések ezek.
A huslevesben fött marhahust én is tormaszosszal ismerem, nálunk a családban az volt a szokás, aprora vágott zöldség salátát pedig francia salátának ismerem gyerekkorom ota.
Érdekes chat volt, nem csak ékszer kezelési tippeket kaptam Tucitol hanem szakácskönyv magyarra forditást is Böbétöl.
Andrea
|
|
|
Mi az a sobafott?
|
|
|
Most a kerge marha koraban ilyesmiket enni kihivas a sors ellen. Tudod mivel jar az ?
A felvilag nem eszik hamburgert es te velöskenyeret ebedelsz ? Bator vagy !!!!!!!!!!!
|
|
|
2004-02-09 12:50, bobe:
-
Mifelénk a sóbafőtt természetes velejárója a velős pirított kenyér. Igaz, már rég nem ettünk: múlt szombaton. 
|
|
|
Ez az Judit, ezt ettem en szombaton, sobaföttet tormaszosszal .
|
|
|
2004-02-09 12:22, bobe:
-
Ha jól értem, a főtt húsról van szó. Amit általában sóskaszósszal, gyümölcs- vagy kapormártással tálalnak. Ennek kifinomult változata a "Tafelspitz" - osztrák hagyomány és tormamártással adják.
|
|
|
2004-02-09 12:22, bobe:
sobafött=Magyarorszagon ezt hogy nevezik?.
Mibol gondolod, hogy M.o.-on maskepp neveznek? En pl.amikor ott voltam, rokonoknal, ott is talaltak sobafottet, amit ugy is neveztek ok is, pedig azok a rokonok mar ott is szulettek, Bp.-en.
|
|
|
Nagyon köszönöm a segitsegeteket .Mi közben a tegnap este a csetten megtargyaltuk Andival mit is ettem szombaton. En is szeretnek kerdezni valamit sobafött=Magyarorszagon ezt hogy nevezik?.
Igazad van Ubuge en is csak marhahusbol tudom elkepzelni , abbol is keszult finom ir marhahusbol. 
|
|
|
2004-02-09 11:47, ubuge:
Igen, franciasalata;
Igen, marhahus az igazi sobafott! Eljen az erdelyi konyha!!
|
|
|
2004-02-09 11:30, Annita:
-
Látom, hogy Böbe nem siet a válasszal, úgyhogy megerősítem én is az általad írottakat. A sóbafőttet viszont én csak marhahúsból tudom elképzelni. Esetleg annyit még, hogy olvasmányaim szerint boeuf-saláta=franciasaláta.
Javítsatok ki, ha nem így van 
|
|
|
2004-02-08 19:45, andi_usa:
-
2004-02-08 10:16, bobe:
Szabad kérdezni mi a sobafött, pityoka és a boeuf saláta?
Bar nem en vagyok a kerdezett, de kivancsi vagyok, hogy majd Bobe jova hagyja-e talalataimat?
sobafott = a levesben megfott hus, altalaban marha;
pityoka = burgonya -krumpli- pure;
boeuf salata = leveszoldsegek apro kockara vagva, majonez martasban, -lehet apro kockara vagott ecetes uborkat is hozzaadni, fokent ha apro hus is jon bele. Istenien finom! Jamm!!
Bobe, varom a jovahagyast! / vagy kijavitast!
Andi, ne haragudj, hogy eloroztam a valaszt.
Anita
|
|
|
2004-02-09 09:28, bovi:
-
Nálunk szarvasragu volt zsemlegombóccal és párolt vöröskáposzta!Nagyon szeretem!!!
-
Én is, és nagyon irigyellek!! Itt nem kapok sajnos semmiféle vadast. Egyéb hiján marhapörkölt volt tarhonyával nálunk. De azért néha készitek hamis vadast zsemlegomboccal, amit nagymamámtol tanultam.
|
|
|
2004-02-08 10:04, mancika:
sziasztok!
A hétvégén mi jót főztetek?
Nálunk szarvasragu volt zsemlegombóccal és párolt vöröskáposzta!
Nagyon szeretem!!!
|
|
|
2004-02-08 12:33, Pompéry Berlin:
Ha mindent úgy csinálatál, ahogy régebben leirtam, akkor egyedül a gözön múlhatott.
Amikor a galuskákat rátetted a káposztára, kösd le a fedöt szorosan a lábas két füléhez. Minden göznek ott kel maradnia, hogy a knédlibe menjen.
|
|