2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 21:53   
Mi vendégségben voltunk, de holnapra készen van egy jó nagy adag káposztás, f.húsos, kolbászos (eszméletlenül egészségtelen!) káposztás bableves! Etelkának el ne áruljátok, az ilyen egészségtelen életmódot!!!

Kellemes jövô hetet mindannyiotoknak!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 19:45   
2004-02-08 10:16, bobe:
-
Huslevest ettunk grizgaluskaval es tormaszoszos sobaföttet pityokaval. Volt boeuf -salata is.
-
Szabad kérdezni mi a sobafött, pityoka és a boeuf saláta?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 12:33   
bovi, tegnap megcsináltam a "Kratut mit Knödel" c. specialitásodat. Minden kiváló volt, csak a knédli nem sikerült. Még egyelőre keresem a technilógiai okot.
 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 10:48   
hahaaaaaaaaaa, senkinek nincs iljen finom mint nalam most fris hazikolbasz lesutve pure krumplival es uborka salataval
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 10:16   
Huslevest ettunk grizgaluskaval es tormaszoszos sobaföttet pityokaval. Volt boeuf -salata is. Mara tonhalsalata lesz.


 
 mancika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 10:04   
sziasztok!
A hétvégén mi jót főztetek?Nálunk fasirt+párolt rizs volt a menü.Az édesség még függőben van.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 16:05   
Cunibaba,

a citromfámra nagyon büszke vagyok, az az egyetlen sikeres ültetésem. Sose volt még ennyi citrom rajta mint az idén! Az a kaliforniai fajta, amelyik nem vad savanyu és nagyra tud nöni. Cserépben vettem kb. fél méteresen s 5 évig babusgattam amig jöttek rajta az elsö citromok. Törpe fa de az idén magasabbra nött mint a gazebo. Itt is drága a citrom üzletekben, azt hiszem most 69 Cent darabja.

Probáltam orchideát bent, de meghalt. Vettem egy cserép tulipánt bentre, az is. Nem jo az a hely ahova szerettem volna virágot a nappaliban.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 15:58   
Kedves Andy!
Köszi a sok tanácsot, amint látom Te is csak azon az úton tudsz képet feltenni, mint én. Igen, én minden képet kicsinyitek már mielött a képtárba teszem, igy kevesebb helyre van szükség.
Nálunk nincs olyan sok motiv, most szünetelek a felvételekkel.

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 12:41   
Andi a citromfàdat elfogadnàm szivesen, mert vagyont költök friss citromra, citromos teja fogyasztàsom miatt....
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 09:40   
Bovi,

ha átgondolom a dolgokat lehetne egyszerüsiteni is, ha kissebb képre állitom a kamerát, direkt a memoryrol tudnám feltölteni a tárloba s akkor csak linket kell az üzenetbe irni.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 02:47   
Kaytee:

Itt van egy recept Magyarul. Ezt kicsit konyebbnek tunik.

Képviselőfánk
Hozzávalók:
15 deka vaj, 15 deka liszt, 15 deka víz, 5 egész tojás. A krémhez: 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 12 deka cukor, másfél deci tej, 2 deka vaníliás cukor, 3 deci tejszínhab.
Elkészítés:
A 15 deka vajat és a 15 deka vizet csipetnyi sóval habüstben felforraljuk és forrás közben, állandó keverés mellett beleszórunk 15 deka lisztet. Addig főzzük, amíg az edény oldaláról le nem válik. Ha a tűzről levettük, keverés közben egyenként hozzáadunk 5 tojást. Ekkor vajazott, lisztezett tepsibe diónagyságú kis halmokat rakunk evőkanállal, vagy nyomózsákkal. Forró sütőben lassan kisütjük, s egy kissé kiszárítjuk. 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert a fánk összeesik! Ezután tetejét levágjuk és tejszínhabos vaníliakrémmel töltjük.
A vaníliakrémet a következő módon készítjük el: 1 egész tojást, 2 tojássárgáját, másfél deci tejet, 12 deka cukrot habüstbe teszünk és 3 deka vaníliás cukorral sűrű krémmé hevítjük. Ezután lehűtjük és hozzákeverünk 3 deci, keményre felvert tejszínhabot. A fánkot ezzel töltjük meg.


Ird majd meg, hogy sikerult e.

Valeria

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 00:32   
2004-02-05 19:16, kaytee:
-
Valika, gondolod, hogy ez a recept nagyobb méretü képviselőfánkra is müködik?

Termeszetesen, Kaytee, nagyobb halmokat raksz a sutolapra es miutan megsult es kettevagod, kisse kikaparod a belsejet, hogy beleferjen a toltelek. Tejszinhabbal is megtoltheted, hiszen Magyarorszagon azzal toltik.

Nalunk lehet kapni olyan turot amit otthon a palacsintaba toltottek, kis fel kilos csomagokban jon es Farmers Cheese-nek nevezik. Nagyon finom, nem vizes mint altalaban az amerikai turo. Jobb delikben kaphato. Nem tudom te hol vagy Floridaban, de tudom, hogy ott tobb jobb deli letezik. Mascarpone turot is kapsz, de ha nem, akkor keverj tejszint kremsajtba es azzal fellazitod. Tulajdonkepen a mascarpone tejszines kremsajt. Ricotta turot meg minden supermarketben kaphatsz.

Kellemes sutest es jo etvagyat, meseld majd el, hogy milyen lett.

Valeria


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-06 00:06   
Kaytee,

képviselö fánkot többször is készitettem régebben, a legsikeresebb az volt a vendégeimnél, amelyiket házi készitésü eperfagylaltal friss eperböl, töltöttem meg.

Ezt a német Reader's Digest Kochbuch receptet használtam:

1 dl viz, csipet so, 60 gramm vaj vagy margarin (mindig vajjal csináltam az ize miatt) 60 gramm liszt, 2 nagy vagy 3 kis tojás. Vizet a vajjal s soval felfözni, a lisztet hozzá adni s jol össze keverni addig keverni mig össze áll, levenni a tüzröl s a tojásokat egyenként hevesen keverve belekeverni. Vagy kanállal vagy kinyomo zacskoval formákat nyomni a sütölemezre és elömelegitett sütöben 25-30 percet sütni, 200-220 Celsius= 400-425 F.

Palacsintába de mindenbe másba a Ricotta-t használom amit minden supermarketban árulnak. A fat free Ricotta vizenyös de a rendes whole milk jo.


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 21:08   
2004-02-05 17:56, bovi:

Nem Kunst, ha az ember megtanulta. Nem, az Easy Share programm tudtommal csak a Kodak-al jön. Nekem Canon digital kamerám van. A Photoshop-ot használom kicsinyitésre vagy kivágásra de az mindegy, szerintem minden Photo Editor programm tudja azt. Fö az hogy valahova fel kell pakolni a fényképet és onnan belinkelni, nálam a Compuserve2000 adott honlaphoz tárlohelyet ahol tartom a képeimet.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 19:16   
Valika, gondolod, hogy ez a recept nagyobb méretü képviselőfánkra is müködik?
Megtölteni tejszinhab nekem elég lenne.
tetejére pedig tudom, hogy kell csokimázt csinálni. Próbáltál már csinálni?
És felétek lehet kapni azt a túrót, ami palacsintába kell? Itt nincs. Talán Ricottát sótlan amerikai túróval keverek, és aztán tovább? nem tudom.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 18:50   
Profiteroles recept angolul:



Profiteroles with Ricotta Mascarpone
Recipe courtesy Giada De Laurentiis


Recipe Summary
Prep Time: 30 minutes Cook Time: 1 hour
Yield: 4 servings
1/2 cup water
1/4 cup unsalted butter, cut into pieces
1 1/2 teaspoons plus 3 tablespoons sugar
Pinch of salt
1/2 cup all purpose flour
3 large eggs
1 (8-ounce) container mascarpone cheese
3/4 cup ricotta cheese
1 teaspoon vanilla extract
1/2 cup chocolate-hazelnut spread (such as Nutella)
1/4 cup whipping cream
1/4 cup hazelnuts, toasted, husked, chopped

Preheat the oven to 375 degrees F.
Line a heavy large baking sheet with a silpat or parchment paper. Combine the water, butter, 1 1/2 teaspoons of sugar, and salt in a heavy medium saucepan. Bring to a boil, stirring until the butter melts. Add the flour and stir over medium heat for 1 minute. Cool 5 minutes.

Crack 2 eggs into a measuring cup. Use a wooden spoon to beat the eggs into the dough, 1 at a time. Spoon 10 or 12 (1 1/2-inch) mounds of dough onto the prepared baking sheet, spacing 2 inches apart. Beat the remaining egg in a small bowl to blend. Gently brush the egg over the dough mounds (do not drip the egg onto the baking sheet).

Bake the pastries until they are amber brown, about 50 minutes. Allow the pastries to cool completely.

Mix the mascarpone, ricotta, vanilla, and remaining 3 tablespoons of sugar in a medium bowl. Refrigerate until cold. Using a serrated knife, cut the tops off the pastry and set aside. Spoon the mascarpone mixture into the pastries and top with its lid.

Combine the chocolate-hazelnut spread and cream in a small bowl. Heat in the microwave for about 30 seconds until warm. Stir the mixture. Spoon the chocolate-hazelnut sauce atop the pastries. Sprinkle with the hazelnuts and serve

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 18:37   
2004-02-03 20:55, bobe:
-
OMGI te honnan veszel juhturot?

-
(Már egyszer megírtam, csak elrepült!)
Szóval:

Nem fogod elhini, otthonról, Bp-rôl hozom. Repülôút rövid, kibirja. A vámengedélyek felöl nem érdeklôdtem. Csak hozom.
Ha van még otthon idôm, akkor már fagyasztva hozom, ha friss, akkor itt zavarom -adagolás után- a mélyhûtôbe.
Általában a következô hazautazásomig kitart.

Ha mégsem, akkor már helyettesítettem görög FETA-val, és nagyon jó. Nagyon apró reszelôn aprítom el, és a FETát fele-fele arányban keverem túrókrémmel. Mert hogy olyan túró, mint amihez otthon szoktam nincs itt sem, -évekig (EU csatlakozás elôtt, azóta ugynis már nincs nekik) egy itteni ismerôs családtól kaptam friss tejet és csináltam magam túrót. Büszke is voltam rá, hogy pesti lány létemre ilyet tudtam!!! Akkoriban még kenyeret is sütöttem villanysütôben, merthogy igen nehezen barátkoztunk meg ezzel az ezerféle kenyérrel, ami itt kapható.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 17:56   
Andi, nem a fánkot irigylem, hanem a fényképezési tudásod. Van nekem is egy jó kamerám, de ide betenni száz müvelet kell!!!
Látom Te is az EasyShare-t használod, de hogy lesz abbol http? Berakod Te is elöbb egy Foto Galerire?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 15:01   
2004-02-05 10:12, bovi:
-
Ès egy kupica rum!!!
-
Annak befellegzett, nem volt itthon, igy whiskey ment a barack lekvàrba. Külömben elfelejtettem a reszelt citrom héjat a receptbe beleirni. Tegnap leszedtem a legnagyobb citromot a fámrol ehhez, huzta le az ágat.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 10:12   
2004-02-05 00:50, andi_usa:
-40dkg liszt, 2 tojássárgája, 2dkg élesztö, 1/2 dl tej ha port használsz élesztönél, egy csipet so (elhagyom mert a margarin sozott) 5dkg vaj vagy margarin.

Ès egy kupica rum!!!

_________________
üdv:bovi

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 00:50   
Liz,

nekem az érzékeny fájo kezeimmel nehezebb a csöröge készitése. Minden ami vékonyra lessz nyujta nehéz nekem. A receptet egy magyar szakácskönyvemböl vettem ki, leirom Neked habár én már csak érzésre csinálom:

40dkg liszt, 2 tojássárgája, 2dkg élesztö, (1/2 dl tej ha port használsz élesztönél és egy kanál cukor), egy csipet so (elhagyom mert a margarin sozott) 5dkg vaj vagy margarin, reszelt citromhéj.


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 00:41   
Kaytee,

hirtelen nem emlékszem hogy hivták, egy ideje nem vettem a hollandot. Nekem ugy tünik mintha láttam volna supermarketben is azt a fajtát, vagy a Vons vagy az Albertsonban a mélyhütött sütményeknél, nézd meg, biztos van Nálatok is.

A farsangi fánk nem probléma Cuisinartal. Mindig van itthon porélesztöm, azt is nagy adagban veszem, megmelegitek kis tejet cukorral a microwaveben, utána bele az élesztöt, összekeverni s állni hagyni amig fel nem emelkedik. Aztán bele a Cuisinartba a lisztel, margarinnal (vagy vajjal), tojássárgákkal s keverje csak a "Mári". Ismét állni hagyni kelni, s aztán kiszaggatni s kisütni.


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-05 00:34   
2004-02-04 17:51, andi_usa:
-
Igy igaz, andi. Éppen helyesbíteni akartam

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 23:56   
A farsangi fank munkaigenyes es rettento nagy fizikai munkat igenyel.Inkabb lemondok rola.(Mert ugysem sikerulne)
Viszont helyette a kisebb faradsaggal jaro csorogefankot vagy "egerke"-t szoktam csinalni

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 21:46   
Tényleg, elfeledkeztem a pici képviselőfánkokról! Proliferone - ugye?
Farsangit egyszer csináltam, akkor még nem volt semmilyen elektromos gépem. Férjemmel dolgoztattam ki, fakanállal. Jó sokáig kellett szenvednie. Többé nem lehetett rávenni.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 21:32   
Kaytee,

nálunk a Sam's Clubban vagy fagyasztott, pici képviselö fánk Hollandiábol, s most utoljára belga éclairt vettem, négyszögletes plasztik dobozban van lepakolva. Talán máshol is lehet kapni azokat? Nekem jobban is tetszik a kis méretü. Az amerikait tudod nem szeretem, müize van..

Nem eszek amerikai donutot sem, magam sütöm a farsangi fánkot, karika formában (van egy kedvenc stainless steel donut szaggatom), a közepét, a kis gömböcöt is szeretjük. Hozzá tálalok kis rummal bekevert barack lekvárt. Jo ötlet, azt készitek ma estére, most hogy tele van a citromfám terméssel, sose volt ennyi, használom a héját is reszelve ebbe is.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 19:49   
Na de lányok! A farsang idöben farsangi fánkot sütünk, nem képviselöt!!!
Tegnap este, 28 db-t betöröltünk 6-an együltünkben. Elöte volt egy nagyon kiadós Käsesuppe. (Sajtleves)

Böbe én tudom mi az a juhtúró, csak arról volt szó, hogy mit lehet itt külföldön megtalálni. Ha nincs ló, jó a szamár is

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 19:20   
Hogy ti milyen jó helyeken éltek!
Amerikai fánkot csak végszükségben eszem.
Egyszer láttam itt is képviselőfánknak kinéző valamit, de mire kerestem, eltünt.

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 18:38   
Paradicsomos kaposztat ettunk fasirozottal.
En nagyon imadom a kepviselofankot.Itt is van minden formaban.Mint egy zsemle, kettevagva benne tejszinhab a tetejen meg karamell.Aztan hosszuka valtozatban is van csokival leontve.Majdnem hasonlo a magyar kepv.fankhoz.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-04 18:12   
Nem kepviselöfank : Itt van angolul a recept .
http://www.ngb.se/Cake/Semla.shtml

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó