|
2004-02-04 17:36, bobe:
A fánkot nem képviselö fánknak hivják magyarul? Égetett tésztábol készül, németül Brandteig, itt föleg a csokoládé mázos ismert hosszukás formában éclair név alatt.
|
|
|
2004-02-04 10:15, Pompéry Berlin:
-
2004-02-04 10:04, bobe:
-
bobe, rosszul láttam volna az 50-esek ide rovatban ismertetett elhatározásaidat?
Ez a fánk különben nálunk is kapható. Marcipán nuku, csak tejszínhabbal. Utóbbit nem szeretem - hálistennek -, főleg, mert N.o-ban többnyire nem cukrozzák. Ez olyan, mintha 5 kilót híznál mindennemű élvezet nélkül. Akkor meg minek. Nemde?
-
En itt talaltam a neten ezt a fotot miközben bameszkodtam es gondoltam felteszem ide a MONra, en nem eszem mert utalom a marcipant. Azt hogy fincsi mastol hallottam. itt az emberek mint az örultek vasaroljak es eszik egy honapon keresztul, azt hiszem a farsangifank helyett. Nekem mas buneim vannak peldaul gesztenyepüré tejszinhabbal
Mas :a Feta amit nalunk lehet kapni valodi görög juhsajt, az a jo zsiros de a juhturo az mas Bovi. Hidd el nekem. A juhturot Erdelyben ugy keszitik hogy az erett juhsajtot ledaraljak es belegyömöszölik kis hordocskakban ahol meg erik kicsit. A szaga olyan hogy a görenyek tisztelgö lepessel vonulnak el egy ilyen hordocska elött de az ize az mennyei. Otthon ugy hivtak Burduf mert lehet pedaul juhbendöben is tartani. Cunibaba biztosan tudja miröl meselek. Bovi majd ha mesz Magyarorszagra akkor igy keresd az uzletben hogy :BRINZA azt kostold majd meg jo? Akkor megerted a kulönbseget.
|
|
|
Ma kiprobàltam egy Bovi àlltal emlegetett "hustalan" ebédet. Zöldpaszulyleves (sajàt termés, méhhütve) és palacsinta. Férjem persze nem tudom hogy nem fogta fel, vagy nem akarta felfogni, de rakta az asztalra a borospoharakat.
Mire én: "Mond csak, ez mihez készül? Mert szerintem nem megy a bor az ebédhez?" Erre ö: "Miért, nem lesz mellé semmi normàlis kaja?"
Vacsoràra valami "normàlis" dolgot kell kitalàljak...
|
|
|
2004-02-04 10:04, bobe:
Böbe, tényleg van olyan mint a Feta, bolgár eredetü. Egy nagybajúszú juhász van rajta és birkákat öriz. Ez birkatúró. Persze lehetséges, hogy Svédben nincs.
|
|
|
2004-02-04 10:04, bobe:
-
bobe, rosszul láttam volna az 50-esek ide rovatban ismertetett elhatározásaidat?
Ez a fánk különben nálunk is kapható. Marcipán nuku, csak tejszínhabbal. Utóbbit nem szeretem - hálistennek -, főleg, mert N.o-ban többnyire nem cukrozzák. Ez olyan, mintha 5 kilót híznál mindennemű élvezet nélkül. Akkor meg minek. Nemde?
|
|
|
Dehogy nem vettem fetat de az nem juhturo. En a brinzara gondolok mikor juhturorol beszeltek.
Itt egy masik finomsag ez is tipikusan sved:
egy fank kulonlegesseg amit kettevagnak majd marcipannal es tejszinnel megtöltnek .nagyon finom.
|
|
|
2004-02-03 20:55, bobe:
-
OMGI te honnan veszel juhturot?
Böbe nem vettél még Feta-t? Az is megfelel pogácsának!
|
|
|
OMGI te honnan veszel juhturot?
|
|
|
Pogácsáért köszönet.
Nálunk semmiféle normális túrót nem lehet kapni.
Mangót (száritottat) apróra vágva tettem a rizskochba, nagyon jó lett. Szerintem akármilyen száritott vagy cukrozott gyümölcs jó bele, de mondjuk asztalt szilvával nem kisérletezek. Még nem tartunk ott.
Madártej elkészült tegnap. Mit tesz ilyen esetben egy amerikai férj?
A rizskochot eszi a még langyos madártejjel! Kérdeztem, hát valami csokiöntet nem kéne még hozzá? Lelkesen bólintgatott, nem ismeri a viccet.
|
|
|
Tegnap vacsorára lencseleves volt sonka kockákkal, utáta smarrni California peach (öszibarack) kompottal. Passzolt az idöhöz estére hirtelen borzalmasan zuhogott az esö! Ma reggel jol lehült, lehet hogy ho van hegyen.
|
|
|
Juhtúrós pogi fénypostával elindult többfelé!
Legközelebb majd elôre jelzem a sütést.
De még néhány kisöreg található a tálkában.
|
|
|
2004-02-02 21:19, kaytee:
-
Milyen lett vele?
|
|
|
Képzeld, a mazsola mellé tettem bele mangót is!
|
|
|
2004-02-02 21:03, kaytee:
-
En megszabaditalak a rizskoktol
|
|
|
Van még juhtúrós pogácsa, vagy lekéstem?
Lehet, hogy ma madártejet csinálok.
De lehet, hogy csak holnap.
Még mindig van a gulyáslevesből.
És a rizskochból is, amit szombaton elkövettem.
Már mindkettőt unom.
|
|
|
2004-02-02 19:48, OMGI:
-
galambposstacim????
-
Kuld Feny Post!
|
|
|
galambposstacim????
|
|
|
2004-02-02 09:14, OMGI:
-
Felajánlhatok szombat estére sütött juhtúros pogácsa-maradékot, kb. 30 db. Ki kér?
-
En lestoppolok 10-et!!
|
|
|
2004-02-02 11:41, liz:
-
Lehet. Biztos Londonban is kiszárad. Nedves albioni klíma ide vagy oda 
|
|
|
Judit te mintha nem is Berlinbol hanem Londonbol irnal! (recycling)
|
|
|
2004-02-02 09:14, OMGI:
-
Ha nem kelne el, befagyaszthatod.
Újrafelhasználás előtt vizezd be (én röviden minden darabot a csap alá tartok, nem kell félni, hogy elázik) és ismét be a sütőbe. Másodjára viszont direkt a sütőből célszerű tálalni, mert a recycling-pogácsa nagyon gyorsan kiszárad.
|
|
|
2004-02-02 09:14, OMGI:
-
Felajánlhatok szombat estére sütött juhtúros pogácsa-maradékot, kb. 30 db. Ki ké
Holnap este vendégek jönnek vacsorára, a pogácsát elfogadom, ha már annyira nem kell
Sajtleves lesz, ez egy nagyon fincsi, tömös valami, ami után farsang lévén itt N.o-ban, farsangi fánkot sütök. Végül, hogy lehessen inni, jó lenne a pogácsa 
|
|
|
Felajánlhatok szombat estére sütött juhtúros pogácsa-maradékot, kb. 30 db. Ki kér?
|
|
|
2004-02-02 00:48, Pompéry Berlin:
-
Tegnap ráktalanul. Rád való tekintettel, Rigó!
-
Megsem falra hanyt borso, amit beszelek
|
|
|
2004-01-31 21:58, Pompéry Berlin:
-
... Thaiföldi leves (spenót, kókusztej, ananász, erőspaprika)...
-
Recept itt:
http://www.transycan.net/cafe/index.php?contentid=372
Tegnap ráktalanul. Rád való tekintettel, Rigó!
|
|
|
2004-02-01 22:23, bobe:
-
Mindig ez a rak, meg hal, meg a tobbi hasonszoru budos dolog
|
|
|
Lepenyhal gombas garnelarakos töltelekkel es kirantva hozza isberg salata mustaros-ecetes öntettel es pityoka. Nagyon finom volt
|
|
|
Nálunk, tejfölös csirke nokedlival. Holnapra is va belôle, csak nokedlit kell ujra vagy makaronit hozzá. Leves nem volt.
|
|
|
2004-02-01 19:18, bovi:
-
Okosságról szó sincs, inkább lustaságról. 
|
|
|
2004-02-01 19:20, rigojanos:
-
Amig el nem fogy / meg nem romlik / rá tudunk nézni / eszembe jut, hogyan dolgozzam fel úgy, hogy felismerhetetlenné váljék / ...
|
|