2019. október 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 19:20   
2004-02-01 18:13, Pompéry Berlin:
-
Szerdán:
a maradékok maradéka


Hany napig eszed a maradekot?


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 19:18   
Igazán irigylésre méltó, hogy milyen okosan gazdálkodsz
Jó az alaknak és a pénztárcának egyaránt!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 18:13   
2004-02-01 08:48, bovi:
-
Általában én is felirom.
Jól éltünk, mert jól tartott a szakácsnő. Saját kreációival. Ahhoz mindig van itthon kellék.

Ma:
Zöldségpüréleves
Metélt tészta strucchús-sárgarépa-raguval csőben sütve sajttal
csőben sült karfiol
(Tudom, nem passzol össze, de ezeket a belevalókat találtam a jégszekrényben + mélyhűtőben)
Karácsonyi ajándék Leysieffer praliné

Holnap:
tegnapi maradékok

Holnapután:
mai maradékok

Szerdán:
a maradékok maradéka

Praliné nem maradt

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-01 08:48   
2004-01-31 21:58, Pompéry Berlin:

Velem ez nem fodrulhat elö, hogy valamit elfelejtek, mert, ha nem irom fel, akkor mindent elfelejtek
Majd megszokod egyszer Te is, úgy 50 felett!
Azért nem éltetek rosszul, amint irod

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 21:58   
Ma akartam megcsinálni Bovi knédlis káposztáját. Arra koncentráltam, hogy sikerüljön beszerezni a sózott oldalast. Kaptam is (gepökelte Rippchen), megvettem a szalonnát meg császárszalonnát (Speck + magerer Speck), majd egy darabig ténferegtem a boltban, hogy mintha még lett volna valami, de mi is? Itthon vettem észre, hogy elfelejtettem a káposztát. Ömlött az eső, nem mentem vissza.

Helyette volt ma nálunk :
Thaiföldi leves (spenót, kókusztej, ananász, erőspaprika)
Sertésfilé Ribizli módra (ribizli-vörösbor-mártásban), hozzá krumplipüré
Desszert nélkül, mert meg voltam híva kávéra, ahol - mint minden rendes német háztartásban - kétféle torta volt.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 20:02   
SZeretem a krémest, a somlói galuskát, a lángoló palacsintát, mindenf´le gyümölcsös házisütit, -tehát jöhesz, -... de Te is szólj ide elôbb, hogy itthon legyek!!!!
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 17:58   
2004-01-31 17:29, OMGI:
-
En is jovok es hozom az edesseget!!!!

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 17:29   
2004-01-31 00:14, rigojanos:
-
2004-01-30 23:28, OMGI:
-


Jovok hozzad!

-
OK, de elôtti szólj ide, ... Várlak....

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 17:23   
2004-01-31 16:22, OMGI:

Ehhez csak gratulálhatok, ilyen ambiciókkal én nem rendelkezem. Van itt a közelben is hasonló lehetöség, de a férjem helyzete miatt, mi nem kerestük.
Szép hétvéget kivánok!

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 16:22   
Bovi drága!

Amit említettem, az a mennyiség "csak" a húsos palacsintát illette.
Az eddigi csúcsom azért, egy itteni "nemzetközi" kultúrák találkozója alkalmára készített 130 adag pörkölt volt! No be is kerültunk (a pörkölttel együtt!) a helyi lapba, mert az újságírónak elakadt a lélegzete mikor meglátta, "megillatolta" és megtudta, hogy a vendéglátó szakmának még a közelében sem vagyok.
(A nokkkellit nem vállaltam!)

Egyébként a helyi Finn-Magyar társaság oszlopos "kissé túlsúlyos, 156 cm-es" tagja vagyok. Kis hazánknak -meg ahol csak lehet-, "hivatlan prókátora".
Fôzni meg nagyon szeretek.

Ennyi.

Innen hát a nagy adag fôzések, -évente kétszer rendezünk magyar vacsoraestet.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 10:39   
Kedves OMGI!
Azt hogy tudtad elvállalni 60 személyre, ez nekem relytély?
Egyszer én is készitettem 14 személyre, de soha többé!!!
Szerintem maradjunk az egyszerübb dolgoknál, ha vendég jön, az se ér semmit, ha a háziasszony, az aszal alá csúszik a fáradságtól, és még a dicséreteket sem tudja zsebre vágni.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-31 00:14   
2004-01-30 23:28, OMGI:
-
Figyelem! Az igazi hortobágy húsos palacsinta tejfölös paprikás-csirkébôl készül, az utoljára ráöntendô "szaftot" pedig még át is szûrjük, hogy "bársonyos" legyen. Friss petrussal, 1-2 szép piros paradicsomkarikával lehet díszíteni.


Jovok hozzad!

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 23:28   
2004-01-30 16:36, bovi:
-
2004-01-30 10:16, hunor:
-
Csak hal ne legyen benne.

Gebonnt!!!


Figyelem! Az igazi hortobágy húsos palacsinta tejfölös paprikás-csirkébôl készül, az utoljára ráöntendô "szaftot" pedig még át is szûrjük, hogy "bársonyos" legyen. Friss petrussal, 1-2 szép piros paradicsomkarikával lehet díszíteni.

4-5 évvel ezelôtt (én ôrult) elvállaltam 60 személyre! Volt idôm megtanulni.
Azóta itthon nem csináltam.
üdv. nektek

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 22:51   
2004-01-30 20:18, kaytee:
-
Hortobágyi palacsintára én is jönnék, ha lehet.
Ha nincs benne hal

Igérem nem lesz benne hal

Azt még soha nemis hallottam, hogy másból lenne, mint finom csirke, vagy disznó paprikásból.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 20:18   
Hortobágyi palacsintára én is jönnék, ha lehet.
Ha nincs benne hal

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 16:36   
2004-01-30 10:16, hunor:
-
Csak hal ne legyen benne.

Gebonnt!!!


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 15:48   
2004-01-30 09:01, bovi:
-
Vigyázz Hunor, mert Amerikában minden háznál több kocsi van!!!
-
Itt most 8 van 4 személynek..5 parkol a mi telkünkön, 3 az utcán

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 11:58   
2004-01-30 10:20, Cunibaba:
-
...Az én sütöm programozhato.

Biztos az enyém is - amennyi gomb van rajta ...
Ez olyan téma, mint a mosogatógép. Nem érdemes a legdrágábbat venni a legtöbb extrával, mert a tapasztalatok szerint úgyis csak egy programot használ a földi halandó.

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 10:20   
2004-01-29 22:13, Pompéry Berlin:
-
Az ilyen "balesetekre" megtalàltam a megoldàst. Az én sütöm programozhato. Igy automatikusan leàll a megadott idöpontnàl.
Ja és szereltettem egy füst érzékelöt a konyhàba ami a bisztonsàgi rendszerünkre van kapcsolva.

Ennek viszont van egy hàtrànya is. A multkor az edényböl kifutott a szosz a sütö aljàra és ott kezdett égni. Mire észrevettem és megnyitottam a sütöm ajtajàt hogy kitakaritsam (mert a kaja még nem volt megsülve benne teljesen) a füst kicsapodott belöle.... azt hittem megsüketülök (mert van kint és bent is szirénàja a bisztonsàgi rendszerünknek!). No és a szomszédok jöttek bàmészkodni az utcàn, mi lehet.... Igaz nem ez az elsö, volt màr hogy a maradék melegitése utàn a làbast is kihajithattam.... de akkor nem a sütöben volt sajnos....

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 10:16   
2004-01-30 09:01, bovi:
-

Egyszer bizony ebedelunk egy nagyot. Csak hal ne legyen benne.

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 09:01   
Vigyázz Hunor, mert Amerikában minden háznál több kocsi van!!!

Mit szólnál egy hortobágyi palacsintához, semmi ellenérték ???

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 00:52   
2004-01-30 00:30, hunor:

Kocsimosás?
Jöhetsz.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 00:30   
2004-01-29 23:39, kaytee:
-
Legközelebb kipróbálom rajtuk a kapros zöldbabfőzeléket fasirttal.
-

HUHA! Azert en is vallalok minden haztartasi munkat.

Hunor

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 00:26   
2004-01-30 00:17, kaytee:
-
A volt szoc. magyar hatóságoknál is próbálkoztál ezzel a "rendhagyó" indoklással? A viszonyokat ismervén biztosan nagy megértést tanusíthattak.

No, most rohanok lefeküdni, hogy holnap, ami már ma van, kipihenten kísérletezhessem ki a Shepard's pie c. csodát. Holnap ugyanis takarítási nap van.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 00:17   
2004-01-29 23:59, Pompéry Berlin:
Eszembejuttattad, hogy a takaritónőm elől (is) disszidáltam. A főztöm Magyarországon még nemlétező volt, ezért azt követelte, hogy friss kakaót és kalácsot tálaljak neki reggelire. Hajnalban kellett rohangálnom a közértbe miatta, de nem mertem nemet mondani. Nem maradt más megoldás, mint elszökni előle. -

De komolyra forditva a szót: hamarosan shepard's pie-t csinálok. Nem tudom, van-e magyar megfelelője. Nagyon finom, kiadós. Darálthúsból pörkölt, amit leve nélkül tüzálló edénybe teszünk. Erre valami főtt zöldséget, általában zöldborsót, majd befedem olyan krumplipürével, amibe teszek minimum egy tojást is.
Lehet szalonnaszeleteket vagy sajtot rakni a tetejére, de én csak a tejföllel dúsitott pörköltlét szoktam ráönteni. Addig kell sütni, mig nem lesz szép világosbarna a teteje.
(Átalakitottam az eredetileg angol receptet.)

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 23:59   
2004-01-29 23:39, kaytee:
-
Irigyellek! Az én főztömet csak a takarítónő eszi ekkora rendszeres áhitattal, de vele kizárólag általános csereértékesben tudok üzletelni. Már úgy értem, konyhai produkcióimat mindenki szívesen eszi, de a mindenki általában vendég, nem hasznosítható szomszéd.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 23:39   
Megnyugodtam. Kezdtem azt hinni, csak én tálalok maradékokat.
Még mindig nem tanultam meg kis adagokat főzni. Megvannak az előnyei. Pl. a szomszédék, akik életükben először nálam láttak, halottak róla, ettek paprikáscsirkét nokedlivel, uborkasalátával, a napokban kiszagolták a gulyáslevest. Szinte transzba estek tőle. Megkérdezték, ha megveszik a hozzávalókat, plusz férjemnek csinálnak fagylalttortát(megint), főznék-e nekik is ilyesmit. Leültettem őket egy-egy nagy tál gulyásleves elé, azzal a feltétellel, hogy nix fagylaltorta, anyag se kell. Ablakpucolásra cserélek gulyáslevest, paprikáscsirkét. (Sok nagy ablakunk van, két tripla, egy duplaméretü üvegajtó. Fair akartam lenni.)
Már az egész utcában hirét vitték az én "fantasztikus" magyar főztömnek. Ha szerencsém van, vasalni se kell többé! Csak vödörrel gyártom majd a hazait az éhes amerikaiaknak.
Legközelebb kipróbálom rajtuk a kapros zöldbabfőzeléket fasirttal.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 23:15   
Ja, igen. Édességként még mindig használjuk az októberben gyártott birsalmasajt maradékát. Már az utolsókat rugja.
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 23:06   
Férjem kitiltotta a konyhából, azaz csak az ő tányérjáról a májat. Azt mondja, mivel minden méreg odamegy, nem szabad megenni.
Én a hirtelensült borjúmájat imádom, de csak vendéglőben.
Nálunk maradék gulyásleves lesz. Túróspalacsintát akartam utána, de ezen a környéken NINCS olyan túró, ami alkalmas. Elképesztő. Más városokban mindig találtam.
Gulyásleves után kimittalál lesz emiatt.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 22:54   
2004-01-29 22:30, bobe:
-
Piritott paprikás hagymán kockára vágott májat sütni/dinsztelni. A lényeg, hogy a májat előtte az Istenért, meg ne sózd, mert kemény lesz, mint a politikában, ill. ne süsd túl, mert szintén megkeményedik, mint ... lásd idézet.

Épp ettől megy a dolog gyorsan, mert nem szabad 3-4 percnél tovább sütni! Inkább legyen véres a közepe, mint kemény!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó