|
kerlek magyarazzatok meg mit jelent resztelt maj egy ora hosszat kerestem a neten es csak ezt talaltam
"Keményedik a kampány, mint a resztelt máj sózás után". itt valasztasikampanyrol cikkeznek.
|
|
|
2004-01-29 21:25, rigojanos:
-
No, igen. Cipőtalp nálunk is gyakori volt egy időben. Nem mondom, hogy népszerű, de gyakori. Konyha a földszinten, iroda a 2. emeleten. A szintek különálló egységek, a zárt lépcsőházból nyílnak. Mire a szag ennyi akadályt leküzdve a földszintről felkúszik az irodába, többnyire ki lehet hívni a tűzoltókat.
Utóbbit elkerülendő gyakran ülök vekkerrel a zsebemben a billentyűzet előtt. Mindig megijeszt.
|
|
|
2004-01-29 17:56, bobe:
-
Igy nez ki:
< -
"quich" a finomsag neve.
|
|
|
En szeretem a sutoben sult dolgokat, ha nincs idom, mert kozben lehet mast csinalni. Lehetoleg olyat, ami kozben nem felejti el az ember, hogy valami van a sutoben.
|
|
|
Resztelt pulykamáj, krumplipüré, vegyes saláta = 20 perc munka. Ha nincs időm, mindig resztelt máj van krumplipürével. Saláta nélkül csak 10 perc. 
|
|
|
2004-01-29 20:40, Cunibaba:
-
Holnap nem tudom mi lesz, mert sok dolgom van (vasalni valo egy kazal, meg takaritani is kellene....).
Ilyenkor pizzat kell rendelni
|
|
|
2004-01-29 16:15, bovi:
-
Nyersburgonya elreszelve, egy-két tojás, kevés liszttel, só. Aki szereti, egy hagymát is reszelhet bele. Evökanálnyi adagokat forró olajban kisütni és almapürével fogyasztani!
-
Ahhaa!!! Ezt ismerem ! De én köretnek szoktam csinàlni a kacsasültem mellé....
Nàllunk paradicsom leves, sült disznokaraj, borsofözelék és még szalmakrumli is (de lerbe sütve hogy ne legyen olyan zsiros) volt ma.
Holnap nem tudom mi lesz, mert sok dolgom van (vasalni valo egy kazal, meg takaritani is kellene....). A levesböl még maradt egy tànyérnyi mindenkinek, de mellé....???? Màskülönben nem àrtana ha koplalnànk egy kicsit mert Vasàrnap ugy is nagy evés-ivàs lesz! (A lànyom szülinapjàt Ünnepeljük majd baràtokkal!!!) 
|
|
|
Igy nez ki:

|
|
|
2004-01-29 16:25, bobe:
-
Nalunk meg sajtpaj lesz .könnyu hamar megy es finom
Ezt se tudom micsida
Talán a panirozott camembert? Mert az is finom!
|
|
|
Nalunk meg sajtpaj lesz .könnyu hamar megy es finom
OMGI a "kaposztas cvekedli" most tanulom a nevet nalunk kaposztaslaska vagy kockakent kerult be a menube . En nagyon szeretem de a parom ö azt mondja ha teszek ra valami husfelet megeszi maskulonben adjam masnak peldaul a lanyom cicajanak vagy a szomszed kutyajanak
|
|
|
Akkor most menjünk tovább, mivel a héten már nagyon jól éltünk, volt füszeres csirkemell, bableves csülökkel, savanyúkáposzta, rakottburgonya stb...
Holnap tésztanap lesz.
Finom zölbableves, semmi husival és "Kartoffelpuffer.
Nyersburgonya elreszelve, egy-két tojás, kevés liszttel, só. Aki szereti, egy hagymát is reszelhet bele. Evökanálnyi adagokat forró olajban kisütni és almapürével fogyasztani!
Nem jó, ha egymásra rakjuk a már kisült darabokat, megszivósodik. A sütöt szoktam bemelegiteni 100°-ra és ott a rácson tartom mig nem kezdünk enni. Igy ropogós marad!
|
|
|
2004-01-27 09:36, bobe:
-
. Ha nincs lab mehet az ember a szomszedhoz kölcsönkerni amig megfözi a levest.
-
Tehat, ugy van, hogy "szomszed, ha megengedi, hogy kisussem a fasirtomat a maga olajaban, akkor en megengedem, hogy kifozze a fustolt oldalasat az en toltott kaposztamban" 
|
|
|
Rakott karfiol volt tegnap, ma fûszeres csirkemell, tejszínes szósszal, rizi-bizi.
Holnap még nem tudom. Kéne csinálni káposztás cvekedlit, a káposzta már kész, de most nincs kedvem "laskatésztát" gyártani. A bóóóti túl vastag, nem szeressem.
Lehet, hogy káposztás palacsinta lesz, tényleg, -de jó "hangosan" gondolkodni. Ez lesz!
|
|
|
Nem viz alol, vizböl jönnek mennek usznak ide oda
|
|
|
2004-01-28 20:02, bobe:
-
Mindenkihez Rigo .
Oda megyek, ahol nem foznek viz alol jott dolgokat.
|
|
|
sajtos rolo ezt el tudom-e itthon kesziteni? probalta-e mar valaki?
|
|
|
Mindenkihez Rigo .Igen Cuni teged utanozlak
eppen ezert kerlek minden nap ird ide a menut hogy tudjam folytatni az utanzast
Holnap mit is fözöl? 
|
|
|
Akkor most kihez menjek?
|
|
|
2004-01-28 10:39, bobe:
-
Gyere hozzam nalam finom fuszulykaleves van fustolt oldalassal
-
Mi van Bobe? Utànozol! Vagy a màsik paszuly levest csinàlod amibe a füstölt hus jàrja (fehér paszulybol) és zöldség is megy bele? Én azt is nagyon szeretem
Mert a tejes levesben nekem csak egy kis méhütöben eltett sonka leve volt.
|
|
|
2004-01-28 15:40, bobe:
-
Azert tettem be a kepet mert a madarnevu olvasonk szereti a rakot
-
Celbadobalni vele a szemetesbe.
|
|
|
Ez volt a raadas
Azert tettem be a kepet mert a madarnevu olvasonk szereti a rakot 
|
|
|
2004-01-28 13:50, bobe:
-
Nálatok így néz ki a fuszulykaleves füstölt oldalassal???
Bovi: fuszulka=bab=paszuly
|
|
|
2004-01-28 10:39, bobe:
-
Gyere hozzam nalam finom fuszulykaleves van fustolt oldalassal
Megint nem magyarul irtok
fuszulykaleves ???
|
|
|
En ma ezt ettem :

|
|
|
Gyere hozzam nalam finom fuszulykaleves van fustolt oldalassal 
|
|
|
En most nem tudom, hogy Cunihoz, vagy Bovihoz menjek ebedre.
|
|
|
2004-01-27 18:06, elckerlyck:
-
Bovi, kedves! De szívesen lennék most romániai vendéged!
Mi szivesen látjuk a berlini vendégeket is
|
|
|
2004-01-27 18:02, Pompéry Berlin:
Dörrfleisch=füstült hasalja
Offene Sauerkraut vom Metzger, (de lehet Dose is
Leiterchen (gesalzen, gepökelt holl hogy mondják, ez is hentesnél van
Nem kell annyira szigorúan venni a hozzávalókat, lehet Rippchen is, ha azt szeretitek.
|
|
|
Bovi, kedves! De szívesen lennék most romániai vendéged!
|
|
|
2004-01-27 14:32, bovi:
-
Nagyon finomnak tűnik, szívesen "utánfőzném". Van azonban néhány kérdésem:
Császárszalonna = Magerer Speck?
savanyúkáposzta = Sauerkraut in Dose?
sózott oldalas = Rippchen gepökelt?
Vagyis milyen néven veszed itt a belevalókat?
|
|