|
Nem tudom, de hogyha mindentöl félnék akkor már fel kellene akasszam magam, mert a marhahustol a spenotig minden veszélyes. A levegötöl is rákos lehetnék. Mi megettuk, aztan kergek leszunk, hat kergek leszunk ez van. 
|
|
|
Ifju koromban a Medve nevü pince-sörözöben (a volt Kilian laktanyanal) szolgaltak fel kitünö tatarbifszteket, rendeltünk egy adagot sok piritossal, es azt ettük negyen. vagy öten... mikor hogy volt penzünk. Magunk kevertük össze a hozzavalokat(tojas,bors, pirospaprika, mustar, vagott hagyma), ez az etel abban az idöben majdnemhogy "Kult-eledel" volt a fiatalok között, na persze akkor meg nem hallottunk a marhakorrol...
|
|
|
2010-01-05 20:32, Erazs:
-
Ez jóóóó! Ha a család nem eszi a gombát!? 
|
|
|
2010-01-04 21:48, boszildi:
-
Nálunk a férjem nekünk 
|
|
|
2010-01-04 16:21, egyedls:
Ma már csak a malájok készítik az anyósuknak ...
Ajaj, nálunk a fiam készítette az anyjának.
|
|
|
Szerény tudomásom szerint teljesen mindegy, hogy nyers a hús vagy sütött/ fôzött, a BSE-vel fertôzött állat fehérjéje tartalmazhatja a kóros elváltozást. A tejtermékek is lehetnek veszélyesek ilyen szempontból, hiszen volt vegetáriánus fertôzött is. Igaz a kór elôször az agyat, belsôségeket támadja meg, tehát az izom(hús) legtöbb esetben nem tartalmaz veszélyes fehérjét, amikor az állaton már észrevehetôek a betegség szimptomái.
Üdv
|
|
|
2009-12-31 12:45, bobe:
-
Kedves Böbe!
A tatárbifszteknek a szivacsos agyvelőgyulladásos marhabetegség-járvány vetett véget Európa-szerte, ugyanis a kórt okozó ú. n. prionok a nyers marhahússal akadálytalanul beépülnek az emberi szervezetbe és néhány év alatt bennünk is kifejlődik a betegség. Ma már állategészségügyi ellenőrzés tárgya minden levágott marha vizsgálata az említett betegség kimutatására, de az ördög nem alszik, jobb félni, mint megijedni.
Egyébként én magam is szerettem ezt az ételt, Pesten a Pepita Oroszlán-ban kitűnően tálalták, és - kívánságra - a pincér előtted meg is keverte a kért recept szerint.
Ma már csak a malájok készítik az anyósuknak ...
|
|
|
2009-12-31 12:45, bobe:
Finom a tatárbifsztek, én is szeretem. Megyünk a fiamékhoz szilveszterezni, ott is az lesz.
Jó étvágyat hozzá.
B.U.É.K
|
|
|
2009-12-31 12:45, bobe:
Még nem, de biztos finom lehet
Mi, csak pipicombot eszünk ma este 
|
|
|
Ma meglepem a férjem tatárbifsztekkel Hiszen szilveszter van, luxuseledelt eszunk.
Csináltatok-e már ilyent?
|
|
|
A nagy karácsonyi eszem-iszom után itt sem igényeljük a sok ételt. Vacsorára sütök pizzatekercset (recept a másik topikban!)Vettem virslit, az jó lesz éjféltájt, tormával, mustárral. A hagyományos lencselevest előre megfőzöm, január elsején azt esszük majd.
Vendég szilveszterre nem várható, hacsak valamelyikőtök meg nem gondolja magát
_________________ poe
|
|
|
Kedves Bovika, szilveszterkor - mostmar jo nehany eve, nem fözök semmit! Este elmegyünk, ugy nyolc ora körül kedvenc kicsi ettermünkbe (görög a tulajdonos), ott vacsorazunk, es megiszunk egy-ket uzot a tulajjal. Aztan vagy hazaballagunk, vagy lesetalunk a Kurparkhoz, ahol mar rengeteg ember összegyült, van tüzijatek, es mindenki kezeben egy-ket pezsgösüveg van keszenletben... A töltött kaposztat mindig megfözöm elöre (iden szekelykaposzta lesz, mert nemet vendegünk lesz ujevkor, es ez neki a "slager"), aztan tegnap csinaltam egy diotortat (karacsonyrol maradt egy csomo dio), es ha ejfelkor elkapna az ehseg, van debreceni kolbasz, azt ehetjük meg frissen reszelt tormaval. Gondolkodtam ugyan a kocsonya keszitesen, de jelenleg nulla fok körül van, es ez nem tesz jot a kocsonyanak... Hat nagyon boldog uj esztendöt mindenkinek, majd koccintunk a forumozok egeszsegere is ejfelkor!
|
|
|
Kedves, mindenkor szolgálatkész háziasszonyok!
Mit főztök-süttök szilveszterre?
Ki hol tölti?
Nekem fő a fejem, mivel a kedves szomszédék megkérdezték mit csinálunk ezen az estén?
Mi, aki szinte mindig csak itthon vagyunk, nemtudjuk letagadni magunkat
Ma vettem 16 db alsócsirkecombot. Azt számítom kirántani (kézbevehető) és lesz hozzá rukola, feldsalát, uborka, paradicsom.
Az egyszerűség kedvéért, mindre egy öntet fog kerülni. Ma volt, az öntet főbróba
A Balsamiko ecet mindenböl nemes étket csinál!
Most szaladok a sajtospogácsa anyagát összeállítani, legyen az is az itókához kisérőnek!
|
|
|
2009-12-27 20:48, szunyogh:
a fülecske pedig főtt krumplival gyúrt tészta, mint a gombóc, vagy a nudli.
Végre tudja még valaki, hogy milyen a fülecske
Nálunk, ez volt ma az ebéd és a krumpliléböl leves zellerlevéllel.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2004-01-20 19:49, rigojanos:
-
A barátfüle egyszerű tésztából készül mint pl. a mákos, túrós tészta, stb, a fülecske pedig főtt krumplival gyúrt tészta, mint a gombóc, vagy a nudli.
|
|
|
Elmúlt a nagy hűhó
Sikerült, csak 1 kg-t híznom!
Ma este még egy szülinap és utána böjt következik!
Persze azért élveztük a sok finomságot, már csak egy-egy beigli vége vár a pusztításra 
|
|
|
2009-12-24 14:06, poe:
Sajnos a vendégek lemondták a mai vacsorát a rossz idő miatt, így várom az éheseket
Mert kint akartál teríteni a szabadban
Mi most jöttünk haza egy Strassenfest-röl
Itt is szakad az eső, de terített asztal a garázsban volt, az utca néppe kint álldogált az esőben
Az utcánkban lakó, parlamenti képviselő hívta meg az egész utca lakóit.
Volt forraltbor, kávé, pezsgő és sokféle süti.
Errefelé szokás ezen a délutánon, a zeneegylet zenészei körül muzsikálják az egész falut.
Ez alkalommal, nálunk egy kicsivel tovább muzsikáltak
Jó kis tali volt, mivel sakukat nem lehet látni év közben, mert dolgoznak.
Csak a kutyatulajdonosokat látjuk naponta 
|
|
|
2009-12-24 09:23, bovi:
Persze. Vaniliakrémmel és babapiskótával van töltve
Sajnos a vendégek lemondták a mai vacsorát a rossz idő miatt, így várom az éheseket
_________________ poe
|
|
|
2009-12-23 14:59, poe:
És, ezt a remekművet Ti megeszitek 
|
|
|
Íme a mű
_________________ poe
|
|
|
Mi is uj evre szoktunk kaposztat fözni, vagy szekelykaposztat, vagy töltöttet. Igen, ahogy Direktor mondja, minnel többet melegited, annal jobb! Annak jo, akinek van igazi kalyhaja, ott a szelen mindig csendben melegedhet, rotyoghat a kapasztos fazek (cserepedenyben allitolag a legjobb!)! Itt is kivanok mindenkinek nagyon boldog, bekes karacsonyt! Ravic
Hianyolom Jägerant a vadaszelmenyeivel!
|
|
|
2009-12-23 07:49, Direktor:
Hát igen, ahogy mondani szokás, minden háznak megvan a maga jó szokása. És ez igy nagyon jó!
Így igaz!!!
Mi újévre főzzük a töltöttkáposztát, bácskaiasan
Szenteste hal van mindig, hol ilyen, hol olyan elkészítési módon.
Kívánok én is, minden kedves idejáró fórumtársnak Kellemes Ünnepeket!
|
|
|
2009-12-22 14:32, boszildi:
Majd összehúzzuk magunkat
_________________ poe
|
|
|
A párom már megsütötte a süteményeket az ünnepekre. Hiába, az unokák mindig ezt várják a legjobban!
Ma én főzök töltöttkáposztát, olyan szabolcsiasan. Édes káposztával, és egy kis paradicsomos rántással a végén. Nagyon finom! Erre mondják, hogy annál finomabb, minnél többször melegitik!
Hát igen, ahogy mondani szokás, minden háznak megvan a maga jó szokása. És ez igy nagyon jó!
Áldott Békés Karácsonyt mindenkinek!
|
|
|
2009-12-22 13:41, poe:
Ps. boszorka van bele, Jancsikát, Juliskát várom!
Két boszinak kicsi?
|
|
|
Ma megsütöttem a mézeskalácsokat, a kisházat is, ki is díszítettem, most a marcipán fenyőkkel, hóemberrel szórakozom
Ha kész lesz, megmutatom.
Ps. boszorka van bele, Jancsikát, Juliskát várom!
_________________
poe
|
|
|
2009-12-22 11:10, ravic:
Jo sütes-fözest mindenkinek!
Ma én is befejeztem a sütést
Nálunk tradició a krémes, utóételként.
Nagyon pedáns vagyok benne, mert még magam készítem a leveles vajastésztát is!
Az idén ez is remekül sikerült
Van egy nagyon beteg barátnőm, neki is vittem egy tálcával.
Most már annyira beteg, hogy ehet mindent, amit kíván
|
|
|
Mi mar megettünk egy adag beiglit, az iden kicsit többet sütöttem, mert küldözgettem is ide-oda. A karacsony esti edesseg - a maradek beigli mellett - ezuttal narancskrem lesz. Karacsony elsö napjara pedig csinalok megint csokolade tortat, meg tavaly talaltam az internetben egy jo receptet. Jo sütes-fözest mindenkinek!
|
|
|
Én tényleg nem sütöttem bejglit az idén, mákom se volt, meg kedvem se volt a repedezést nézni. Helyette errefelé szokásos karácsonyi torta van, szombaton már bevontam marcipánnal és cukorbevonattal is. Ezt majd csak karácsony napján vágjuk fel, de a hókiflit már megkóstoltuk - nagyobb sikere lett, mint gondoltam. A hóesés adta az ihletet .
|
|
|
2009-12-20 21:57, poe:
-
Hm. Nem hiszem, hogy senki nem sütött
Nem akartam elsőnek beírni, hogy kész a beigli!
Mézets már 2 hete megsütöttem és a krémest szerdán fogom befejezni, illetve megtölteni.
A lapok készek, ami a lényeg.
Az idén csoda történt, a bejglisütésemmel egyáltalán nem repedt meg
Az 50 éves főzési kisérleteimben, ilyen még nem volt!!!
Most 2 féle lisztet használtam: felesben, rétes és síma lisztet.
Már azt is tudjuk, hogy nagyon finom, mert még langyosan vagdostunk belőle Nehogy ne legyen jó és karácsonykor olyat együnk 
|
|