|
2004-01-24 11:17, liz:
-
"Mit foztunk ma?!" Fogalmam sincs mit fozzek ma!Adjatok mar otletet.(Krumpi,hagyma,zsir,kolbasz,tojas,liszt,cukor van itthon)
-
Liz, a felsoroltakból csinálj rakott krumplit, de ne tegyél bele lisztet és cukrot
Etelka
|
|
|
2004-01-24 11:17, liz:
-
"Mit foztunk ma?!" Fogalmam sincs mit fozzek ma!Adjatok mar otletet.
Főzzél nyerset .....
|
|
|
"Mit foztunk ma?!" Fogalmam sincs mit fozzek ma!Adjatok mar otletet.(Krumpi,hagyma,zsir,kolbasz,tojas,liszt,cukor van itthon)
|
|
|
Judit nyertel ,igy van habar mi itt mindenre hasznaljuk mert ez a habverö. Szuper jo mert sohasem lesz csomos az etel ha ezzel kavarom, termeszetesen nagyobb mint az amit a kafelattehoz hasznalnak ,ennek az atmeröje kb 10 cm es maguk a hurkocskak kb 2 cm magasaguak
|
|
|
2004-01-23 23:02, bobe:
-
Koszonom szepen, Bobe kedves.
Udv. Anita
|
|
|
Habverö a Latte Macchiato-ban a tejhez?
|
|
|
Annitanak beteszek ide egy kepet Ki ismeri fel mi ez?

|
|
|
Valikam a kilt az skotul szoknyat jelent.A spurren(az elobb azt hiszem rosszul irtam)meg azt az erszenyt jelenti(skotul,nem angolul)ami a szoknya felett van a derekra erositve.
|
|
|
2004-01-23 18:38, OMGI:
Örülök, hogy mosolyra deritettelek 
|
|
|
2004-01-22 18:48, bovi:
-
Ma nálunk hideg konyha volt. Kinyitottam az ablakot -4° foknál gyorsan ment
-
Bovi!
Kicsobbant a könny a szemembôl, olyan jót derültem.
|
|
|
2004-01-23 14:33, rigojanos:
Bovi, milyen halat szerettek enni?
Mi mindenfajta halat nagyon szeretünk, de nekem a lazac a kedvencem. Az édesvizüeket meguntam, mivel a férjem hobbyja a pecálás.
Még, ha süllöt fog az jó, de a pontyot már láni sem birom.
|
|
|
Es nagyon finom is föleg a frissen fogott lazac
|
|
|
2004-01-23 14:33, rigojanos:
-
Idenézz, milyen jól néz ki egy rostonsült lazac-szelet

|
|
|
2004-01-23 13:27, bovi:
-
Bovi, milyen halat szerettek enni?
|
|
|
Hogy komolyra forditsam a témát, itt van megint egy finom, kaloriaszegény recept.
Lehet bármilyen tengeri hal, vagy ki mit szeret, én lachst (lazak) veszek.
3-4 paradicsomot leforrázok, meghámozok és összevágom.Zuchinit szintén felszeletelem, két nagy hagymát olivolajban megpárolok és hozzáadom az elözö két anyagot.Füszerezem.
A halat csinos kis háromszögekre vágom, egy tányérra helyzem, megszórom provanci füszerrel, zúzott foghagymával, sózom, borsozom és olivaolajjal leöntöm.
A fözelékfélét csak 8-10 percig párolom és akkor óvatosan belehelyezem a halszeleteket és még 10 percig hagyon lassan föni.
Ez az egész!!! A hal nagyon fontos a mai táplálkozásban, a mennyiséget nem irtam le, mivel minden háziasszony tudja mennyi kel, attól függ hánytagú a család. Nekünk 200g hal elég.
Ha idötök engedi, akkor a halat fél órával elötte pácoljátok be a fenti módon.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2004-01-23 12:00, liz:
-
...hogy nem,hogy bugyi nem volt rajtam meg kilt sem,csak spurrn(erszeny)takarta el amit el kellett takarni.
Az mög mi lönne vóna?
|
|
|
(Mar megint rosszalkodik a gep velem) Meg azt akartam volna az elobbiekhez hozzatenni,hogy nem,hogy bugyi nem volt rajtam meg kilt sem,csak spurrn(erszeny)takarta el amit el kellett takarni. 
|
|
|
De nem am!
|
|
|
2004-01-22 22:56, liz:
-
Elmentunk a kozeli PUB-ba es en Lassagne-t ettem skot modra.
-
Azaz nem volt rajtad a szoknya alatt bugyi?
|
|
|
bovi latszik,hogy mar keso van,mert csak a masodik nekifutasra ertettem meg a viccedet!
Pedig nagyon szellemes!
Itt meg 12-15 fok van,de jovohettol allitolag az evtized leghidegebb hete kovetkezik.Akkor aztan en is hideget talalok fel.
|
|
|
Ma sem foztem! Hi-hi-hi
Elmentunk a kozeli PUB-ba es en Lassagne-t ettem skot modra.
|
|
|
Ma nálunk hideg konyha volt. Kinyitottam az ablakot -4° foknál gyorsan ment 
|
|
|
Szia ancsicstorzsUK! (jol irtam?)
a UK a neved vegen Angliat jelent?
|
|
|
2004-01-21 19:17, bobe:
-
Ennek direkt utánanézek. Neuzelléről eddig csak azt tudtam, hogy Odera-Frankfurttól délre, a lengyel határ közelében van és csodás barokk kolostor. A protestantizmus közepén. Lehet, hogy ebben rejlik a fiatalításs titka is?
|
|
|
2004-01-21 17:49, Pompéry Berlin:
-
2004-01-21 17:26, bovi:
-
Hogy fiatalít, olyat nem tudok. De talán a Schlenkerla-féle bambergi füstölt sörről lehet szó. A füst ugyanis konzervál. Az is valami, nem?
-a sör neve: Neuzeller Kloster bräu
|
|
|
Valami világhirü szakács könyvéből tanultam, hogy a nagyméretü gombafejeket azért jó kirántás előtt kb. egy negyedig megfőzni, mert akkor nem eresztenek lét sütés közben. És én ezt elhittem. Amúgy nem vettünk észre különbségséget az izben.
Itt most elég nagy kergemarhakór-aggodalom van, és emiatt a marhahús ára elég szépen csökkent. Szerintem jobban nem tudunk megkergülni már, ezért jó sürü gulyásleves lesz a következő menü.
Inni nem nagyon szoktunk, de a fiatalitó sört kipróbálnám, és ha fogyasztana is, még jobb volna.
A fülecskékről eszembejutott krumplisnúdli. Valaki küldhetne egy nagy adagot, mert lusta vagyok magam megcsinálni.
|
|
|
Nem tud teged jobban megerteni, mint en ... pont ugyanazok a gondolatok es pont ugyanaz a horoszkop !!!
|
|
|
Lizike, akkor ma nem álltál órákat a konyhában?
Mi, ma jól belaktunka fülecskével, de holnap lábikó lesz a pipiböl. Sült csirkecomb burgonypüre és valami zöld salát, valószinü Feldsalat (galambbegy)
A pénteki halra már fenem a fogam. Fözelékágyban párolt lazacfilé. (Lachs)
Ma sokkal tovább tartott az ebéd elkészitése, mint más napokon, mivel ezek az un egyszerü ételekkel sokkal több a munka. A burgonya fözése, áttörése már három edény, utána a fülecskét kifözni,piritott morzsába szedni ez már megint 3,+ a leves. A húsételek egyszerübbek, de állitólag nem jó sok húst enni.
|
|
|
Igaza van Valinak! Ne csak egyunk igyunk is!!!!!!!!Most jelen pillanatban nemet asvanyvizet iszom,de estefele mindig bepuszilok egy par pohar feher rajnavolgyi bort.Annal nincs finomabb!Es a legolcsobb raadasul!
Ma konzervet nyitottunk.Halsalata piritossal.
|
|
|
2004-01-21 17:26, bovi:
-
Hogy fiatalít, olyat nem tudok. De talán a Schlenkerla-féle bambergi füstölt sörről lehet szó. A füst ugyanis konzervál. Az is valami, nem?
Nálunk a mai menü:
zöldségpüré leves
báránysült fűszeresen vörösborban rizzsel és parmezános paradicsomsaláta
Holnap ugyanez lesz.
|
|