|
Hm. Nem hiszem, hogy senki nem sütött semmit karácsonyra. Nekem itt van a mamám, szerencsére, így már majdnem minden kész. Holnap a mézeskaláccsal fogunk még játszani kicsit, szerdán meg a sós süteményt kell megcsinálni. A töltött káposzta a hatalmas kinti hűtőben van (terasz), a kocsonyát ma akartam készíteni, de beállított két tálnyival a barátnőm, így várok vele még pár napig.
_________________ poe
|
|
|
A mai ebédünk tyúkhúsleves csigatésztával, majd brassói aprópecsenye.
|
|
|
2009-12-12 14:12, perec:
Pogácsa is lett "rendelve", méghozzá olyan ám, ami sajtos de nem szárad ki. Én ilyennel még sajnos nem találkoztam, úgyhogy rendesen fel kell kössem a harisnyakötőt, nehogy csalódást okozzak .
Perecke,
a pogácsa nagyon birja a zsiradékot, inkább többet, mint keveset bele
Sok sikert!
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2009-12-09 13:29, bovi:
-
Hát igen, ez az egyik dolog, ami utánozhatatlan, a túró!
Holnap igencsak sült csirke lesz (a szabadon tenyésztett stb. stb. alapanyag már várja a sorát). Pogácsa is lett "rendelve", méghozzá olyan ám, ami sajtos de nem szárad ki. Én ilyennel még sajnos nem találkoztam, úgyhogy rendesen fel kell kössem a harisnyakötőt, nehogy csalódást okozzak .
|
|
|
Ma tudtam meg, hogy milyen is az igazi túrógombóc!
Hoztam otthonrol, többek között, egy csomag félzsíros tehéntúrót.
Ezt az este bekevertem a nagykönyv szerint
Csodálatos lett! Nem savanyú, nem híg, gyönyörű lyukacsos...
Előtte, egy kis cuchini krémlevest ettünk, így ma sem halunk éhen 
|
|
|
2009-12-03 09:57, bobe:
-
A recept azt irja legalabb egy felorat pihentesd többet lehet
-
Igen, azóta legalább félórát pihent.
Pontosabban: bennhagytam a hűtőben egész éjszaka mivel igencsak valamerre eltekeregtem. De aztán elkészült, finom lett (különösen a tésztája), meg is ettük.
Tegnap már a karácsonyi gyümölcstorta is elkészült - nem piskótás-krémes gyümölcstorta, hanem amolyan. Szárított gyümölcsből, jó rumosan.
|
|
|
Marhaszegyböl leves (finom) paradicsom mártás a húshoz, nekem tejszínes torma, mert azt jobban szeretem
A maradék holnap lesz egy kis császármorzsa kisérettel.
|
|
|
Szárazbabot csülökkel.
|
|
|
A recept azt irja legalabb egy felorat pihentesd többet lehet
|
|
|
2009-11-29 10:55, bobe:
-
Meselj majd milyen lett
-
Jó lett, még úgy is (vagy különösen úgy), hogy a tésztát bennhagytam éjszakára a hűtőben.
|
|
|
Ma, szárazbableves volt füstölt oldalas benne
Nem művészet finom, magyaros dolgokat főzni, ha az ember hozzá jut a hozzávalókhoz!
Ez is hévízi szerzemény 
|
|
|
Hévízen voltam 2 hétig, ahol nap-mint nap, sok finomságot kínáltak a hotelben.
Naponta 3 menü volt, plusz egy vegetáriánus eledel.
A hét egyik estjén, volt csirkepaprikás is, de akkora sápadt húsdarobokkal, hogy nem kívántam meg.
Gondoltam, majd én...
Pénteken férjnek telefonon lelkére kötöttem, hozzon haza egy szép pipit a boltbol, majd vasárnap lakmározunk
Hát ez volt a mai ebéd Előtte gombaleves, de utóétel nem volt, ami elrontaná a jó szájízünk 
|
|
|
2009-11-28 15:47, perec:
-
2009-11-22 11:40, bobe:
-
Készül a páj Böbenéni, legalábbis a tésztája, hűl a hűtőben, ahogy kell.
-
Meselj majd milyen lett 
|
|
|
Szia Jägeran, mielött kiprobalnad, okos fejemmel elfelejtettem, hogy egy kis tej is jön meg hozza, persze "erzes" utan. De neked, mint szakacs-embernek nem kell magyarazni.... Üdvi Ravic
|
|
|
2009-11-22 11:40, bobe:
-
Készül a páj Böbenéni, legalábbis a tésztája, hűl a hűtőben, ahogy kell.
|
|
|
2009-11-28 09:47, ravic:
Szevasz Ravic!
Köszönöm a választ. Kiprobálom.
Igen szamocalekvárom tényleg van "eredeti"
Viszont a calvadoszt megittam... De hát már csak ilyen ez a férfinép. De jövö héten megyek Sassnitzba, majd veszek egy üveg calvadost a Border Shopba.
Neked is kivánok kellemes hétvégét.
|
|
|
Jo reggelt Jägeran! Megreszelem az lmat, aztan megöntözöm egy kis Calvadossal, jön bele liszt (erzes szerint) 3 tojas sargaja, meg a felvert habja, es akkor olajban kisütöm. (evökanallal formazok kis "halmocskakat". Melegen nagyon finom, eheted baracklekvarral is, de Neked biztos van erdei szamoca-lekvarod! Szep hetveget: Ravic
|
|
|
2009-11-27 08:44, ravic:
Szevasz Ravic!
Az "apfelküchli" az tulajdonképen almás süteményt jelent?
Vaj-cukor-tojás-liszt-tej-és sütöpor amit összekever az ember, majd megtüzdeli almával, megszorja cukros fahéjjal és be a sütöbe. De talán tévedtem?
|
|
|
Tegnap: Töltött zuccini (hus nelkül!), mngolddal, rizzsel, paradicsommal gombaval, pici hagymaval. Kapros tejföllel leöntve,es ugy be a sütöbe. Aztan kaptam rengeteg almat, igy csinaltam Apfelküchlit, nagyon finom melegen, fahejjas cukorral. Meg maradt reggelre a kavehoz.
|
|
|
2009-11-26 22:11, jägaren:
Nem sértődtem meg
Az, hogy főzök valamit, még nem bizonyíték arra, hogy szeretem, vagy megeszem. A bablevest pl. bár szeretem, de nem eszem, mert nem bírja a gyomrom, epém. A kocsonyát szeretem főzni, de sosem eszem. A tésztafélék viszont a kedvenceim. Ízlések és pofonok. A férjem biztosan imádná a konyhádat, ő ragadozó, húst-hússal. Én is szeretem a húst, de csak köretnek
_________________ poe
|
|
|
2009-11-26 21:49, poe:
-
Kicsit félreértettél, vagy én fejeztem ki rosszúl magamat.
Nem kritizálni akartalak, csak pont felsoroltál három olyan kaját, ami nem kimondottan az én favoritjaimhoz tartoznak. Bableves, makaroni, tejberizs.
A halat viszont szivesen megkostolnám. Én szeretek fözni, és elég sok idöt és energiát pazarlok (?) a fözésre.
Ezért irtam, hogy szakácsnak tanultam, valamikor.
Mégegyszer elnézést, nem volt szándékomba megbántani téged.
|
|
|
2009-11-26 21:43, jägaren:
Hát az igaz, én csak botcsinálta szakácsnő vagyok, de a párom meg a vendégeim szeretik a főztömet. Neked meg nem muszáj megkóstolni
_________________ poe
|
|
|
2009-11-26 19:07, poe:
-
Én jó voltam
-
Álitod Te.
Amugy meg Kedves Poe!
Nem irigylem a culinair étel válsztásaidat.
Igaz, te nem Budapesten a Pilvax kávézo, és sörözöben voltál szakácstanuló, én ott tanulgattam a szakács szakmát.
Üdv: Jägaren
|
|
|
2009-11-26 18:54, jägaren:
Én jó voltam
Nem nagy főzés volt ma sem. Kaptam bablevest egy jó ismerőstől - isten tartsa meg a szokását - úgyhogy csak egy kis tejberizst csináltam mellé. Tegnap makaróni volt a'la Carbonara, holnap meg halnap, bár még nem tudom, milyen formában.
_________________ poe
|
|
|
Ez létezik? Senki se föz?
Na, mindegy én ma IS föztem.
Igaz nem sokat, mert lusta voltam (szép tölem, hogy elismerem igy nyiltan).
Hát igy spenot volt tükörtojással. Holnapra krumplifözeléket gondoltam fasirttal, ami ledarált jávorhúsból lesz.
Már készülnek a karácsonyi ajándékok is (a jövö héten kezdjük a füstölést).
Jávor kolbász - Meg akik igazából jók voltak, azok kapnak füstölt özsonkát.
|
|
|
Jaj kedves Jägeran! Nem szeretnek üregi nyul, öz, egyebek lenni az erdödben! Nalam valoszinü minden allat vegelgyengülesben halna meg... A borokabogyot nagyon kedvelem, a pacolt halhoz is jo. Feletek biztos igazi tel van sok hoval, bizos csodas az erdö olyankor! Mifelenk mar evek ota nem volt feher karacsony! Minden jot kivan: Ravic
|
|
|
2009-11-23 09:00, ravic:
Hallo Ravic!
Ha vörösborral csinálod, akkor több mint valoszinü, nagyobb eltérés nem lehett a kettönk fözte közt. Talán egyvalami? Én elég sok Enbärt használok hozzá, ez egy kicsit még feldobja az igazi vad aromát.
Probáld ki. Azt hiszem magyarul az Enbärt barókának hivják. Németül meg Wachholder.
Különben ha már az öznél tartunk, én az öz oldalbordákból mindig húslevest készitek, sok zöldséggel. Nem kimondottan hizlaló kaja, de jóllakik az ember töle. Szoval holnapra ez lesz az ebéd, mivel fel kell darabolnom az özt, ami log a fáskamrában. Hétvégére gondoltam lesütök egy pár darab üregi nyulat, mert pont most állt el az esö és a napokban láttam az erdöm melleti réten jó párat vihánckodni...
Legyen szép a napod.
Jägaren.
|
|
|
Hallo Jägeran! Itt is kb. ennyibe kerül egy kilo özfile, mint nalatok a javorfile. Ausztriaban, egy kis hatarmenti faluban, ahol Pestre menve neha megalszunk, a hazigazda eppen özet vagott, es adott belöle nekünk is /sültnek, es pörköltnek valot/. Megirnad legyszi, hogy a legjobb az özpörkölt? En vörösborral ismerem.
Üdv. Ravic
|
|
|
Ma magamba tértem és nekiduráltam magam. Eredmény:
- Hagyományos marhahúsleves zöldséggel, házi (nem tőlem) csigatésztával (kb. ötévenként egyszer csinálom a macera miá)
- "Tafelspitz", főttkrumli és tormamártás
- üzeltben vett "Rote Grütze" (piros színű gyümolcsökből készült édes-savanykás gyümölcskocsonya) tejszínhabbal. (Utóbbi szigorúan diétás változatban.)
A teremtés rám jutott koronája megdícsért.
|
|
|
2009-11-21 06:36, hunky4u:
-
Üdvözöllek! És köszönöm a receptet.
Miután elolvastam, tudtam, hogy az életemböl kimaradt valami finomság.
Igaz már a grill le van pakolva a tél miatt, de egye fene, a napokban elöveszem, mert ezt a receptet sürgösen ki kell probálnom.
Üdv:Jägaren
|
|