2019. november 14. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-22 17:07   
2009-11-18 17:25, ravic:
-

Kedves Ravic!

Köszönöm,a törödést velem kapcsolatba. El voltam egy ideig dolgozni. Pénteken jöttem haza. Tegnap löttem egy özt, jelenleg kint lóg a fáskamrámba, majd kedd felé nekiállok a nyuzásnak. Pecázás egyelöre szünetel, majd január felé megyek a tengerre tökehalat horgászni.
Ma peddig rizses hús volt ebédre. Kicsit elváltozott a tradicios magyar fajta rizses hústól, dám borjú husból készült.
Ja, ha már itt tartunk, meg kell emlitenem, hogy bent voltam egy üzletben Malmöben, és kezembe akadt eladó jávorfilé. Kétszer is megnéztem az árlapot, mert azt hittem, hogy rosszul látok, de nem. 49 EURO 1 kiló. Nem normális a mai világ.

Üdv: Jägaren

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-22 11:40   
Az a recept amit en talaltam sokkal baratsagosabb:
hozzavalok:
1 tök
1 kanal olaj
1 pie teszta keszen sutve
felkiskanal gyömber
felkiskanal kardemuma(nem tudom magyarul)
1 kiskanal so
4 tojas könnyeden felverve
2,5 deci méz
1 deci tej
1 deci tejszin
Tököt megsutöd es kb 5 deci tökpüret összekeversz a hozzavalokkal ,beleteszed a keszen megsult teszta-ba-ra

200 fokon kb 50 percig sütöd
szeintem ez azert kicsit könnyebb
A pie teszta:
3 deci liszt
150g vaj
2-3 kanal viz
1 csipetnyi so
Nagyon gyorsan összedolgozod es egy felorat a hütőben pihenteted,majd béleled a pájformat. 200 fokon 15 percig sutöd. Èn megszoktam szurkalni egy villaval
Sok sikert

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-22 00:23   
Köszönöm a padlizsánkrémes receptet a szakácskönyvesben, meg a pumpkin pie ötletet is.
Nézegettem én is recepteket, de az utóbbihoz eddig kb. ilyenek voltak mint "négyszemélyes adaghoz végy fél hektoliter tejszínt, 60 millió deka cukrot..." Vajon létezik kevésbé extravagáns variáció is?

 
 hunky4u  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-21 06:36   
2009-11-09 16:13, jägaren:
-

Ez jól hangzik, vadisznópörkölt jó borral, de ez, amit ajánlok, nagyon jól megy akármilyen borral, és egyszerű csinálni:

Görög padlizsánkrém

Itt a recept:

Hozzávalók: 2db padlizsán, 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl oliva olaj, oreganó, só, fehérbors.
Készítés: a megsütött és lehéjazott padlzsánt, és lehéjazott paadicsom húsát turmixoljuk az összevágott fokhagymával, és többi hozzávalóval. Húsok mellé, tésztára, salátaönteként kínálhatjuk, és jó piritós kenyérre is.

_________________
Árpád

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-21 00:30   
pumpkinpie? Jol irtam?

_________________
bobe a 87 eves

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-20 21:54   
2009-11-20 13:16, B.Reka:
-
A kefír tényleg nem szokványos belevaló...

Én meg azon gondolkodom, mi is készüljön a hétvégén, amibe sütő- vagy főzőtök is kell. Tökfőzelék már volt, tökleves is.

 
 B.Reka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-20 13:16   
Hmmm...
egyedi specialitás: sütőben sütött lecsó felvert tojással, kefírrel, búzakorpával és füszerekkel felturbózva. Tetején sajt. Finom!

Holnapra pedig crepes: sörrel tej helyett.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-19 16:41   
Paradicsomleves csipetkével, gordon bleu currys rizzsel és tejfölös uborkasalátával.
_________________
poe

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-19 12:41   
Töltött karalábé, kajszibarackkal töltött vékonypalacsinta.
 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-18 17:25   
Hol marad Jägaren? Mit löttel, pecaztal az utobbi idöben? Kerjük a beszamolot! Nalunk ma nagyon egyszerü ebed volt, a maradek zöldsegeket beraktam a Wookba, es csinaltam egy kis tesztat meg hozza, aztan kecskesajttal megszortam. Nem tudom, hogy hivjak amit ettünk, de nagyon jo volt!
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-17 09:01   
2009-11-17 08:51, poe:
-

Elvileg nem, a paprikáskrumpli (legalábbis nálunk) szárazabb, míg ez kifejezetten leveses.

Hunor

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-17 08:51   
2009-11-17 05:42, Ferencz Zsuzsanna:

Ez a paprikáskrumpli leánykori neve?
_________________
poe

 
 Direktor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-17 08:23   
Nálunk a mai ebéd: karfiolleves, és túrós palacsinta.
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-17 08:02   
2009-11-17 05:42, Ferencz Zsuzsanna:
-

Hehe, itt is.

Hunor

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-17 05:42   
Kolbászos pityókatokány lesz a menü.


 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-13 18:58   
Bovika jo pihenest! Nekem is vendegeim vannak hetvegen, sütöttem föztem. Szep hetveget mindenkinek! Ravic
 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-13 17:52   
Ma zöldséglevest, húsos palacsintát, madártejet főztem.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-13 17:44   
2009-11-13 13:04, bovi:

A tegnapi napnak még este folytatása is lett, megcsináltam a currys rizst meg az uborkasalátát és befűszereztem még kétféle húst, ami ma sült meg a sütőben. Viszont két napra én is leteszem a fakanalat, elzavartam a társaságot Párizsba Pihenek, mézeskenyeret fogok enni, meg a mindenféle maradékokat
Bovika jó utat, pihenj, gyógyulj, egyél finomakat, és gondolj ránk, mikor elviszik előled a mosatlan edényt
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-13 13:04   
2009-11-12 17:11, poe:


Hát nem semmi, amit produkálsz
A Te korodban, még nálunk is adták a kilincset a vendégek egymásnak.
Mivel a távolság nagy volt, mindig 1-2 hétre jöttek, de jó volt.

Holnap végre itt a nap, amikor leteszem a főzőkanalat 2 hétre

Legyetek jók, főzzetek finomat, hogy ne érje szó a házelejét ))

_________________
üdv:bovi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-12 17:11   
2009-11-12 17:02, bovi:

Vendégek vannak, keresztfiam menyasszonyostul. Szóval most 2 hétig nagy sütés-főzés van nálunk. Most tettem be a krumplis pogácsát a sütőbe, de itt sorakozik az almás béles is. Holnap dolgoznom kell, így előre megsütöm a fasírtot és a karfiolkrémlevest is megcsinálom.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-12 17:02   
2009-11-11 17:47, poe:

Poéka, mit ünnepeltek ?
Gondolom valami más is lehet, nemcsak Mártonnap

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-11 17:47   
Programváltozás történt.
Azt olvastam tegnap a neten, hogy aki Márton-napkor nem libát eszik, az jövőre egész évben éhezni fog. Ezt nem mertem megkockáztatni, így átrándultunk Németországba, ahonnan egy 4 és 1/2 kilós lengyel bevándoró libával tértünk haza. Ebből lett ma libabecsinált leves és pecsenye, gombóccal, krumplipürével, meggyszósszal és céklasalátával. Kisült egy liter zsírja is, van libatepertő, és az "aprólékból" maradt egy jó adag ludaskásának.
Szóval jövőre sem fogunk éhezni/fogyni
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 17:25   
2009-11-10 17:08, Erazs:

Inkább most ne, vendégeket várok ma este, 2 hétig maradnak Majd utána.
_________________
poe

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 17:08   
2009-11-10 15:31, poe:
-

Jöhetek? Hozhatom a családot is???

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 15:31   
Tegnap: vasárnapi maradék leves, borsófőzelék, sült csirkecombok
Ma: rakottkáposzta
Holnap: karfiolleves, fasírt, krumplifőzelék
_________________
poe

 
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-09 16:13   
2009-11-09 15:24, Ruck Levente:

Jó hogy a borokat emlegetted.Eszembe jutott, hogy megmaradt a mult hétröl egy féliter MERLOT grand sud, azonnali döntésre jutottam. Holnapra készitek vadisznó pörköltet, amit felöntök a borral.
Igaz nem magyar bor. De a vadisznó emiatt nem fog nekem szemrehányást tenni.

 
 Ruck Levente  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-09 15:24   
Ha már finom ételek, akkor finom borok is. Tíz fiatal magyar borász, tíz étel, tíz sztori és tíz bor:

http://www.indavideo.hu/search/_Ym9yLWFnb3Jh_/page/1

 
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-08 19:14   
2009-11-08 13:09, bovi:
-

Kedves Bovi !

Köszönöm a jókivánságaidat.
Tényleg eléggé forgalmas az életem, de minden új napban örömöt lelek.
A fözésben is örömöt találok, mivel majdnem, minden alapanyagot a természet spajzából meritek, ugy frissen. Mennyire más az aromája annak a gombáknak amit magunk szedünk az erdöben, a lazac amit magam fogok ki a tengerböl, vagy a csuka a folyóbol. Összel az áfonya, a vadmálna és vadszilva, mind ott vannak, csak szedni kell belöle. Válogathatok, hogy vadlibát, vagy vadkacsát szeretnék ebédre.

Ezért hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt mind megadta nekem.

Üdv:
Jägaren

 
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-08 18:18   
2009-11-08 00:35, bobe:
-

Hej! Bobe

Igazad van, mert igen kétértelmüen fejeztem ki magamat, de sajnos 50-valahány évi magyar távolét után nem a legkönnyebb számomra a magyar fogalmazás.
Butorból van böven minden szobába, viszont senki se lakik bennük, kivéve ha vendégem -vendégeim jönnek.
Tehát Bovinak nem kellet volna butorokat hozni magával. Mivel, hogy most ezt remélhetöleg tisztáztuk, áttérnék a fözési dolgokra.

A vadas megvolt ebédre, nagyon finom volt, de
nem én föztem hanem egy magyar barátom felesége, aki tölem 15 kilométerre lakik.
Én vittem a nyúlat, ö meg elkészitette. De mivel lötem fácánt is, igy fácánleves volt a vadas elöt, a leves is nagyszerüen sikerült neki.

Holnapra készitek ebédre resztelt öz májat krumplival, mivel hajnalban löttem egy özt.

További szép estét.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-08 13:21   
2009-11-08 00:35, bobe:
-
Akkor butort is kell Bovi vigyen?

Az lenne a leg kevesebb gond

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó