|
2009-11-18 17:25, ravic:
-
Kedves Ravic!
Köszönöm,a törödést velem kapcsolatba. El voltam egy ideig dolgozni. Pénteken jöttem haza. Tegnap löttem egy özt, jelenleg kint lóg a fáskamrámba, majd kedd felé nekiállok a nyuzásnak. Pecázás egyelöre szünetel, majd január felé megyek a tengerre tökehalat horgászni.
Ma peddig rizses hús volt ebédre. Kicsit elváltozott a tradicios magyar fajta rizses hústól, dám borjú husból készült.
Ja, ha már itt tartunk, meg kell emlitenem, hogy bent voltam egy üzletben Malmöben, és kezembe akadt eladó jávorfilé. Kétszer is megnéztem az árlapot, mert azt hittem, hogy rosszul látok, de nem. 49 EURO 1 kiló. Nem normális a mai világ.
Üdv: Jägaren
|
|
|
Az a recept amit en talaltam sokkal baratsagosabb:
hozzavalok:
1 tök
1 kanal olaj
1 pie teszta keszen sutve
felkiskanal gyömber
felkiskanal kardemuma(nem tudom magyarul)
1 kiskanal so
4 tojas könnyeden felverve
2,5 deci méz
1 deci tej
1 deci tejszin
Tököt megsutöd es kb 5 deci tökpüret összekeversz a hozzavalokkal ,beleteszed a keszen megsult teszta-ba-ra
200 fokon kb 50 percig sütöd
szeintem ez azert kicsit könnyebb
A pie teszta:
3 deci liszt
150g vaj
2-3 kanal viz
1 csipetnyi so
Nagyon gyorsan összedolgozod es egy felorat a hütőben pihenteted,majd béleled a pájformat. 200 fokon 15 percig sutöd. Èn megszoktam szurkalni egy villaval
Sok sikert
|
|
|
Köszönöm a padlizsánkrémes receptet a szakácskönyvesben, meg a pumpkin pie ötletet is.
Nézegettem én is recepteket, de az utóbbihoz eddig kb. ilyenek voltak mint "négyszemélyes adaghoz végy fél hektoliter tejszínt, 60 millió deka cukrot..." Vajon létezik kevésbé extravagáns variáció is?
|
|
|
2009-11-09 16:13, jägaren:
-
Ez jól hangzik, vadisznópörkölt jó borral, de ez, amit ajánlok, nagyon jól megy akármilyen borral, és egyszerű csinálni:
Görög padlizsánkrém
Itt a recept:
Hozzávalók: 2db padlizsán, 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl oliva olaj, oreganó, só, fehérbors.
Készítés: a megsütött és lehéjazott padlzsánt, és lehéjazott paadicsom húsát turmixoljuk az összevágott fokhagymával, és többi hozzávalóval. Húsok mellé, tésztára, salátaönteként kínálhatjuk, és jó piritós kenyérre is.
_________________
Árpád
|
|
|
pumpkinpie? Jol irtam?
_________________
bobe a 87 eves 
|
|
|
2009-11-20 13:16, B.Reka:
-
A kefír tényleg nem szokványos belevaló...
Én meg azon gondolkodom, mi is készüljön a hétvégén, amibe sütő- vagy főzőtök is kell. Tökfőzelék már volt, tökleves is.
|
|
|
Hmmm...
egyedi specialitás: sütőben sütött lecsó felvert tojással, kefírrel, búzakorpával és füszerekkel felturbózva. Tetején sajt. Finom!
Holnapra pedig crepes: sörrel tej helyett.
|
|
|
Paradicsomleves csipetkével, gordon bleu currys rizzsel és tejfölös uborkasalátával.
_________________ poe
|
|
|
Töltött karalábé, kajszibarackkal töltött vékonypalacsinta.
|
|
|
Hol marad Jägaren? Mit löttel, pecaztal az utobbi idöben? Kerjük a beszamolot! Nalunk ma nagyon egyszerü ebed volt, a maradek zöldsegeket beraktam a Wookba, es csinaltam egy kis tesztat meg hozza, aztan kecskesajttal megszortam. Nem tudom, hogy hivjak amit ettünk, de nagyon jo volt!
|
|
|
2009-11-17 08:51, poe:
-
Elvileg nem, a paprikáskrumpli (legalábbis nálunk) szárazabb, míg ez kifejezetten leveses.
Hunor
|
|
|
2009-11-17 05:42, Ferencz Zsuzsanna:
Ez a paprikáskrumpli leánykori neve?
_________________ poe
|
|
|
Nálunk a mai ebéd: karfiolleves, és túrós palacsinta.
|
|
|
2009-11-17 05:42, Ferencz Zsuzsanna:
-
Hehe, itt is.
Hunor
|
|
|
Kolbászos pityókatokány lesz a menü.
|
|
|
Bovika jo pihenest! Nekem is vendegeim vannak hetvegen, sütöttem föztem. Szep hetveget mindenkinek! Ravic
|
|
|
Ma zöldséglevest, húsos palacsintát, madártejet főztem. 
|
|
|
2009-11-13 13:04, bovi:
A tegnapi napnak még este folytatása is lett, megcsináltam a currys rizst meg az uborkasalátát és befűszereztem még kétféle húst, ami ma sült meg a sütőben. Viszont két napra én is leteszem a fakanalat, elzavartam a társaságot Párizsba Pihenek, mézeskenyeret fogok enni, meg a mindenféle maradékokat
Bovika jó utat, pihenj, gyógyulj, egyél finomakat, és gondolj ránk, mikor elviszik előled a mosatlan edényt
_________________
poe
|
|
|
2009-11-12 17:11, poe:
Hát nem semmi, amit produkálsz
A Te korodban, még nálunk is adták a kilincset a vendégek egymásnak.
Mivel a távolság nagy volt, mindig 1-2 hétre jöttek, de jó volt.
Holnap végre itt a nap, amikor leteszem a főzőkanalat 2 hétre
Legyetek jók, főzzetek finomat, hogy ne érje szó a házelejét ))
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2009-11-12 17:02, bovi:
Vendégek vannak, keresztfiam menyasszonyostul. Szóval most 2 hétig nagy sütés-főzés van nálunk. Most tettem be a krumplis pogácsát a sütőbe, de itt sorakozik az almás béles is. Holnap dolgoznom kell, így előre megsütöm a fasírtot és a karfiolkrémlevest is megcsinálom.
_________________ poe
|
|
|
2009-11-11 17:47, poe:
Poéka, mit ünnepeltek ?
Gondolom valami más is lehet, nemcsak Mártonnap 
|
|
|
Programváltozás történt.
Azt olvastam tegnap a neten, hogy aki Márton-napkor nem libát eszik, az jövőre egész évben éhezni fog. Ezt nem mertem megkockáztatni, így átrándultunk Németországba, ahonnan egy 4 és 1/2 kilós lengyel bevándoró libával tértünk haza. Ebből lett ma libabecsinált leves és pecsenye, gombóccal, krumplipürével, meggyszósszal és céklasalátával. Kisült egy liter zsírja is, van libatepertő, és az "aprólékból" maradt egy jó adag ludaskásának.
Szóval jövőre sem fogunk éhezni/fogyni
_________________ poe
|
|
|
2009-11-10 17:08, Erazs:
Inkább most ne, vendégeket várok ma este, 2 hétig maradnak Majd utána.
_________________ poe
|
|
|
2009-11-10 15:31, poe:
-
Jöhetek? Hozhatom a családot is??? 
|
|
|
Tegnap: vasárnapi maradék leves, borsófőzelék, sült csirkecombok
Ma: rakottkáposzta
Holnap: karfiolleves, fasírt, krumplifőzelék
_________________ poe
|
|
|
2009-11-09 15:24, Ruck Levente:
Jó hogy a borokat emlegetted.Eszembe jutott, hogy megmaradt a mult hétröl egy féliter MERLOT grand sud, azonnali döntésre jutottam. Holnapra készitek vadisznó pörköltet, amit felöntök a borral.
Igaz nem magyar bor. De a vadisznó emiatt nem fog nekem szemrehányást tenni.
|
|
|
Ha már finom ételek, akkor finom borok is. Tíz fiatal magyar borász, tíz étel, tíz sztori és tíz bor:
http://www.indavideo.hu/search/_Ym9yLWFnb3Jh_/page/1
|
|
|
2009-11-08 13:09, bovi:
-
Kedves Bovi !
Köszönöm a jókivánságaidat.
Tényleg eléggé forgalmas az életem, de minden új napban örömöt lelek.
A fözésben is örömöt találok, mivel majdnem, minden alapanyagot a természet spajzából meritek, ugy frissen. Mennyire más az aromája annak a gombáknak amit magunk szedünk az erdöben, a lazac amit magam fogok ki a tengerböl, vagy a csuka a folyóbol. Összel az áfonya, a vadmálna és vadszilva, mind ott vannak, csak szedni kell belöle. Válogathatok, hogy vadlibát, vagy vadkacsát szeretnék ebédre.
Ezért hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt mind megadta nekem.
Üdv:
Jägaren
|
|
|
2009-11-08 00:35, bobe:
-
Hej! Bobe
Igazad van, mert igen kétértelmüen fejeztem ki magamat, de sajnos 50-valahány évi magyar távolét után nem a legkönnyebb számomra a magyar fogalmazás.
Butorból van böven minden szobába, viszont senki se lakik bennük, kivéve ha vendégem -vendégeim jönnek.
Tehát Bovinak nem kellet volna butorokat hozni magával. Mivel, hogy most ezt remélhetöleg tisztáztuk, áttérnék a fözési dolgokra.
A vadas megvolt ebédre, nagyon finom volt, de
nem én föztem hanem egy magyar barátom felesége, aki tölem 15 kilométerre lakik.
Én vittem a nyúlat, ö meg elkészitette. De mivel lötem fácánt is, igy fácánleves volt a vadas elöt, a leves is nagyszerüen sikerült neki.
Holnapra készitek ebédre resztelt öz májat krumplival, mivel hajnalban löttem egy özt.
További szép estét.
|
|
|
2009-11-08 00:35, bobe:
-
Akkor butort is kell Bovi vigyen?
Az lenne a leg kevesebb gond 
|
|