2018. december 11. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-18 12:54   
2008-02-16 10:58, poe:
Ja, igen! Saját készítésű réteslaphoz szükség van pár szem Elenium-ra is

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-16 16:27   
2008-02-16 09:50, Ofi:

Nyugalom kell az ilyen munkákhoz, nem tagadom.
Legjobb, mielőtt megpróbálod, elmész Te is előtte 2 hét szabira

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-16 10:58   
2008-02-16 09:50, Ofi:

Nekem nagymamám csinált rétest, és előfordult, hogy nagyon szakadozott, és mérgében a falhoz vágta
_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-16 09:50   
2008-02-16, 09:49, Bovi:

Én nem merek ebbe belekezdeni, ugyanis emlékszem gyerekkoromban anyukám mindig ideges volt mikor rétest sütött.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-15 13:47   
2008-02-14 17:14, Ofi:
Mit gondolsz, kérjük meg Bovit, árulja el nekünk, hogy hogyan csinálja?

A rétestésztához nagyon kevés anyag kell: Liszt, sós víz, ha bizonytalan a liszt megfelelősége, akkor 1 tojást teszünk bele.

Ez lenne az egész, ja, még 3 órányi idő

Legközelebb videón felvesszük, a munkálatot, de ez nem az idén lesz, ugyanis évente csak 1x szoktam vele kínlódni

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 17:14   
2008-02-14, 17:12, egyedls:

Ja, igy én is tudok rétest sütni, méghozzá tököst is. De a lapokat saját magam nem tudom megcsinálni. Mit gondolsz, kérjük meg Bovit, árulja el nekünk, hogy hogyan csinálja?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 10:50   
2008-02-14 10:49, Ferencz Zsuzsanna:
Igazság szerint ez a hobbym: több, mint 40 éve fogyókúrázom

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 10:49   
2008-02-14 09:16, poe:

-

Kedves Sasszem!
Dadogott az ujjam: 10 dkg!
Így azért már fogyasztható?...

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 10:49   
Kösz, egyedls.
Nem tudom, miért gondolja Poe, hogy diétázol...

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 09:16   
2008-02-14 07:22, egyedls:

Attól a 100 deka vajtól nem lesz éppen diétás az étek

undok Poe

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-14 07:22   
2008-02-06 04:22, Ferencz Zsuzsanna:

-

Torzsalkodás helyett ( ) íme a rétes receptje:
- Zöldséges rétes: A tölteléknek szánt zöldséget enyhén sós vízben előzetesen megpároljuk és lecsurgatjuk (apróra szedett brokkoli, karfiolrózsa, apróra vágott dinsztelt káposzta). 2-3 réteg réteslapot kiterítünk, olvasztott vajjal megkenjük és egy sorban rárakjuk a zöldséget. A tetejét fűszerezhetjük, petrezselyemzölddel, vagy kakukkfűvel, őrölt köménnyel, fehérborssal, őrölt feketeborssal, ízlés szerint. Kendőben felgöngyöljük és kivajazott tepsiben hézagosan elhelyezzük. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük. Expozíció: 20 perc.
- Sajtos öntet: a megolvasztott 100 dkg vaj maradékába beleteszünk 4-5-féle sajtot (kocka-, penészes, füstölt, reszelt, darabolt, fűszeres sajtokat) és állandó keverés mellett megolvasztjuk. Ha darabok maradnak a sajtban, az nem baj, attól csak izgibb lesz! Ezt az olvadt sajtot kell ráönteni feldarabolást követően a rétesekre, amelyek aztán így hűlnek ki.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-06 04:22   
Igazad van, undok Bovi
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-05 19:16   
2008-02-05 08:49, Ferencz Zsuzsanna:

Na, azét ne szerénykedj ennyire
Több lesz az már annál, hogy össze tuddd számolni

undok bóvi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-05 08:49   
Kedves Bovi, nem lehet azt mondani, hogy én nem vagyok gyakorlott háziasszony... Ha összeszámolnám, hány ételt sikerült már elrontanom...
 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-04 22:02   
2008-02-04 18:57, bovi:
-
szerintem 1/3 elég a lisztböl, olyasmi mint a lángos a tésztája. én úgy ismerem a dödölét, hogy a "tésztára" mernek rá egy nagy kanál sült hagymát, majd egy kis tejfölt, és az egészet körítik káposztával.
No ha ezt megeszed, utána garantáltan nem leszel éhes egy darabig.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-04 18:57   
2008-02-04 15:24, Ferencz Zsuzsanna:

Kedves Zsuzsa,
nem lesz sok az 1 kg liszt 1 kg krumplihoz?

Ez csak a gyakorolt háziasszony kérdése
Majd lesz próba fözés!

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-04 16:56   
2008-02-04 15:24, Ferencz Zsuzsanna:
Jééé! Ráismerek, ezt nálunk gancának hívják és amikor a sürőben megpirult, túróval meghintve tálalják!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-02-04 15:24   
Dödölle

Egy kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük, és a tűzhelyről félrehúzva lassan beleöntünk 1 kg réteslisztet, közben fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani.
Két-három fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom.
Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma, pingponglabdányi galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük, a maradék hagymát rászedjük, és pirosra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-29 08:24   
2007-10-29 04:34, Ferencz Zsuzsanna:

Köszi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-29 04:34   
Kedves Bovi,
kb. 7-8 deka vaj kell. A puliszkaliszttel az a helyzet, hogy nálunk minden mennyiség elfogy. Mondjuk, harminc deka máléliszt elég két embernek...
A bukaresti puliszkának megvan az az előnye is, hogy negyed óra alatt elkészül..

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-28 18:31   
Tökleves
A tököt meghámozzuk, magját kivájjuk és nagyobb kockákra felvágjuk (mehet kb. 1 kg-ig, ha ettől több, akkor az egyéb hozzávalók mennyiségét is emeljük). Egy közepes nagyságú hagymát, egy répát, és egy (lehetőleg piros vagy narancsárga színű) paprikát kockákra vágunk, kis olajon mindezeket fedő alatt feltesszük párolni. Sózzuk, borsozzuk, egy késhegynyi cayenne-paprikával megszórjuk (ettől kicsit csípős lesz). Hozzáadjuk a kockákra vágott tököt és együtt pároljuk tovább, időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Zöldségleveskockát forró vízben feloldunk és a zöldségeket ezzel felengedjük (ehelyett ételízesítő is jó). Amikor megpuhult minden, leturmixoljuk, és szükség szerint még adunk vizet hozzá. A leves mellé külön tálkában frissen pirított tökmagot adunk. Pirítós szeletek vagy pirított kenyérkockák is jól illenek mellé.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-28 15:53   
2007-10-27 11:58, Ferencz Zsuzsanna:

Kedves Zsuzsa, nagyon megköszönném, ha súlyra megtudnád kb irni a mennyiségeket.
Negyedtábla vaj mekkora egy tábla
Itt 250g egy csomag, Franciában van 500g és 100g.
Mennyi kukuricaliszt kell 2 személynre?
A sót már tudnám

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-27 11:58   
A fövő vízbe, még a máléliszt beszórása előtt, sót, negyed tábla vajat teszünk, majd beleütünk
három tojást. Elkésziitjük a puliszkát, majd utolsó mozzanatként beleteszünk vagy három kocka sajtot, feldarabolva.
Ez két-három személyre szól.
Nagyon finom, laktató étel.

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-10-24 20:23   
Sziasztok!
Szeretném ajánlani a részeges csirkét! Nagyon finom!
Cserépedényt 30 percig áztatom. Nyolc csirkecombot besózok, borsikafűvel fűszerezem. Erősebb fűszert is lehet hasnálni, mint bors, grill fűszerkeverék. Sárgarépát, vagy vegyes zöldséget teszek a cseréptál aljára, tetejére a csirkecombokat.
A hús másfél óra alatt megsül illetve párolódik, utána két-három deci száraz vörösbort öntök rá és tovább párolom, kb 10 percig. Végül egy kanál méz és egy kanál ketchup keverékével bekenem a combokat és tető nélkül sütöm pár percig. Rizzsel, krumplipürével tálalom.
Jó étvágyat!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-24 15:28   
Finom lehet, csak a malajok muzulmanok a javabol tehat serteshus kizart
De en is kiprobalom majd a receptet

_________________
Photobucket

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-24 15:15   
Közkívánatra: rizses hús maláj módra
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús (lapocka, comb)
0,5 kg hosszúkás rizs
két ujjnyi étolaj
sárgarépa (10-15 dkg)
100 %-os sűrített paradicsom, 100 gr,
késhegynyi majoranna, őrölt köménymag, só, őrölt pirospaprika, törött bors,
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
finomra széttrancsírozott friss petrezselyemzöld.

A hagymából, fokhagymából, étolajból pörköltalapot párolunk. Hozzáadjuk a darálthúst és kb. 25-30 percig fedő alatt pároljuk, közben egyenként hozzáadjuk a fűszereket a paprika kivételével, amit csak a pörkölt elkészültekor adunk a húshoz. Mindezt 2-3 percnyi állandó keverés után felengedjük a sűrített paradicsomból 1 : 1 arányú vizes hígítással készített lével. Hozzáadjuk a sárgarépát körömnyi méretű karikákra szeletelve és újabb kb. félórányi főzés után a pörkölt elkészült, utánsózzuk igény szerint. Ha jól dolgoztunk, a pörköltön zsírszegény, piros szaft marad, annyi, ami éppen ellepi, vagy kevesebb.
Pörköltkészítés közben nem cigarettázunk, hanem egy teflon serpenyőbe beleöntjük a másik egyujjnyi étolajat, amiben alaposan elkeverjük a száraz rizst (aki meg szokta mosni a rizst felhasználás előtt, az mossa meg, csöpögtesse le alaposan, mielőtt pirítani kezdené!). Lassú lángon kicsit megpirítjuk, lehetőleg gyakori kevergetés mellett (hogy minden szem átforródjon). Amikor pár pörkölt rizsszemeket is látunk, a rizst felöntjük langyos vízzel, vagy kedvenc leveseink valamelyikének a szűrt levével 1 : 1,5 arányban. E célra alkalmasak a különféle leveskockák is, már aki szereti őket. A rizst pár percig kavargatjuk (felforrásig), majd letakarjuk és lassú lángon forraljuk mindaddig, amíg a vizet meg nem itta. Ezután meleg helyen, letakarva pihentetjük 20-30 percig.
Amikor mindkét komponens emigyen kipihente magát, egy nagyobb kotlában összekeverjük őket. Most még van mód az utánsózásra, a petrezselyemzöld hozzáadására (ha nem levessel főztük fel a rizst). Díszíthetjük tálalás előtt lestyán (Vegeta) levéllel, cseresznyebefőttel, céklaszeletekkel. Tálalás ecetes-cukros céklasalátával, őszibarack befőttel, v. gyümölcskoktéllal.
A rizses húst szokták pikánsítani füstölt ízzel (néhány karika száraz füstöltkolbász, v. pár kisebb füstöltszalonnabőr), rozmaringgal, kakukkfűvel. Jó étvágyat kívánok!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-24 15:13   
En a dietas valtozatat keszitem hagyma van benne csak fustölthus meg fokhagyma nincs
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-24 12:31   
2007-09-24 10:05, bobe:

Szia Böbice!
Dehogy haragszom, igy legalább van választék, ki, hogy akarja késziteni.
Azért, hogy egy pici füstöltvalami se legyen benne Se hagyma, se foghagyma, ez nem magyar gyomornak van költve

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-24 10:05   
En fokhagyma nelkul keszitem
http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=199
es kolozsvari kaposztakent kerult be a szakacskönyvekbe ne haragudj Bovika . Nagy sikere volt itt a sved barataimnal is pedig ök nem szeretik asavanyukaposztat

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-09-23 05:51   
Kedves egyedls, számítsd ki, mintha egyismeretlenes egyenlet lenne
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó