2018. október 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-01 18:38   
2006-10-01 18:17, bobo.2006:

Én innen vettem a receptet. Pulykacombból készítettem , de a hagymafélékkel kicsit spórolósabb voltam. A krumplit forró olajban kisütöttem, aztán belekevertem a kész apróhúsba. Nagyon finom lett.

_________________
poe

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-01 18:17   
brassoi apropecsenye receptet kernek szepen!
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-09-12 14:24   
Hókifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztõ
pici só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:

Az élesztõt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztõt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belõle.
200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.



_________________
Photobucket

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-08-30 10:06   
Ezt muszáj megkóstolnotok, isteni!!!

Spagetti carbonara

Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
4 tojás
15 dkb bacon
6 dkg reszelt parmezán
1-2 ek. olivaolaj
2 gerezd fokhagyma

esetleg bors izlés szerint

Kevés olajon megpirítjuk a felszeletetl bacont és a fokhagymát. A tésztát megfözzük. Mindeközben a 4 tojást (ízlés szerint lehet 5 is) felverjük a reszelt parmezán sajttal (erös ízek kedvelöinek több több parmazán ajánlott, de ez több tojást vesz fel). Ha a tészta megfött, leöntjük róla a vizet és azon melegében ráontjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, hozzáöntjük a megpirított bacont is. Az így elkészült étel azonnal tálálható és fogyasztható.
***************
forrás: http://www.mindmegette.hu
én ez alapján ke´szitettem el a hamit és valóban isteni lett!!

 
 ark  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-24 19:41   
2006-05-31 14:08, bogeszpier:
-

Ami a villanysütőn 200 C fok az az a gázon cca. 6-os fokozat. A gázokon kb. 120-130 C foktól kb 240 C fokig általában 8 fokozatra osztható, hacsak nem 1970 előtti a készülék.
Próbálja ki bátran és ha a hatoson jól sült meg, akkor lefelé és (főleg!) felfelé ki lehet számolni a sütő hőmérsékletét. ark

 
 pazsuu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-16 18:46   
Draga Emma, Te egy angyalka vagy. Ma olvastam a receptedet es nagyon koszonom meg fogom csinalni. Puszi, Sue
 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-13 20:23   
Ribizlis suti

500g liszt
150g porcukor
250g margarin
3 tojás
1/2 cs. sutopor
2 cs. vanilia cukor

Mindezt osszegyúrjuk. Én még hozzátettem egy kis lisztet, mert ragadós volt a massza. Egy fél órára betesszuk a hutobe, majd elvesszuk a tészta 1/3-át. A tobbit kisodorjuk és rárakjuk a tepsire. Rászórjuk a ribizliket és meghintjuk vaniliacukorral. Majd a maradék tésztából rácsokat készítunk a suti tetejére. A sutés után lehintjuk porcukorral.

 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-01 22:40   
Cukkinis suti (Suenak ígértem)

1 bogre liszt
1 bogre kristály cukor
1 bogre osszevagdalt dió
2 bogre lereszelt cukkini
1 cs. fahéjas cukor
1 cs. sutopor
1 1/2 dl. olaj
3 tojás

A szokásos módon készítjuk. A diót és a cukkinit belekeverjuk a tésztába majd megsutjuk és mikor kihult leszórjuk porcukorral.



 
 ury  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 09:06   
Majorannas, vorosboros libacomb

4 db libacomb
2 fej voroshagyma
2 pohar vorosbor
2 alma
2 tk mazsola
4 szem burgonya
so
majoranna
cukor
fahej


A combokat megmossuk, lecsopogtetjuk es bedorzsoljuk soval. A hagymat felkarikazzuk.
A combokat tuzallo talba tesszuk, megszorjuk a majorannaval, a hagymakarikakkal es felontjuk a vorosborral. Sutoben 180°-on mintegy 35 percig sutjuk.
Kozben az almakat megmossuk, maghazukat eltavolitjuk.
A mazsolat a fahejjal es a cukorral osszekeverjuk es az almakba toltjuk.
Az almakat es a meghamozott burgonyakat a libacombok melle tesszuk es kb. 25 perc alatt keszre sutjuk.
Tanyerra rendezzuk.
Az edenyben maradt let atszurjuk, kisse besuritjuk es ezt a szoszt kinaljuk a combokhoz.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 18:30   
Zöldséges masnitészta mascarponéval

Kevés vajon megpirítottam a szeletekre vágott gombát, hozzáadtam a robotgéppel felaprított zöldpaprikát, fokhagymát, kevés pórét, egy kisebb sárgarépát. Mikor már minden puha volt, beleöntöttem fél doboz kukoricát, megszórtam finomra vágott petrezselyemmel, sóval-borssal, gyömbérrel és szerecsendióval. Belekavartam a mascarponét. Sós vízben kifőztem a tésztát és rátettem a zöldséges mártást.

Epres tiramisu

25 dkg mascarponét összekevertem egy adag főtt, kihült vaniliapuddinggal, 5 dkg cukorral és 2 dl tejszínből vert habbal.
25 dkg epret megmostam, megtisztítottam mixerrel péppé kavartam, beletettem 1.5 dl piros üdítöben feloldott zselatint és 5 dkg cukrot. Behűtöttem annyira, hogy még kenhető legyen.
Két dl piros üdítőben elkevertem pár csepp narancsaromát (lehet likőr vagy rum is).
Ebbe mártogattam a 25 dkg babapiskótát, leraktam egy tálba, rá a vaníliakrém, arra az eperzselé, majd ismét piskóta, krém, tetejére a zselé került.
Finom lett, így nyáridőben kellemesen frissít is, és sikerült kihagyni belőle a nyers tojásokat.
_________________
poe

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-22 15:24   
ezt meg Nahomy

Almaleves hidegen.
8-10 darab közepes borizű almát meghámozunk és felcikkeljük. 2 liter vizet megsózunk, kevés cukrot, apróra vágott zöld petrezselymet teszünk bele és felforraljuk. Ha fô, beletesszük az almát és fôzzük, amig megpuhul. Egy kávéskanál lisztet kevés vizzel simára kavarunk, 1 dl. tejjel felengedjük és beleöntjük a fôvô levesbe, még egyszer felfôzzük. Ha gazdagabban akarjuk, hozzáadhatunk egy tejföllel kikavart tojássárgját. Hidegen, melegen finom magyaros leves.
Más gyümölccsel is készíthetô (meggy, egres).



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-22 15:22   
Ezt a receptet Huba irta a Mit Fozunk topikba, holott itt a helye:


Bolgár uborkaleves

Hozzávalók (4 személyre):
8 dl joghurt
4 kis kovászos uborka
2 dl kovászosuborka-lé
1 csomag újhagyma
4 gerezd fokhagyma
borecet
cukor
őrölt fehér bors

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-02 14:46   
2006-05-31 19:28, bovi:

A receptet kipróbáltam, de...
Ne várjatok sokat töle, nagyon merész dolog, kalácsot sütni, amit nem kell elötte összekeverni
Az ize jó, de az állaga furcsa!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-31 19:52   
2006-05-31 19:34, huba:

Pl. a MiniMal-ban. a neve: Schichtkäse 1/2 kg-os csomagolásban.
Láttam már Real-üzletben is!
Arra ügyelj, hogy a dátum rajta lehetöleg még sokáig érvényes legyen, akkor még nem savanyú
Egy szitán lecsöpögteted és használható minden magyar recepthez!

_________________
üdv:bovi

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-31 19:34   
Bovikám, Te hol kapsz itt tehéntúrót?
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-31 19:28   
Ma kaptam ezt a gyors, de jónak igérkezö receptet. A hétvégén kipróbálom. Lehet, hogy van már aki ismeri?

Tepsis túrós süti.

Hozzávalók 4 személyre:
 1/2 kg tehéntúró
 25 dkg rétesliszt
 22 dkg porcukor
 1/2 csomag sütőpor
 10 dkg vaj
 1 citrom héja
 5-8 dkg mazsola és/vagy aszalt gyümik
 1 csomag vaníliás cukor
 3 dl tej
 2 tojás

A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk 5 dkg vajjal, majd a lisztes keverék felét beleszórjuk. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját és a mazsit, rátesszük a lisztes keverékre, majd erre rászórjuk a keverék másik felét. A maradék vajat belemorzsoljuk, s az egészet leöntjük a két egész tojással felvert tejjel. Közepes hőfokon (180 oC-on ) 35-40 percig, tűpróbáig sütjük.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-31 18:44   
2006-05-31 14:08, bogeszpier:

A sütödhöz nincs használati utasítás

Ami a villanytüzhelynél 200°C, az én szakácskönyvemben a gáznál igy ajálja:
nagy lángon 5 percig elömelegiteni és utána 1/2 lángon sütni.
Itt egy pl. gyümölcslepényt ir, aminek 200°C kell, 20-30 perc.
Remélem sigitettem?
_________________
üdv:bovi

 
 bogeszpier  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-31 14:08   
Azt szeretném megkérdezni, ha egy süteményhez oda van irva a receptre, hogy 200°C, akkor az a gázsütön milyen fokozat?
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-30 15:53   
Lizie, szilvásgombóc nem lenne jó?
Ismerem még a szilváspitét...

 
 lizie  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-28 21:28   
2005-09-14 01:59, fellegvar:
-

A ferjem kolozsvari es mindig emlegeti a besztercei szilvat. Ha valamilyen sutorecept volna, nagyon halas lennek erte.
Koszonom szepen.

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-23 15:38   
A sparga rantottanak es rizsesnek:

A hegyet ami olyan 2-3 cm-en azt letepem s felreteszem disziteni az etelt, azutan a tobbit jo eles kessel apro es vekony karikakra vagom ameddig a kes ele konnyeden vagja. Amikor mar akadozik a kes akkor kezdem hamozni, mint az articsoka szarat. Azt is feldarabolom, de mivel raszoktam a nyersen valo fogyasztasara, fozes kozben megeszem!.
Keves aprora vagdalt voroshagymaval megdinsztelem az egesszet, de csak ugymond fonnyasztom, rautom a tojasokat , megkeverem, megforditom egy teflon anyagu lapatkaval es kesz az egesz. Minnel kevesebbet legyen a tuzon annal finomabb. Nem sozom, mert a sparga maga mar elegge izes!
A rizseshez az alap kb. ugyan az, megdinsztelem a hagymat a rizsaval, felontom szaraz feher borral es amikor elparolgott a bor s a rizsa mar felig megvan folve beleteszem a feldarbolt spargat.
Erett birkasajtal izesitem a vegen talalas elott.

Jo etvegyat hozza.
Iren-Tucipatch

 
 zsoki  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 08:28   
2006-04-06 11:59, bobe:
-

Nincs új a nap alatt, egy háziasszonynak, szerintem!
Ez már nem új recept, a szomszéd asszonyommal minden évben készítettünk 40 darabot, ez már olyan hagyomány kettőnk között, és lefagyasztjuk! Kicsit előre készülük! Ennyi! Azért örülök, hogy sárkánykodsz Velem!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 22:13   
Jobbat mondok, edd hámozatlanul, nem kell messze menned gyalog

_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 22:11   
Off Off Off
Rigojanos vn egy lehetöseg, itt a recept:
vegyel egy banant , menj ki az utcara hamozd meg es kezdd el majszolni . Aztan ird meg nekunk is a kommentarokat
_________________
Photobucket

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 21:48   
2006-04-06 19:22, bobe:

Letörsz egy darabot, es hamm a szadba, maskulonben kommentarokat, söt sziszegeseket is hallhatsz.

Milyen kommentarokrol van szo?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 21:45   
Ez igy van Valika de ha nincs keznel az evöeszköz?
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 19:56   
Urilanynak, tulajdonkepen, kessel es villaval kellene ennie a banant
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 19:22   
És az sem hogyan eszed! Urilanynak nem illik beleharapni..... marmint a bananba. Letörsz egy darabot, es hamm a szadba, maskulonben kommentarokat, söt sziszegeseket is hallhatsz.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 18:07   
2006-03-20 01:06, barna:
-
Megfogod a banánt, óvatosan kiszeded a héjából és MEGESZED!

-

De nem mindegy am, hogy melyik vegenel nyitod meg es veszed ki a hejabol.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 11:59   
Mikor probaltad ki Zsoki, hiszen ma jött a level Krisztinatol?


Hunor közben költöztetett, en is jövök utanad.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó