2020. november 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-06 11:57   
ZSOKI UZENETE:


Finom húsvéti édesség, kipróbáltam jó!
Húsvéti keksztojás
Hozzávalók:
40 dkg édes darált háztartási keksz
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 dkg narancslekvár
3 dkg kakaópor
szükség szerint narancslé
Díszítéshez:
kókuszreszelék
tortadara
színes szórócukor és apró cukortojás
/De be lehet vonni csokoládéval is./



Elkészités:

A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk /én egy evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett/, részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele.

Megjegyzés:
Ha felnőttek részére készitjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be. Nagyobb minyonpapirba téve mutatós és nagyon finom.

 
 Liz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-21 10:08   
Banános süti

2 evôkanál vaj
3 érett banán (szétnyomkodva)
1 teáskanál szódabikarbóna
3 - " - sütôpor
1 csésze cukor = 250 ml
1 1/2 csésze liszt
1 egész tojás
50 gr dúrvára vagdalt dió
2 evôkanál tej (Szoya tej is megfelel) szükség szerint.

Bevonat:

dió nagyságú vaj
1 csésze finomra szitált porcukor
citrom lé,

dúrvára reszelt és gyengén pirított kókusz dióval meghinteni.

Cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást, szétnyomkodott banánokat, a töbször átszitált, sütôporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a diót is.
Hozzá öntjük a tejet és jól elkeverjük.


Egy 23 x 23cm-es sütôpapírral bélelt tepsiben,
180°-on kb 35-40 percig sütjük. (Próba tüzzük)
Kihülés után vonjuk be és meghintjük a kókusszal, de az el is maradhat.

 
 barna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-20 01:06   
2006-03-19 23:39, bananos suty:
-

Megfogod a banánt, óvatosan kiszeded a héjából és MEGESZED!

 
 bananos suty  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-19 23:39   
Szia!

Nem tudsz valami finom bananos receptet tej nelkul?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-12 17:33   
Tucinak

A májpuffancshoz felhasználtam a panírozásból megmaradt tojást és lisztet. Összekevertem, bele a hűtőben árválkodó maradék májpástétomot. Fűszereztem kis sóval, majorannával, petrezselyemmel, olajos kézzel lepénykéket formáltam belőle, a morzsában megforgattam, kisütöttem.
Az ananászsaláta eredetileg ananászos csirkesaláta lenne, ma csirke nélkül készült.
Cukor nélküli ananászkonzervet veszek hozzá, leszűröm, feldarabolom. Tejfölt, majonézt, kevés ananászlevet jól összekeverek, tömjénnel, sóval, fehérborssal ízesítem, beleforgatom az ananászt. Lehet gazdagítani főtt csirkemellel, vagy füstölt pulyhahússal, esetleg sovány sonkával. Jó, ha pár óráig áll hideg helyen.

_________________
poe

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-10 13:10   
2006-03-09 04:23, Ferencz Zsuzsanna:
-
Szakácskönyv, Gekkomnak is.
-
vettem, drága vagy

Gergö
-
--

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-09 04:23   
Szakácskönyv, Gekkomnak is.
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-24 08:15   
ETHEL UZENETE:


Aki kedveli a csokoladet es nem fel a kiloktol, ajanlok neki egy jo hazi csokolade receptet.
Hazi csokolade
Hozzavalok:
40 dkg cukrot 1 dl feketekaveban felodunk, majd hozzaadunk 5 dkg vajat, megvagott diobelet, mazsolat, 1/4 kg tejport, 5 dkg kakaot, addig kavarjuk amig egy kicsit osszeall es kezd vastagodni. Lehet egy par csepp rum eszencet es vanilia eszencet is beletenni az iz javitasaert. Kozben egy edenyt (30*40 cm) megvajazunk ebbe toltjuk, amikor egy kicsit hult megvizezett kessel tetszes szerint felvagjuk.
Jo etvagyat!

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-24 05:54   
Egyszeru almas teszta
Hozzavalok:
2 boros pohar cukor
2 boros pohar olaj
3 egesz tojas
keshegynyi szodapor
egy keves citrom lereszelt heja
liszt amennyit felvesz, hogy nyujthato legyen
1 kg reszlt alma
A cukrot a tojassal jol kikavarjuk majd hozza adjuk az olajat, ezzel is kavarjuk egy keveset, majd hozza adjuk a lisztet a felfutatott szodaport es osszegyurjuk.
Ket lapot nyujtunk belole, az elsot beteszuk a tepsibe majd erre rarakjuk a cukorral, fahejjal izesitett reszelt almat, majd ratesszuk a masodik lapot. A tetejet megszurkaljuk egy villaval. Lassu tuzon kb 45 perc a sutes ido. A tetejere porcukrot hintunk.
Jo etvagyat!

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-21 09:07   
Réteges saláta

Kell hozzá 1 nagyobb, lezárható salátás tál, ennek az aljába rétegesen rakjuk a belevalokat, egy éjjel a hütöben állni hagyjuk, másnap fogyasztható.

1. réteg - 6 tojás keményre fözve majd vékony karikára vágva
2. réteg - 1 kis üveg(3-400g) zeller saláta befött
3. réteg - 1/2 kg ananászkompot (a levét lecsepegtetni ez nem kell bele ,az ananászt apro kockára felvágni)
4. réteg - 20-30 dkg sonka (nagyon vékony csikokra felvágva)
5. réteg - 1 nagy póréhagyma, vékony karikákra szelve)
6. réteg - 2 zacsko(à 100 ml) Mayonnaise(light) vagy Jogonaise.

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-04 13:02   
2006-01-21 15:56, bovi:
-
2006-01-20 19:30, ethel:

1/2 pohár sör, az mennyi
Itt Bayorországban egy pohár sör 1 liter


-

Egy pohar sör=100 ml.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-03 11:31   
boots-nak spenótos-juhtúrós leveles tészta

Pontos mennyiségeket nehezen tudok adni, mert a talált tárgyak osztályán előkerült hozzávalókból csinálom hasraütve. De mégis ...

Hozzávalók
- mélyhűtött leveles tészta
- mélyhűtött leveles spenót (nem vágott, bár biztos az is jó, csak macerásabb vízteleníteni)
- juhtúró vagy "feta-sajt"
- préselt fokhagyma
- (esetleg 1 tojás és tejföl)

Spenótot lecsurgatni vagy kicsavarni, a többivel összekeverni, a tésztát igény szerinti formára, méretre vágva megtölteni, majd 180 C-on 15 percig sütni.

Én szívesen csinálok töltött rudackát belőle betömött(aláhajtogatott) végekkel. Akkor biztosan nem foylik ki.
-

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 20:06   
2006-01-22 18:36, bobe:

Nyugogtan tehetsz bele más lekvárt is, bár a szilvával az igazi, de arra ügyelj, magot ne tartalmazzon, mint pl. a szamóca. Én is most, hogy vendégeim voltak 4 napra, csak csipkebogyo izzel készitettem, mivel kifogytam a jo házi szilvalekvárból. De igy is finom lett.
Ami a karamellost illeti, nagyon ugy néz ki
hogy dupla adagot fog kellenem késziteni, mivel nagyon torkos hasuak a férfiak. Pillanatok alatt üres volt a tál, azért ne panaszkodjak, 1-1 kanállal tettek nekem is félre azzal a megjegyzéssel: "neked ennyi elég, hisz te most fogyizol ugye?"

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 18:36   
Dupla adagot keszits következö alkalommal
A sutemeny nagyon finom, köszi majd a következöt is kiprobalom esetleg mas lekvarral, nalunk nincs szilvalekvar
_________________
Photobucket

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 18:17   
2006-01-20 13:43, bobe:
Igazad van, kicsit több munka van vele, de nekem finom volt.Én is szeretem a gyorsan elkészithetöt, de azért remélem ez is izlett
Itt van egy nagyon gyors süti és fincsi ez is:

A sütöt 160 °C-ra elömelegitjük, 1 kisebb tepsit papirral kibélelünk.

250 gr kristálycukrot 2 egész tojással habosra keverünk,majd 1 dl tejet hozzáadunk.1 csapott kávéskanál Nátron-t(szodabicarbonat) 350 gr félsima liszttel összekeverünk ( én itt Ausztriban a "Fini`s Feinstens" universal lisztet használom )és ezt a cukros-tojásos-tejes masszához keverjük.Végül de nem utolsó sorban 3 evökanál szilvalekvárt óvatosan a masszába vegyitünk.Tepsire kenjük, és durvára vágott dioval, vagy fél dio darabokkal megszórjuk a tetejét. Aranysárgára megsütjük.Porcukorral megszorjuk és hagyjuk kihülni.

A Karamellosnak nagy sikere volt, mindenkinek izlett.Egy baj volt csak vele, KEVÈS VOLT! Nyilatkozott férjem és fiam

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 14:36   
2006-01-21 16:07, Várady:


 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-21 16:07   
Szerintem egy pohár az 2-2.5 deciliter.

Itthon a sört pohárral mérve 3 dl.
Korsó 5 dl.
Bajorországban szokás csak 1 literes kriglivel kapni.
Egyébként a pohár mértéke itthon a 2 dl szokott lenni.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-21 15:56   
2006-01-20 19:30, ethel:

1/2 pohár sör, az mennyi
Itt Bayorországban egy pohár sör 1 liter

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 19:30   
Hetvegere
Almafánk másképpen
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1/2 pohár sör
1 pohár szódaviz
2 egész tojás

3/4kg alma
olaj a sütéshez, fahéjas pocukor.
Elkészités: a tojássárgákból a sörrel, szódavizzel, liszttel, sóval palacsintatésztát keverünk, majd hozzáadjuk a 2 tojás keményre vert habját s a reszelt almát. Evőkanállal kis fánkokat szaggatunk a forró olajba, mikor megsült, kivesszük és fahéjas porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 16:05   
bmv-leves pénteki módra

Hardware
1 sárgarépa (4 közepes db.)
2 karalábé (1 fej)
3 fehérrépa (1 db)
4 zeller (10-15 dkg)
5 gyömbér (diónyi friss)
6 narancs (1 db)
7 hagyma (1 fej)
8 olaj/libazsír (kb. 2 EK)
9 víz (tetszés szerint, a fentiekhez nekem kb. 1 l-rel tetszik)
10 tejszín (2 dl)
11 citromlé (ízlés szerint)
12 só (szintúgy)

Software
8-on pároljuk 7-et, majd 1-et karikára vágva. Felöntjük 9-cel és beletesszük aprítva 2-6-ig a többit. Ha minden megepuhult, kézi mixerrel összekutyuljuk és tetszés szerint ízesítjük 10-12-vel.

Akkor jó, ha kellemes narancssárga színe van, enyhén krémes állaga és férjemuram már a harmadik tányérral eszik belőle. (Utóbbi a helyes mennyiség előzetes megsaccolása miatt fontos.)

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 13:43   
2006-01-15 19:55, dido:

-

Megcsinaltam, most hül. Egy hozzafuznivalom van. nagyon munkas sutemeny. En jobban szeretem azokat a sutiket amiket összekeverunk be a sutobe es kesz

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 22:54   
Igen Nagyi, a csokiszalami miatt kertem a receptet. En az USA-ban elek, es itt nem igen aruljak a gumicukrot, de ha van akkor sem zacskoban hanem kimerve. A mazsola is negyed kilos zacskokba vagy dobozokban jon. Most mar azert tudom, hogy mik a meretek es ugy fogom lejegyezni magamnak, de koszonom hogy felajanlottad a segitsegedet..
 
 nagyi3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 21:54   
2006-01-13 15:05, Valeria:
-

Szia Valeria, a csokiszalámi miatt kérded ezeket? Szivesen segítek, mert én tettem fel a receptet.
1/2 az egy fél kg, a zselés cukrot meg jól írtad le, annak nem kell olyan pontosnak lennie. Nem tudom hol laktok? Milyen kiszerelésben lehet kapni. Bármi van, nyugodtan kérdezd meg, és segítek! Szeretettel, nagyi3

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 20:10   
Ez a recept már jó pár éve megvan nekem, a szószt grillezésnél is fel lehet használni a nyári hónapokban.Sajnos lakoházban ahol én lakom, erre nincs lehetöség.Csak akkor grillezek ha tesomékhoz családlátogatásra megyünk. Mivel fincsi nagyon,és szereti a társaság, igy itthon a sütöben készítem el
Jó probálkozást a nem vegiknek, és jó étvágyat az elfogyasztásához!

Pulyka Anna módra

Hozzávalók:
1 kg pulyka felsőcomb (vagy sertéshus,csirkecomb)
3 evőkanál olaj
5 dkg ketchup
5 evőkanál méz
4 gerezd zúzott fokhagyma

bors
Cayenne-bors vagy chili szósz
2-3 evőkanál tejszín vagy tej

Elkészítés: A húst besózzuk, a hozzávalókat összekeverjük, és a húst ebbe a szószba tesszük Kb.20 percre,de lehet tovább is. Néha megforgatjuk, hogy jól átjárja az íz. Ezután előmelegített sütőbe tesszük a szósszal együtt, és 200°C-on a szósszal valo állandó öntözés mellett szép ropogós pirosra sütjük. Burgonyával és sok salátával kínáljuk.

Nagyon egyszerű az elkészitése, lehet vegyesen is készíteni (sertés, pulyka, csirke). A hús mennyisége határozza meg a szósz mennyiségét. A chillivel nem spórolni, bátran használni!

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 19:55   
Küldök egy almás sütemény receptet,Ez a kedvenc az utóbbi idöben.A "mindmegette.hu" oldalára is rátettem pár hónapja.
Almás sütemény
Hozzávalók:
• 18 dkg darált mogyoró
• 18 dkg darált dió
• 20 dkg zsemlemorzsa
• 5 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csipet só
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• 1 citrom héja reszelve
• 25 dkg lágy vaj
• 25 dkg porcukor
• A sütemény tetejére:
• 5 dkg mazsola
• 5 evőkanál rum
• 1 kg savanykás alma
• 12 dkg barackíz

Elkészítés:
Az elkészítés előtti este a mazsolát megmossuk, törlőkendőn megszárítjuk, és egy csavaros tetejű üvegbe rakjuk a rummal együtt, másnapig állni hagyjuk.
Egy mélyebb sütőtepsibe sütőpapírt teszünk, a sütöt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban a diót, a mogyorót és a zsemlemorzsát összekeverjük. A tojást a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a lereszelt citromhéjjal összemixeljük. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre szeljük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, amit ezek után szintén jó habosra keverünk. Ehhez óvatosan hozzávegyítjük egy fakanállal a diós-mogyorós-zsemlemorzsás keveréket. (Nem szabad sokáig keverni.)
A papírral kibélelt sütőtepsire kenjük a masszát, erre rakjuk az almaszeleteket egymás mellé legyezőformában, és enyhén belenyomjuk a tésztába. Kb. 45 percig sütjük 180 fokon. A mazsolát leszűrjük, a barackízt állando kevergetés mellett felforrósítjuk, és amikor a sütemény megsült, rákenjuk a barackízt. Erre szórjuk a rumos mazsolát, és hagyjuk a süteményt kihűlni.

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 19:39   
Nagyon köszönöm, aranyos vagy,hogy utánna néztél. Igy a képen ugy néz ki ahogy valamikor az enyém is kinézett elkészités után.Csak abban édesitett tejsüritmény (konzentrat)volt. Elkészitem, s majd tudositok rola.Köszike mégegyszer.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 19:26   


Magyarul: karamellkrém
Hozzavalo 6 személynek
6 tojassargaja
1 deci cukor
4 deci tejszin
1deci tej
ket vaniliarud

Habosra kevered a tojast a cukorral. Felfözöd a tejszint es a tejet, belekevered a tojasba, a vaniliat hozzateszed (kettevagod kiszeded belöle a magokat es azokat adod a keverekhez). Kis edenyekbe
talacskakba teszed, es ezeket vizfurdöbe allitod. Be a sütöbe, 125 fokon masfel orara. Majd cukrot szorsz a tetejukre amit kis “langszoroval” raegetsz. Vagy egy nagyobb formaba cukrot olvasztasz, amig karamellszine lesz, bevonod vele az edeny oldalat is, beleöntöd a tejkevereket es beteszed a sutobe, de 175 fokra es kb 30 percet sussed, majd hagyd kihulni es ugyesen forditsd egy melyebb talba mert "levet" ereszt.
Van több variacio is.


_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 19:20   
2006-01-15 19:07, bobe:
-

Igazán köszönöm, és nagyon örülök neki.
Fiam még egész kicsi volt, amikor utoljára ezt elkészitettem, azóta is emlegeti. Sajnos már a reményt is feladtam, hogy a recept valaha is elökerül.
Lesz meglepetés ha majd elkészítem!
Köszi-köszike!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 19:07   
Ez szerintem a crém brulee vagyis karamellkrem. Tojas kell még bele. Megkeresem a receptet.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 dido  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 18:17   
Valamikor réges-régen egy betegemtöl kaptam egy receptet, az ö lánya Chilében élt, töle kaptuk amikor egyszer meglátogatta édesapját a kórházban. Ö azt mondta erre hogy ez a "Flam". Puddingszerü valami volt, de mégis más. Sajnos a gyakori költözködés során elkallodottez a recept. Nagyon fincsi volt, sajnos csak annyira emlékszem, hogy a cukrot karamellizálni kellett, ezt tálkákba rakni. Erre kellett ráönteni a masszát, ami tejsüritményböl állt, amit fözni kellett, de volt még belevaló, amire nem emlékszem sajnos. A tálkákat letakarva kellett a sütöben fözni egy edényben amiben viz volt, majd tányérra kiboritani. Nagyon finom volt. Ha van valaki Chiléböl, és ismeri a receptet, kérem irja le.
Köszike

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó