2020. január 18. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 15:21   
2006-01-14 16:52, pazsuu:

Köszi szépen, idöközben megkaptam és nagyon jól eltettem a fontos lapot!
Már megis sütöttem a karácsonyi krémest az szerint!
E recept, 3 vizespohár.... a méret
Szerintem az a könyv a 70-es évekböl volt. Persze én azt kimértem és az 45 dkg a 25 dkg vajhoz, de kell bele tojás és tejföl is, ami az uj könyvben levökböl hiányzik.

 
 pazsuu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-14 16:52   
Bovi

nekem megvan a Horvath Ilona 1982-es kiadasa fedelen a kacsasulttel, de abban is mar a suly szerepel a konnyen keszitheto vajasleveles tesztanal.
Sajnalom, udv. Sue

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-14 02:45   
Nem, Vali, Eszke segít neked. Csak azt nem tudom, mit keres ő a szakácskönyvben...
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-14 02:31   
2006-01-13 21:30, rigojanos:
-
Akkor most egyedul viszem a gumi stafetabotot tovabb?

Igen, most te vagy az egyetlen

-

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 21:30   
2006-01-13 19:02, Valeria:

Te es megboldogult elnokunk Ronald Reagan az egyeduli gumimaci evok akiket ismerek

Akkor most egyedul viszem a gumi stafetabotot tovabb?

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 19:22   
2006-01-13 19:03, Valeria:
-

-
Koszonom Varady, igy mar tudom. Gondolom, hogy egy csomag mazsola is ugyanannyi, 10 dkg.

Kedves Valéri a mazsola is 10 dkg.általában.
-

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 19:03   
2006-01-13 15:11, Várady:
-
Koszonom Varady, igy mar tudom. Gondolom, hogy egy csomag mazsola is ugyanannyi, 10 dkg.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 19:02   
2006-01-13 15:15, rigojanos:

Te es megboldogult elnokunk Ronald Reagan az egyeduli gumimaci evok akiket ismerek

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 15:15   
2006-01-13 15:05, Valeria:

Igeeen! Arrol van szo. De a nevet nem tudom. Meg a sulyat sem. En gumimacit eszem kiloszamra, amit egy raktarbol vasarolok szemelyesen, ahonnan csak targoncanyi mennyisegeket szallitanak ki rendelesre. Es en vagyok az egyetlen elo ember, aki valaha besetaalt oda, es keszpenzzel kifizetett egy nagy dobozt (64 kis doboz gumimaci van benne). Eloszor nem is tudtak, hogy szamlazzak. De mar megszoktak, hogy van egy torzsvasarlojuk

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 15:11   
A zselés cukorka itthon bárhol kapható,tényleg különböző gyümölcsizesitéssel.Egy csomag általában 10 dkg.
Az unokáim nagyon szeretik.Belül puha zselés és kivülről kristálycukorral van bevonva ill.beszórva.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 15:05   
Gondolom, hogy azokrol a puha gyumolcs izu zsele cukrokrol van szo. Narancs, eper, stb. Nagyon halkan azt is megkerdezem, hogy ket csomagnak mi a sulya?
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 14:50   
Jo kerdes, kizart, hogy ne lehessen. Korulnezek a candy boltban, mert igy nem tudom, hogy minek hivhatjak itt, de ranezesre felismerem.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 14:37   
2006-01-13 14:28, rigojanos:
-
Koszonom. Itt lehet kapni? -

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 14:28   
2006-01-13 14:19, Valeria:

Az olyan, mint a gum drops, csak nem annyira kemeny.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 14:19   
Mar meg sem merem kerdezni, hogy mi a zseles cukor
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 14:18   
2006-01-13 11:11, bobe:
-
- Gondolom fel kilo.

Valoszinuleg annyi. Koszonom Bobe

-

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 11:11   
2006-01-13 10:42, Valeria:
-

Gondolom fel kilo.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 10:42   
Mennyi a 1/2 keksz?
 
 nagyi3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-13 10:16   
Sziasztok! Végig néztem elég sok receptet van olyan amit én másképpen készítek, de ez nagyon is jó mert lehet változtatni. Én egy csoki szalámi receptját írom le.
Csoki szalámi
1/2keksz, 1ráma, 4 egész tojás, 10 dkg dióbél, 1 rum aroma, bár én rumot szoktam tenni bele, 2 csomag zselés cukor, 1 cs mazsola 4 dkg kakaó, 30 dkg cukor
A cukrot a rámával, tojásokkal, kikeverni gőz fölött, majd 20 perc után beletesszük az apróra vágott diót, mazsolát, kakaót, színtén apróra vágott zselés cukrot, majd a rumot a tört kekszet én egy konyharuhán keresztül szoktam klofolóval törni. Fakanállal össze keverjük, és őzgerinc formában nedves celofánt teszünk, és a kész masszát abban szép egyenletesre simítjuk. Kihűlés után én amikor szeletelem kókusz reszelékben mártogatom a tetejét, és így nem csak finom, hanem mutatós is.

Nagy3 kiván jó csemegézést.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-10 02:46   

Almafánk
Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
25 dkg liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
fahéjas porcukor

Elkészítés: Az anyagokat összedolgozzuk, kanál segítségével kis pogácsákat formázunk, és azonnal forró olajban kisütjünk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.



 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-08 09:48   
Köménymagleves piritott zsemlekockával.

2-3 evőkanál lisztet olajon (vagy főzőmargarinon) megpiritunk. Közben adunk hozzá egy csapott kiskanálnyi örölt köménymagot. Majd együtt piritjuk amig barnás szint kap.
Ekkor felöntjük kb. 1 liter vizzel, sózzuk és fözzük kb 15 percig.
Tálalásnnál piritott zsemlekockát szórunk a leves tetejére, izlés szerinti mennyiséget.

A zsemlekocka készitése: szikkadt zsemlét diónagyságú kockákra vágunk, majd vajazott tepsibe halmozva sütőben közepes melegen kb. 20 percet piritjuk, közben meg-meg rázva. Ha már szép barnás szint kapott, kész is a zsemlekocka. Száraz helyen eláll néhány hétig is.

Jó étvágyat az egyszerü, de jóizű leveshez.

 
 Liz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-01 16:02   
2006-01-01 15:03, hegyi:
-

Hálás vagyok érte, amint elkészítem, jelentem az eredményt!!!

 
 hegyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-01 15:03   
alias Várady! Liznek
Méteres kalács receptje.
Hozzávalók: 25 dkg.liszt, 25 dkg. porcukor,4 db tojás,1.5 dl viz, 1.5 dl.olaj,1 csomag sütőpor,4 evőkanál kakaó.
Elkészités: A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a meleg vizet,az olajat,a liszttel elözőleg elkevert sütőport,a keményre felvert tojásfehérje habot és az egészet jól összekeverjük.a masszát kettéosztjuk,az egyik feléhez hozzákaverjük a kakaót és özgerinc formában mindkettöt megsütjük(18o C.fok kb.2o-2o perc),majd ha kihült megtöltjük.
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg.RAMA margarin.2o dkg.porcukor,1 tasak puncs puding.2 dl tej.
A RAMA margarint a porcukorral habosra keverjük.A tejjel elkészitjük a pudingot és ha kihült a kikevert margarinhoz adjuk.
Az elkészült tésztát felszeleteljük,felváltva (egy világos,egy sötét)megkenjük a krémmel és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét csokimázzal vonjuk be,másnap,ferdén szeletelve tálaljuk.Diszithetjük még gyümölcsvelővel,beföttel és tejszinhabbal.
Hozzávalók a csokimázhoz: 3 dkg.RAM margarin,2o dkg.porcukor,3 evőkanál kakaó,3 evőkanál viz.
A porcukrot a kakaóval és a vizzel sürű péppé főzzük,majd ha kihült hozzákeverjük a margarint.
Jó étvégyat hozzá!


 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-29 09:36   
Liz köszönöm a receptedet továbbitom a lányomnak aki szereti az inyencségeket.

 
 Liz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-29 07:31   
Pumpkin soup (sütôtökböl leves)

90 gr vaj
600 gr sütôtök
400 gr burgonya
1/2 spanyol hagyma (lila hagyma, apróra vágva)
1/2 cm reszelt gyömbér (kb.1/2 teáskanálnyi)
3 csésze víz (1cs=250 ml)
1 kocka étel ízesitô
1-2 csipet kumin és kardamon

3 evôkanál liszt
1 csésze tej
1 tojás sárgája

60 gr vajat felmelegítünk egy nezezebb edényben (öntött vas)
beledobjuk a hagymát, fonnyasztjuk egy - két percig, hozzáadjuk a kockákra vagdalt tököt és burgonyát, állandó kevergetés mellett 10 percig dinszteljük. Felöntjük a 3 csésze vizzel. Adhatunk hozzá egy étel ízesítôt (lehet csibe v. zöldség) és egy 1/2 cm -es reszelt friss gyömbért is, (az üvegben található púdert nem ajánlom hozzá) és lassú tûzön addig fözzük mig puha nem lesz.
Most az egészet átpaszírozzuk, vagy mikszerbe öntve, simára keverjük.
A 30 gr vajból és 3 kanál lisztbôl rántást készitünk, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a pürét meg apronként a tejet is.
20 percig alsó langon fözzük. Mielôt készlenne izesíteni lehet egy-két csipet ôrölt kumminnel, kardamonnal (nagyon ajánlom bele) Izlés szerint sózzuk.
A tojás sárgáját elkeverjük kis lével, és a leveshez öntjük.
Tálaljuk, reszelt permazán sajtal a tetején, és zöld koriánder levelekkel ( ha kapható) .
Néha hígitani kell a levét, ilyenkor adok hozzá még felesen tejet, és vizet is.
6 személy számára elegendô.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-17 20:56   
2005-12-17 18:28, ethel:

Köszi kedves Ethel, de közben megirta valaki a régi receptem.
Ez is nagyon jól hangzik, legközelebb kipróbálom.
Az én volt receptem vajjal van és annál is rákenjük a lisztes vajat, de utána felsodorjuk és kinyújtjuk.

Valahogy nem értem, ha egy könyv ujra ki lesz adva, mért változnak meg a receptek benne
A ket recept közötti különbség ég és föld.

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-17 18:28   
2005-12-17 16:45, bovi:
-

-
Kedves Bovi!
Van nekem egz jol bevalt receptem probald ki.
Leveles-vajas tészta másképen
Hozzávalok

9 kanál olaj
9 kanál viz
diónyi élesztő,só,liszt
15dkg margarin
10dkg iszt

Elkészités
Azélesztőt és a sót feloldjuk a vizben,összekavarjuk az olajjal és annyi liszttel amannyit felvesz,tiz percig gyúrjuk,majd négysögletesre nyújtjúk.A margarint összedolgozzuk a liszttel,rákenjúk a kinyújtott tésztára és összesodorjuk.Egy napig pihentetjük a hútőszekrényben.
Sok siker a készitéshez .
jó étvágyat!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-17 16:45   
Kedves Mindenki!
Kinek van meg Horváth Ilona Szakácskönyve? A boritólapján egy sült kacsa van.
Az újjon egy tál van, valami egytálétellel.
Ott volt a gyorsan készithetö leveles vajas-tészta, amit mindig készitettem, az újban is benne van, de már másként.
Sajnos amikor vettem egy újat, az öreget eldobtam
Ott még igy volt: 3 pohár liszt.... az újban súlyra van megadva, de nagyon valószinütlen az arány.
Ha valaki megtalálná és megadná a mennyiségeket, hálás lennék. Az elkészitési módot tudom, csak a mennyiséget nem.
Kerestem a Googlen, de nem jutok el messzire
Elöre is köszi!

 
 pazsuu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-16 18:31   
Emma2005-12-10 22:09, Emma:
-
Sonkás rétes (Suenak ígértem ezt a receptet)

Tészta:
300 g liszt
100 ml hideg víz
1 tojás
só, 1 kiskanál vaj

Toltelék:
200 g kenosajt
1 nagyobb póréhagyma
2 sárgarépa
1 piros paprika
1 zold paprika
3 tojás
180 g sonka
100 g reszelt sajt
oliva olaj

bors
vegeta

lekenésre:
1 tojás
20 g reszelt sajt

A lisztet, vizet, tojást, vajat és sót tésztává osszedolgozzuk, kisodorjuk. A kisodort tésztára kenosajtot kenunk és arra rákenjunk a tolteléket, majd felgongyolítjuk. A rétest óvatosan zsírpapírral bélelt tepsire tesszuk, megkenjuk felvert tojással és a sutobe tesszuk 180 fokon kb. 30 percre. Aztán a rétest leszórjuk reszelt sajttal és megsutjuk.

Toltelék:
A feldarabolt póréhagymát, sárgarépát, paprikákat oliva olajon megdinszteljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, vegetát szórunk rá.
Majd mikor kihult hozzákeverjuk a felkockázott sonkát, a megfott tojásokat és a reszelt sajtot.

Ez az eredeti recept, én egy kicsit módosítottam. A tésztát uzletben vett levelestésztára cseréltem és nem fott tojásokat tettem a toltelékbe, hanem a megdinsztelt zoldségre ráutottem a 3 nyerstojást.
Kítuno vendégvárásra ez a rétes.



Emma draga koszi meg fogom probalni ezt a retest.Remelem izleni fog a csaladnak!-

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-14 18:42   
Oreganoscsirkemell
Hozzavalók:
4 csirkemell
2 cikk fokhagyma
1 kanal vaj (margarin,olaj)
1/2kiskanál so
öröltbors
2 1/2 deci tejszin (edestejföl)
1 tyukhusleveskocka
2-3 kiskanal oregano friss vagy szaritott
1 1/2 kanalk balzsamecet
A csirkemelleket felvagom ket harom darabra, megsutom a vajban, sozom, borsozom. Közben összekeverem a tejszint a balzsamecetet a kockat es az oreganot egy labosban es felteszem föni (lassu tuzon). Beleteszem a megsult csirkemelleket es az aprora vagott fokhagymat, es fözöm meg 5-6 percig fedö alatt. Fött krumplival zöldhagymaval es sargarepaval köritem.
Jo etvagyat



_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó