2020. január 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-17 01:56   
Találtam egy nagyon jó webcukit, ha még nem jártatok ott, érdemes megnézni rengeteg sütirecept van benne, igazi Váncza félék is.
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-12 16:25   
2005-04-12 11:15, Margit:
-
Ugyanezekkel a hozzávalókkal, csak olaj helyett vaj, a sütemény a német nyelvterületen mint "Russischer Zupfkuchen" (orosz cupfolt (húzott, pergetett) sütemény) ismert. A német technológia a kakaós massza felét teszi a tepsi aljára, rákeni a túrótölteléket, majd a maradék kakaósat pergeti, cupfolja pöttyökben a tetejére. Minden esetre az eredmény legalább olyan finom, mint amilyen szemet gyönyörködtetö.

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-12 11:15   
Sziasztok!
Ez egy nagyon egyszerü és finom sütemény:
Búvár túrós:
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni.



 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-09 22:17   
Sue, itt az igért nagyon finom sutirecept!

ALMÁS-PUDINGOS-TEJSZINHABOS SUTEMÉNY

8-10 db. almát meghámozunk és kb. 1cm vastag szeletekre szeljuk. A tepsit kivajazzuk és rárakjuk az almaszeleteket majd megszórjuk fahéjjas vanilia cukorral.
Kb. 10percre betesszuk a sutobe sulni.
Mikor kihultek az almák, piskóta tésztát keverunk és ráontjuk.

Tészta: 6 tojásssárgája
6 kanál porcukor
6 kanál liszt
6 tojásfehérje habja.

Kb. 10-15percig sutjuk. Miután a tészta is kihult, 1 és 1/2 liter tejben 3 kakaós pudingport /40grammos/ megfozunk és azt is ráontjuk, majd mikor a puding is hideg lesz a végén a sutit tejszínhabbal gazdagítjuk - rákenjuk.



 
 kismati  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-03 08:52   
2005-03-31 10:49, Valeria:
-
nyami )) naon jol hangzik

Ananaszos csirkesalata

1 nagy sult csirkemell,
1 kg-os ananaszkonzerv,
10 dkg mandula,
1 adag majonez,
2 dl tejfol,
1 ek zellerso

A leborozott, kicsontozott hust csikokra vagod, osszekevered a kisebb
darabokra vagott ananasszal meg a tejfollel higitott majonezzel. A
majonezhez ne adj sot, hanem a zellersot hasznaljad. A citromlevel ne
takarekoskodj, jol locsold meg, hogy ellensulyozd az ananasz edesseget,
persze ovatosan;-).
jo kajcsit

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-31 10:49   
Bobe, itt megy meg egy recept TUROVAL

Tavaszi zöldségsaláta tehéntúróval
1 fejessaláta,
2 szál sárgarépa,
4 retek, 4 szál újhagyma,
1 karalábé,
1 paprika,
1 uborka,
20 dkg túró,
petrezselyem,
só,
citrom,
olívaolaj

A zöldségeket gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A salátát leveleire szedjük, a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálba helyezzük. Meglocsoljuk a citromléből, sóból, olívaolajból készült salátalével, majd a zöldségekre morzsoljuk a túrót és a finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.


 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-24 19:59   
Meggyes-piskótás suti

Hozzávalók:
1 liter tej
2 csomag vaniliás pudingpor
cukor a pudingba
250 g leveles tészta
1 csomag talléros babapiskóta
2 uveg befozott meggy

Elkészítési mód:
A leveles tésztát 2 részre vágjuk és vékonyra kisodorjuk. Az egyiket rátesszuk a tepsire, rárakjuk a talléros piskótákat és leontjuk az 1 liter tejben megfozott vanilás pudingot. A pudingba belenyomkodjuk a lecsurgatot, kimagozott meggyet és letakarjuk a leveles tészta másik felével. Kozepes lángon 20-30 percet sutjuk, majd mikor a suti kihult, leszórjuk porcukorral.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-18 11:39   
Csokoládés csókok
Hozzávalók:

25 dkg puha vaj
9 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
30 dkg finomliszt
1 1/4 dl tej
15 dkg étcsokoládé apróra törve

Elkészítés: A sütőt mérsékelt melegre (150 fokra) előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat meg a cukrot robotgéppel habosra verjük, majd a kakaót is beleöntve simára keverjük. A lisztet a tejjel váltogatva evőkanállal hozzáadjuk, alaposan kidolgozzuk. Végül a csokoládédarabokat is belekeverjük, majd meglisztezett kézzel 30 kis gömböt formázunk a masszából. 40 percig sütjük.



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 12:31   
Egyszeru pogacsa

30 dkg. Vaj
30 dkg liszt
1 csomag sutopor
30 dkg. Friss tehenturo
keves so

A vajat deszkan osszenyomkodjuk a liszttel es a sutoporral. Hozza adjuk a tehenturot, sot es jol osszegyurjuk. Az igy kapott tesztat hatszor kinyujtjuk, illetve kicsire osszehajtogatjuk majd asztalkendobe csavarva ket orat pihenni hagyjuk. Ezutan kisujjnyi vastagsagura kinyujtjuk es kozepes pogacsaszaggatoval kiszurjuk. A pogacsakat kizsirozott tepsibe rakjuk, tojassargajaval egyenletesen megkenjuk es forro sutoben kisutjuk.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:40   
zsemleben sult tojas

Hozzávalók:
8 zsemle
8 tojás
8 szelet felvágott
1-2 dl tej
kevés reszelt sajt
õrölt paprika, kevés só


A zsemlék tetejét levágjuk úgy, hogy egy tojássárgányi nagyságú lyuk keletkezzen. A lyukon keresztül két ujjunkkal benyúlva a zsemle belsejét eltávolítjuk. A belsejére nem lesz szükségünk, de ne dobjuk el, jó lesz még pl. töltött csirke töltelékéhez. A zsemlék üregeibe kevés tejet öntünk és azt a zsemle forgatásával, billentésével alul eloszlatjuk. Erre azért van szükség, mert mire a tojás megsülne belül, addigra a zsemle alja kiszáradna. Alulra betömködjük a felvágottat, majd ráütjük a tojást. A tojás tetejére hintjük a fûszereket ízlés szerint, végül a reszelt sajtot. A zsemléket tepsibe rakjuk, nem árt egy kis olajjal a zsemlék alját bekenni. A sütés elõmelegített sütõben közepes lángon kb. 20-25 percig tart. Jó étvágyat kívánok minden pocakrajongónak!

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:38   
Hozzávalók:
8 szelet gépsonka
20 dkg krémsajt
10 dkg ecetes torma
1 nagy reszelt alma
só, bors,
1 fej saláta


A krémsajtot habosra keverjük a tormával és az almával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy hosszúkás vagy kerek tálat kirakunk a lecsurgatott salátalevelekkel es elhelyezzük rajta a fenti töltelékkel töltött sonkatekercseket. Ügyeljunk arra, hogy a tekercs végére és a tetejére jusson egy-egy nyomózsákból kinyomott rózsa.Diszíthetjük ecetes uborkával, paradicsomkarikával, nyers uborkával,tojáskarikával. Jól behûtve tálaljuk.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:36   
Hozzávalók:
szendvics kenyér
fokhagymás RÁMA vajkrém
szendvicssonka
ananászkonzerv (karikára vágott)
sajt


A szendvicsszeleteket kenyérpirítóval halványra pirítom. A pirítós kenyereket vékonyan megkenem a fokhagymás ízesítésû Ráma vajkrémmel, majd mindegyik szeletre ráfektetek egy-egy szelet sonkát, egy-egy karika ananászt, majd a tetejére sajtszeletet teszek. Sütõbe (vagy melegszendvics sütõbe) teszem a kenyereket, egészen addig sütöm, amig a sajt meg nem pirul. Jó étvágyat!

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:34   
Hozzávalók:
5-7 tojás
1 kis hagyma
tejföl
só, bors
1 kiskanál vegeta


A tojásokat keményre fõzöm. A tojássárgákat villával apróra töröm és hozzáadom az apró kockákra vágott tojásfehérjéket. Összekeverem, annyi tejfölt adok hozzá, hogy krémes legyen, sózom, borsozom, legvégül pedig belereszelem a hagymát. Jó étvágyat !

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:34   
Hozzávalók:
2 szelet marhamáj
liszt
2 közepes fej hagyma
1 csokor petrezselyem
5 evõkanál tejszín
1 tojás
2 evõkanál vörösbor


A marhamájat lisztben megforgatunk, majd olajban kisütjük. A hagymával és a petrezselyemmel húsdarálón ledaráljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, a tojást és a vörösbort. Kakukkfûvel, bazsalikommal, rozmaringgal, sóval, borssal fûszerezzük. Pirítóssal kínáljuk.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-12 03:33   
Hozzávalók:
2 db nagy Löncshús konzerv (1,0 Kg)
1 db nagy Paradicsomsûrítmény konzerv (0,2 Kg)
1 pohár Tejföl (0,2 Kg)
mustár, bors, oregánó, piros arany


Összeborogatjuk a cuccost, fûszerezzük mustáral, borssal, oregánóval piros arannyal ízlés szerint. (Esetleg más fûszerekkel, kinek mi a kedvence.) Az egészet jól összekeverjük, úgy, hogy a löncshúst már ne ismerjük fel benne. Kenyérre kenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Felülrõl grillezzük. Utána tetszés szerint kecsöppel telenyomhatjuk a már megsütött szendvicsünket. Ha valaki szereti, akkor rakhat bele két pohár tejfölt is, de akkor egy kicsit folyós lehet a krém.

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-11 15:53   
Kedves Monosok, már rég nem jártam már ide de ma elökeritettem egy kedvenz receptemet amit nektek is ajánlom. A “Salade de Boeuf”-öt készitettünk otthon (Erdélyben) mikor Huslevest föz-tünk, akkor sok megfött zöldség-hús megmaradt, és erre ez a recept nagyon alkalmas. Lehet ti is ismeritek. Gyerekkoromban már megtanultam hogy mi a Majonéz elkészités titka és igy mindig én készitettem el anyunak. A férjemnek is már töbször készitettem ezt a salátát és öneki is nagyon izzlik. Szerinte, itt a német csajok, nem tudnak ijen finomat késziteni. Habár az édesannya re-mekül föz, a lánytestvérének nincs ideje fözöcskélni. Itt a férfiak inkább szivesen föznek mind a nök. A hétvégén az anyosomnál leszünk Nürenberg mellet és valami finomat készitt “Réh rücken”.

Itt a recept, probáljátok elkésziteni:

Salade de Bœuf = Marhahús saláta

Húslevesben fött zöldség - hús feldolgozása salátának

Hozzávalol:

1. Húslevesbö megfött zöldség meg Marhahús
· Murok J (= Sárgarépa)
· Petrezselyemgyökér (= Fehérrépa)
· Zeller
A paprikát, karfiolt, karalábét, hagymát nem teszem hozzá.

2. Azonkivöl még:
· Kb. 4 Pityoka Burgonya vagy Krumplit
· Egy kis konzerv Borsó
· Savanyu Uborka
· Só

3. Majonéz, (Anyu modra)
· 2 fött Tojássárgája
· 1 nyers Tojássárgája
· Olaj
· Mustár
· Citronlé
· Só, cayenne borsó

A Pityokátt héjában megfozni és amig még melegen meghámozni
A savanyu uborkát kiskockára vágom és egy szitába teszem hogy a leve kicsepegjen.
___________________________________________________________________________

Majonéz elkészítése:

A megfött kihült tojássárgáját összetörjük és finora elkeverjük, hozzáadjuk a nyers tojássárgáját.

Folytonos kerés mellett cseppenként adagoljuk az olajat.
Figyelem: A majonéz egy homogén krémnek kell alakulnia,
ha sok olajat “sikerült” beleönteni egyszerre akkor a majonéz “szét esik”, csomos lesz, és a krém elromlik. Ha ez bekövetkezik akkor kis mustárral ki lehet javittani a majonézet.

Ha a massza túl kemény, pár csepp citromlével hígítjuk, és ujra az egészet simára keverni. A végén sózom.
___________________________________________________________________________

Mikor a kellö menyiség majonéz meg van, 2 kanállal a masszábol félre tenni a töbiben meg 1-2 kiskanál mustárt hozzáadni.

A megfött zöltséget, hust, pityokát meg a savanyu uborkát kiskockára vágni. A mustáros majonizzel összekavarni, a borsót is hozzáadni.
Figyelem: A zöldség meg a hús, hideg kell legyen, mikor a majonézel “találkozik” !
A masszát egy tálban, tetejére meg a megmaradt, mustár nélküli majonézel, befödni. Olajbogyoval lehet diszitteni.


 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-11 00:28   
Svéd húsgolyó (Köttbullar)

Hozzávalók:

Húsgolyó:
400 g darált hús
6 ek. morzsa
1 ek. liszt
másfél deci tej
1 tojás
3 csipet fehérbors
2 ek. apróra vágott hagyma
másfél teáskanálnyi só

Mártás:
3 deci tejföl
csipetnyi fehérbors
1 db húsleveskocka
kevés szójaszósz
kevés só
2 deci tej
4 evőkanál liszt

1. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig.
2. Beletesszük a darált húst, a sót, és jól összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tojást, a borsot és a hagymát.
3. Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak.
4. A visszamaradt zsiradékra (olajra) 1-2 deci tejfölt öntünk a serpenyőbe. Habverővel kikeverjük, majd átöntjük egy lábosba.
5. Beleteszünk némi borsot, egy leveskockát, még tejfölt (összesen három deci legyen), 2 deci vizet, kevés szójaszószt és esetleg egy kis sót.
6. Beleteszünk 1-2 deci tejet, és jól elkeverjük 4 evőkanál liszttel teljesen csomómentesre.
7. Kevergetjük, míg forrni nem kezd. Kb. 5 percig forraljuk.
8. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még vizet, ha híg, tej-liszt keveréket.

Hasábburgonyával és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-06 14:05   
Bovika, koszonom az aldast, az mindeg jol jon, es orulok, hogy izlik a joghurtos suti.

Kellemes vasarnapot kivanok.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-06 08:37   
Drága Valika!
Nem gyözlek áldani a fincsi jokhurtos süti receptedért!!!
Már hónapok óta a mélyhütöbe volt és most is olyan, mint frissen!
Egyszerü az elkészitése és nagyon finom, alkalmas a fagyasztásra is. Ez nálunk, 2 személyes háztartásban fontos!
_________________
üdv:bovi

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 01:51   
Basemel martassal megbolonditott laktato vacsora etel..


-16 sós, vastag palacsintát

két filezett csirkemellet megfozve, enyhén fűszerezve.

-reszelt sajt(jo ha tobb fele:

-egy adag vekonyra szeletelt sonka(lehet fustolt is,vagy gepsonka)

-1 adag basemel martas(lasd:ontetek-szoszok)

Vajazz ki tűzálló tálat. A palcsintát terítsd ki, rakj bele csirkemellet, sajtot (vékonyan szeletelt, trappista, eidami, karaván, ízlés szerint), sonkát. Tekercseld be. Helyezd a kivajazott jénaiba a palikat, majd locsold meg besamell mártásban megolvasztott reszelt sajttal.
Az egészet süsd meg, és tálald nyers idényzöldségekből készült salátával.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-02 17:23   
2005-03-02 13:45, barabera:

Koszonom Itt is:Barabera

Nics mit köszönni

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-02 13:45   
2005-02-28 10:06, bovi:

-

Koszonom Itt is:Barabera

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-02 01:21   
Citromos tavaszi csirkeleves (recept a Kiskegyed konyhajabol)


Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg rizs
4 kis csirkemellfilé
2 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 l csirkeleves (kockából)
1 csokor kapor
2 citrom
1 evőkanál vaj

Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A citromokat megmossuk, az egyik levét kicsavarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A rizst a levesbe keverjük, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Felforrósítjuk a vajat, megkapatjuk benne a citromszeleteket, és a kaporral együtt a levesbe keverjük.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 10:06   
Karfiol saláta:

1 szép fej karfiolt nem túl kicsi rózsáira szedem és sós, szerecsndiós vizbe egy cepp citromlével megfözöm.. Ne legyen puha, csak annyira, hogy enni lehessen.
Közben egy nagy fej vöröshagymát apróra vágok, sózom, egy csipet cukorral, borssal, 2 evökanál almaecettel, ugyanennyi olivaolajjal és ivóvizzel jól elkeverem. Adok hozzá sok apróravágott zöld füszert, most télen a ményhütöböl fél csomag (8 Kräuter)8 füszerkeveréket, amit az Iglo árul.
A karfiol legyen hideg, de nem teszem a hütöbe, amikor ezzel összevegyitem. Egy picit langyossan talán még jobb! Izlés dolga.
Aki lucskosan enné, tehet bele kefirt, nem rontsa el.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-26 19:33   
Káposztás gulyás
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sertéslapocka
30 dkg marhalábszár
30 dkg savanyú káposzta
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál ecet
1 teáskanál őrölt kömény
1 babérlevél
csipet kakukkfű
2 dl tejföl

Előkészítés: A sertés- és marhahúst megmossuk, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A savanyú káposztát - ha túl
savanyú, rövid ideig hideg vízben áztatjuk - kinyomkodjuk.
Elkészítés: Az olajat egy nagy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az ecetet. Beletesszük a húsokat, kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, babérlevelet, kakukkfüvet. Letakarjuk, és lassú tűzön kb. másfél óra hosszat dinszteljük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd kb. még egy óra hosszat főzzük, amíg a káposzta is megpuhul. Forrón tálaljuk, ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.



 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-21 20:38   
Almás sutemény

Hozzávalók:
4 tojás
180g porcukor
4 evokanál olaj
4 evokanál víz
240g liszt
fél csomag sutopor

Almapép:
750g meghámozott, felkozkázott alma
180g kristálycukor
4dl víz
2 csomag vaniliás keményítoliszt /egyutt 80g/
3-4dl tejszín
reszelt csoki

Elkészítése:
A tojássárgájákat habosra kikeverjuk a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sutoport és konnyedén hozzákeverjuk a tojásfehérje kemény habját. Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsutjuk.
Az almákat apró kockákra feldaraboljuk,hozzáadjuk a kristálycukrot, a 2dl vizet és megfozzuk. Mikor már megfott, de még a tuzon van, 2dl vízben elkeverjuk a vaniliás keményítolisztet /v.pudingport/ és hozzákeverjuk. Citromot is csepegtethetunk belé, ha nagyon édes az alma. Mikor már kicsit meghult az almapép, ráontjuk a kihult piskótatésztára és hideg helyre tesszuk. A tetejére rákenjuk a tejszínhabot és megdiszítjuk csokireszelékkel vagy kakaóporral.

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-14 21:00   
2005-02-14 19:09, OMGI:
-
Hát tessék csak mondani, ez itt alant biztos, hogy nem töpörtyûûûs egy kicsit????
-
Jaj lányok, ez nagy baj, téves fotot raktam be. Ki is szedtem a töpörtyüket a pogácsábol...

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-14 19:18   
Hajba lanyok, hajba mert a ruha drága
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-14 19:11   
2005-02-14 19:09, OMGI:
-
Erre én is gyanaxom, csak nem mertem beleavatkozni, mert félek a nemzetközi diplomáciai hajcihötöl.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-14 19:09   
Hát tessék csak mondani, ez itt alant biztos, hogy nem töpörtyûûûs egy kicsit????

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó