2020. november 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 13:43   
2005-01-26 13:29, bobe:

Ismerem azt is Böbice, de ez most olaszos. Próbáld ki, tényleg finom!

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 13:35   
Kedves Ibolya!

Köszönöm szépen a receptet.Kedves tölled hogy leirtad.

Üdv
Em

_________________
Em

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 13:32   
2005-01-25 15:31, OMGI:
-
Barabera!

Hasonló, de még egyszerûbb az én lusta csirkém.

Ezt is kifogom probalni:))Koszike:)

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 13:29   
2005-01-25 17:09, bovi:
-

bovikam mar ki is irtam a receptedet; a polenta maskulonben puliszka arra felenk. Mi juhturoval es szalonnaval rakjuk le es tejfölt löccsintunk ra, be a sütöbe es 20 percig sutjuk 200 fokon es
ez a hires turospuliszka

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-26 13:20   
Kedves Em
Itt a Farsangi Fánk receptje

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
2 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
5 tojássárgája,
6 dkg olvasztott vaj,
olaj a sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz

Elkészítés:

1. A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük.

2. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük (a tészta kétszeresére dagadjon!).

3. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A fánkokat kb. 20 percig pihentetjük.

4. Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük.

5. Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

1 adag: 3550 kJ/845 kcal

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-25 17:09   
A könyvem cime: Knoblauch (Foghagyma)

Polenta alla Mozzarella

1l viz

200g kukorica griz

A ragu hozzávalói:
1 hagyma
3-4 gerezd foghagyma
2 evökanál olaj
500g darált marhahús
2 db húsos paradicsom
500g paszirozott paradicsom
30g reszelt parmesan sajt
250g Mozzarella
só, majoran,oregano, fehér bors.
Eljárás:
A forrásban levö sós vizbe habverövel a grizt elkeverjük és kis tüzön 10 percig fözzük. Utána egy müanyag deszkára kenjük 2-3 cm vastagon, amit elötte bevizezünk, hogy ne ragadjon oda.
A hagymát, foghagymát az olajon megpiritjuk, beletesszük a húst, azt megsütögetjük, rá paradicsompürét, füszereket és az összevágott 2 paradicsomot, amit elötte meghámozunk.
10 percig rogyoghat, közben a polenta felével alját kibéleljük egy tüzálló edénynek, erre jön a mozzarella fele, megszórva a fele adag parmesannal. Végül a ragu, ami tetejére kerül a többi csikokba vágott polenta, a maradék mozzarella, megszórva parmezánnal és be a sütöbe. 200°C 30 perc.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-25 15:55   
Gyors és látványos csirkemell
csirkemelldarabokat sózva egymás mellé helyezünk tűzálló tálba.
Rá tejföl-túró-paprikakrém-fehérbor - megamivanotthonéspasszol-keverék.
Vagy friss spenótba göngyölöd a húsdarabokat, (ami felénk ritka), vagy veszel mélyhűtött spenótot és darabokban a szószos hús tetejére teszed.
Sütőben kb. félóra.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-25 15:31   
Barabera!

Hasonló, de még egyszerûbb az én lusta csirkém.

A filéket befûszerezem, larokom ôket úgh, hogy kicsit, mondjuk félig, takarják is egymást.
Nyakonzúdítom az egészet azonnal tejföllel, és sajtot reszelek a tetejére.
Nagyjából 175 fokon sütöm, mire a sajt megbarnul, addigra a tejfôlbôl kicsapódó lében vajpuha lesz a hús.
Ezidô alatt elkészül a "garnirung", vagy pl. rizst, egydôben a sütÖben szoktam mellette párolni.
Az aztán a "hawai", merthogy közben bármimást csinálhatok!

(Ugyanezzel a módszerrel szinte bármit el lehet késziteni, pl. karajt, csirkecombokat, pulykamejjét stb. Hallal is megcsináltam már, itt "sajnos" csak lazaccal, de fergetegesen finom!!)


 
 mogyoro80  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-25 10:11   
2005-01-24 21:10, barabera:

köszönöm, jól hangzik!!
hmmmmmmmmmmm........

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-24 21:10   
Irok ket tejfolos csirkes receptet,hatha valamelyik megtetszik..
Tejfolos sajtos mell:
Filezett csirke mellet 2-3 fele vagok szeletekre,sozom,borsozom,tuzallo talba szepen elrendezem,olajjal meglocsolom,vagy vaj darabkakkal megszorom.Sutoben rozsaszinre(keszre)sutom.Ekkor egy doboz tejfolt elosztok rajta,majd reszelt sajtal megszorom es addig sutom mig a sajt rapirul..Nagyon gyorsan kesz van,sokszor csinalom,ha faradtan erek haza a munkabol,mert mig sul a hus,lezuhanyzok.Melle rizst szoktam kinalni.


Bundazott csibe mellek:
Csirkemellet kb ujnyi vatag hosszukas csikokra vagok,sozom,borsozom.Elokeszitem mely talkakba a opanirt:liszt,tojas,reszelt sajt.
Eloszor a lisztbe forgatoma hust,majd a topjasba es vegen a erszelt sajtba..Egy kivajazott kerek(pie) formaba szepen lerakom,majd a panirozasbol megmaradt tojast bele keverem egy tejfolbe es ezzel a keverekkel locsolom meg a hust,ugy hogy mindenhol beteritse.tetejet meg megszorom reszelt sajtal es keszre sutom.Mint a tortat cikkekre szeletelem.Parolt rizs illik melle,esetleg parolt cuorborsoval elkeverve.

 
 mogyoro80  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-24 18:53   
Jó napot a Hölgyeknek!

Én is szeretnék 2 receptecskét "rendelni"!!
Légyszi-légyszi aki tud: egyszer ettem valami tejfölben sült csirkét (jénai tálban, félig belepte és füszerezve is volt és a teteje szépen megpirult) és soha többé nem bukkantam még csak hasonlónak se a nyomára...
A másik valami mustáros (-tejszínes) csirke lenne.
köszönöm elöre is


 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 20:33   
TEJFOLOS POGÁCSA

30dg sima liszt
2 kávéskanál só
25dg margarin
1 tejfol

Mindezt osszegyúrjuk és a tésztát 6 órát a hutoben pihentetjuk, majd kisodorjuk, kiszaggatjuk /kicsi korokre/, tetejét megkenjuk tojással, megszórhatjuk szezámmaggal v. reszeltsajttal és megsutjuk.
Nagyon finom!

 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 20:17   
GYORS MÉTERES KALÁCS

Hozzávalók:
2-2 csomag egyforma méretu vaniliás és kakaós keksz
300 ml tej
1 csomag vaniliás puding
250g vaj vagy margarin
140g porcukor
1csomag vaniliás cukor
rum

A tejben megfozzuk a pudingot. A vajat kikeverjuk a porcukorral és vaniliáscukorral, hozzáontjuk a rumot majd belekeverjuk a kihult pudingmasszát.
A kekszeket osszeragasztjuk ezzel a krémmel úgy, hogy váltakozzon a kakaós keksz a vaniliással. Ne spóroljunk a krémmel. Mikor már elfogytak a hozzávalók, az egészet leontjuk csokimázzal és hideg helyre tesszuk pár órára. Ha este csináljuk, reggelre megpuhul. Mikor már megkeményedett a csokimáz, beszoktam csomagolni alufóliába. Srégen szeleteljuk.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 14:28   
2005-01-21 13:06, bovi:
-
Na, akkor igy a világ legfinomabb tepertöspogiját mi sütjük

Igy van

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 13:06   
Na, akkor igy a világ legfinomabb tepertöspogiját mi sütjük
Nálam a jövö szerdán lesz megint esedékes.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 12:03   
2005-01-21 09:28, bovi:

A hajtogatást + finomságnak szántam
Ha nem volt világos az 1. vagy 2. az viszont világos volt, hogy a több tepertövel ajánltam! Igy ok?

Persze Bovikam,igazad van, de nem lattad, hogy irtam OMGInak, hogy az ugyan nincs hajtogatva, de o hajtogassa, ugy sokkal jobb lesz levelesen? En is hajtogatom!!!!
-

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 10:15   
OK bovi, köszi.
De ma nem fogok megint sütni, mert nagyon sz-l érzem magam. Majd holnap.
Ui.:Bocs: sz-l = szerencsétlenül )

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-21 09:28   
2005-01-20 23:58, Valeria:

Bovi drága! Melyik nálad a 2. recept????

Szerintem az elso, de az nincs hajtogatva,
Szia Valéria!
A hajtogatást + finomságnak szántam
Ha nem volt világos az 1. vagy 2. az viszont világos volt, hogy a több tepertövel ajánltam! Igy ok?

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 23:58   
2005-01-20 23:54, OMGI:
-
Bovi drága! Melyik nálad a 2. recept????

Szerintem az elso, de az nincs hajtogatva, de Te hajtogasd OMGIkam, sokkal jobb lesz levelesen. -

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 23:54   
Bovi drága! Melyik nálad a 2. recept????

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 23:46   
OMGI, ha rám hallgatsz a 2. receptet válaszdd, ahol több a töpörtyü!
Söt, az én gyakran kipróbált receptemben 30 dkg van fél kg liszthez. A többi anyag ugyan annyi.

Poe mért komplikálod?
Én egyszerre kenem az összeállitott alap- tésztára a darált tepertöt, elnyujtom és felsodrom szorossan. Háromba hajtom, 20 perc pihenö után még 2x megismétlem.
Az utolsó pihenö után óvatosan szétnyujtom 2 cm vastagra, berácsozom és kiszaggatom.
Légkeverös sütöben 170°C, amúgy 200, az aluról 2. sinen.
Gyors, forró sütés a titka, hogy ne legyen száraz.

Párom kedvence, nem fogyhat ki a mélyhütöböl

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 23:19   
Köszönöm, -beszámoló majd jön.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 23:00   
A hozzávalók nálam is ugyanazok, csak zsír helyett kanálnyi étolajat használok (minden élesztős tésztához )
és a darált töpörtyűt a hajtogatások során kenem 3 részletben a tésztára. Ettől szép réteges, leveles lesz.

_________________
poesje

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 22:12   
Itt van egy masik Pelle Jozsefne szakacskonyvebol

Toportyus pogacsa

50 dkg. liszt
10 dkg. toportyu
8 dkg. zsir
2 tojas sargaja
1 dkg. eleszto
so, bors
tejfol

A lisztet elmorzsoljuk a daralt toportyuvel, a zsirral, megsozzuk es osszegyurjuk a 2 kanal tejfolben feloldott elesztovel es egy tojassargajaval. Annyi tejfolt teszunk meg hozza, hogy a teszta ne legyen kemeny, es jol kidolgozzuk. Kinyujtjuk, haromszor hajtogatjuk, es minden hajtogatas utan a tesztat 25 percre hideg helyre tesszuk, majd masfel ujjnyi vastagra nyujtjuk, a tetejet kessel bevagdossuk, es a tesztat pogacsaszagggatoval kiszaggatjuk. Tepsiben egy orat pihentetjuk, azutan tojassargajaval megkenjuk, es jo meleg sutoben megsutjuk

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 22:04   
Toportyus pogacsa F. Nagy Angela szakacskonyvebol:

50 dkg. liszt
25 dkg. toportyu
2 dkg. eleszto
egy keves tej
2 tojas
2 dl. tejfol
5 dkg. zsir
so, torott bors

A lisztet osszegyurjuk a daralt toportyuvel, a tejben megfuttatott elesztovel, a tojasok sargajaval, a tejfollel, a zsirral, soval meg torott borssal. Masfel ora hosszat kelesztjuk, majd ujjnyi vastagra nyujtjuk, es pogacsakat szaggatunk belole. Kessel kockara bevagdaljuk, tetejuket a feherjekkel megkenjuk, es a pogacsakat sutoben szep barnara sutjuk.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 21:27   
Végigolvastam a teljes készletet,....

Tud valaki jó kis (hízlaló) töpörtyûs pogi receptet. Mert hogy nem találtam.

(Egyébként gyûjteménybe kellene foglalni a recepteket, fantasztikus MON-szakácskönyv jönne össze belôle! )


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 16:36   
2005-01-20 16:28, Valeria:


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 16:28   
Bovi, igazad van, vagy emmentali vagy gouda jo az etelekben. Roquefort nekem egy kicsit tul erosnek tunik. De, en csak bemasoltam a receptet, meg sohsem csinaltam. Majd ird meg, hogyan izlett
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 16:20   
2005-01-20 16:13, Valeria:

Nekem mindenben az Emnentáli izlik, ahol reszelt sajt van a receptben. Biztosan jó az is! Ezt tárolom is itthon.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 16:13   
2005-01-20 16:11, bovi:

Hát azt hogy lehet lereszelni he

Nekem is az a velemenyem, hogy szet kell nyomkodni. Bar, vettem mar marvanysajtot Magyarorszagon ami eleg kemeny volt, nem lett volna nehez reszelni

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó