2020. január 24. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 16:11   
2005-01-20 15:52, Valeria:
Marvanysajt = roquefort

Hát azt hogy lehet lereszelni he
Esetleg szétnyomkodni, reszelni csak a keményállagú sajtokat lehet!
Eddig azt hittem gyakorlott háziasszony vagyok

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 15:52   
2005-01-20 15:47, bovi:

Bovi, elnezest a nev eltevesztese miatt.

Marvanysajt = roquefort

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 15:47   
2005-01-20 14:15, Valeria:

Nem vagyok Böbe, de tetszik ez a recept nekem is
Egy kifejezést nem ismerek: márványsajt?
Gauda lenne?

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-20 14:15   
Bobenek, kelkaposztafozelek helyett

Vegetariánus rakott kel
fél fej kelkáposzta,

40 dkg burgonya,
2 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg márvány sajt,
4 dkg zsemlemorzsa,
olaj,


A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, majd szélesebb csíkokra metéljük. Forrósban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, karikára vágjuk. A márvány sajtot lereszeljük és a tejfölbe keverjük. Olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba lerétegezzük a lecsöpögtetett kelkáposztát, a burgonyát és a keménytojás-karikákat. Az elsó sort leöntjük a sajtos tejföl felével. A rétegzést kelkáposztával fejezzük be és meglocsoljuk a maradék sajtos tejföllel. Meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben 25-30 percig sütjük.

Mindmegette szakacskonyvbol lett kimasolva.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 23:06   
Ibolyának! Tormamártás, én így szoktam, sosem elég.
Piacon szoktam venni egy kész, kb. vajkrémes doboznyi ecetes reszelt tormát. Ezt kis vízzel hígítva felteszem főni, vigyázni kell rá, mert könnyen kifut, erősen habosodik.
Három fakanálnyi liszttel és olajjal amennyi kell hozzá, rántást készítek, vízzel felengedem, kiforralom, ha kell még hígitom, beleöntöm a megfőtt tormát, átforralom, cukorral ízesítem. Végül hozzákeverek egy pohár (2 dl) tejfölt, evvel már nem forralom csak hagyom átforrósodni.
Főtt krumlival és levesben főtt hússal tálalom.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 21:01   
Holgyeim, megint elkalandozunk. A topik cime "Szakacskonyv, ide csak recepteket irunk"


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 20:49   
A kiflik jól sikerültek, pedig le sem merem írni, mit csináltam a receptben leírtak helyett
Biztosan a kétbalkezesek őrangyala segít, hogy minden kajlaságomból valami jó sül ki

_________________
poe

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 20:37   
Egy ismerős egyszer azt mondta: Amerikában akinek van bögréje, az tud sütni.
Igy igaz.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 13:41   
2005-01-19 12:53, poesje:
-

A merces poharon az 1 CUP(csesze) mennyisege egy 2.25 dl-es poharnak felel meg.Akkor lesz tuti jo,ha minden hozzavalot ugyanazzal a poharral mersz(1 pohar,fel pohar,stb..vagy lehet hasznalni a mar emlitett merces poharat,amin be van jelolve a fel,negyed,harmad csesze is..

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 13:14   
Kösz druszám, ha úgy lenne, nem izgulnék, de a liszt 50 dkg na majd lesz valahogy
_________________
poesje

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 13:11   
2005-01-19 12:53, poesje:
-
Az ilyen poharas recepteknel nem a pohar nagysaga a döntö, hanem az arany, hisz a többi adalek is ebben van megadva. Azert a 2 dl nem lehet rossz!!¨Batran neki!!!
-

_________________

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-19 12:53   
HELP!

Sütném a fetás kiflit, de...
mennyi az egy pohár? 2 dl-re tippelek, de mi van, ha tévedek. Van valaki vonalban? HELP!

_________________
poe

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-17 20:15   
Kerestmamám, nagyon izzletés tormamártás és tormalevest készitett. Sajnos már nem tudom öt megkérdezni hogy, hogy készitette. Talán tudja valaki a receptét.
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-15 22:49   
tanácsokat. Ellentétben a gyakran hirdetett csodaszerekkel ez tényleg hat, és ráadásul egyerüen elkészíthető finom étel:

Hozzávalók:

2 db egész csirkemell, 2 tojás, 10 dkg sajt (mindenki amilyet szeret) 1 pohár kefir.
Én burgonyapürét szoktam hozzá köretnek adni, de lehet akármivel enni, akár zöldésgkörettel is. Hidegen is finom, szeletelhető.

Ezt a receptet en is ismerem,de en tejfolel keszitem,s ugy,hogy a husit elobb lisztbe,majd tojasba,vegul reszelt sajtba forgatom.Ami marad tojas,azt elkeverem egy tejfolel,ezzel leontom a husikat,reszelt sajtal megszorom es keszre sutom..isteni valoban:DDKerek pite formaban szoktam kesziteni,majd mind a tortat ugy szelem fel.Hidegen-melegen egyarant finom:))

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-15 22:07   
2005-01-15 19:26, Emma:
a csirkepaprikást mikor felteszem foni, pár szem koménymagot szórok rá, nagyon jó ízt ad neki. Próbáld ki.
___________
Koszi a tanacsot , Em ! Meg fogom probalni

 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-15 19:26   
2005-01-11 02:45, fellegvar:
-
Katica, a csirkepaprikást mikor felteszem foni, pár szem koménymagot szórok rá, nagyon jó ízt ad neki. Próbáld ki.

 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-15 19:17   
SÁRGARÉPATORTA

Hozzávalók: 5 egész tojás
20 dg porcukor
30 dg apróra lereszelt sárgarépa
7 dg dió
2 kanál kakaó
5 kanál prézli
1/2 sutopor
rum

A tojássárgájákat habosra kikeverjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a ledarált diót, kakaót, kevés rumot, sárgarépát, prézlit, sutoport és a keményre felvert fehérjét. Kiontjuk a masszát a tortaformába /nem kell kilisztezni sem kizsírozni/ és mérsékelt hofokon megsutjuk. Mikor kihult, a torta tetejére tejszínhabot kenunk és leszórhatjuk csokoládérizzsel, vagy cukros kakaóporral.
GYORSAN ELKÉSZUL ÉS FINOM!

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-15 17:29   
Holnap broccoli krémlevest csinálok sajtgaluskával:
a galuska:1 tojást felverek ,bele só,bors,egy csomó friss petrezyelyemzöld felvágva,reszelt sajt,1-2 kanál,és annyi búzadara,amennyiből lágy massa lesz.
Állni hagyom kicsit,"duzzogjon",ezt főzöm bele a forró levesbe.
_________________
:zita

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-13 19:08   
GSusanne!!!!!!!!!

Megsütötte a szomszédasszonyom,odaadtam neki a receptet,mert ma Vera névnap van.
El voltak tőle ájulva,én is ettem belőle,tényleg nagyon finom.
Sorra másolja a receptet,köszönjük.
_________________
:zita

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-13 17:20   
A kép beillesztése sajnos nem sikerült, pedig nagyon akartam

_________________
Rzsike

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-13 17:13   
Mogyi, süti, csoki, kuki, mozi - nyugi: fogyi! Az alább olvasható recept nem a modern nyelvrondításhoz, hanem a modern táplálkozáshoz és fogyókúrához ad hasznos tanácsokat. Ellentétben a gyakran hirdetett csodaszerekkel ez tényleg hat, és ráadásul egyerüen elkészíthető finom étel:

Hozzávalók:

2 db egész csirkemell, 2 tojás, 10 dkg sajt (mindenki amilyet szeret) 1 pohár kefir.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, ahogy sikerül, besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a tojásokat felverjük, belekeverjük a sajtot és a csirkeszeleteket ebbe a tojásos sajtos keverékbe mártjuk gazdagon, és hőálló edénybe rétegezzük. Ha maradt a tojásból azt még ráöntjük. A kefirt a tetejére terítjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Én burgonyapürét szoktam hozzá köretnek adni, de lehet akármivel enni, akár zöldésgkörettel is. Hidegen is finom, szeletelhető.

És ha ilyesmiket eszünk, nem leszünk tőle ilyenek

Azt hiszem ezt a képet nem sikerült beillesztenem, de majd igyekszem, tanulékony vagyok.
_________________
R-zsike

 
 Noémi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-12 21:21   
2005-01-11 02:45, fellegvar:
-
Kedves Noemi !

Csirke paprikas



-
Köszi, köszi! Lefordítottam páromnak - máris ízlik neki.Majd beszámolok.

 
 GSusanne  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-11 19:55   
Itt egy nagyon gyorsan elkészithetö finomság.
Fetás kiflik
Hozzávalók: 25 dkg Feta sajt, 10 dkg bármilyen reszelhetö sajt.
1 pohár olaj, 2 pohár tej, 1 cs. élesztö két kávéskanál só, 1/2 sütöpor!!
kb. 50 dkg liszt.
A Feta sajtot összemorzsoljuk apróra, hozzáadjuk a tejet, olajat, belemorzsoljuk az élesztöt és a sót. Apránként ´kézzel hozzádolgozzuk a lisztet, amiben elözöleg elkevertük a fél sütöport. Ez elöször egy ragadós massza, de jól eldolgozzuk és ha kell még kicsi lisztet teszünk hozzá amig egy könnyen gyurható tésztát kapunk. Az egész kb. 10 perc.
Fél órát kelni hagyjuk, majd kinyujtjuk és kifliket formázunk a tésztából.
Tojássárgával megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Elömelegitett sütöben kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Nagyon finom foszlós tésztája lesz. Igazából nem tudom miért kell bele sütöpor is, de lehet ez a titka a tésztának. Mindenesetre finom puha foszlós hmmmm -

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-11 02:45   
Kedves Noemi !

Csirke paprikas

Zsiradekon aprora vagott hagymat parolok , beleteszem a csirkehust , raszorom a pirospaprikat, megsozom, egyszer-ketszer megkeverem , keves vizzel felengedve szep lassan parolom . Amikor a hus megfott , akkor a dinsztelt hagymas levet egy kulon edenybe toltom , keves liszttel es tejjel jol elkeverem , majd atpaszirozom es visszatoltom a csirkere . Egy kanal vegetat szorok ra es felfozom …A martas a liszttol megsurusodik . Kavargatni kell , hogy ne suljon oda . Es kesz a "paprikas" .
Szoktam makaronit megfozni kulon es talaskor belevegyitjuk a paprikasba .

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-09 20:48   
köszönöm Emma jól hangzik, megpróbáljuk
_________________
poe

 
 Emma  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-09 19:56   
Kedves Barátaim: poesje, R-zsike, manoka, bn, Lacika és persze a tobbieknek is szól.

Itt írom az általatok kért mai foztom -melyet mi egyszeruen SPANYOL MADÁRNAK hívjuk - elkészítési módját. Minden személyre annyi darabot számítsatok, amennyit akartok! Egy fogásra szerintem elég 1 szelet. Én csirkemellbol készítem, de az eredeti recept szerint lehet marhahúsból de lehet disznócombból és pulykahúsból his.
A hússzeleteket kiveregetem, megsózom, kicsit megborsozom. Megkenem mustárral, majd a kozepébe rakok egy vékony szelet fustolt szalonnát, 1 karika fustolt kolbászt, 1 nagyobb karika savanyú uborkát, 1 karika fott tojást, majd osszegongyolítem a széleit behajtogatom és éles fogpiszkálokkal rogzítem, hogy ne pottyanjon szét. Majd az edényben /én kuktát használok/ kevés olajon megfonnyasztok egy nagy hagymát, ráteszem a húsdarabokat, felontom vízzel és puhára fozom. Mikor már puha a levet egy kicsit besurusítem liszttel. Rizzsel és savanyúsággal vagy salátával tálalom.
Ha kipróbáltátok jelezzétek, hogy hogy sikerult és hogy izlett.
JÓ ÉTVÁGYAT!

Tehát a hozzávalók:
hússzeletek, mustár, fustolt szalonna, fustolt kolbász, keményre fott tojás, savanyú uborka, hagyma, olaj, so, bors, éles fogpiszkálók

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-07 15:58   

Raffaelló szelet

Tészta:7 tojás fehérjét kemény habbá verünk
11 kanál cukrot
10 dkg kókuszreszeléket
6 kanál lisztet a habba lazán belekeverünk,közepes tepsibe sütjük,mint a piskótát.

Krém:1/2 l tejben 1 vaniliás pudingport
3 ek lisztet
7 tojás sárgáját elkeverjük és kis lángon besürítjük,vagy gőz felett.

Előzőleg: 20 dkg porcukrot
20 dkg margarinnal habosra keverünk,majd a kihült krémmel robigéppel jól kikeverjük.
A tésztára kenjük,a tetejére 10-15 dkg piritott,vagdalt diót,vagy mogyorót vagy kókuszreszeléket szórunk.kakaót,vagy fahéjat is lehet,de csokimáz is kerülhet rá,kinek ízlése szerint.
Ma hoztak nekem kóstolóba,de annyira finom,hogy azonnal elkértem a receptet,vasárnap megcsinálom.
_________________
:zita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 21:30   
Vajas pogácsa

Maria Horvath, K.u.K Backgeheimnisse recept

500 gramm liszt
300 gramm margarin
2 tojás sárgája
1 kávéskanál so
100 gramm cukor
10 gramm tejben feloldott élesztö
1 1/2 csésze tejfel

Az én tegnapi receptemben 210 gramm vaj volt és kb. 170 gramm tejfel, háromszor hajtogattam miután hagytam 1-2 orát kelni, a hajtogatás közben lisztel szortam meg. Köt tojássárga kellett megkenni a tetejét, 2-öt beletettem a masszába. Én szárazélesztöt tartok jégszekrényben és abbol egy evökanállal oldottam fel egy dl langyos tejben cukorral együtt.

30 percig sült 350 F-en=206 Celsius.

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-31 09:27   
Pogácsát süttem szilveszterre, poharazás mellé nagyon jó
Sajtos Pogácsa -->
½ dl tej
2 kockacukor
3 dkg élesztö
18 dkg vaj
50 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
1 tojás


1. A tejet fellangyosittani kockacukrot bele tenni és az élesztöt beleaprittani
2. Majd a többi hozzávalókat hozzá adni, jól kigyurni, majd 1 óráig meleg helyen pihentetni.
3. Újjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét késsel bekockázni, majd köröket szaggatni bellöle.
4. Tetejét 1 felvert tojással megkenni és elömelegitett, közepesen meleg sütöben megsütni.

 
 mogyoro80  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-30 17:08   
2004-12-29 23:34, Pompéry Berlin:

kedves mindenki, en meg elnezest kerek a temätol valo elteres miatt!!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó