2020. január 19. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 17:28   
Egy új recept:

Az Unicumos pulyka receptje Hogyan készítsük el a pulykát? 1. Vegyünk egy pulykát! 2. Egy pohár unicum. 3. Tegyük a pulykát a sütőbe! 4. Még két unicum. 5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre! 6. 3 unicum további. 7. Süssük a kapcsot be! 8. Most még tovum 4 univáb. 9. Pulykázzuk meg a zsírt! 10. Unicumot a másik palackot még. 11. Dugjunk pulykákat a homérumba! 12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe! 13. Süssük az unicumot még egy óráig! 13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..." 14. Pulykáljuk meg az puha unicumját! 15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból! 16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..." 17. "Kiskút, kerekes kút..." 18. Szeletum a pulyák darabbal többe! 19. Pusztuljunk tásztátum 20. Palackoljunk még egy unicum vevétet! 21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..." 22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket! 23 . Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

Sok sikert
_________________
üdv:bovi

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 16:38   
2004-11-20 07:40, zitazita:
-

Aranyos ESPÁM,jól elkéstem,most olvasom csak,de én nem használok szárított élesztőt,sikerült vele dolgozni,mit tettél???????
----------------------

Megfuttattam kedves Zita! Remekül megfutott, még soha sem próbáltam, de sikerült. Gyönyörű (és nagyon finom) túrósbatyut sütöttem

18 db lett, (tegnap délután) és főleg ketten a hites urammal 14-et még tegnap felfaltunk
Nesze neked fogyókúra!
Viszont biciklizem, hogy könnyebb legyen a lelkem

_________________
www.omega3.hu

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 14:13   
2004-11-20 11:47, Valeria:

A zsirtól mi is tartózkodunk, de van 10%-os tejföl is mifelénk! Nekem a kefir ize lenne idegen a tésztában, Waléria, túl savnyú.
Na, de kinek hogy.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 11:47   
En allandoan szaraz elesztot hasznalok es egy picit felfuttatom egy deci langyos tejben ahol egy kaveskanal cukrot is felolvasztottam. Nagyszeruen mukodik.

Azonkivul, nyugodtan hasznalok yoghurtot vagy kefirt ha nincs itthon tejfol, hiszen, van a tesztaban eleg zsiradek.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 08:58   
2004/11/20 8:57 bovi
Koszi bovi a segitseget ,most mar tudom hol keresni.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-20 07:40   
2004-11-19 13:52, espa:
-

Aranyos ESPÁM,jól elkéstem,most olvasom csak,de én nem használok szárított élesztőt,sikerült vele dolgozni,mit tettél???????


_________________
:zita

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 18:29   
2004-11-19 18:24, adi67:
Hol talalkoztal a crema frech-el?

Mi 10 éven keresztül Lignanoban nyaraltunk, ahol magam is föztem, igy kb tudom mit lehet kapni az üzletekben.
Általában Spar üzletben vásároltam, ha felétek nincs, akkor lehetséges a németekenek külön olyan árukat kináltak, amit kerestek is.
Franciában is sokat jártunk, ott persze van, hisz onnan származik.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 18:24   
2004/11/19 18:21 bovi
Mar regota keresek tejfolt,meg turot ami csak egy picit is hasonlitana a magyarra,de eddig meg nem talaltam..
Hol talalkoztal a crema frech-el?

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 15:08   
2004-11-19 13:52, espa:
-
Csak most láttam az üzeneted.
Én eddig csak itt kint használtam tasakos szárított élesztőt, de mindig direkt rá volt írva a papírjára, hogy nem kell futtatni, csak elkeverni a lisztben úgy szárazon és kész. Meg szokott kelni tőle a tészta.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 14:48   
Köszi nektek! Megfuttatom.
_________________

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 14:12   
Azt nem tudom, mi illik, de pl a kenyérsütöben nem kell vele elötte semmit csinálni. Megdagasztja a gép a tésztát, aztán melegen tartja egy kicsit kelni - ahogy emlékszem, olyan 40 percet.
Biztos egy kis felfuttatás nem árt az élölényeknek

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 14:09   
2004-11-19 13:52, espa:
-

Ha jól tévedek, azt is langyos tejben illik felfuttatni

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 13:52   
Ha erre jár valaki okos, mondja meg lécci, hogy száraz élesztőt hogy kell használni???
A lisztbe keverem, vagy megpróbálom megfuttatni??

Sürgős lenne, már csinálnám.

Köszi
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 13:12   
2004-11-19 11:50, adi67:

Jaj nehogy kefirt használj tejföl helyett!
Nem engem kérdeztél, de egy öreg házasszony vagyok, akinek fájna, ha nem sikerül valami
Tejföl nincs Olaszban, de Creme Frech van, az is tejföl, söt, még jobb annál! Ha mást nem találsz, akkor tejszint használj (Panna)bár ez túl hig állagú.

_________________
üdv:bovi

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-19 11:50   
2004/11/19 11:46 zsiben
Kedves zsiben.,nem tudom tudok -e ilyen retest csinalni,mert nincs nalunk ilyen savanykas tejfol,mi lenne ha kefirt raknak a tejfol helyett?
A dios piskotadat ki fogom probalni.
Andrea

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-18 15:29   
2004-11-17 17:57, kaytee:
-

Kedves Kaytee!
A gyorskalács alapból megmarad a 2 tojás fehérje.
Én azt diós csiga receptjéhez felhasználom:
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg vaj, vagy ráma
1,5 dkg élesztő.
Töltelék: 20. dkg porcukor 2 tojásfehérje (felverni habnak), 10. dkg darált dió.
A lisztet, vajat, a kevés tejben megfuttatott élesztőt jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percet pihentetjük. Ezután vékonyra kisodorjuk, megkenjük az elkészített töltelékkel, felsododorjuk (mint a kalácsot), , és kb. 1 cm szélesre vágjuk, zsírozott, vagy rámázott tepsibe helyezzük. Előmelegígett sütőben kb. 20 percig sütjük.
Nagyon finom!

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-18 14:59   
2004-11-17 17:57, kaytee:
-

Kedves Kaytee!
Pontosan így, ahogy kérdezed!
Üdv. : Margit!

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-18 09:58   
2004/11/18 9:44
Egyszeru,gyors,finom,idealis a delutani tea melle.
Olasz almaskalacs:

-40dkg liszt
-40dkg kristaly cukor
-10dkg margarin
-6 db egesz tojas
-6 db savanykas izu alma
-1 sutopor
-citrom reszelt helya

A tojasokat habosra keverni a cukorral,hozzaadni a margarint,keverni,majd belerakni a lisztet+sutopor+fel citrom reszelt helya,a vegen pedig a kis kockakra vagott meghamozott almat.
ha ugy gondolod egy kis tejet is adhatsz hozza.

Ezt az egeszetegy sutopapirral kibelelt tepszibe tenni es sutni olyan 160°
Mikor mar szep a szine akkor kesz .kihules utan porcukrot ra.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 22:54   
2004-11-17 14:12, Em:
-
2004.11.17.
Valeria!
Isteni a juhtúros spaghetti.

-

Nagyon szivesen, egeszsegetekre

Valeria

 
 zsiben  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 22:20   
RÉTES /egyszerű és kiadós/

40 dkg liszttel 4 dl tejföllel csipetnyi sóval cukorral tésztát gyúrunk.Vékonyra nyujtjuk és rákenünk 10 dkg olvasztott margarin és 10 dkg liszt keverékéből összekavart masszát.Felcsavarjuk mint a beiglit,és 4 egyenlő részre osztjuk.2 órát pihentetjük.Majd mindegyiket még kétfelé osztjuk.8 db lesz belőle.Vékonyra kinyujtjuk megkenjük olvasztott margarinnal,közepére tesszük egy csikban a tölteléket és kétoldalt ráhajtjuk a tésztát,hogy fedjék egymást.Ez lesz a teteje és igy tesszük a tepsibe.megkenjük a tetejét is olvasztott margarinnal.
a töltelék lehet dió,mák,meggy,alma,túró.
meggyet almát zsemlemorzsával.a túrót búzadarával tojássárgájával keverjük.Cukrot mindenféle töltelékben tetszés szerint tegyünk.
Én szilveszterkor ezzel a rétessel lepem meg vendégeimet.Mindig nagy sikere van!

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 20:05   
Ostoros kalács

65 dkg liszt
4 dl tej
4 ek cukor
1 cs élesztő
1 dl étolaj
3 tojás sárgája kelsztés,kidolgzás

töltelék:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek kakaó ezeket kikeverni

A tésztát is és a tölteléket is 9 részre osztjuk.
1-1-részt tepsi nagyságúra sodorni,mad kb.1 kanál krémmel megkenni....amíg el nem fogy.
hosszába feltekerjük az összes tésztát,majd hármasával összefonjuk mint a copfot.

kizsírozott tesibe tesszük
1/2 pohár tejföl és1 t sárgájával megkenjük,majd 1 órát hagyjuk a tesibe pihenni.

Előmelegített sütőbe sütni.
Finom,macerásnak látszik,de nem az.
_________________
:zita

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 17:57   
2004-11-17 07:17, Margit

Kedves Margit,
leirnád, hogyan lehet a batyut meg a kakaós csigát megcsinálni a gyorskalács alapból?
Rögtön fazonra vágjuk és töltjük a tésztát?
És utána hideg sütőbe?

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 14:12   
2004.11.17.
Valeria!
Isteni a juhtúros spaghetti. Tegnap az voltaz ebéd . Kösz hogy föltetted.


Poesje nagy sikere volt a gombás húsnak ma ismét azt lesz a vacsi.
Köszi

Üdv mindenkinek
Em
_________________
Em

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 08:00   
Kedves Espa, kedves Omgi,

a nyujtófát nálunk lapitónak is nevezik.

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 07:17   
Kedveseim!
Csak próbáljátok ki a rétest, úgy, ahogy írtam, nyújtó, v.....deszkán, és SODORNI kell, ezért olyan GYORS!

Íme egy 1 másik jó recept:
GYORSKALÁCS
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2 tojás sárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni)
1,5 evőkanál cukor
(mazsola, citromhéj)
Mindezt összedolgozni, és hideg sütőbe rakni(nem kell előmelegíteni a sütőt!%), rögtön sütni.
Én 220 fokon 25 percig sütöttem.
Ebből az alapanyagból tegnap túrósbatyut készítettem, de jó kalácsnak, kakaós csigának is.
Üdv.: Margit!

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-17 06:23   
2004-11-16 20:48, OMGI:

Viszont tudom mire használják a sodrófát

De annak nincs köze a réteshez. Legfeljebb olyan cafatokban fog lógni a hátán a bőr, mint a jó rétes

Hunor Kedves

Szerintem ezeket az elmélkedéseket rakd át megfelelő helyre. Most látom a topc cimét. Köszi _________________
www.omega3.hu

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 20:48   
nyújtófa és gyúródeszka, én is így tanultam a Idestôl, sôt így is hívom még ma is.

Igaz, a valóságos régi, békebeli gyúródeszkához már alig lehet hozzájutni, de piacon még kapható.
(Helyette egyébként használtam egy idôben nagyméretû rajztáblát is, mostanság meg a jól "megsikált" munkalapot.)
Minden tészta elkészül ezeken is.
A múlt heti készítményem káposztáskockához való nyersanyag volt.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 20:39   
Lyányok,nem gyúródeszkáról beszéltek??
_________________
:zita

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 20:32   
Es tollas?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 20:30   
Akkor még sose volt lisztes a hátad?
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó