2018. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 20:23   
2004-11-16 19:40, Margit:
ezt SODORNI kell!
--------------
Akkor itt és most feladom.
Életembe nem hallotam sodródeszkáról pedig falusi kislány vagyok
_________________

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 19:40   
Hogy??? A rétest hagyományosan nyújtani kell, ami elég macerás, ebben pontosan az a lényeg, hogy ezt SODORNI kell!
Üdv.: Margit! ))

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 17:34   
2004-11-16 15:27, Margit:
-
jó vékonyra sodródeszkán kisodorni.
-----------------
Bocsi Margit,ugy érted nyujtódeszkán kinyujtani?
Vagy hogy?
_________________

 
 Margit  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 15:27   
GYORS RÉTES
Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
Mindezt összegyúrni, jó vékonyra sodródeszkán kisodorni.
Ezután 10 dkg rámát+ 3 evőkanál lisztet elkeverni, és a kisodort tészára kenni, majd feltekerni, mnint a kalácsot. 3 részre osztani.
Ezután tepsi nagyságúra sodorni egyenként. Olajjal locsolni, utána tölteni, Majd feltekerni, mint a kalácsot. (Én 30 percig sütöttem 220 fokon)
Pl . töltelék: darált mák, porcukor, rá reszelt alma héjával együtt, citromhéj+ meggy ( a mélyhűtőből) Ez a férjem kedvence!
Nagyon egyszerü, nem kell nyújtogatni a rétest, és gyors!
Mindenkinek ajánlom!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-16 10:51   
Juhtúrós spagetti
Hozzávalók:
25 dkg juhtúró
20 dkg tehéntúró
1 pohár tejföl
2 evőkanál vaj
2-3 grezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 tojás
oregano
bazsalikom
kakukkfű
spagetti


Elkészítés: A vajon enyhén megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát, majd belekeverjüd a juhtúrót és a túrót. Mikor összeolvadtak, megfűszerezzük, és átkavarjuk. Ráütjuk a 2 tojást, amit gyorsan elkeverjük, hogy egyenletesen eloszoljon. Végül beleöntjük a tejfölt, és egyet rottyanunk rajta. A közben kifőtt tésztát beleforgatjuk a forró masszába. Tálaláskor friss bazsalikomlevéllel díszítve nagyon guszta!

Megjegyzés:
Semmiképpen ne sózzuk, mert a juhtúró éppen elég erős sós ízű!



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 20:57   
2004-11-15 17:37, kaytee:
-

Gombaleves por nincs, de van gombakrem leves, azt raontheted, kozeje az aprora vagott gombat, ekkor nincs szukseg a tejszinre. Gondolom, hogy ugyanolyan finom, talan meg finomabb is

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 17:37   
2004-11-15 13:41, poesje:
-
Hoztam egy klassz receptet otthonról.

Nem tudom, van-e gombalevespor Amerikában. Ha igen, kipróbálom én is.

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 15:12   
2004-11-15 13:41, poesje:
- Hoztam egy klassz receptet otthonról. Egyszerü, nagyszerü, olcsó, és persze...munka semmi, ami a fö szempont
__________
Jonak igerkezik ! Koszi ! Ki lesz probalva.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 13:41   
Hoztam egy klassz receptet otthonról. Egyszerü, nagyszerü, olcsó, és persze...munka semmi, ami a fö szempont, hiszen így rengeteg idö marad a MON-ra

Végy 1 kg húst (sovány, csirke- pulykamell, vagy disznócomb), 1 zacskó gombakrém-levesporban forgasd meg a húsdarabokat, tedd egy tüzálló tálba. Közé és köré szórj apróra vágott gombát vagy gombakonzervet, öntsd le tejszínnel vagy tejföllel, tedd a sütöbe. Ha megpuhult, tálald krumplival vagy tésztával. ISSSSSTENI... na és kb. 5 perc munka

_________________
poe

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 13:35   
2004.11.15 Zsiben

Ez nagyon finom lehet én is beirtam a szakács könyvembe holnap ki is probálom
köszi hogy ide irtad

üdv
Em
_________________
Em

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-15 09:45   
2004-11-14 14:25, zsiben:

Beirtam a receptes könyvembe, kifogom próbálni!!
Köszi:bovi

 
 zsiben  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-14 14:25   
DIÓS PISKÓTA

Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs.sütőpor
10 evőkanál viz

Betesszük a robotgépbe 5 tojás fehérjét kicsit verjük és beleteszünk 10 evőkanál vizet 30 dkg cukrot.Mikor már jó habos beletessük egyenként és közben a gép dolgozzon,az 5 tojás sárgáját.Mikor már jó tele van a keverőtálunk /kb 5 perc/,a gépet kikapcsoljuk.Óvatosan belekeverjük 10 dkg darált diót,és 25 dkg sütőporral elkevert lisztet.
Kizsirozott lisztezett tepsibe tesszük és előmelegitett sütőbe kb.30-40 percig sütjük.Félidőben a tepsit megforditjuk.
Bármilyen főzőtt krémmel megtölthetjük de igy magában is finom könnyü sütemény.
A 10 evőkanál viz,ami a tojásfehérjébe kell, nem tévedés !!!!

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-06 15:33   
Hamar süssetek forgácsfánkot!
Igaz,nincs farsang,de holnap ezt csinálom:

1 pohár tejföl
5 tojás sárgája
1 púpos kkanál porcukor
ezt jó habosra keverni,majd csöpp só
list
étolaj,ezekből amennyit egy levestészta keménységű tésztához kell.
kisodor.
derelyevágó
összeteker
kisüt
fahéjas,vanillines porcukor
finom baracklekvár_____------mártogat
jó étvágy!!!!!
_________________
:zita

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-05 19:03   
2004-11-04 14:13, Fredi:
Nagyon jól hangzik. Imádom ezt a tortát.

Leegyszerüsitett változatához sürü meggylekvárt és (lé nélküli) meggykompótot használok. A torta kakaós piskótából készül.
Egyszer egy vékony réteg csokikrémet(vajast) is kentem a meggylevár és a tejszinhab közé!

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-04 21:51   
Ja nekem ez a torta a párom kedvence!:)
Most akkor mehetek a konyhába sütni?

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-04 14:13   
Fekete-erdői meggytorta

Hozzávalók:

Tortalap

7 tojás

1/4 kiló cukor
15 deka liszt
5 deka konyhai keményitő
5 deka kakaó
6 deka vaj

A vajat lassan felolvasztjuk. A tojássárgáját cukorral forró vízfürdőben kemény habbá felverjük.
A lisztet és a kakaót rászórjuk és a felolvasztott vajat hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Kerek, lisztezett formába (kb 28cm átmérőjü) öntjük.
A sütőt 190C° -ra felforrósítjuk és a masszát 30-35 percig sütjük. Éjszakára pihenni tesszük.


Töltelék

460 gramm meggykompót
½ liter meggylé
4 deka cukor
½ fahéjdarab
2 db. zselatin

Körités
¾ liter tejszín
6 deka cukor
6 centiliter meggy, vagy cseresznyepálinka
1 db. zselatin


A meggyet egy szürő segítségével jól lecsorgatjuk. ¼ liter meggylevet a cukorral és fahéjjal felforraljuk. A fahéjat kivesszük, a beáztatott zselatint hozzáadjuk, párszor jól üsszekeverjük.
Hozzáadjuk a meggyet, majd lassan felforraljuk. Utána levesszük a tűzről és hülni haggyuk.
16 szem meggyet félreteszünk a díszítéshez. A kihűlt tortalapot ovatosan három szeletre vágjuk.
A tejszínt a cukorral kemény tejszínhabbá verjük. Az első lapot bekenjük vékonyan tejszínnel, majd habnyomóval a lapra sok habgyürűt nyomunk, a közepükbe meggyet helyezünk, majd habbal az egészet elegyengetjük és ráhelyezzük a második lapot, amit a meggy- ill. cseresznyepálinka és zselatin eleggyel jól meglocsolunk. Bekenjük egy réteg tejszínhabbal, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tortát tejszínhabbal fedjük, az oldalát körben is egyenletesen tejszínhabbal bekenjük. A felső tortalapra habnyomóval a félretett 16 szem meggy számára fészket nyomunk, majd belehelyezzük a maggszemeket, majd a közepét beszórjuk csokoládéreszelékkel.



Jó étvágyat !

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-04 10:52   
2004-11-04 10:26, espa:
-

Gyönyörű!
Egyébként nem vészes a megnyitása, ha a T. olvtársak egyszer lementik a saját lemezükre: jobbklikk a linkre, Save target as, majd a nyitás a lemezről.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-04 10:26   
Csirkebibilia

Ez 62 oldal!
óvatosan nyitsd meg, ha alacsony a sávszélességed!
_________________

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-29 02:47   
ARANYGALUSKA RECEPTJE:

Hozzávalok:1/2kg liszt,2dkg élesztő,2 tojássárga, 3dl.tej 6dkg zsír,vaj vagy margarin.5dkg cukor,csipetnyi só.
Hintéséhez:20dkg darált dió,15dkg cukor,8dkg vaj.

1 dl.langyos tejjel,1/2dkg cukorral,az élesztövel és 3 kanál lisztel kovászt készitünk.A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk,hozzáőntjük a tejet,amiben a sót előzőleg feloldottuk.A liszt közepébe mélyedést készitünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt.Fakanálal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen.Lassan hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat,amivel szintén jól eldolgozzuk.Langyos helyen egy óraig kelesztjük.Utána lisztezett deszkára kiboritjuk, gyengén átgyúrjuk,1cm vastagra kinyújtjuk.egészen kicsike pogácsszaggatóval szaggassuk ki.Zsírozott koglofformába helyezünk belőle egy sórt és mindegyiket kenőtóllal kenjük be vékonyan vajjal.Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukrozott dióval.Mikor kész újbol kelesztjük addig mig nem lesz mégegyszer akkora.Lassu tüznél sütjük.Ha megsült, tálra boritjuk, vaniliás cukorral megszórjuk és melgen tálaljuk. Nem vágjuk hanem tépjük.Vanilia mártást adunk hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK

_________________
Em

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-27 17:55   
Itt van két recept Kaytee-nek.

PROVENCE-I RIZSSALÁTA

HOZZÁVALÓK: 2 fej apró vöröshagyma3-3 evőkanál olaj és borecet1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék2 paradicsom2 kis cukkini25 dkg előfőzött hosszúszemű rizs2 evőkanál apróra vágott friss tárkony10 dkg kecskesajtőrölt borssó
A díszítéshez tárkonylevelek

ELKÉSZÍTÉSMély tálban simára keverjük az olajat az ecettel, azapróra vágott hagymával, a fűszerkeverékkel, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, hogy héjukat lehúzhassuk. Mindet meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk, és szitába tesszük, hogy a fölösleges lé kicsöpögjön. A cukkiniket vastagon felszeleteljük, majd felkockázzuk, és roppanós puhára pároljuk. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Amikor langyosra hűlt, összekeverjük a cukkinivel, a paradicsommal, a tárkonnyal, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sajtot a saláta tetejére morzsoljuk. Tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.Száraz kecskesajttal készítsük!


FETÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA

HOZZÁVALÓK: 6 paprika5 dkg mazsola20 dkg feta sajtfél citrom (leve)1 csokor kapor (apróra vágott)7,5 dkg pisztáciaőrölt borssó

ELKÉSZÍTÉSA paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2-3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.A sárga színű paprikák mindig puhábbak, mint a zöldek. A legfinomabb akkor lesz az étel, ha görög

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-27 00:31   
2004-10-26 23:12, Kertészlány:
-
Mitől többnapos a hortobágyi palacsinta elkészítése?
-
Attól, hogy maradék paprikáscsirkéből készíti a gyakorlott és dolgokat kétszer fel nem tálaló háziasszony. Ez volt az 1. nap. Másnap a palacsinta, majd töltése.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 23:36   
Ha elökelö a party, a fokhagyma nem biztos, hogy ideális Bár Hallowenra esetleg
_________________
poe

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 23:12   
A gombakalapokat beleültetni egy füstöltszalonnzsírral kikent tepsibe, mindegyikbe egy-egy teáskanálnyi juhtúróval elkevert lekapirgált fokhagyma, (15 dkg juhtúró, 4 gerezd fokhagyma)sütőben 15 perc alatt elkészül.
Hidegen is melegen is finom, nem macerás, gyors, egyszerű.

Mitől többnapos a hortobágyi palacsinta elkészítése?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 18:53   
A töltött technológia fordítottja a bundázás. Pl. Karfiol bundában / pongyolában / slafrockban ...

Karfiol egyben félig megfőve
tűzálló edénybe téve
beborítva - pl. fasírtmasszával + prézli a tetején
kb. 30-45 percig sütni 180C-nál (mérete, pongyola vastagsága válogatja)

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 17:46   
kaytee-nek és más érdeklödöknek


Töltött ez-meg-az

Gyakorlatilag bármit tölthetünk, amiben ki tudunk alakítani mélyedést.
Gyakorlatilag bármivel tölthetünk, ami kapható, van otthon és szeretjük.
Néhány tipp:
Paprika, paradicsom: megmosni, kettévágni, magokat kiszedni.
Uborka, tök: megmosni, szükség esetén hámozni, hosszában kettévágni, magját kikaparni, ha kemény, elöfözni
Gomba: nagyobb kalapokat forró sós vizben 1 percig fözni
Tojás: föttojást meghámozni, kettévágni, sárgáját kiemelni
Krumpli: egészben fött burgonyákat kettévágni, közepüket kiskanállal kivájni.

És a töltelékek: felhasználható a kikapart krumpli, fött tojássárgája, fött rizs, túrókrém, darált sonka, májkrém, apróra tört, darált zöldségek, a gomba szára, kaviár, sajtok, villával áttört szardinia , ezeket lehet tetszés szerint párosítani.
Biztosan van még változat, de indításnak ennyi is elég.
Kellemes kisérletezést.


_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 09:03   
2004-10-26 02:37, ibolyka1:

Talan ez megfelel? Pipi combok juhaszbojtar modjara! ibolya-

A feltaláló nevének is szerepelni kell szerintem!

Poecombok juhászbojtárnak

 
 ibolyka1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-26 02:37   
2004-10-25 22:21, poesje:
-
tehát a legújabb név Csirkecombok subában?

Talan ez megfelel? Pipi combok juhaszbojtar modjara! ibolya-

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-25 22:21   
tehát a legújabb név Csirkecombok subában?
_________________
poe

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-25 22:03   
2004-10-25 14:37, poesje:
-
Nagyon jó, ötletet adtatok,továbbfejlesztettem: csirkecombok juhászbundában. Na milyen?

-
Azt a juhászbundát subának hívják "kifordítom-befordítom, mégis bunda a bunda". Szép rackabőrökből készült, nyáron kívül hordták a szőrét, télen meg belül.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-25 16:33   
Látod,ez sokkal jobb,nem jutott eszembe! PROFI
_________________
:zita

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó