2018. december 18. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 19:36   
második holland recept:
Nagyi tepsis káposztája
75 dkg savanyúkáposzta, 1,5 kg krumpli, 25 dkg vékonyra szelt húsos szalonna hirtelen kisütve, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj vagy margarin, tej, 1 tojás, 25 dkg füstölt fözökolbász
A savanyúkáposztát 10 percig fözzük kevés vízben. A krumplit megfözzük, majd a tejjel, vajjal, tojással, füszerekkel kenhetö állagú pürét készítünk belöle.
Kivajazunk egy tüzálló tálat, beletesszük a káposzta harmadát, rátesszük a szalonnaszeleteket, majd a krumpli harmadát, erre a kolbászkarikák felét, majd megismételjük még kétszer, a tetejére krumplipüré kerül. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljük, morzsával meghintjük.Elömelegített sütöben 200 on -gázsütö 4. fokozaton kb. fél óráig sütjük. Ha gyorsan barnulna, fóliával fedjük be.

_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-17 23:05   
holland "zuurvlees" vagyis savanyúhús:
1 kg sovány marhahúst nagyobb kockákra vágunk,1 evökanál margarin és 1 kanál olivaolaj keverékén barnára sütjük, két hagymát apróra vágva hozzáadunk, együtt pirítjuk, majd 5 dkg mézes süteményt belemorzsolunk, 2 babérlevéllel, 6 szegfüszeggel, sóval és egy száraz csípös paprikával füszerezzük, és felöntjük fele ecet-fele vízzel, hogy egészen ellepje. Lassú tüzön fözzük,néhány órán keresztül, míg a hús teljesen megpuhul és sürü sötét szaftja nem lesz. Lehet még pici cukorral szelidíteni. Sültkrumplival vagy gombóccal fogyasztják a hollandok. Nagy mennyiségben érdemes készíteni, kitünöen bírja a fagyasztást.
_________________
poe

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-17 21:40   
Itt egy nagyon gyorsan elkészithetö recept,
hmmmm finom:)
Almatorta
25 dkg liszt, 1 tojás 12 dkg cukor, 1 vaniliás cukor 15 dkg vaj, esetleg
egy kanál tejföl, ezeket összegyurni és egy kapcsos tortalapot kibélelni
vele.
1 kg almát megpucolni és szeletekre vágni. 3 dl tejfölt két tojással és
egy csésze cukorral összekeverni. Az almákat szépen körkörösen
a tésztára helyezni és ráönteni a tejfölös masszát. Kb. 170 fokon
35-40 percig sütni./ tüpróba/

 
 NZkiwi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-09 00:43   
2004-09-08 22:45, Pompéry Berlin:
-
Szia Berlin lemertem a bogret, amelyet hasznalok, ez 2 dl

udv:
Zsuzsa

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-08 22:45   
2004-09-06 23:26, NZkiwi:
-
Zsuzsa, nálad mekkora a bögre űrtartalma? Itt ez variál másfél és három deci között. Az pedig 1:2 eltérés, ami komoly kihatással lehet a konzisztenciára.

 
 NZkiwi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-08 06:19   
sziasztok 1 nagyon sok oldalu suti illetve inkabb torta receptjet irnam le :
PILLANGO TORTA

10 dkg vaj /v. margarin/
10 dkg cukor
2 tojas
15 dkg liszt
1 teaskanal sutopor
1 teaskanal tej

A vajat es a cukrot habossa egyeliteni, beleutni a tojast, majd a sutoporos lisztet, majd a tejet. Amikor a turmix elkeszult tobbfele keppen lehet folytatni :
- kanallal kis papirkosarkakba csippantani /olyan muffinos
- torta formaba onteni,
- vagy tepsibe simitani / ebben az esetben az eljaras hasonlo a piskota tekercshez, belesnek lehet lekvar vagy egyeb kremes finomsagok
Kb. 200 fokon sutjuk - idot nem tudok irni, mert nekem soha sem sikerult a megadott idore teljesitenem marad a szemmertek

udv:
Zsuzsa

 
 NZkiwi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-06 23:26   
sziasztok, egy nagyon finom es gyorsan elkeszitheto suti receptet szeretnek megosztani veletek, a csalad kedvence :

Afghans:

200 g vaj
1/2 bogre barna cukor
1 tojas
1 teaskanal vanilia essence vagy 1 csomag van. cukor
1 3/4 bogre liszt es ra zuhintva 2 kaves kanal sutopor
1/4 bogre kakaopor / ha erosen barna a por, akkor a 1/4 fele
csipet so
1/2 kokuszreszelek
2 bogre corn flakes / de el is hagyhato/

A vajat es a barna cukrot osszekavarom /geppel egyszerubb/, majd bele a tojast + van. essence, majd utana a tobbi szaraz anyagot.
Amikor osszeallt, kanallal gombocokat szaggatunk es lisztezett tepsire helyezzuk, majd 180 C fokon 15 percig sutjuk. Amig kihul, elkeszithetjuk a
CSOKIMAZt a tetejere : 1 1/2 bogre porcukor, 2 kaveskanal kakaopor, 1 kaveskanalnyi olvasztott vaj, langyos tej /kb. 3 kanalnyi/, de vigyazzni kell, ne legyen cseppfolyos a maz a tej miatt.
Majd kanallal rakenni a mazt a sutire Dobozban napokig elallna, de sajna, nem igazan eri meg a kiszaradast

udv:
Zsuzsa

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-06 20:58   
Drágáim!
Nagyon finom süti,süssétek meg!

Cappuccino szeletek

10 tojásból csokis piskótát sütünk./ 2 evőkanál kakaóport a 8 kanál liszthez/
2 csomag tejszín ízű puddingport 6 dl tejjel megfőzzük.
Ha kihült,belekeverni 25 dkg/1 kocka RÁMA margarint/.
20 dkg cukrot.
A jól kikevert krémet elfelezzük,az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál Cappuccinó classik port.
Három részre vágjuk a piskótát,felváltva töltjük bele a krémet.
Csokimáz kerül a tetejére.
felét is meg lehet csinálni,de hamar elfogy!!!!!!!!!
Hűtve nagyon finom.
_________________
:zita

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 15:56   

Tejszínes pulykafalatok gombával és kukoricával

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 dl főzőtejszín
1 fej hagyma
20 dkg gomba
20 dkg kukorica
1 pohár tejföl
6 evőkanál majonéz
6-7 dkg trappista sajt
só, bors, oregáno




Elkészítés: Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet. Sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. Beletesszük a felszeletelt gombát, kukoricát, tejfölt és a sajtot is. A majonézt és a tejszínt is hozzáadjuk. Rizzsel tálaljuk.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 15:54   

Borhab szőlővel (Zabaglione)

5 tojássárgája,
1 dl édes bor (Marsala vagy Tokaji),
5 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
fél citrom leve és reszelt héja,
néhány szem piros szőlő



A tojássárgáját addig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ekkor az üstöt gőz fölé helyezzük és tovább folytatjuk a keverést. Felöntjük a borral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg habos nem lesz. Üvegkelyhekbe töltjük, tetejét néhány szem piros szőlővel díszítjük és azonnal fogyasztjuk, különben összeesik.


 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 22:55   
Espa
"És aztán csak úgy kenyérre halmozod?"

Pirított kenyérre, igen, nem is kenem, hanem halmozom, azután bekebelezem.


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 18:34   
Az ilyen recepteket szeretem: Gyors és nem komplikát!!! Ezt megcsinálom holnap.
Ha azt vesszük, a végén úgyis megesszük, minek annyit dolgozni

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 17:47   
Egyszeru es finom suti recept

Joghurtos szelet

Hozzávalók:
2 doboz joghurt (lehet gyümölcs joghurt ízlés szerint)
2 joghurtos doboz cukor
3 joghurtos doboz liszt
4 tojás
1 sütőpor
1/2 pohár olaj
1 üveg meggybefőtt
szeletelt mandula vagy dió
2 csomag vaníliás cukor



Elkészítés: A hozzávalókat (liszt, joghurt, cukor, sütőpor, olaj, tojás) összekeverem egy nagy tálban. A sütőt előmelegítem, a masszát sütőpapírral kibélelt tálba öntöm, a meggyet és a mandulát rászórom, majd közepes lángon kb. 35 percig sütöm. Vaníliás cukorral megszórom, és melegen tálalom.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 16:23   
Cassiopea:

Gombas szarvastokany (nagyon finom)
Lajos Mari szakacskonyvebol.

1.2 kg. szarvas szinhús, (comb, lapocka, lábszár, szegy)
1/2 dl. olaj
2 nagy fej hagyma
30 gr. paradicsompüré
400 gr. erdei gomba
1-2 babérlevél
1 kk. száritott kakukkfü
1 csokor petrezselyem
2-3 dl. húsleves (kockából)
2 dl. száraz fehérbor
1 narancs leve és reszelt héja
1 dl. tejföl
20 gr. liszt
citromlé
só, bor

A hust a hartyaktol megtisztitjuk, 5-6 cm. hosszu, ujjnyi szeles csikokra vagjuk, szitakanalba teve leforrazzuk, hideg vizzel leoblitjuk, alaposan lecsepegtetjuk.

A zsiradekon megfonnyasztjuk a megtisztitott, finomra vagott hagymat, hozza adjuk a hust, eros tuzon nehany percig porkoljuk. Beletesszuk a baberlevelet, kakukkfuvet, sozzuk, borsozzuk, fedo alatt mersekelt tuzon paroljuk. Ha a levet elfone, mindig egy keves huslevessel potoljuk. Amikor a hus mar majdnem puha, hozza adjuk a megtisztitott, megmosott, felszeletelt gombat, a reszelt narancshejat, az atszurt narancslevet, a bor felet, es keszre paroljuk. A tejfolben simara dolgozzuk a lisztet, behabarjuk a martast, jol osszeforraljuk, vegul belekeverjuk a finomra vagott petrezselymet, a maradek borral es ha szukseges, egy keves citromlevel savanyitjuk, utanasozzuk, borsozzuk, es forron talaljuk.

Parolt rizs, burgonyapure vagy krokett illik melle.

Szarvasszeletek Villa Franca módra

800 gr. kicsontozott szarvasgerinc
2 dl. pácolaj
400 gr. vargánya (vagy egyéb) erdei gomba
50 gr. füstölt szalonna
1 kis fej hagyma
2 nagy csokor petreyselyem
4 tojás
2 dl. száraz vörösbor
5 dl. barna (spanyol) mártás
só, bors

A hust megmossuk, szarazra toroljuk, ujjnyi vastag szeletekre vagjuk, kisse kikeverjuk es 2-3 napra pacolajba tessuk. Suteskor a pacolajat egy serpenyobe szurjuk, eros tuzon hirtelen megkapatjuk rajta a hust, alaontunk egy keves vort, sozzuk, borsozzuk, lassu tuzon, fedo alatt puhara paroljuk - elfott levet borral potolva - majd rovid lere sutjuk.

Kozben a felaprozott szalonnat zsirjara piritjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vagott hagymat, radobjuk a megtisztitott, szeletelt gombat, nehany percig piritjuk, sozzuk, borsozzuk, fedo alatt sajat leveben puhara paroljuk. Hozzaadunk 1 ek. vagott petrezselymet, 2 - 3 ek. barnamartast es melegen tartjuk. A tojasokat felverjuk, izles szerint sozzuk, elkeverjuk a maradek petrezselemmel, es egy kis tanyer nagysagu serpenyoben, pici olajon, 4 vekony lepenyket sutunk belole.

A hust elomelegitett talra tesszuk, minden 2-3 szelet tetejere 1-1 tombaval toltott, felbehajtott lepenyket helyezunk, azonnal talaljuk. A barna martast kulon cseszeben kinaljuk.

Piritott burgonya, burgonyafank, parolt rizs illik hozza.

Pacolaj:

10 szem bors
1 mokkas kanal majoranna
1 mokkas kanal kakukkfu
8 - 10 szem borokabogyo
1 ek. mustar
kb. 1 dl. olaj

A hust gondosan megtisztitjuk, megmossuk, es szarazra toroljuk. A borsot es a borokabogyot finomra torjuk. A hust nagyon vekonyan bekenjuk mustarral, meghintjuk a fuszerekkel, es kenotollal minden oldalan bevonjuk olajjal. Alufoliaba csomagoljuk, nem art ha egy kisebb meretu talcara tesszuk, esetleg kifolyhat az olaj, es 1 - 2 napig a hutoben erleljuk. A pacolas nagyon fontos, mert egyfelol finom - omlos lesz tole a hus, masfelol a fuszerek zamatosabba teszik.


 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 06:53   
Köszi Kertészlány!
És aztán csak úgy kenyérre halmozod?

_________________

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 22:34   
bovi 2004-08-26 16:

Valószínüleg jó lesz géppel is, ez a kiló lisztből készült csak nagy üstü robotgépben fér el.
Kalácsot én is avval szoktam, de csak fél kilónyi liszből, sőt ugyanabból a tésztából készülhet aranygaluska is.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-26 16:10   
2004-08-25 23:16, Kertészlány:
-
A kenyérke!

Te amint olvasom kézzel dolgozol Gondolod lehetne ezt robotgéppel is dagasztani? Nekem pl a farsangi fánk nagyon jól szokott sikerülni, amit géppel dagasztok, igy a kenyérnek is jó lehet, hisz a jó kidolgozás a lényeg.
A maszatokat kinyomtattam jónak találom, föleg, hogy nem komplikált.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 23:16   
A kenyérke!

1 kg (fele teljesörlésű, fele sima fehér liszt),
2-3 főtt krumpli áttörve,( a levét nem öntöm ki)
5 dkg élesztő,
szűk fél deci olaj, só.

Az élesztőt kevés langyos krumpli főzőlében 1 kávéskanál cukorral felfuttatom, az összes alapanyagot, a krumlilével együtt összegyúrom, még kell hozzá langyos vizet is önteni, nem tudom mennyit, változó. Mikor jól kidolgoztam, beszórom liszttel, letakarom konyharuhával és egy-másfél óráig kelesztem. Gyúrótáblán jól átgyúrom, kicsit hosszúkásra formázom, liszttel behintett tepsiben még kb. félórát kelesztem. Jól előmelegített forró sütőben (8 fokozatú gázsütőm van abban a hatoson)kb 40-45 percig sütöm. Amikor az alja már szépen pirul, akkor jó. A sütő aljába kis tepsiben vizet teszek, ez párolog, nem szárad ki a kenyér.
Jó étvágyat hozzá, ha megsütöttétek, kérem a beszámolót!

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 23:02   
Köszönöm Valéria, nekem van egy saját, gyorsan megy, kicsit lecsós, lehet erősre főzni aki szereti!

Espa és Bovi itt a padlizsánmaszat!

1 kg padlizsán, (nem kell lehámozni!)
2 kisebb, vagy egy óriás fej vöröshagyma,
4-6 gerezd fokhagyma,
2-3 paradicsom,(aki nem szereti a pöndörödős héjat az vegye le)
1-2 húsos paprika (piros is lehet)
Mindent apróra kockázok, a hagymát 4-5 evőkanál olajon üvegesre párolom, azután zutty a többi alapanyagot rá. Sózom és fedő alatt párolom kb. 20 percig, közben párszor megkeverem. Jól összeesik, borsozom, jó sok majorannát teszek bele és bőszen kóstolgatom, mi kéne még bele? Nekem egy kis erős paprika, ha van nyers, akkor a főzés elején teszem bele, ha nincs, akkor piros arany, vagy erős pista kerül bele. Ha kihült, lehet turmixolni, én csak fakanállal töröm össze még melegen.
Pirítós kenyérre kenem és jóízűen beburkolom.

Fokhagymás sült padlizsán:

A padlizsánokat hámozás nélkül ujjnyi szeletekre vágom, kevés olivaolajon serpenyőben, nagy lángon pirosra sütöm, kiszedegetem, a tányéron sózom és elkapart fokhagymával bőven megkenem, egymásra pakolom. Mire elkészül kis levet is enged, akkor megfordítom és a már jó szottyosat teszem kifőtt tésztára, krumplira, kenyérre. Erre is szoktam kis csípős paprikakrémet kenni mielőtt bevillázom.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 18:43   
Vadetelek mindenkinek. Keressetek benne.

http://www.vadlakoma.hu/

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 14:55   
Kerteszlany:

Itt talalod meg a padlizsankrem recepteket.

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-17 19:43   
Udvozlet mindenkinek!
Szeretnek egy honlapot ajanlani,ami a fozessel kapcsolatos dolgokrol szol.Egy baratnom kesziti,nagyon lelkes,es szeretnem ha minel tobben latogatnak az oldalat,olvasgatnanak a meglevo receptek kozott,s tovabba varjuk olyan kedves kulfoldon elo szemelyek irasait a portalon,akik valamilyen helyi etel receptjeivel tudnak gazdagitani az oldalt..termeszetesen nevuk feltuntetsevel:)
Tehat ha kedvet ereztek hozza,latogassatok el a http://www.gportal.hu/tincsike nevu portalra.
Ugyanitt ajanlom figyelmetekbe az alltalam keszitett portalt,melynek temaja alaszka.
http://www.gportal.hu/alaska/
koszonom figyelmeteket.
barabera

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 23:35   
Nagyon szivesen. Jo etvagyat hozza.
 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:53   
Köszönöm Valéria, már érik a paradicsom is rendesen, meg fogom főzni ill. sütni.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 21:04   
Kerteszlany:

Rakott sajtos padlizsan

Hozzávalók:


• 1 kg közepes padlizsán
• só
• 1 kg paradicsom
• 1 kis csokor bazsalikom
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csapott mokkáskanál őrölt bors
• 5-6 evőkanál olívaolaj
• 30 dkg mozzarella sajt
• 10 dkg frissen reszelt parmezán


Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Tálba szórjuk, 1 kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk ehhez, ha szükséges, le is forrázzuk, majd magjait kikaparva apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és a présen áttört fokhagymával fűszerezzük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt folyó hideg víz alatt megmossuk, jól leszárogatjuk. Az olívaolajat serpenyőbe öntjük, és a forró olajban a padlizsánkarikákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, tálba rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amit a paradicsomos mártással nyakon öntünk. Egy kevés parmezánnal behintjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 percig sütjük.


 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-20 11:42   
2004-06-19 14:51, bovi:
-
2004-06-19 14:11, denjul:

Robotgeppel le kell felig daralni kb. 2,5dkg mandulat,



ELnezest de elirtam a mennyiseget es nem 2,5 dekat hanem 2,5 dl meröedenyben igy mindjart mas lessz a mennyiseg.

Üdv.denjul

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-19 15:04   
Ez egy fincsi tésztasaláta, lehet maradékból is csinálni.

50 g föttsonka, apróra kockázva
200 g fött tészta
1 csésze zöldborsó (konzerv)
1 csomag friss Kresse (zsázsa) vagy vágott petrezselyem
2 evökanál majonéz
2 " yokhurt
2 " ecet

Mindent összekeverni és egy ideig hidegre tenni.
Minden sülthöz, vagy halhoz illik. Mi frissenfüstölt pisztrángoz ettük tegnap.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-19 14:51   
2004-06-19 14:11, denjul:

Robotgeppel le kell felig daralni kb. 2,5dkg mandulat,

Ha ennyi mandulát teszek a robotgépembe, attól talán éppen bepiszkolódik, mi marad a sütibe
Nem 25 dekát gondoltál?

_________________
üdv:bovi

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-19 14:11   

Amaretto süti.

Robotgeppel le kell felig daralni kb. 2,5dkg mandulat,2 nagy tojas feherjet fel kell verni.A mandulat ovatosan bele kell forgatni a habba,hozza adni az edesitöszert es a mandula aromat.Sütöpapirra kicsi halmokat kell csinalni teaskanallal es 1 oran at pihentetni.190 C-osfokos sütöben 12-15 percig kell sütni,amig a teteje picit meg nem barnul.kihüles utan fogyaszthato.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-19 14:01   
Gombas uborkasalata (4 szemelyre)

Hozzavalok:25 dkg gomba,25 dkg sima uborka,25 dkg kovaszos uborka,15 dkg turo,izles szerint so,bors.A gombat aprora vagjuk,majd olajban soval es borssal meghintve paroljuk.Miutan kihült összekeverjük a szinten felapritott uborkaval.A turot megsozzuk es attörjük,majd a salata tetejere szorjuk.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó