2018. december 11. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-15 14:01   
2004-06-15 13:24, etelka:

Örülök,hogy izlett es kedves egessegedre.
Nekem is izlett.

Üdv.denjul

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-15 13:24   
dejul, köszi a túrófánk receptet.Kipróbáltam, az adagból 25 db lett és remek ize van! Sajnos már hármat rögtön meg is ettem
Etelka
_________________

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-15 10:14   

Roston sült padlizsan paradicsommartassal.

Hozzavalok:
3 közepes nagysagu padlizsan
3 evökanal olivaolaj
20 dkg reszelt parmezan
Knorr delikat füszervarazs

A martashoz:
Knorr milanoi makaroni alap.

Elkeszitese:

A padlizsanokat megmossuk es hosszaban kettevagjuk.Miutan kisse kivajtuk mindket felet,szorjuk meg Knorr delikat füszervarazzsal es kb. 1 orat hagyjuk allni.A melyedesekbe öntsünk egy keves olivaolajat es szorjuk bele a parmezant.Roston kb.15 percig sütjük,mig a padlizsan belseje meg nem puhul.Kiserökent Knorr milanoi makaroni alapbol a csomagolas utmutatoja szerint elkeszitett paradicsommartast adunk hozza.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-11 17:02   

Vegetarianus nyars.

Hozzavalok:
8 gombafej,2 csö zsenge kukorica,8 kemeny paradicsom,2 zöldpaprika,8 mogyorohagyma,2 kis uborka,egy kisebb cukkini,10 dkg vaj,1/2 mokkaskanal citromle,örölt kakukkfü,Knorr Delikat Grill Füszerkeverek.

Elkeszitese:

A megtisztitott kukoricacsöveket 4-5 cm-es darabokra,az uborkat es a cukkinit vastag karikakra,a zöldpaprikat nagy kockakra,a hagymat felbe vagjuk,a megmosott paradicsomok szarat eltavolitjuk,a gombat megtisztitjuk.Az elökeszitett alapanyagokat valtakozva nyarsra huzzuk.A zöldsegeket az olvasztott vaj,a Knorr Delikat Grill Füszerkeverek,a kakukkfü es a citromle keverekevel bekenjük.Parazs fölött- gyakori forgatas mellett-kb.15 perc alatt szinesre sütjük.

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-07 08:49   

Turofank.


25 deka lisztet dörzsöljünk el gyurodeszkan 20 deka vajjal,majd adjunk hozza 25 deka friss,szitan attört tehenturot,2 tojas sargajat,keves sot,1 csomag sütöport es 12 deka cukrot.A jol összegyurt tesztat lisztezett deszkan ujjnyi vastagsagura nyujtjuk s pogacsa-vagy fankszuroval szakitjuk ki.Forro zsirban vagy olajban vilagosbarnara süssük ki.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-06 01:26   
Padlizsansalata (Salata de Vinete) Kovi Paltol

2 vineta
1 csesze olaj
1 kis fej hagyma
so, bors
1 citrom
1 paradicsom

Egeszen friss, sotet szinu, fenyes, hosszukas, de nem tulsagosan vekony vinetakat valasszunk. Parazson, vagy kozvetlenul a langon sutjuk, kozben forgatjuk, amig a heja megkergesedik, es a bele megpuhul. Hideg vizbe martogatott kezzel hamozzuk meg a vinetakat: egyik kezunkkel a száruknal tartva.
Tegyuk deszkara es fakessel vagdaljuk, amig pepszeru lesz. Talba helyezzuk, megsozzuk, borsozzuk, es allando keveres kozben adjuk hozza cseppenkent az olajat. Minel tovabb keverjuk annal feherebb lesz. Citrom levevel savanyitjuk. A nagymat aprora vagjuk es hozzakeverjuk a salatahoz, vagy kulon is adhatjuk.
Paradicsomszeletekkel diszitjuk.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 20:43   
F. Nagy Angela "A család szakácskönyve"

Román padlizsánsaláta

2 szép padlizsán, so bors, néhány csepp ecet, böven olaj, egy kávéskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma. A padlizsánokat a sütöben egészben megsütjük, majd meghámozzuk és belsejüket müanyag vagy fakéssel aprora vágjuk. Belekeverjük a hagymát, fokhagymát, megsozzuk, megborsozzuk, megöntözzük egy kevés ecettel és böven olajjal, majd habosra keverjük, és jégbe hütve tálaljuk.

Az Inyesmester szakácskönyve:

Padlizsánsaláta

A padlizsánt sütöben addig sütjük amit a héját könnyen lehuzhajtuk. Ha ez megtörtént simára keverjük soval, borssal, reszelt vöröshagymával és böven olajjal. Ha lehült, sos-borsos nyers paradicsom karikákkal köritjük és hideg helyen tartjuk tálalásig. (A román konyhának ez egyik legnépszerübb étkezéskezdö fogása, amelyiknek eredeti jellegéhez az is hozzá tartozik, hogy kissé fürtös izü, ehhez azonban nem sütöben, hanem parázson kellene átsütni.)





 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 14:06   
Erdelyi Padlizsankrem:


Padlizsán 1,0 kg
Étolaj (ha lehet olíva) 0,10 liter
Citrom 2 db
Vöröshagyma 0,20 kg
Paradicsom 0,30 kg
Só ízlés szerint
Orölt bors ízlés szerint
Zöldpetrezselyem 1 csokor

A padlizsánt egészben megsütjük - eredetileg parázson sütötték, a füstös íz adja meg az igazi zamatát - lángelosztón vagy sütoben, és ha kihult, a héját lehúzzuk. A belsejét fa- vagy rozsdamentes késsel, fadeszkán felaprózzuk, majd egy tálba téve eldolgozzuk az apróra vágott, vagy lereszelt vöröshagymával, sóval, orölt borssal, citromlével és állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, végül a finomra vágott zöldpetrezselymet keverjük el benne. Ha azt akarjuk, hogy ízben még gazdagabb legyen, apróra vágott paradicsomot keverünk hozzá. Az így kapott padlizsánkrém kenyérre, különösen pirítós kenyérre kenve kituno. Erdélyben, egyes területeken hasonló ízesítéssel, majonézzel keverik el a padlizsán húsát."



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-05 14:04   

Baba Ghanoush
Servings :4
Keywords ips, Veg

Ingredients
1 lg Eggplant, unpeeled, about 1lb
1 lg Clove garlic, peeled and crushe
2 tb Tahini (sesame paste)
1/2 Lemon or to taste , juice of
Salt to taste
Garnishes:
(3 tb Olive oil)
Instructions
Using a fork, poke the eggplant at least a dozen times. Place on a
bking sheet and broil on all sides about 4 to 5 inches from the source
of heat. Turn often until the eggplant is browned nicely all over.
Total time will be about 45 minutes. Remove the eggplant from the
broiler and allow to cool for a few mintues. Cut the eggplant in half
lengthwise, and scoop out the soft insides, discarding the browned
peel. In a bowl mash the eggplant and the remaining ingredients,
except the garnishes, with a fork. Do not use a food processor or
blender as you do not want too smooth a paste. Serve on a plate with
the oilve oil and parsley sprinkled over the top. Guests dip the bread
wedges into the Baba Ghanoush and go directly to heaven without
passing go! Serves 4-6 as an appetizer.
*****************
-

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-01 09:27   
Vegetarianus szelet.

Hozzavalok:zsemle,vaj,sargarepa,petrezselyemgyöker,gomba,spenot,zöldpetrezselyem,tojas,zsemlemorzsa,so,bors,vöröshagyma,liszt.

4 zsemlettejbe aztatunk,kinyomjuk,vajban atparoljuk,azutan aprora vagott,parolt 10-10 deka sargarepaval es petrezselyemgyökerrel,10 deka parolt gombaval,jol megmosott,aprora vagott,nyers spenottal,zöldpetrezselyemmel,egy nyers egesz tojassal es 5 deka morzsaval,izles szerinti soval,esetleg borssal- aki szereti,reszelt vöröshagymaval- jol eldolgozzuk,azutan lisztes kezzel szeleteket formalunk belöle, bepanirozzuk es kirantjuk.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-30 19:38   
2004-05-29 22:27, andi_usa:
-A német recept amiröl irtam, az magas torta volt.

Az enyém is magas torta, Käsesahne


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 22:27   
Bovi,

van itt is gyors recept, az itteni cheese cake, amihez lehet készen alapot kapni.

A német recept amiröl irtam, az magas torta volt.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 21:51   
2004-05-29 16:22, bobe:
-
Kaphatnam magyarul is ezt a receptet? Eltett meggyböl is lehet?
Természetesen lehet! Söt a receptben is az van.

Túrós-meggyes (cseresznyés)torta

Tészta: 225g liszt 11/2 csapott teáskanál sütöpor, 100 g vaj vagy margarin, 75g cukor, 1 tojás, só.
Töltelék: 1 üveg kimagolt cseresznye vagy meggy , 500g sovány túró, 1 citrom lereszelt héja és leve, 4 tojás, 175g cukor, 1 csomag puding vanilia izü, 1 pohár (125g) tejfel, 75g darált mandula, 1 teáskanál fahéj, pici szerecsendió és szegfüszeg. Morzsa.

Lisztet a sütöporral szitáljuk, a puha vajjal összemorzsoljuk, cukrot és a tojást hozzá dolgozzuk. Fél órára a hütöbe tesszük.
A túrót a füszerek kivételével az adott anyagokkal összekeverjük.
A tésztát egy 26 cm átméröjü tortasütöbe szétnyomkodjuk, oldalt 2-3 cm felnyujtjuk, (ha lehet fekete tortaformát használjunk.)A formát elötte a morzsával kihintjük. A tésztát több helyen villával megszurkáljuk és a füszeres mandulávát rászórjuk, a fele tölteléket ráöntjük, ezen elosszuk a gyümölcsöt és a tötelék másik felét rátöltjük.
Ha van mikrokombinált sütö, akkor a legalsó sinen 200°C, + mikró 180 Watt-on 45 percig sütjük.
Másik sütöben lágkeverös 180°C
Normál 200°C egy jó órát sütni.
Amikor a sütési idö lejárt még 10 percig a kikapcsolt sütöben hagyni.
Elöbb a peremet késsel meglazitjuk utána rácsra helyzzük hülni.


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 20:36   
Andrea nevetni fogsz, de nekem az a leg egyszerübb süteményem, a Käsesahnetorte. Van egy amiben ananász darabok vannak. Veszem a lapot készen és a rávaló gyorsan megvan. En gelatin lapokkal dolgozom, van aki inkább a granulatot szereti.
Ha érdekel még müködik a másolóm

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 20:31   
Nagyon szépen köszönöm, Bovi. Eszembe jutott, nekem is van az egyik német szakácskönyvemben egy Käsesahnetorte amit készitettem a multban, sok munka de nagyon finom volt!
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 20:29   
2004-05-29 16:22, bobe:
-
Kaphatnam magyarul is ezt a receptet? Eltett meggyböl is lehet?
-
Itt sem lehet friss meggyet kapni csak kompotban üvegeset, vagy német vagy magyar. Cseresznye az van. Azt hiszem, ilyet ettem mikor Németországban voltam.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 16:22   
Kaphatnam magyarul is ezt a receptet? Eltett meggyböl is lehet?
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 15:13   

Megpróbálom ide is betenni, ha valakit érdekel? Látom páran értetek németül, a csresznye helyett meggyet vegyetek!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-29 14:31   
Andrea Kösz szépen, mentettem mindent!
Majd emailon elküldöm a meggyes-túrósat cserébe

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-28 21:17   
2004-05-28 21:08, kaytee:
-
A hozzávalókat perfektül értem.
A készitést viszont, ha leirnád magyarul is
-
Nagyon szivesen: a krumplikat meghámozni és 3mm széles szeletekre vágva (kenyérszeletelö géppel teszem, az kéznél van )lerakni egy magasabb tálba, nekem erre a közepes Corning Ware van, összekeverni a belevalot (blender ), ráönteni, s lefedve 15 percig mikroban fözni high-en. Gyors és finom!

A recept külön szorja meg még a sajt egy részével és a vajat késsel vékonyra szeletelve szépen ráilleszti a tetejére, but who has time for that?

Aki nem értené, leforditom;

6 közepes krumpli lehetöleg hasonlo nagyságu
1 tojás
1 dl tejszin
3 evökanál reszelt sajt
1 evökanál vaj
so, bors, szerecsendio





 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-28 21:08   
2004-05-28 20:16, andi_usa:
Käsekartoffeln
A hozzávalókat perfektül értem.
A készitést viszont, ha leirnád magyarul is

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-28 20:25   
Az én mikrohullámmal kombinált krumplis lángosom: vagy 1 nagy vagy 2 kissebb krumplit megfözök a mikrohullámsütöben, 6 perc. Szintén a mikroban langyositok fel az üvegmércében 1 dl tejet, 30 másodperc, kiveszem, teszek bele 1 kávéskanál cukrot és egy evökanál élesztöport. Jol összekeverem kis habverövel és hagyom állni amig nem jön fel habosan a teteje.

A Cuisinartba beleteszem elöbb a kb. 400 gr lisztet, 1 kávéskanál sot, aztán bele a meghámozott krumplit és a közben megkelt élesztös folyadékot amit összekeverve hagytam állni 5-10 percet. Jol összekeverem a géppel, s hagyom kelni a Cusinartban, letakarom a Cuisinart párnázott anyagtakarojával hogy ne hüljön ki. 1/2 ora kelés után kiszaggatom lisztezett nagy deszkán, közepébe 2 rést vágok, olajban kisütöm és hámozott fokhagyma gezedekkel szervirozom nagy tálon.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-28 20:16   
Bovinak: a könyv neve "Mikrowellen, das neue Kochvergnügen", M. Spitzer-Mileger, CH-4001 Basel (1983 Arthur Weidmann AG, CH-6052 Hergiswil) Druck Heinz Hornberger AG, D-7867 Maulburg, Geschirr, Villeroy & Boch, D-6640 Merzig.

Käsekartoffeln

6 mittlere Kartoffeln alle etwa gleich gross
1 Ei
0,1 l Sahne (én a kaloria miatt 2%-os tejet használok)
3 EL Käse, gerieben (nálam a reszelt Parmesan jön az itteni szoros dobozokbol)
1 EL Butter
Salz, Pfeffer, Muskat (van Muskatmühle, frissen darált jobb izü)

Kartoffeln schälen, in 3mm dicke Scheiben schneiden. Ei, Sahne, Butter und geriebenen Käse zusammen verrühren, mit Salz, Pfeffer und Muskat abschmecken. Die geschnittenen Kartoffeln schuppenartig in eine halbhohe Platte einfüllen, die Flüssigkeit darüber verteilen, zugedeckt mit voller Leistung garen lassen.

Az egyedüli sütemény recept benne a Mandelküchlein. De van sült alma s az is gyors és jo mivel nedves belül mint a krumpli.

100 g Mandeln
40 g Kokosnussflocken
2 EL Schokoladenpulver
1 EL Kirsch
40 g Zucker
8 EL Sahne
2 Eigelb
2 Eiweiss steif geschlagen,

Puderzucker Sahne steif geschlagen oder Vanillecrème nach Belieben.

Sämtliche Zutaten ohne Eiweiss und Puderzucker zusammen kräftig verrühren. Eiweiss vorsichtig unter den Teig heben. Den Teig in 2-4 ausgebutterte Förmchen, evtl. Suppentassen, zur Hälfte einfüllen. Mit voller Leistung 4-5 Minuten garen. In den Förmchen erkalten lassen, dann stürzen und mit Puderzucker bestreuen. Geschlagene Sahne oder eine feine Vanillecréme dazu servieren.




 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 22:03   
Hajtogatott krumplis pogacsa (Lajos Maritol)

kb. 40 darabhoz
250 gr. krumpli, so
1 dl. tejfol
30 gr. eleszto
2 + 1 tojassargaja
250 gr. finomliszt
250 gr. margarin

A krumplit megmossuk, enyhen sos vizben, hejaban megfozzuk, majd leszurjuk, meg melegen meghamozzuk es attorjuk, hagyjuk kihulni.

A tejfolt eppen csak meglangyositjuk, simara keverjuk benna az eltordelt elesztot es 2 tojassargajat. A lisztet osszekeverjuk 1 kk. soval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzadjuk az attort krumplit es az elesztos tejfolt. Lazan osszegyurjuk, cipot formalunk belole es konyharuhaval letakarva,1/2 orat kelesztjuk.

Lisztezett munkalapon negyszogletesre kinyujtjuk a tesztat, harmadolassal alulrol folfele, majd folulrol lefele egymasra hajtjuk, aztan a baloldali harmadat a tetejere, a jobb oldalit pedig a teszta ala hajtjuk, konyharuhaval letakarjuk. A hajtogatast 3 alkalommal, feloras idokoonkent megismeteljuk (a hajtogatas iranya es sorendje tetszoleges, de mindig ugyanaz legyen, mert kulonben nem lesz leveles a teszta.

A harmadik hajtogatas utan 2.5 - 3 cm. vastagra kinyujtjuk, a tetejet hegyes kessel bekockazzuk, es 3 - 4 cm. atmeroju, lisztbe martogatott pogacsaszaggatoval kiszurjuk.

Egymastol tisztes tavolsagra sutopapirral kibelelt tepsibe rakosgatjuk oket (sutes kozben megnonek, sot, nemelyik meg dulongel is), tetejuket megkenjuk a maradek 1 tojassargajaval, es 200Cra elomelegitett sutoben pirosra sutjuk (20 - 25 perc) A tepsiben hagyjuk teljesen kihulni, frissen nagyon finom.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 21:54   
Krumplilangos (Lajos Mari szakacskonyvebol)

8 langoshoz
500 gr. burgonya
20 gr. eleszto
500 gr. finomliszt, so
liszt a formazashoz
olaj a suteshez

A burgonyat hejaban megfozzuk, meghamozzuk, melegen attorjuk, es hagyjuk langyosra kihulni. Kozben az elesztot elkeverjuk 2 dl. langyos vizzel es 2 e.k. liszttel, azaz kovaszt keszitunk, majd ketszeresere kelesztjuk (kb. 15 perc)

A maradek lisztet osszekeverjuk a burgonyaval, 1 kk. soval, beledolgozzuk a kovaszt, es 1.5-2 dl. langyos vizzel nem tul lagy tesztava dagasztjuk (a kezi robotgep degasztospiraljaval percek alatt kesz!). A tetejet megszorjuk egy keves liszttel, tiszta konyharuhaval letakarjuk es meleg helyen hagyjuk a ketszeresere kelni (kb. 1 ora).

Lisztezett munkalapon lazan atgyurjuk a tesztat, 8-10 cm. atmeroju rudat sodrunk belole, majd ujjnyi vastag szeletekre vagjuk es lisztes kezzel kisse ellapitjuk, szethuzogatjuk ugy, hogy a kozepuk vekonyabb legyen mint a szegelyuk. Lisztezett talcara vagy abroszra teritjuk oket, letakarjuk, fel orat kelesztjuk.

Elkezdunk szelloztetni. Egy nagyobb labasban felforrositunk 3 ujjnyi olajat, a langosokat villaval megszurkaljuk, majd 2 - 3 darabonkent mindket oldalukon pirosra sutjuk. Vigyazat, konnyen megegnek, ne legyen tul forro az olaj. Papirkendore szedve felitatjuk rola az olajat es lehetoleg frissen - melegen fogyasztjuk. Kulon talkaban soval vagy attort fokhagymaval izesitett tejfolt, reszelt sajtot kinalhatunk melle, de ketchuppel is nagyon finom.

Valtozat:

Suthetjuk a sutoben is (egyszerubb es a lakas sem lesz tole budos). A fenti adag mekelt tesztat 2 cipora osztjuk. Sziradekkal kikenunk 2 peremes, nagyobb meretu tepsit, a cipokat a tepsi meretenek megfeleloen vekony lapra nyujtjuk, huzogatjuk, a tepsibe fektetjuk. Fel orat kelesztjuk, majd villaval megszurkaljuk es 200 - 220C-ra elomelegitett sutoben pirosra sutjuk. Sutobol kiveve azonnal megkenjuk olvasztott zsiradekkal es/vagy tejfollel, a tobbi ugyanaz.




 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 20:30   
Königsberger Klopse (German meat balls) mikrohullám sütö recept svájci mikrohullám recept könyvböl

300gr darált hus (a recept fele marha s fele disznohust ajánl, én ground turkey-t használok)
2 evökanál prézli
1 szardella szelet, szétnyomkodva
(anchovie)
so, bors
1 kávéskanál Worchestershire sauce
2 evökanál vaj
1 csomag tejszines sauce (Rahmsauce, persze az magam készitem mert itt az nincs)
0,3 l tej
2 evökanál capri bogyo (capers)

A darált hust a prézlivel, szétnyomkodott szardellával, Worchester sauceal, soval borsal jol összekeverni és gombocokat formálni. A vajat elolvasztani egy edényben, s abban a gombocokat 4 percig a mikroba sütni közben megforditani. Kiszedni a gombocokat, 1 percig felmelegiteni a tejet. Abba belekerül a zacsko Rahm sauce por (vagy az ember saját sauce-t készit lisztel füszerekkel) 5 percig melegiteni. Habverövel jol összekeverni, beletenni a husgombocokat s további 5 percig melegiteni. Talalás elött megkeverni.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 19:03   
2004-05-26 22:55, Pompéry Berlin:

Desszertet világbajnokot tudok!

Kis csokikelyhek (készen kaphatóak) megtöltve fehér csoki mousse-sal (Dr. Ötker jó mixet csinál, nem érdemes többet tökölni vele)
tetejét elegánsan ami gut und teier gyümölcsökkel diszited.
Nagyon kevés elég.
Pár kanálnyi magnélküli málnalekvárt mikróban folyósra melegitesz és a csokikelyhes tányért müvészien körbelocsolgatod.
Napokkal előbb elkészitheted, ha lakatra tudod zárni a hütőszekrényt.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 18:50   
Rokfortos salátaöntet kaytee módra.
______________________________________
Mert vagy nem volt itthon minden hozzávalóm a szakreceptekhez, vagy kóstolgatásnál rájöttem, hogy hopp! itt megállok a továbbiak adagolásával.
__________________________________________
A hozzávalók hozzávetőleges mértékben, shakespearien "Ahogy tetszik".

Tejföl - kb. 3 dl., ha sürü és nem savanyú
Majonéz- néhány evőkanálnyi
Különleges ecet - 2 evőkanállal (én olasz Balsamic-ot használtam)
Worchestershire szósz - 2 evőkanállal
Dijon mustár, vagy akármilyen - 3 evőkanálnyi
(Ezen a ponton nekem bele kellett kevernem egy kávéházi zacskónyi mennyiségü cukrot, aki szereti a savanyúbb dolgokat, annak nem.)
Rockfort - 11 dekám volt, kibirt volna többet és picit kevesebbet is.
A rockfortot összetördelve kevertem a mixhez.
Lehet mixelni géppel is, hogy egész sima legyen.
Minimum 2 órát kell hüteni, de tálalás előtt félórával ki kell venni a fridzsiderből.
__________________________________________
Nem olcsó, de sok lesz belőle.
Egynegyed, egybenhagyott salátafejre öntve személyenként kb. 3-4 evőkanálnyi elég.
Tovább is lehet varálni, arról irjon más. Én ennyivel megelégedtem.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 14:19   
2004-05-26 22:55, Pompéry Berlin:
-
Segítség embereeeeeeeeeeeeeeeeek!!!

Juditkam, itt van neked egy mindentudo kereso ahol megtalalod a kello etrendet

http://www.fakanal.hu/kereso/kereso3.php?ids=13

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 01:19   
2004-05-27 00:57, Pompéry Berlin:
-
Andy,férjem mindenevő, unalomig ismert a kőrözött, krumplisaláta, pogácsa.
-
Itt senki sem unja a pogácsát! Csak én szeretem a kőrözöttet és a krumpli salátát, pláne a házit!

Akkor ajánlhatom lányom kedvenceit is?

Füstölt lazac szeletek vékony hagymakarikákkal és capri bogyoval hozzá tejszinhab elkészitett tormával keverve (ami itt kisüvegben kaphato). Lehet hogy ott készen is kaphato a Meerettichschaum. Diszitve formákra kivágott sajtdarabokkal és pici darabka paradicsomok, zöldpaprika.

Töltött tojás (belekeverek német mustárt és curry port, pici majonézt) diszitem a tetejét friss petreszelyem zöldel. Körülötte francia saláta (fött kevert zöldség majonézes sauceban), de azt lányom nem eszi.

Enyhén piritott zsemlével és szépen kivágott vajdarabokkal tálalva és természetesen pezsgö.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó