2020. január 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 01:00   
2004-05-26 23:04, rigojanos:
-

A fejétől a tőgyéig értem. De a lába és a farka is ehető? Amúgy gyorsnak tűnik recept nélkül is. Mégis mintha kritériumaim közül inkább csak a mutatóst teljesítené.

De vicc nélkül: Igazán komoly ajánlatokat várok!!!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-27 00:57   
2004-05-26 23:12, andi_usa:
-
Andy,

férjem mindenevő, unalomig ismert a kőrözött, krumplisaláta, pogácsa.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 23:43   
2004-05-26 23:04, rigojanos:

California Sushi Roll?





 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 23:15   
2004-05-26 03:58, szigy:
-
Ismered a lebbencs levest? A savanyu tojáslevest? Rakott palacsintát?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 23:12   
Kedves Judit,

szerintem a legfontosabb dolgokat kihagytad:

1. Mi az amit nem ismer férjed az unalomig

2. Mi az amit szeret?

Aszpikos ételeket meg lehet elöbb csinálni olyannal benne, amit szeret a párod.

Fél avocado töltve crevette-el (shrimp) leöntve europaias cocktail sauce-al (itt mást értenek alatta). Itt talán a Thousand Island hasonlit rá.

Különleges pástétom. Készen is kaphato.

Roastbeef habos házi torma mártással.

Hideg sült pulykával, zöldséggel töltött fél papaya.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 23:04   
2004-05-26 22:55, Pompéry Berlin:
-
Keresek receptet és ötletet hidegtálas vacsorához (saláta vagy egyéb passzoló dolog



 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 22:55   
Segítség embereeeeeeeeeeeeeeeeek!!!

Ma döbbentem rá, hogy vasárnap van május 30., vagyis férjem 60. szül.napi ünnepsége. A mi közös ajándékunk Zsófival, hogy megrendezzük/szervezzük/dizájnoljuk/szerkesztjük, stb. az ünnepet. A kulturális része áll, de most jöttem rá, hogy a kulináris felének az előkészítése hátravan.

Keresek receptet és ötletet hidegtálas vacsorához (saláta vagy egyéb passzoló dolog), ami
a.) finom
b.) mutatós
c.) még nem ismeri unalomig mindenki
d.) előre elkészíthető (12-24 órával az esemény előtt)
f.) gyorsan megy

A mielőbbi választ várom ide a szerkesztőségbe "Nincs szebb a családi összejövetelnél" jeligére.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 22:45   
2004-05-26 03:58, szigy:
-
Ismeritek még a paprikáskrumplit?
Naná! Eleinte szégyeltem, mert csak akkor csináltam, ha nem volt itthon semmi, de azóta kulináris specialitássá mutált. Véreim kedvelik.

Tudjátok, mi a különbség a csirkepörkölt és a csirkepaprikás, egyáltalán a pörkölt és a paprikás között?
Juszt se árulom el! Olvasson mindenki maga utána Erdei Ferenc szakácskönyvében. (Ha sikerül beszereznie antikváriumban. Ha nem, de eleget kereste, hajlandó vagyok a megfelelő oldalakat megfelelő díjazás ellenében fénymásolni.)

Készítettek töltött karalábét?
Tavasszal, nyáron gyakran. De megvallom, hogy nem töltöm, hanem inkább az aprított karalábé tetejére teszem a gombócokat, mert így jobban garantált a főzelék megfelelő fűszerezése. No, meg egyszerűbb is. Még nem vették fejemet érte.

Krumplilevest?
Megvallom, ezt nem.

Lencsefőzeléket?
Lencsét inkább levesnek, de a főzelék is finom, ha van benne foghagyma. Szilveszterkor kötelező, Itteni hagyomány szerint sok pénze lesz tőle az embernek az újévben - én nem tapasztaltam. Inkább hiszek benne, hogy a szépség miá kell enni.

Spenótot?
Imádom! Gyakran van, ha már krumpli sincs a házban (paprikáskrumplinak). Tojás és krumlipürépor mindig akad, no meg fagyasztott spenót is. Legjobb persze frissen és olasz módon.

Sóskalevest?
Sajnos ezt itt nem ismerik, ergo belevaló sincs.

Bevert tojáslevest?
Kibírom nélküle.

Miféle ponty a főhal a halászlétekben?
Apróhalból (keszeg) a lé, ponty/harcsaszeletek a végén, ami a bográcsba jön.

Tudjátok, mire való hozzá a keszeg? A törpeharcsa?
Lásd előző pont.

Esztek zsíros kenyeret zöldpaprikával?
Ha nem félnék, hogy hogy hízlal, ...

És csak sózva, őrölt paprikával?
Ezt még nem próbáltam. De ettél Te már zsíroskenyeret kristálycukorral? A teremtés helyi koronája nagyon szereti. Dán ötlet. De ott a disznóhúst is édesen eszik.

Ismeritek a tatárbeafsteket?
Naná.

És az Újházi tyúklevest?
Szintúgy. De nem csinálom. Jobb, ha mások hívnak meg erre vasárnap. Ilyen meghívásra viszont csak M.o-on számíthatok. Pl. Nálad?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 20:59   
Kaytee,

igen tudom s vannak is olyan edényeim hozzá amiben készitettem a külömbözö patêt. Még igazi francia is van, de svájci is. Régen sokszor készitettem de aztán felfedeztem a Trader Joe's s ott készen kapom öket, még a Seymore is szereti a Patê de Campagnet vagy a pezsgöset. Gourmet macska. Most viszont kedvet kaptam magam csinálni megin.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 20:46   
Tudod, milyen finom ál-pástétomot lehet csinálni pörkölt csirkemájból? Véletlen jöttem rá. Hidegen a maradékot kis vajjal, mustárral, meg ami még tetszik, összemixeled. Nálam semmi fakszni nem volt, villával szoktam összetörni, keverni.
Lehet, hogy becsempészek egy kis pipimájat a házba.
És azt tudjátok-e, hogy a májbeteg csirke fehér májából megtévesztésig libamáj izü finomságot lehet főzni-sütni? Akinek közelében van kóser hentes, kérje meg, hogy gyüjtse számára ezeket a "beteg" májakat.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 19:27   
Kaytee,

lányom egy idö ora abbahagyta a nyers hal evést amiota sushitol többször beteg lett! Nagyon szerette és sokat fogyasztotta, sose volt baja attol amit a Trader Joe's árult, de attol amit egyszer a Sam Clubban vettem neki s többször sushi étteremben!

Ami pedig azt illeti hogy melyik állat mit eszik vagy mivel etetik, néha jobb nem tudni! Ha olvasod néha az itteni egészségügyi hatoságok jelentéseit, halat sem lenne szabad többet enni, period. Terhes nöket el is tanácsolják attol.

Amiota volt a pár haláleset bizonyos félig megsült Hamburgerek miatt, sok Hamburger place nem engedi csak a teljesen átsültet szervirozni!

A paprikás csirkemájat szintén szeretem, s ha kapok, készitek ugyanugy mint a velös csont levest. Halat is eszünk rendszeresen, de nem nyersen.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 19:19   
Zsiroskenyeret zöldpaprikával - hát ezt most nagyon megenném. De se zsir, se magyar fehérzöldpaprika, bár az utóbbi talán lesz, ha birja a klimát. Még csak palánták.
A tatárbifsztekkel úgy vagyok, mint az előttem szólók. Sose szerettem, és nyers húst újabban nem is szokás fogyasztani.
A velőscsontot imádtam, de férjem többé nem engedi be a konyhába. BSA, Creutzfeld-Jacob kór, ezeket a csontvelő terjesztheti a legjobban.
A csirkemájat is kitiltotta sajnos. Abban van a legeslegtöbb mérgező anyag, mert a csirkéket
jó leszek hozzátok, nem irom le, mivel (is) szokták etetni.
A papundekli és felapritott újságpapir csak egy része a diétának. A csirke mindent, ismétlem, MINDENT megeszik.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 05:50   
Szuzikám,

látom mi ketten egyetértünk!!!



 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 05:48   
Kedves szigy,

ma este lencseleves volt s turos csusza mire férjem kijelentette, nincs jobb a magyar konyhánál mire én ellenkeztem.

Sok más népnek is van jo étele és én szeretem keverni öket.

A paprikás krumplit (kovászos uborkával) én jobban szeretem mint férjem, ö nem rajong a krumpliért. Karalábé itt ritkán van, ha van leginkább töltöttet készitek. Soska nincs csak ha valaki termeli a kertben, itt nem ismerik, de imádom! Most lett elvetve, meglátjuk kinö-e.

Europai halak nincsenek itt, de van más hal s azokbol is lehet finom ételeket késziteni, a zsiros kenyeret paprikásan a mai napig szeretem, söt a zsirban piritott fokhagymával bekent kenyeret is.

Szeretem a velös csontos kenyeret is paprikásan ami a grizgaluskás huslevesben fött.

A beef tartart hagyon a skandinávoknak, egyék ök.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 04:31   
Persze hogy ismerjuk...sot gyakran fozzuk is noha azert tobbszor nemzetkozi eteleket...de ami a tatarbifszteket illeti edd csak meg...ugye az az a nyers daralthus fuszerezve nyers tojassal.....bar jo fogyokura lenne enni egy kanallal belole.....lehet hogy egy hetig nem birnek etelre nezni.....de peldaul a karalabeleves johet minden mennyisegben.........
 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-26 03:58   
Ismeritek még a paprikáskrumplit?

Tudjátok, mi a különbség a csirkepörkölt és a csirkepaprikás, egyáltalán a pörkölt és a paprikás között?

Készítettek töltött karalábét?

Krumplilevest?

Lencsefőzeléket?

Spenótot?

Sóskalevest?

Bevert tojáslevest?

Miféle ponty a főhal a halászlétekben? Tudjátok, mire való hozzá a keszeg? A törpeharcsa?

Esztek zsíros kenyeret zöldpaprikával?

És csak sózva, őrölt paprikával?

Ismeritek a tatárbeafsteket?

És az Újházi tyúklevest?


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 22:12   
Biztosan sikeres lesz!!!
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 22:02   
Nem is kétséges, hogy a Hidden Valley port kell választanom. Majd hozzákutyulok mindenfélét.
Aztán meglátjuk.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 21:59   
Én a Sam's Clubban vettem nagy tartályban saláta port, nekem a Ranch a kedvencem, azt készitem mindig üvegben, tejjel és majonézzel kell összekeverni.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 21:32   
A mustartol es a tejfoltol lesz olyan finom krem allagu. Biztosan izleni fog.

De kaphatsz Hidden Valley packeteket ott, ahol az uveges salata onteteket aruljak, es azt bele kevered mayonezba es tejfolbe, ugy, ahogy azt eloirja, es ha kedved van bele keversz egy kis rockfort sajtot, az is nagyon finom es kevesebb munka. Ird majd meg melyiket valasztottad es hogy izlik e.


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 21:29   
Jól hangzik. Eddig csak Marie's-t szoktam venni, nem tudom megitélni, miből lesz olyan krémszerü sürü öntet, amit most szeretnék reprodukálni. Majd kipróbálom, és akkor kiderül.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 19:16   


Kaytee:

Remelem angolul is megfelel:

Blue Cheese Salad Dressing I

1 large garlic clove, finely minced
1 tablespoon Dijon-style mustard
2 tablespoons fresh lemon juice
2 tablespoons white-wine vinegar
Salt and freshly ground black pepper to taste
1/3 cup olive oil
1/3 cup sour cream
3/4 cup crumbled blue cheese, plus additional to taste
2 tablespoons water
In a blender or small food processor blend together garlic, mustard, lemon juice, vinegar, salt and pepper to taste.
With the motor running add the oil in a slow stream and blend until mixture is combined.
Add the sour cream, 3/4 cup blue cheese, and water, or enough to obtain desired consistency. Blend dressing until it is combined well; transfer to a bowl. Stir in the additional blue cheese.
Makes about 1 1/3 cups.


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 17:02   
Tud valaki egy igazán jó "blue cheese salad dressing" receptet?
Azért kérdem, mert akkor van hozzá nekem is egy (éttermi) receptem:
Negyed fej, külső leveleitől megszabaditott -egy darabban hagyott - amerikai zöldsalátát nagyon sürü, krémszerü rokfortos dresszinggel leöntünk és kb. félórát állni hagyunk. Tálalás előtt kisütött szalonnadarabkákkal (bacon bits) megszórjuk.
Nagyon, nagyon, nagyon finom, elsősorban az öntet miatt.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-25 12:49   
Biztosak lehettek abban, hogy nem zoldsegfuszerrol van itt szo, hanem olyasmi izesito fuszerrol amit Magyarorszagon kapni lehet kulonbozo sutemenyekhez, peldaul, mezes sutemeny fuszert is. Lehetseges, hogy arrol van szo nem pedig Vegeta vagy Izvarazs paprikas fuszerrol.
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 21:29   
Kaytee:
-
Nem tudom elképzelni, milyen torta lesz Vegetás vagy Aromatos megszórással. Tán szegfüszegről meg társairól van szó?
-
Nekem is kicsit furcsán hangzott, de éppen olyan furcsa a nagyon sozott amerikai édes sütemény, igy nem igen csodálkozom már ilyen recept kellékeken.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 21:26   
2004-05-18 21:16, andi_usa:

Nem tudom elképzelni, milyen torta lesz Vegetás vagy Aromatos megszórással. Tán szegfüszegről meg társairól van szó?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 21:16   
2004-05-18 20:42, bobe:
-
nagyon fincsi lehet de mi az a zöldsegfüszer?
-
Magyarországon a Vegeta, Svájcban és itt a Knorr Aromat nevü hintö füszer? Van amerikai is de én jobban szeretem a Knorrt.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 20:42   
2004-05-15 19:40, JUÁR:
-
Körtés-mandulás gyümölcstorta

nagyon fincsi lehet de mi az a zöldsegfüszer?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 19:51   
Szuzi itt van a Sauerbaraten receptje:
Egy füszerporció: 4 szem bors
2 szegfüszeg
1 kis babárlevél
sárgarépa
zeller
petrezselyem
kb 1 kg marhahús, negyed liter ecet, ugyanannyi viz 1 hagyma, karikára vágva és a füszerek.
Ha van cserépedényed akkor abba készitesz a fenti anyagokból egy pácot, amibe a húst teszed.
Lehetöleg 4-6 napig, naponta forditod, meglocsolod a páccal.
Amikor készited, elötte a húst jól megtörölgeted a páctól, forró zsiradékon megsütögeted minden oldalról és kevés páclé hozzádásával 1 ½ -2 órán át lassan dinszteled, párolod, kinek hogy tetszik.
Végül a levét egy kis burgonyakiszttel megsürited. Ez lesz a szósz. A párolás alatt tehetsz egy kis kenyérhéjat is az edénybe,vagy mézeskalácsot az jobban izesiti.
Ez az eredeti recept, de ma már minden hentes árul bepácolt húst lével együtt .

A húst megsütögetem, hozzáadok egy fej vágott hagymát egy kupica vörösbort egy kevéske páclét és bezárom a kuktába fél órára. A szószt egy kis tejföllel behabatr liszttel süritem és igy 1 óra sem kell az elkészitéshez. Idöközben megcsinálom a félkész gombócot , a fagyasztott almás vöröskáposztát és kész a finom ebéd.

_________________
üdv:bovi

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 17:31   
Ha-ha-ha............
_________________

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó