2020. november 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 16:04   
Pizza

Telefon
$15
Szalveta

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-18 15:47   
Halfilé párizsiasan:
2 tojást csöpp sóval,kb.1dl tejszinnel,kis reszelt parmezánnal,/3-4 dkr,ugyanennyi zsemlemorzsával/,finomra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel jól felverjük.

a halfiléket sóval ,fehérborssal megszórjuk,citromlével locsoljuk

kevés lisztbe ,majd a tojásos masszába mártva forró olajban megsütjük..
nagyon finom,köret lehet rizibizi

Váljék egészségetekre!
_________________
:zita

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 21:43   
Majdnem lecsós kolbász tésztával
Echte amerikai recept, feljavitva.

Kedvenc száraztésztánkat tegyük fel főni.
Főző- vagy amilyen tetszik - kolbászt felkarikázva, olajban süssünk ki.
Serpenyőből szedjük ki.
Helyette süssünk ki:
egy nagyobb, elég termetes darabokra vágott hagymát, két-három nagy, harangalakú zöld zöldpaprikát és két közepes paradicsomot, (ha van otthon, gombát is) szintén nagyobb darabokban, de csak addig amig már semmi sem nyers, és csak minimális leve van.
Sütés alatt izlés szerint lehet füszerezni a zöldségeket.
A serpenyőbe visszarakjuk a kolbászt, majd hozzáöntjük a főtt tésztát, és pár pillanatig még együtt kavargatjuk a tüzön.
Aki szereti, tehet bele/rá reszelt sajtot is.
Nagyon gyorsan elkészül.

 
 JUÁR  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-15 19:40   
Körtés-mandulás gyümölcstorta

Hozzávalók:
25 dkg vajas tészta
6 db körte
2 ek. befőtt
zöldségfűszer
Mandulakrémhez:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
15 dkg őrölt mandula
3 dkg liszt
2 tojás
1 ek. rum
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
Béleljük ki a tortaformát a tésztával. Szurkáljuk meg, hogy sütés közben nehogy túlságosan felemelkedjen. Hintsünk rá szárított zöldségfűszert, és tegyünk rá alufóliát. Süssük 15 percig 6-os fokozaton, majd a fóliát levéve tegyük vissza még 5 percre, hogy megpiruljon a teteje.
Keverjük ki a vajat, a porcukrot, a vaníliát, üssük hozzá a tojásokat, végül keverjük hozzá a lisztet, a mandulát és a rumot.
Ha a tészta már megsült, a közepét töltsük meg a meghámozott és cikkekre vágott körtével, a tetejére tegyük a befőttet, végül kenjük rá a mandulakrémet, és az egészet süssük tovább 8-as fokozaton kb. 30 percig, amíg a teteje is szép piros lesz.

Bármilyen recept érdekel írj erre a címre:
kepeslap.muzeum.barati.kor-hegyfalu@dpg.hu
kepeslap.muzeum.barati.kor-hegyfalu@dpg.hu

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-13 11:19   
Jó napokat,szervusztok Mindenki!
ismeritek biztosan a hamis krémest,másképpen hókockát....finom,omlós..
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dkg szalalkáli ezt kevés tejben feloldani
3 evőkanál cukor,1 tojás
ebből könnyen gyúrható tésztát készitünk,majd tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Krém:3 dl tej,3 ek liszt,10 dkg porcukor ,3 cs vaniliacukor,lassan felfőzzük,majd ha kihült 15 dkg vajat hozzákeverünk,töltjük a lapokat.
Jó étvágyat!

_________________
:zita

 
 mancika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-11 08:09   
a bacon szalonna valojában szeletelt császárszalonna de ha igy sem ismerős akkor a jo husos szalcsi ami pácolt-füstölt.Remélem így már nem okoz gondot.
A tejszín mennyisége változo.Én fél litert kb.70dkg husra számítok,de egy a lényeg jol betakarja!A sülési hőfok pedig 200-210 celsius fok.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-10 06:53   
Andi neked tökéletesen igazad van! Megőrjit engem is ez a bacon szalonna. És annyira átment a használatba, hogy kiirthatatlan!
De ne itt folytassuk, mert off vagyunk.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-09 17:51   
Elnézést, szeretném megkérdezni honnan jött a "bacon szalonna" kifelyezés? Mivel a bacon az angol neve a szalonnának. Németül Speck szalonna lenne. Magyarra forditva pedig szalonna szalonna.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-09 15:16   
2004-05-09 14:29, mancika:
-
.kb egy ora a sulési ideje.Nagyon finom és laktatos! Vegyes zoldségkörettel az igazi!
-
1.Milyen höfokon?
2.Több rétegben is elég a fél liter tejszin?

 
 mancika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-09 14:29   
sziasztok!
egy tuti recept:
tepsit lehelet vékony bacon szallonnával kibéleled,ugy hogy a csik fele kinn logjon a tepsi szélénél.Csirkemellet kikopfolsz és lisztbe tojasba majd reszelt sajtba forgatod persze izlésed szerint füszerezed(so,bors,kakukkfü,majoranna,).Ebből a rétegből csinálsz minimum két réteget.Használhatsz vékonyra vágott fokhagymát is.Az egészet leontöd kb.fél liter tejszínnel,és ráhajtod a tepsi szélén logo szallonnával.Ha nem éri be a tepsit akkor keresztbe is tégy szalcsit.kb egy ora a sulési ideje.Nagyon finom és laktatos! Vegyes zoldségkörettel az igazi!

 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-08 16:09   
2004-05-08 14:11, zitazita:
-
Így van! A gömbölyű a tökéletes forma.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-08 14:11   
Jó,ha valaki sovány akar maradni,aki mindig az volt,de ha az ember elvből akar lesoványodni,az mindig valami más dolognak a kárára lesz.Maupassant.
_________________
:zita

 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-08 00:51   
2004-05-07 17:32, zitazita:
-
Jó, és egyáltalán nem baj, hogy a magyar férfi 100 kg-nál kezdődik.

Szerettem volna legalább egy receptet ide írni, de annyira megindult az étvágyam, hogy most már nem írok receptet, elég volt az alábbiakba beleolvasni.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-07 17:32   
Juditnak igaza van,a paprikáscsirkével az eredeti,de igy is jó,még gombapörkölttel is.
_________________
:zita

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-01 14:29   
Sörkorcsolya.

2 levél hájastészta (ALDI) 250g darált vagy kis kockára vágott füstöltsonka,(ALDI) 1 nagy fej hagyma, 1 pohár (200ml) tejföl vagy Schmand,(ALDI) 1 tojás a kenéshez.

A hagymát apróra vágva megpiritjuk, hozzákeverjük a sonát és hadjuk kihülni.
Amikor kihült hozzáadjuk a tejfölt és füszereket tetszés szerint, pl bors, origano

A lapokat széthajtjuk rákenjük a sonkás tölteléket és a szélesebb feléröl feltekerjük. Ezt éles késsel 1cm-es darabokra vágjuk, sütöpapirra helyezzük és tojással megkenjük.
Nagyon finom és lefagyasztható dobozokba.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 18:28   
2004-04-26 16:13, zitazita:
-
... töltöm átdarált pörkölttel,majd leöntöm tejföllel, sütőbe átsütöm.
-
Eredetileg ... ledarált paprikáscsirkével. Az mégfinomabb. Ehhez jobban is passzol az abból visszamaradt tejfölös szósz, amelyet én kis citrommal és csepp cukorral szoktam "megbolondítani". Az eredmény pikánsan csípös. Garantált siker.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 16:13   
Hortobágyi húsos palacsintát kell szombatra gyártanom,macerás de a gyermekeim kérése!
biztosan ismeritek a receptet....
20 dkg liszt
2 tojás 1/4l tej,1/4l szódaviz csomómentesre habverővel kikeverni...jaaajj csöpp sóval.
végül belekeverni 1/2DL étolajat.
töltöm átdarált pörkölttel,majd leöntöm tejföllel, sütőbe átsütöm.
_________________
:zita

 
 Edina69  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-21 21:06   
Nem tudom ismeritek e:
Fanta-süti:
tészta: 7 tojás, 7 evőkanál (ek) porcukor, 1 sütőpor, 5 ek liszt, 1 dl étolaj, 2 ek kakaó (nagy gáztepsihez való adag, az enyém kb: 25x35 cm-es), ebből a szokásos módon piskótát csinálsz.

krém: 0,5 kg túró, 8 ek porcukor, 1 cs Ráma, 2 cs van.cukor összekeverni és rákenni a kihűlt tésztára.

"máz", ami inkább zselé: 2 cs vanilia puding(por), 8 ek porcukor, 7 dl fanta(üdítő), mintha pudingot csinálnál megfőzöd, elég sűrű lesz. Ezt a krémre rakod.
Egy kis hűtés, és már lehet is enni. )
Nekem nagyon ízlik, az olaszo is ették. )

 
 JUÁR  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 21:10   
Áfonyás lepény - 2 x 225 g-os kész linzerlap, 800 g áfonya, 75 g kristálycukor, 3 ek. kukoricaliszt, 0,5 narancs reszelt héja és a leve, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 kk. őrölt fahéj, 1 ek. sótlan vaj, felvert tojás a bekenéshez, kristálycukor a beszóráshoz, tejszínhab a tálaláshoz. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az egyik tésztalappal kibélelünk egy 23 cm átmérőjű lepénysütő formát (persze szögletes formában is finom) úgy, hogy a tészta kilógjon belőle. Összekeverjük az áfonyát a többi hozzávalóval. Betöltjük a tészta üregébe, rászórjuk a kockára vágott vajat. A tészta szélét körben megnedvesítjük, ráfektetjük a másik lapot. A lelógó szélét 2,5 cm-enként bevagdossuk, szeletenként visszahajtogatjuk önmagukra úgy, hogy 3szögeket kapjunk. Így napraforgó mintát kapunk. (A tészta hulladékból mintákat is készíthetünk a tetejére.) Bekenjük tojással, megszórjuk cukorral. 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Melegen és hidegen is finom. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Tejszínhabbal kínáljuk.

Ne feledjétek! Én képeslapokat gyűjtők, de van egy több ezres receptgyűjteményem is, ha valamit keresnétek kérdezzetek nyugodtan.
Címem:
kepeslap.muzeum.barati.kor-hegyfalu@dpg.hu

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-17 11:38   
Ma ezt sütöm:
Sajtos-tejfölös csirke
2 csirkemell
1.5 dl tejföl,10 dkg Pannónia sajt,2 fej hagyma,vaj,majoránna,fokhagyma,grillfűszerkeverék.
A csirkemelleket darabolom,só,fokhagyma ,fűszerekkel bedörzsölöm,fél órát állni hagyom.
Vajjal kikent tűzálló tálba lerakom a húst,tetejére öntöm a tejfölt és a karikára vágott hagymát.fóliával letakarva 20-25 percig sütöm.A fóliát levéve megszórom a Major Annával,betakarom a sajttal,még 5-6 percig sütöm,krumplipürével és friss salátával tálalom.
_________________
:zita

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-14 16:14   
Talán OMGI most nem ér rá olvasni ,ezért én teszem be ide az OMGI-féle receptet:
Sonkás rolád recept a la OMGI

10 dkg vaj vagy 12 dkg margarin, 10 dkg liszt, 4 dl tej, 6 tojás.

A vajjal, liszttel és tejjel besamelt csinálsz, amikor kihult egyenként belekevered a tojás sárgákat, majd a felvert habot. Miután megsült(175 fokon)egy konyharuhára borítod, felgöngyölöd, majd újra ki, és megtöltöd. En füstölt tarjával szoktam, 20 dkg. tarját átdarálok, belekeverek annyi tejfölt, hogy kenheto legyen.

Ha sonkát teszel bele, akkor meg kell sózni és borsozni, de lehet gombával is tölteni.

Ebben az állapotában alufóliával letakarva, akár másnapig is beteheted a hütöbe, és mikor jönnek a vendégek, elötte kb. fél óra, 150 fokon felmelegitendö.

A tálalás elott, mikor jól átmelegedett, ráöntök egy kis olvasztott vajat és megszórom reszelt sajttal vagy kínálok hozzá reszelt sajtot, de ez elmaradhat. (én ma pl. megkentem tejföllel a tetjét, és arra szórtam a reszelt sajtot.)

Eddig mindíg sikere volt!

_________________

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 22:38   
Kukorica Male (Kovi Pal Erdelyi Lakoma cimu szakacskonyvebol)

1-1/2 liter kukoricaliszt
2 liter tej
3 tojas
3 evokanal porcukor
1 evokanal vaj

Ontsuk le a lisztet forro tejjel es kavargassuk, amig sima lesz.
Adjuk hozza a tojasokat, vajat, cukrot. Az egeszet vajjal kikent sutolapra ontjuk, majd ropogosra sutjuk.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 18:52   
Macesz gomboc:

2 tojast
2 evokanal olajat
so, bors, keves reszelt gyombert habosra keverunk.
macesz liszt

Belekeverunk 1 db. fott tort krumplit (ha huslevest foztunk, fozzuk a levesbe) es
2 db. beaztatott es jol kicsavart macesz lapot.

Osszegyurjuk es annyi macesz lisztet adunk hozza, hogy nokedliteszta surusegu masszat kapjunk. Hutoben kb. 1 orat allni hagyjuk, utana forrasban levo huslevesbe apro gombocokat szaggatunk. Lassu tuznel kb. 20 percig fozzuk, a tuzet lekapcsoljuk es a gombocokat meg kb. 15 percig a levesben hagyjuk, hogy meg puhuljanak. Huslevesben kinaljuk.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 14:42   
Leg&Boc, Nektek:

Dios gomboc


Hozzávalók:
50 gr dió,
50 gr korpás zsemlemorzsa,
250 gr tehéntúró,
2 evõkanál búzadara,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 evõkanál finomra vágott friss bazsalikom,
1 felvert tojás,
feketebors,


Finom porrá õrõljük a diót és a zsemlemorzsát, belekeverjük a hozzávalókat és megsózzuk. Felforralunk egy nagy fazék sós vizet, és kis lángon forrásban tartjuk. A tésztából kis gombócokat formálunk, és sós vízben 3-4 percig fõzzük. Négy-öt gombócnál többet ne tegyünk egyszerre a fazékba. Ha feljöttek a víz felszínére, szûrõkanállal kiszedjük és melegen tartjuk õket, míg a többi gombóc is elkészül. Kikent tûzálló edénybe rakjuk a gombócokat, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és grillben 3-4 percig, vagy elõmelegített sütõben 200 fokon( gázsütõ 6-os fokozat) 5-7 percig sütjük. forrón tálaljuk

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 16:47   
próbáljátok ki a sós pogácsákat, sajtos rudakat paprikás tojással megkenni sütés elôtt. Fergeteges!
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 16:26   
Puliszka

Egy liter sos vizbe, ha forr, beleengedunk 4 dl. kukoricalisztet, ugy, hogy az egyik kezunkkel eresztjuk a lisztet, a masikkal - kanallal vagy habverovel - keverjuk a vizet. Amikor az egesz mennyiseget beleengedtuk, kis langra vesszuk, lefedjuk es kb. 10 percig fozzuk. Ezutan jol kikavarjuk.

Porkolt husokhoz adjuk koretkent, vagy juhturoval, hagymas zsirral, piritott kaposztaval, stb. onallo etalkent is talalhatjuk.




 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 16:23   

Sajtos pogacsa:

1/2 kg. liszt
2 dkg. eleszto
2 dl. tejfel
30 dkg. margarin
30 dkg. reszelt sajt
1 tojas
csipet so

Az elesztot keves cukros tejben felfuttatjuk.

A reszelt sajtot es a margarint kikeverjuk masfel evokanal liszttel. A tobbi lisztet
a tejfellel, tojassal es a felfuttatott elesztovel restesteszta kemenysegure gyurjuk. Kinyujtjuk es belekenjuk a liszttel elkevert vajat. Hajtogatjuk es 20 percig a hutoben pihentetjuk. Ezt meg ketszer megismeteljuk. Az utolso hajtogatas utan fel centi vastagsagura nyujtjuk es kis pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk. Tetejet megkenjuk tojas sargajaval es elomelegitett 375F (200C) kb. 20 - 25 percig sutjuk.

Ebbol lehet rudakat is kesziteni, de ekkor nem hajtogatjuk, csak hosszukas csikokra vagjuk, megcsavarjuk, a tetejet meg megszorjuk sajttal vagy komenymaggal es kisutjuk.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 16:46   
VÍZEN KULLOGÓ

50 dkg liszt, (szerintem finomliszt)
2 dkg élesztQ
10 dkg vaj, vagy margarin,
2 tojás,
5 dl tej,
20 dkg nagyszemÜ kristálycukor (de ez nem a
tésztába kell, késQbb!)

A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztQt a lisztet a vajjal elmorzsoljuk , az összes hozzávalót jól összedolgozzuk,meglisztezzük és duplájára kelesztjük. (Attól vízenkullogó, hogy régen egy háziszQttes vászonkendQbe rakták a tésztát és egy tál víz fölé akasztva kelesztették meg. De már a Mama sem így kelesztette mostanában)
Ha jól megkelt, nyujtódeszkán kinyujtjuk, kiflihez való darabokat vágunk, szilvalekvárt rakunk bele és most forgatjuk bele a kristálycikorba. Megcsavarjuk a kifliket (ez éppen el is maradhat, de így az igazi)és a tepsiben kb 5 cm-re rakjuk egymástól, hogy legyen helyük kelni. Hideg sütQbe rakjuk, hogy még legyen ideje kelni, és rózsaszínüre sütjük.


KOLBÁSZOS CIPÓ

Kenyértészta kell hozzá, ezt mindenki saját belátására bízom.
A kolbászt kb 4-5 cm-es darabokban egy-egy
zsemle nagyságu cipóhoz való tészta közepébe rakjuk, cipót formálunk belQle (az összeillesztéseket alaposan dolgozzuk el, mert a kolbász leve sülés küzben kifolyik!) és szintén hideg sütQvel kezdve szép pirosra sütjük.
A lényeg, hogy aki süti hajnalban kel, és mire a népes család felébred, ugy kb 30 db-ot kisüt
Illata, ize mennyei, borosteával a legfinomabb. Az, hogy másnap milyen hírbQl sem tudom, még soha nem maradt

A tüzön sült bélesre várnod kell Leg, a nQvérem most nem elérhetQ.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 19:26   
Birka fuszeres szoszban.

Hozzavalok:
nehany szelet barany vagy birkahus
2 evokanal olaj
10 deka husos fustolt szalonna
1 nagy hagyma
1 nagy repa
3 fej fokhagyma ez kb. 30 gerezd
egy pohar husleves jo kockabol vagy vegetabol
a pohar szaraz feher bor de jo masfele is csak ne legyen edes
fuszerek: 2 baberlevel 1 kaveskanal kakukkfu
3evokanalnyi apritott petrezselyem, 1 zold zellerlevel vagy ha nincs 1 kaveskanal rozmaring, so, orolt feketebors.

Forrositsd fel az olajat,mindket oldalan gyorsan piritsd meg a husszeleteket, vedd ki az olajbol tedd felre, add az olajhoz a nagyon aprora osszevagott picikere,-zoldsegeket, picikere apritott szalonnat, fokhagymat parold kicsi langon 5 percig, tedd vissza a hust, ontsd bele a bort a huslevest a fuszereket sot borsot es lassu langon fedo alatt parold mig a hus es a tobbi meg nem puhul. Idokozben ellenorizd hogy nem kell -e valamilyen fuszerbol tobb, neha jobb ha tobb bor van benne, ki lehet talalni menet kozben.Parolt rizs illik csak hozza, igazi gourmet etel es nekem mindig nagyon nagy sikerem van vele.Masnap is nagyon jo izu, vigyazni kell hogy a szosz ami inkabb leveses el ne parologjon.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 17:12   
Ferfiak kedvence:tengeresz biff:
500-600 gramm szeletelt marhahus
2-3 kanal vaj vagy margarin
3-4 hagyma
8-10 krumpli
1/2 liter sör
so bors
1 kanal vajban megsutöd a husszeleteket
mindket oldalon sozzad borsozd meg
majd a többi vajban megdinszteled a felszeletelt hagymat.
Egy tuzalloedenybe lerakod a karikara vagott krumplit ra hagymat majd a hust a husra a hagymat majd a vegen krumplit. A zsiradekot feloldod a sörrel majd raöntöd a lerakott husra es fedö alatt kb 30-40 percig fözöd lassu tuznel, amig a hus megpuhul es a krumpli megfött. Petrezselyemzöldet szorsz ra barmilyen savanyusaggal talalhatod. Ezt lehet szarvashusbol is kesziteni. Nagy sikere volt itthon

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó