2020. november 30. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-05-16 13:40   
2008-05-15 21:07, ubuge:

Nagyon szigorú vagy velem Übi

Az volt a meglátásom, hogy csak Ofit érdekelte a recept, tudva, ő hol él, kényelemböl bemásoltam a meglevő receptet.

Ha valaki kéri, lefordíthatom magyarra is

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-05-15 21:20   
2008-05-15 21:07, ubuge:
Zuccini = kesäkurbica

Most jobb?

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-05-15 21:07   
2008-05-15 13:42, bovi:
-

Nyaff.
Ezt a német nyelvterületen kívül rekedt magyarok nem szabad megértsék?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-05-15 13:42   
Zucchini-Hackfleisch-Pfanne mit Reis.
Für 3 Portionen.

Zutaten:
2 Kochbeutel Reis (a 125g)
300g Hackfleisch (ich nähmeTartar)
2 Paprika
200g Champignons
200g Tomatenmark
1 Dose Mais
Salz, Pfeffer

Reis nach Packungsangaben zubereiten.

Hackfleisch in eine Pfanne anbraten, würzen.

Gemüs kelinschneiden und hinzugeben.
Anschließend den Mais und Tomatemmarkt.
Köcheln aber die Gemüse bisfest laßen.

Den fertigen Reis unterrühren und das ganze einige Minuten durchzihen lassan.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-27 22:21   
2008-04-27 15:53, bovi:
-

...Hirschhornsalz ...

-
Aha. Most már végre tudom, hogy mi az és mire jó.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-27 15:53   
2008-04-27 14:55, perec:

Ezt lehet itt Némethonban is kapni, Hirschhornsalz elnevezéssel.
Főleg a karácsonyi aprósütikbe teszik.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-27 14:55   
2008-04-27 00:28, Pompéry Berlin:
-
Ammónium-bikarbonát, nem ugyanaz. Szerintem manapság minden lazítószernek igencsak vegyipar-jellege van . Egyébként egy honlapon azt olvastam, hogy régen ezt szarvas szarvából készítették!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-27 00:28   
2008-04-25 12:05, poe:
-
Mégis csak szódabikarbóna, alias szódabikarbonát. Különben ezt az egy szert ismerem csak, amelynek neve vegyipar-jellegü és sütöporként hat + büdös.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-26 21:58   
HUNKY4U ÜZENETE:



Erdélyi lakoma


Őzborda petrezselyemmártással
Hozzávalók

1kg őzborda
1kg mogyoróhagyma
3 dkg vaj
kevés zsír
5 szál petrezsalyemzöld
3 dl húsleves
só,bors ( Izlés szerint )

A bordaszeleteket lapos lábosban kevés zsírban kisütjük.Vajban megpirítjuk az apróra vagdalt mogyoróhagymát úgy hogy
színét ne váltsa.Hozzákeverünk 3 dl húslevest, megborsozzuk, és 5 percig főzzük, majd belehintünk 2dkg finomra vágott petrezsalyemzöldet.
A mártást a hússzeletekre öntjük, és forrón tálaljuk.
Köretként felszolgálható 1/4 kg hámozott gesztenye, egy csipetnyi sóval és borssal megpirítva.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-25 14:05   
Kösz.
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-25 13:53   
2008-04-25 12:05, poe:
-
Én is nemrég hoztam otthonról pár csomaggal(fehér por ). A tasakra nyomtatott összetevők listáján az van, hogy ez tulajdonképpen ammónium-hidrogén-karbonát. A négylapos krémes receptje van még rajta .

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-25 12:05   
2008-04-25 12:03, Ferencz Zsuzsanna:

Olyan sütőpor-féle valami, kicsit erősebb tán a szaga. Magyarországon a legtöbb élelmiszerüzletben kapható.
_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-25 12:03   
Én már csak azt szeretném tudni, mi az a szalakálé
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-25 11:23   
2008-04-24 20:46, bovi:
-
Talán ez lesz Poemama süteménye, szalakáléval?

Igen Bovikám, köszönöm. Ez az, csak a krémbe zsir helyett margarin vagy vaj kerül. És hálistennek a porcukor is elmarad a tetejéről

_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-24 20:46   
Talán ez lesz Poemama süteménye, szalakáléval?

HATLAPOS
Abgelegt unter Sütemények:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 db tojás
6dkg zsír
1 vaniliáscukor
2 evőkanál cukor
1 szalakálé
pici tej
Krém:
1 l tej
60dkg cukor (amit megpirítunk)
4 dkg kakaó
6 dkg liszt
6 evőkanál olvasztott zsír
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 6 cipót formálunk. Kinyújtjuk és a gáztesi hátulján megsütni.
A megpirított cukorhoz hozzáadjuk a többit, összekutyulod és már kenheted is a kihült tásztákra.
A tetejére porcukrot szórunk.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-06 13:53   
2008-04-06 06:45, Ferencz Zsuzsanna:

Igazad van!
Máris javítottam

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-06 06:45   
Bovikám, elfelejtetted beiirni, hogy ez a sajtmártásos nokkedli receptje.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-05 17:35   
Koszonom Bovikam.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-05 17:07   
Valikának: Sajtmártásos nokedli.

A szószon van a hangsúly.
egy pohár(200ml) tejszínt felteszünk a tűzre és felére beforraljuk lassú tűzön.
Ebbe jön utána a 4 különféle sajt: 50g Parmesan, 50g Provolone, 50g Montassio, 50g Fontina
Ez van a receptben, de nekem ilyen nem volt itthon, így tettem belel Bawaria bleut, Parmezánt, Ementálert és Camebert.
Mind összevagdosva picire, belepréselve egy foghagyma gerezdet és csilit megdarálva.
Mindent megforralni és a kész tésztával tálalni.

Ez, tulajdonképpen egy maradékfelhsználási recept amikor hever a hűtőben néhány darab sajt!
Lehetne sapagettivel vagy x tésztával, de én ma nokedlire voltam éhes.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-03 13:18   
2008-04-03 13:06, Pompéry Berlin:

A citromtól
_________________
poe

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-03 13:06   
2008-04-03 02:18, Valeria:
-
Savanyú tojásleves


Én is gyakran készítem, mert kevdelt a családban, de szerintem hiányzik az alábbi receptböl a mustár és/vagy ecet. Mert hogy különben mitöl lenne savanyú?

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-04-03 02:18   
Savanyú tojásleves


Hozzávalók négy személyre:

1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
5 tojás
só, pirospaprika, liszt, citromlé, köménymag


Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, majd rászórunk két evőkanál lisztet és símára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát, majd felöntjük 1 l hideg vízzel és jól kikeverjük. Teszünk bele egy mokkáskanálnyi egész köményt, megsózzuk és felforraljuk.
A forrásban levő levesbe beleütjük a tojásokat; az elsőt óvatosan elkeverjük, nehogy túl kicsi vagy túl nagy tojásdarabok képződjenek benne, a többit csak kis távolságról "belepottyantjuk" és nem keverjük, hogy egészben maradjon. Citromlével ízesítjük és tálalhatjuk. Üdít-frissít.

A recept a Kifőzde recepttárbol van kimásolva.



 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-22 00:39   
Gibanica

Hozzávalók:

1/2 kg túró,

1 csomag (1/2 kiló) réteslap rétestészta,

4 egész tojás,

1 dl ásványvíz,

1 dl olaj,

1 pohár tejföl,

1 kanál só



Elkészítés: A túrót, a tojást, a tejfölt, az ásványvizet és a sót jól összekeverjük. A tepsi alját bőven kiolajozzuk, beleteszünk egy réteslapot, ha nagyon vékony, akkor kettőt. Egyet pedig félreteszünk, ezzel fogjuk majd beborítani. A többit egyenként összegyűrve a túróba mártogatjuk és lerakjuk sorban. Mikor elfogytak a hozzávalók, befedjük a réteslappal, és megkenjük olajjal. Forró sütőben aranybarnára sütjük.

Nagyobb kockákra vágjuk, és joghurttal tálaljuk.



_________________
poe

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 19:54   
Pont ilyen kellett nekunk, koszonjuk es meg ma kiprobaljuk...
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 17:22   
GYORS KALACS

500 gr. Liszt
2 tojas sargaja
½ dl. Olaj
3 dl. Tej
5 dkg. Eleszto (tejben felfuttatni)
1.5 evokanal cukor
mazsola, citromhej

mindezt osszedolgozni, fonni es hideg sutobe rakni (nem kell elomelegetni a sutot), rogton sutni, 220 fokon 25 percig.


 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 13:50   
Egy kiprobalt jo fonott kalacs receptet kernek szepen. A neten talaltam ugyan egy milliot, de melyik az igazi ?
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 12:06   
Pompéry Juditnak, húsvétra:
(ne csodálkozz, a netről szedtem le):
Hozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg gomba
1 kis doboz paradicsompüré

törött bors
1 babérlevél
cukor
reszelt citromhéj
pár csepp citromlé

Elkészítés:

Az olajat megforrósítjuk és világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára pároljuk. Mikor már saját levét elfőtte, belekeverjük a paradicsompürét, és még néhány percig pároljuk.
Jégbe hűtve tálaljuk, de a babérlevelet dobjuk ki belőle.


 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-17 12:10   
2008-03-17 10:04, bovi:
Örülök, egészségetekre!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-17 10:04   
2008-03-16 07:58, egyedls:
-
Hagymás-fokhagymás szelet bovinak:

Köszi Egyedls, megcsináltam, fincsi volt, megettük és élve is maradtunk
Serpenyőben is lehet készíteni!

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 07:58   
Hagymás-fokhagymás szelet bovinak:
Egy tepsit kizsírozni, a hússzeleteket sózni, + őrölt borsozni, majd mindkét oldalát megforgatni a tepsi olajában (zsírjában). Bőven megszórni apróra vágott hagymával és fokhagymával, 0,5 dl vizet, v. húslevest aláönteni és kb. 1 órán át, lassú lángon, alufólia alatt sütőben párolni!
Egy óra után a fóliát levesszük, a húsokat megpirítjuk és kiszedjük, a maradék szószban pedig nagyobb darabokra vágott krumplit a sütőben megsütünk, s kész a köret is...

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó