|
Engem nem zavar, ha honfitársak megtalálnak, de az igaz, hogy nem mindenki szereti !
Lille környékén lakok, s hiába érdeklődöm, nem jelentkeznek az itteni magyarok.
Miért kinlódtok a nyelvvel, részemről könnyen és gyorsan megtanultam.
Hajnalka
|
|
|
2006-02-08 11:59, adriannaphoto:
-
Szia Adrienn!
En Nimes-ben lakom, ket eve elek itt, s ami azt illeti en is kinlodom a nyelvvel. Nem minden magyar szereti, ha a honfitarsak megtalaljak. Sok szerencset! Email: csocsoszan54_KUKAC_yahoo.fr
|
|
|
|
|
|
Sziasztok...!!!
En itt vagyok eszakon...
|
|
|
Hát, Laci, akkor "bon courage" a francia tanulásához !!!
s ha valami érdekel Lille-el kapcsolatban, szívesen válaszolok.
Hajnalka
|
|
|
Szia Hajnalka!
Nincs ismerösőm Lille-ben, tanultam franciául, és most újból kezdtem a tanulást.
Laci
|
|
|
Szia Laci,
Folytatódik a "kiváncsiság", miért Lille-be , talán ismersz valakit ?
s beszélsz franciául ?
Hajnalka
|
|
|
Szia Hajnalka!
Szakács vagy pékként szeretnék dolgozni, de még nem tudom pontosan,hogy hol.
Laci
-
|
|
|
Szia Laci,
Ha nem vagyok túl kiváncsi, hol és mit fogsz Lille-ben dolgozni ?
Hajnalka
|
|
|
Szia Hajnalka! Nem ismerem Lille-t, nem voltam még Franciaországban.
Laci
|
|
|
Szia Laci,
Ismered már Lille-t? Ha valami érdekel, s tudok válaszolni, nagyon szívesen.
Hajnalka
|
|
|
SZia Hajnalka! Tavasszal megyek dolgozni Lille-be. Laci Séf
|
|
|
Megismétlem a kérdésemet, van-e MON-tag itt észak-franciaországban ?
Lille környékén ?
Hajnalka
|
|
|
Köszi szépen, Hajnalka!
|
|
|
Kedves lyoni, Lyon környéki és Franciaországban élő magyarok!
Az asszimiláció új otthonomban lassan teljes. Ezzel arányosan több a szabadidőm és egyre többet jár a fejemben, hogy jó lenne már egy kis csevegés, barátkozás. Ha valaki hasonló cipőben jár, írjon nekem. Nagy örömet szerezne ezzel.
Nóra
|
|
|
Szia,
Megpróbáltam hűségesen fordítani :
" Nem hisz a szemeinek.
Ez az Ersekcsanad távoli vidékről jövő magyar nő nem várhatta, hogy a Budapesti Országháza ilyen csodás remekmű."
üdv.
Hajnalka
|
|
|
Sziasztok!
Egy kis francia fordítási segítséget kérnék. A lakóhelyem is szerepel benne, ezért fontos számomra.
A szöveg:
"On n´en croit pas ses yeux" (Hongrie , Ersekcsanad , Budapest)
Cette hongroise, venue du fond de sa région d' Ersekcsanad, s'attendait-elle á ce que le Parlement de Budapest fűt une telle merville?
Előre köszönöm a segítséget!
Robi
|
|
|
Van-e MON-tag itt észak-franciaorszàgban ?
Lille mellett ?
Hajnalka
|
|
|
Sziasztok!
Itt van 2 honlap, ami nagyon érdekes.
http://www.hongrieforum.com/index.php?sid=3699e23ab4cd0349b9d2d74df493f20e
a màsik: http://hungaryforum.bbfr.net/
Jo olvasàst hozzà, üdv Mària
|
|
|
Köszönöm az jókívánságokat. Remélem, minden könnyedén fog menni.
|
|
|
2005-09-27 08:31, enora:
-
Szia Nori !
Nem csodàllak ez tényleg borzaszto àllapot lehet, de ennek is vége lesz egyszer, és akkor jobban fogod magad érezni. Az a fontos, hogy meglegyen a moral és bird ki. Sok szerencsét, és bàtorsàgot hozzà !
üdv: Mària
|
|
|
Kísérlet kép beillesztésére. Itt lakunk, így néz ki a lakás.

|
|
|
Igyekszünk mindent minél hamarabb befejezni, mert tarthatatlan az állapot a lakásban. Nem férünk a sok doboztól
Mi pontosabban Vaulx en Velinben lakunk. Raknék fel pár képet is, de azt hiszem, itt nem lehet. Vagy nem találom?
|
|
|
Szia Nori!
Remélem,hogy majd tudunk talàlkozni egyszer ,ha több idöd lesz.Jo festést 
|
|
|
Kedves Mária!
Lyonban vagyok
Nagyon örülök a levelednek. Jelenleg a lakás berendezésével küzdünk. Festés, bútor szerelés, ilyesmi. Úgy gondolom, ez még egy hónapig eltart, mert igyekszünk minden magunk megcsinálni.
Nyelvet egyenlőre itthon tanulgatok, kedvesem segít. Az alapokhoz ez is elég.
Kezdenek mindenféle adminisztrációs kérdések felmerülni, de majd lassan ezeket is megoldjuk.
Olvasom a lyoni magyar diákok oldalát is, nagyon sok hasznos információt találok benne.
Remélem, személyesen is találkozunk. Még egyszer köszönöm a leveled.
Nóra
|
|
|
Kedves Nora! Ha esetleg lesz idöd és màr itt leszel keress meg engem ugyanis és csak 80 km re vagyok Lyontol.Szia Mària
|
|
|
Sziasztok. Szeptembertől én is magyarokat fogok keresni Lyonban. Furcsa, hogy ilyen nehezen megy a kapcsolattartás. De az is lehet, hogy csak ide nem ír senki.
Mindenesetre reménykedem, és várok valami üzenetet, e-mailt..........
Nóra
|
|
|
...
|
|
|
Mária )
és Teri, Viola, Flower.
Nehezen jön össze ez a ti klubbotok, pedig biztosan sokan keresitek egymást. Én annakidején elővettem a lyoni telefonkönyvet és vadásztam magyarnak tűnő neveket. Aztán ha találtam ilyet felhívtam a számot. Mit ne mondjak, nem egy nyerő módszer. Vagy tudtak magyarul, vagy nem, vagy letagadták. Talán attól féltek, hogy a segítségüket akarom kérni.
Boldog Újesztemdőt kivánok Nektek. És csak keressétek egymást, előbb-utóbb sikerül.
Hivatalok nem adnak ki címeket, de meg lehet kérni őket, hogy értesítsék a kintlevőket interneten hol érhetik el egymást. Erre módjuk van és talán meg is teszik.
|
|
|
Kivànok minden kedves MON olvasonak, Boldog Uj évet eröben ,egészségben,és sok boldogsàgban.!!!!
Mària
|
|