2013. június 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Németország >> Hamburgi magyarok
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 következő lap )
 Fruska  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-29 01:49   
Sziasztok!

Nyár elején költöztem ki a páromhoz. Kicsit elveszettnek érzem magam, még nem igazán találtam barátokat. Remélem itt a forumon sikerül. Azonkívül a segítségeteket is szeretném kérni. Le kell tennem egy nyelvvizsgát, hogy egyetemre mehessek, a neve TestDaf. Nem tudtok róla valamit?
Üdv.: Fruska

zoli77  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-28 14:57   
Szia Brigi,

Holnap megyek Hamburgba de sajnos csak a repuloterre, hogy hazarepuljek . Szeptemberben jovok vissza akkor majd osszehozunk egy bulit.

Zoli

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-28 13:25   
Kedves Brigike, Barany,

udv Nektek, regen jartatok erre. A hamburgi topik regen nagyon aktiv volt, talalkozok, beszelgetes, stb. - nem tudjatok, hogy miert valtozhatott meg? Tudunk tenni valamit a felelesztese erdekeben? En peldaul korlevelet tudnek kuldeni a topikba korabban beiroknak, stb.

Hm, mit szoltok

Hunor

Brigike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-28 13:13   
szia nori,

ua, amit az elobb a zolinak irtam!

szia:
brigi

ui: talizhatunk 3asban is.....

Brigike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-28 13:12   
szia zoli,

en hamburgban lakom es szivesen talalkozom veled. sort nem fogok inni, de biztos talalunk valami mast is az itallapon )
jelentkezzel, ha hamburg fele jossz (azert par oraval elotte, oksi?)

szia:
brigi

Barany  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-25 17:40   
Szia Eleonor !

Mi mar 2 eve elünk itt HH-ban a parommal, ha gondold irj majd ha epp nem leszünk szabin, szivesen talalkozom veled..
Vagy irj a hex@citromail.hu cimre...
üdv
Krisz

zoli77  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-19 13:31   
2006-07-18 07:54, Eleonor:

-

Szia Nora,

En Hamburgtol kb 100 km-re, Kielben lakom es dolgozok. Jartam mar parszor Hamburgban. Augusztusban szabadsagon vagyok de szeptembertol, ha akarod, talalkozhatunk mert nekem is jol jonne egy par hetvegi kiruccanas.

Zoli

Eleonor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-18 07:54   
Sziasztok!

2006. 08. 06-án repülök Hamburgba. Dolgozni fogok ott, egy családnál. Mivel nincs ebben a városban ismerősöm, gondoltam írok ide, hogy legyen. Biztos szívesen elmennék majd egyszer-kétszer beszélgetni, kirándulni. Azt pedig egyedül nem jó csinálni.
Most akkor türelmesen várok...
Nóra

zoli77  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-11 06:59   
Hali,

Eloszor a kieli topicra irtam de sajnos nem jott semmi valasz, igy megprobalok delebbre menni. Ha vannak korban hozzam hasonlo fiatalok (25-35 ev) Hamburgban akiknek kedvuk lenne egyet csevegni, egy sört meginni, esetleg valami szorakozohelyre elmenni irjanak. Hetvegeken megöl az unalom es a magany itt Kielben.

Zoli

forelle  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-14 08:31   
2006-06-09 09:29, forelle:
-

a Rathaus elötti téren jún. 9- júl. 9.
3. Opern Film Festival Hamburg

----------

Bocsi, de nem a Rathaus elött van az a tér!
Gerhart-Hauptmann-Platz

Norci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-14 08:24   
Sziasztok!

Remélem, hogy tudtok nekem segíteni, ugyanis lenne egy nagy kérésem tőletek.
Kaptam egy címet: Heunerstieg Str. 8. Szeretném megtudni, hogy pontosan mi van ezen a címen, állítólag valamilyen cég. Ahogyan az interneten keresgéltem annyira jöttem rá, hogy Hamburg délnyugati részén van és a környék neve Neugraben, Neugraben-Fischbek.
Remélem, hogy van köztetek olyan aki ismerős ezen a környéken és minél előbb tud nekem válaszolni.

Egyébként Justi lánya vagyok, és már alig várom, hogy ismét mehessek Hamburgba , már csak 26 nap és megyünk!!!!!!!

Itthon szuper idő van már 3 napja és talán most már marad is.

További szép napot nektek!!
Üdv.: Nóra

Justi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-09 11:00   
Szia Heni!
az e-mail címem a következő: szalaijusti@freemail.hu. Írj ide, mert a kinti számon csak jul. 10-től vagyok elérhető. az itthonit is hívhatod, az
0036/ 66 473 184. Nem tudom, milyen szinten állsz, milyen anyagot vigyek magammal. ezért jó lenne előtte beszélni.
Már nagyon várom, hogy mehessek, pedig május végén jöttem haza Thüringiából. Igaz, az csak néhány napos iskolai látogatás volt, de tele élménnyel. Még aranyat is mostam a patakban. Sőt, találtam is.
Szép napot mindenkinek! Az idő látom, nálatok jobb mint itthon. tavaly már volt időnk hozzászokni a hamburgi esős, változékony időjáráshoz, és mitagadás, ott jobban elviselem, mint itthon. Máskor már hőgutát kapunk az iskolában, nem lehet tanítani, most meg a fűtést is visszakapcsoltam rövid időre. Üdv: Juszti

forelle  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-09 09:29   
2006-06-05 10:33, Justi:
-
Üdv mindenkinek!

Mi a helyzet a VB-vel? Nagy már a felfordulás?

-

Hello Justi!

Lehet, hogy én fölkereslek tanulásilag, vmikor megadtál itt egy számot, azon is hívhatlak?

Szia mindenki
én is nagyoooon régen írtam ide. Justi, Hamburgban is szép idö van végre, s VB-láz van ezerrel. S hogy ne csak foci legyen kulturális izlelöbimbóinknak a Rathaus elötti téren jún. 9- júl. 9.
3. Opern Film Festival Hamburg

http://www.hamburg.de/event.do?ok=11357&teaserId=474617&aid=204152&cid=6379563

Szép napot nektek! Heni

Justi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-05 10:33   
Üdv mindenkinek!

Már elég régen írtam ide a MON-ra, de most újra éppen itt az ideje, hiszen ismét Hamburgba látogatok egy hosszabb időre. Igaz ott töltöttem a karácsonyt és a szilvesztert is, de az csak 10 nap volt, hiszen nekünk tanároknak csak nyáron lehet hosszabb időre elutaznunk. Mi a helyzet a VB-vel? Nagy már a felfordulás?
Ja, még el nem felejtem: július 10-től augusztus közepéig kinnt leszek és ismét vállalok egy kis német nyelvtanítást. Aki úgy gondolja, hogy szüksége lenne egy kis nyelvtökéletesítésre írjon nekem egy mailt.
Justi

mkulin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-26 13:36   
2006-05-25 11:44, mkulin:
-
Kedves Fórumosok!
Erre feltétlenül meghívnálak, nem szabad elszalasztani!
Még a Hamburgi Magyarok Egyesületében is ritkán van itt egy kiváló Kossuth-díjas író Budapestrôl!

Május 27, Szombat:

12.00, Érkezés, ismerkedés, kávézás
13.00 -14.00 óráig Ebéd
15.00 -16.30 óráig Balog Zoltán református lelkész ( Budapest ) elöadása:

,,Keresztyén identitás és nemzeti identitás, egység-kettösség?

16.30 - 16.45, Kávészünet
16.45 - 17.45, Kérdések, beszélgetés az elöadás témája kapcsán

17.45 - 18.45, Jókai Anna Kossuth-díjas író elôadása

18.45 -19.00 , Rövid áhitat
19.00 órától egyéni programok a szállásadó házigazdákkal, városnézés, vacsora, stb.

Május 28, Vasárnap:

11.00, istentisztelet, úrvacsoraosztás ( Igét hirdet Balog Zoltán ref. lelkész)

12.00, zenés - verses összeállítás

-harmónikaduo: Szatzker Zsanett és Bolgov Victor ( Hannover) közremüködésében elöadják:
Astor Piazzolla: Meditango
Astor Piazzolla: Oblivion
Leon Boellmann: Gótikus szvit

-brácsajáték: Lukács István müvész közremüködéseben Hamburgból

Vers: Márai Sándor: Halotti beszéd, elmondja Csákvári Dániel

13.00, Ebéd, kávé, beszélgetés, indulás hazafelé

Ùtleírás:
A vonattal érkezök a Hauptbahnhof-tól, az aluljáróban levö 1-es vágányról (Gleis 1) a Landungsbrücke irányába váltsanak ( 4-ik megálló) ezt az állomást minden 1-es vágányon közlekedö Ubahn érinti. Innen az U3-as (sárga metro) számú metróval Hamburg- Barmbeck iranyába a Saarlandstrasse állomásig kell eljutni. Innen gyalog az út az Alster City épületéig kb. 10 perc, a föállomástól összesen az út kb.30 perc.
A épületben a földszinten levö ,, Veranstaltungsräume" termet kell keresni, de a bejáratnál már mindenkit útbaigazítanak.
Az egyesület székhelyének címe: Weidestrasse 122b; illetve Osterbeckstrasse 90b, Hamburg- Barmbeck.Mindkét cím
helyes, két oldalról is meg lehet az épületet közelíteni. A vonattal érkezök föként az Osterbeckstrasse-t figyeljék.
Èrkezés autóval: az autóval érkezök számára a csatolt mellékletben levö térképek szolgálnak segítségül a tájékozódásban. Ha bármi probléma adódna az érkezés során kérlek benneteket, hogy hívjatok engem a 0176/22895077-es telefonszámon vagy Kulin Miklóst a Hamburgi Magyar egyesület elnökét a 0175/166-4203-as telefonszámon.

Sok-sok szerettettel várunk az egyesületben szombaton és vasárnap is!
Az AlsterCity címe: Hamburg-Barmbek, Weidestr. 122 b, ill. Osterbekstr. 90 b

http://www.hamburgi-magyarok.de
mkulin@web.de

Kulin Miklós
elnök

mkulin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-25 11:44   
Kedves Fórumosok!
Erre feltétlenül meghívnálak, nem szabad elszalasztani!
Még a Hamburgi Magyarok Egyesületében is ritkán van itt egy kiváló Kossuth-díjas író Budapestrôl!

26.péntek Meghívott vendégünk Jókai Anna író, számos irodalmi díj és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének kitüntetettje.
"Nemzetjobbító és erkölcs-építő gondolataiért, a magyar nyelv szépségének és kincseinek megőrzéséért, születésnapja alkalmából" nyerte el a köztársasági érdemérmet. (Mádl Ferenc átadta a Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetéseket, 2002. nov. 21.)

Sok-sok szerettettel várunk az egyesületben pénteken, 26.05.06 este 19.45 órára.
Az AlsterCity címe: Hamburg-Barmbek, Weidestr. 122 b, ill. Osterbekstr. 90 b

mkulin@web.de

Kulin Miklós
elnök

nabukko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-16 13:25   
Szia Stutzi,

a hamburgi magyar egyesület szervezeseben minden honap elsö szombatjan 15 oratol van magyar gyerekeknek jatszohaz, ovi-suli amelynek kereteben termeszetesen magyar nyelv oktatas is folyik. Bövebb informaciok az egyesület honlapjan, a www.hamburgi-magyarok.de oldalan talahatok.
Varunk szeretettel!

Barany  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-09 17:12   
Szia Stutzi !

Felirtad a cimed es atadom Gabinak. Tegnap beszeltem is vele, szivesen talalkozik veled.
Egyebkent az en ferjem szlovakiai magyar, csak neki a szlovak az apanyelve:)
Remelem Gabi mielöbb felkeres majd !
üdvözlettel
Krisz

Ui: Persze en is szivesen talalkozom veled, igaz meg nem vagyok mama

stzuzi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-09 16:45   
A e-mail cimem stzuzi@centrum.sk Ha kedve lenne, irhat egy par sort, valthatunk telefonszamot stb. Nekem vann kocsim, nem problema. Köszi.

Barany  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-08 17:25   
Szia Stutz !

Ismerem a helyzetet, a mi cegünknel többen is vannak magyarok. Az egyik kollega felesege szinten otthon van 2 gyerekkel. 3 eves es 1 eves. Megkerdezem töle, hogy van-e kedve Veled talalkozni. Hol tud/ Tudna teged elerni??
Megkönnyitene a dolgot, ha te tudnal esetleg majd hozzajuk jönni, mert az asszonykanak nincs jogositvanya, es nehezen mozog jarmüvekkel..
üdv
Krisz

stzuzi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-08 15:44   
Szia Hamburgi magyarok. En egy szlovak magyar vagyok es itt nem ismerek egyetlen magyart sem. Mivel a magyar nyelv az apanyelvem a helyesirast nem tanultam. Wedelben lakom, nyugati resze HH-nak. Szivesen csevegnek mamakkal, akik ugy mint en, othon vannak. Vann egy 8 eves kislanyom es 3 eves kisfiam. En 39 eves vagyok. A gyerekek nem tudnak magyarul, de a lanyom kezdi es szivesen tanulna. Remelem, talalok valakit, nagyon hianyzik a magyar humor es szivelyesseg.

mkulin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-27 23:15   
HAMBURGI MAGYAROK EGYESÜLETE:
Május 1, hétfô ...

A Hannoveri Magyar Egyesület meghívása:

“Szeretettel meghivunk Titeket a Hannoveri Magyar Egyesület által megrendezett hagyomanyos majus 1-re, hétfőn 11.00 órától.
Cím: Bernwardswiese, Hannover-Döhren, Brückstraße (útleírás a végén)
Program: Ismerkedés, kötetlen beszelgetés, játék kicsiknek, nagyoknak, focimerkőzes (pl. Hamburg-Hannover), stb.
12 órától kezdve Török Ferenc („Disznótoros“) készítette grillhúsok, kolbászok es a résztvevők készítette saláták és sütemények kaphatók.
Számítunk rátok, szeretettel várunk!
Barati üdvözlettel
Nöllenburg Gabi, elnök.“

„Útleírás: Az autopályakereszteződés Hannover-Buchholznál az A2-ről rá kell kanyarodnotok az A37-re (Messeschnellweg) Messe irányba, aztán a Seelhorster Kreuznál ráfordultok a B3/B6/B65-re (Südschnellweg) nyugat fele (Minden stb.), az első kijaratnál (Döhren, Zentrum) lementek. A nagy jelzőlámpás kereszteződésnél (McDonalds-al szemben) balra mentek a Hildesheimer Straßera, amelyen a villamos is közlekedik. Az első jelzőlámpás kereszteződésnél, kb. 1 km után, jobbra fordultok az Abelmannstraßeba, aztán végig egyenesen mentek ezen az úton, egy bal-jobb-kanyar után eljuttok egy jelzőlámpás kereszteződéshez. Tovább egyenesen mentek, a Leinehidon át, ahol már Brückstraßenak hivjak az utcát, es kb. 1 km után jobb oldalon nyílik a Bernwardswiese. Parkolási lehetősegek az utca mellett a kerítés mögött is vannak, de a buli 200 m-rel bennebb lesz.“

HONLAP:
Mindenkit szerettettel várunk,
Kulin Miklós

mkulin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-27 23:12   
HAMBURGI MAGYAROK EGYESÜLETE:
Április 28, péntek este 20.00 órától ...
„Kerekasztalbeszélgetés érdekes témákról” címû sorozatunk folytatásaként a Mindentudás Egyeteme címû Duna TV sorozatból vetítjük Spiró György író, irodalomtörténész „Hogyan győznek a provinciák?“ című előadását.

Az előadó Budapesten született 1946-ban. 1970-ben az ELTE bölcsészkarán tanári diplomát, 1972-ben újságíró diplomát és szociológiai képesítést szerzett. 1981 óta az irodalomtudományok kandidátusa, 1998-tól habilitált egyetemi docens. Jelenleg az ELTE Esztétika Tanszékének tanára. Irodalmi munkásságának legsikeresebb állomásai a Kerengő (1974), Az Ikszek (1981) és a Fogság (2005) c. regényei, illetve a Csirkefej (1985) és a Honderu (1997) c. drámái. Számos irodalmi díj és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének kitüntetettje.

A Római Birodalom külpolitikáját tökéletesen megszervezték. A Pax Romana alapelve nem az "oszd meg és uralkodj" elve volt, inkább az, hogy Róma sehol sem szólt bele a provinciák vallási, gazdasági és törvénykezési életébe. Rómában minden erőszakkal meghódított vagy pénzzel meggyőzött szövetséges nép istenei szobrot kaptak, annak a multikulturális, bölcs szemléletnek megfelelően, amelyhez hasonlót egyetlen szuperhatalom sem tudott azóta tanúsítani. Ennek ellenére a perifériák intoleráns mentalitása behatolt a centrumba, és a birodalmi Rómát mind kulturálisan, mind politikailag szétverte. Mi volt ennek az oka?

Az iszlám világ megosztottsága, a muszlim egység kialakulását a vallási, nemzeti, etnikai és gazdasági különbségek okozzák.

Ilyen és ehhez hasonló, sokszor igen aktuális témákat boncolgat az előadó,
érdemes meghallgatni és megvitatni.

HONLAP:
Mindenkit szerettettel várunk,
Kulin Miklós

Barany  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-19 13:02   
Sziasztok !

Remelem mindenki jol van, es jol teltek az ünnepek ?
Kriszta hol lakik az ismerösöd,aki magyarul szeretne tanulni ?
üdv
Krisz

Hortenzia  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-16 22:55   
Szia Lola,

én csak 45km-re lakok Kiel-töl és gyakran járok oda. Mindenképpen jelentkezz ha majd itt lesztek! Üdv,
Hortenzia

mkulin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-14 22:02   
Kedves barátaink!

Az egyesület - Lukács István brácsamûvész jóvoltából -
nagyszabású húsvéti hangversenyt szervez a hamburgi
finn tengerésztemplomban (Finnische Seemannskirche,
"Landungsbrücken" közelében, Dietmar-Koel-Str. 6 sz.).

Az elôadás húsvét szombaton április 16-án, 17.00 órakor kezdôdik.
A belépés ingyenes, az elôadómûvészek önkéntes adakozást
azonban örömmel fogadnak.

A hamburgi vonósnégyes neve: “Arche Quartett” Hamburg.
A négy elôadómûvész a vonósnégyes mellett a hanzaváros
különbözô nagymúltú zenekaraiban játszik, Lukács István
például a "Hamburger Symphoniker" - ben. Repertoire-juk
époly sokoldalú mint amennyire különbözik származásuk is:

- Christopher Hogan, 1. hegedû, New York-i születésû,
- Isabell Teuchert, 2. hegedû, az egyetlen hamburgi,
- Lukács István, mélyhegedû (brácsa), tagtársunk, Budapesten,
- Ute Leschhorn-Kataoka, cselló, pedig Essen-ben született.

Húsvéti ünnepi mûsoruk Joseph Haydn vonósnégyese, eredeti címe:
„Die letzten Sieben Worte Jesu Christi am Kreuz “.

Haydn 1801 márciusában kelt írásában részletesen kitér a különbözô
nagyzenekari, szólóénekesi és kórusos, klarinéttal vagy anélküli, valamint
a most elôadásra kerülô vonósnégyes-változat keletkezési körülményeire.
Ez utóbbit annak idején nagy sikerrel mutatták be Bécsben, Párizsban,
Amszterdamban és Londonban is.

Reméljük, a húsvét szombati hamburgi elôadás, melyre mindenkit szeretettel
meghívunk, szintén nagy siker lesz.

Kulin Miklós
elnök
mkulin@web.de

Brigike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 17:44   
2006-04-13 09:34, lola:
-
Szia Lola,

hat sajna a hamburgi topik elegge csendes...van par masik, ami igazan jol es viccesen porog.
nem ismerem kielt, de egy baratom onnan szarmazik, es nagyon szerette a varost.

szerintem mindenkepp kezdj bele egy nemet nyelvtanfolyamba,meg budapesten, augusztus meg messze van, addig meg elsajatithatsz annyi szot, hogy "ne tudjanak itt eladni". mivel foglalkozol most? nem tud a munkahelyed vmit intezni? ugyanis van 2 baratom is a vodafone-nal pl. akik annyit se tudtak nemetul, hogy guten tag, es elkezdtek ott dolgozni egyik olasz, masik magyar. ismerek par informatikust is a duesseldorfi forumrol, akik szinten kicsike nemet nyelvtudassal erkeztek ki. es munka mellett jarkalnak nemet tanfolyamra, de persze nem minden munkahely ilyen tolerans.

sokan szoktak pincerkedest is vallalni, (felszolgalot mindig keresnek), de persze annyira ehhez is kell tudni, hogy megertsd, hogy mit akar a vendeg meg el tudd neki mondani, hogy mennyit fizet. egyik duesseldorfi forumos lany bicajos-postas volt egy ideig... szerintem kerdezd meg mas forumokon is (pl. berlin, duesseldorf ezek eleg aktivak) meg a "fomenuben" is fogsz talalni idevago topic-ot hogy masoknak milyen 5leteik lehetnek. remelem tudtam valamennyire segiteni. nyugodtan kerdezz!!

boldog unnepet neked is es mindenkinek a forumban: brigi

lola  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 09:34   
Sziasztok!

Látom már néhány napja nem írtatok itt, de azért remélem,hogy él a topik.

Úgy néz ki, hogy augusztus elején Németországba megyünk 1 évre, igaz, nem Hamburgba, hanem Kielbe. Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek: én sosem voltam még Németo-ban, és egy szót sem beszélek németül. Szerintetek hogyan tudnék munkát találni (babysitterkedésre, esetleg háztartásban besegítésre gondolok, azokhoz nem kell engedély és nyelvtudás). A párommal megyünk ki, ő ösztöndíjat kapott kint, tehát tanulni fog, de nekem a nyelvtanulás mellett mkndenképp kellene dolgoznom. Újságokban, nyelvtudás nélkül elképzelhető, hogy találjak valamilyen állást?
Egyébként 28 éves nő vagyok, Budapesten élünk most.

és egyáltalán: milyen Németo-ban, ezen belül is Hamburgban élni? Ismeri valamelyikőtök Kiel-t? Milyen város? Huh,még ezer kérdésem lenne, de visszafogom magam.
Köszi a válaszokat előre is!
Sziasztok, és kellemes ünnepeket,
Lola

Fruska  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-03 22:28   
2006-03-31 18:09, Brigike:

Köszönöm szépen a biztatást! Remélem tényleg összehozunk majd egy találkozót!

Brigike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-03 10:30   
2006-04-01 09:52, SKriszta:
-
szia kriszta,

nekem lehetne a nemet nyelvtanomon meg csiszolgatni... es szivesen foglalkoznek az ismerosoddel, magyarorszagon angolt tanitottam pl. es nagyon jolesett, bar tudom manapsag ciki ezzel dicsekedni
sajnos nagyon kiszamithatatlan viszont az idobeosztasom, tehat nem tudom mondjuk azt mondani, hogy minden kedden 7-8ig, hanem minden alkalmat kulon kene megbeszelnunk, ha az nem baj. brigitta_farkas@hotmail.com -ra irjal lecci es megdumalunk egy talit, jo? orulnek, ha te is eljonnel, hatha szimpik leszunk egymasnak es akkor vegre megismerek egy magyar embert hamburgban is koszi

szep napokat mindenkinek! sziasztok

Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése

Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó