2013. június 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Belgium >> Magyarok Belgiumban
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő lap )
 ati055  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-01 15:17   
gratulalok mar akkor sinen lesztek ha a lanykeres megvolt.mar csak a papirokat kell intezd az kb.2 het de egy het alat is meg van es azt hiszem beadastol szamitva 3 het az eskuvo a limburgi magyarok szoktak csinalni mindig valamit en pl. tavaly voltam szureti balon ahol gulyas volt most lesz majd azt hiszem a katalin bal igaz tolletek ez eleg messze van

Sylviatje  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-01 14:38   
Hàt, igen, tudtam hogy nem lesz könnyü. Köszönöm hogy segitettetek, azert majd még beszàmolok rola hogy mit sikerült elintéznem. Tegnap este vacsorànàl egyébként felvetettük a hàzasodàs gondolatàt, végül is azert jöttem ide hogy itt is maradjak, Vele!!! Nem éppen igy képzeltem a lànykérést, és nem éppen most...
Hajjaj.... még jo hogy csatlakoztunk az Uniohoz:???:...de mi akkor is megprobàlunk mindent, akàr még a hàzassàgot is, 21 évesen...

Nincs véletlenül egy hely itt Belgiumban ahol a magyarok néha összejönnek? Mondjuk egy jo kis gulyàsra? Egyébként nem tudom hogy vagytok vele, de a csalàd utàn ez hiànyzik a legjobban, a magyar kaja, szerintem senki nem föz nàlunk jobban...

Még egyszer nagyon köszi a vàlaszokért, megfogadom a tanàcsokat!!!

Szép napot minden belgiumi magyarnak!!!
Sylvia

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-01 10:37   
Magam is csatlakoznek az elottem szolohoz. Vegervenyesen megoldani a problemat, nem felmegoldasokra pocsekolni idot es energiat. Ez az egyuttelesi szerzodes nem az igazi megoldas, semmi esetre sem ajanlanam probalkozni vele az idegenrendeszeten.

ati055  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-31 21:04   
nehez dio mivel uj Eu tag orszag magyarorszag van egyutteles hivatalosan de csak EU os orszagbol levovel te most egy 6 honapos turista vizumot kaptal menjbe az idegenrendeszetre ahol kaptad es ha jol tudom kell vinni egy egyutelisi kontraktot amit a notaris csinal es azzal kapsz igazolvanyt de nem allampolgarsagot de egy ugyvedtol kene erdeklodni az idegenrendeszeten nem igazan fognak segiteni ilyendologba de ha osszehazasodtok akkor nincs akadaly hazassaggal kapcsolatban a polgarmesteri hivatalban elmondjak milyen papirokat szerezbe sok sikert

Sylviatje  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-31 18:45   
Sziasztok!!!
Nagyon örülök hogy ràtalàltam erre az oldalra, eredetileg magyar éttermeket kerestem itt Belgiumban. A flamand baràtom miatt jöttem ide, itt lakom Brugge-ben màr junius ota, csak sajnos még nem hivatalosan, igy munkàt sem vàllalhatok persze. Hallottam egy un. "együttélési szerzödésröl" ami segitene a letelepedésban, de nem tudom hogy hogyan müködik ez az egész. Ezen a héten voltam a tanàcshàzàn bejelentkezni (okt 17-én jöttem vissza Magyarorszàgrol a szüleimtöl), és ideiglenes igazolvànyt kérni, mivel ilyen utasitàsokat kaptam, hogy az igazolvànyon lévö reg. szàmmal felvesznek egy munkavàllaloi listàra. A munkaügyi kp-ban elküldtek azzal hogy a vàroshàzàn turistaigazolvànyt adtak, vagyis ha januàrig nem intézek valamit akkor 6 honapra kiutasitanak Belgiumbol. Mi több mint egy évet vàrtunk arra hogy végre együtt lehessünk (iskola, stb), és most teljesen el vagyok keseredve hogy ujabb 6 honap lehet belöle, ha nem sikerül valami megoldàst talàlni. Ugy làtom itt olyan emberek is vannak akik több éve itt élnek, biztosan nagyobb tapasztalattal, mint én, remélem valaki tud nekünk segiteni. Köszönöm a pàrom, Stijn nevében is!!!
Egyébként pedig nagyon sziveseb leveleznék vagy talàlkoznék belgiumi fiatalokkal!!!

Köszönöm hogy elolvastàtok kissé hosszura sikeredett levelemet, és vàrom a vàlaszokat!!!

üdv
Sylviatje & Stijn

Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-27 10:19   
2004-10-27 09:29, Burda:
-

Hàt én példàul màr anyira megszoktam, 14 év utàn, hogy jobban szeretem mint az Erdélyit. Hiszen sem az a fülaszto meleg nyàron, sem az a nagy hideg télen... (Alltalàban a ruhatàradat sem kell teljesen lecseréld, hisz itt nincs kimondottan szükség téli vagy nyàri holmira)
Viszont a tengerpartot nem nagyon kedvelem. Nagyon jo idö kell ahoz legyen, hogy igazàn élvezni tudjuk, mert annyira fuj a szél, hogy àlltalàban mindig fejfàjàssal térünk haza...

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-27 09:29   
És tényleg olyan csúnya általában ott az idő Belgiumban?
A tengerpart milyen?

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-13 16:18   
Kösz, vedett, kezdhetem fényesíteni a csukámat.

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 21:57   
Kedves Burda,
a kovetkezo infohoz jutottam: keddenkent 21.00 kor az Itterbeek-i sportkozpontban jatszanak, bennt, szoval azt hiszem ez kispalyas foci lessz. Mivel konnyen keverheto ezert inkabb szolok hogy ez Itterbeekben van es nem Etterbeekben!
A pali tovabba azt uzeni hogyha szeretnetek nagy palyan jatszani Itterbeekben akkor van meg ures helyuk!
Remelem tudtam segiteni!

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-05 19:48   
szia Burda,
na meg mindig nem tudom pontosan hol van, remelem nemsokra meg tudom adni a cimet.csoki

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-01 11:44   
2004-09-29 12:24, Burda:
-

Ez egy rem bugyuta cikk szerintem. Ha a firkaszt kovetjuk, akkor akiket eurokrataknak kikuldenek "az unióhoz eddig leginkább a rendkívül tudatos karrierépítők kerültek ki" maguk is szinten ilyenek, tehat semmikeppen nem erheti meglepeteskent oket, hogy a tobbi is ilyen. Legfeljebb az lehet nekik bosszanto,hogy a regebben kikerultek mar "kapcsolatokkal" rendelkeznek, ok meg meg semmivel. Nagyon talaloan mondta Szabo Istvan filmrendezo: "itt Holywoodban az jarja, hogy akinek magyar baratja van , annak mar nem is kell ellenseg!" De a cikk sem igaz es az idezet sem, van remeny mindig. ))
Mi kifejezetten meg szoktunk hivni egy-ket ilyen tudatos karrierepitot rendezvenyeinkre, fogadasainkra vagy partykra! Remekul elszorakozatatjak a tarsasagot, meg hetekig lehet egy-egy fellepes utan derulni rajtuk:))))

Udv

Bobo

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-29 12:24   
Na ehhez mit szóltok (Figyelő cikke):
"Szintén meglepetésként érheti a most kikerülőket a már Brüsszelben dolgozó magyarok között uralkodó hangulat – hívták fel többen is a figyelmet az eurokraták közül. Hazánk fiai nem nagyon segítik egymást, mivel az unióhoz eddig leginkább a rendkívül tudatos karrierépítők kerültek ki, akik kapcsolatépítésben ugyan nagyon jók, de csak olyan irányban, ahonnan nagy hasznot remélhetnek. Talán emiatt, mindenesetre a magyarok között nincs összetartás, sokan nem kezelik partnerként a többieket, és többen a könyöklést részesítik előnyben a baráti szavakkal szemben."

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-23 12:18   
Sziasztok!

Elnézést az elöbbiért, megtréfált a számitógép.

Focicsapat nagyon jó lenne, levezetni a feszültséget, meg megbarátkozni másokkal. Tényleg, magyar törzshelyek (vendéglő, apák boltja, ahol rendszeresen összejöttök egy pohárra) van az országban?
Írásaitokból arra következtetek, hogy a feleségeknek sincs feltétlen sanyarú sorsuk, úgy tűnik vannak programok.
Na, akkor körbeszaglászok a flamand/vallon/brüsszeli lakáshirdetések közt.

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 18:25   
szevasz Burda,

Diplomata focicsapat ez egy magyar csapat, sajnos a neten nem talalom oket, annyit tudok hogy Brusszel nyugati oldalan jatszanak, jovo heten tudok tobbet mondani rola, ha elfelejtenem emlekeztess!!!!

Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 11:11   
2004-09-21 15:31, Burda:
-
Belgiumi rovatba legtöbben a flamad területröl irnak (mint észrevettem), de mivel azt irod, hogy jol beszéled a franciàt engedd meg hogy hozzàszoljak én is.
A flamad területet öszintén mondom nem ismerem, de annyi biztos minél messzebb mész Bruxellestöl a francia területen annàl olcsobb a lakàs (ugy megvenni mint bérelni!)
Én semmikép sem szeretnék Bruxellesben lakni, söt mikor muszàly hogy menjek oda akkor is rosszul vagyok. Az élet nyugibb mindenképpen vidéken. Viszon sokan oràkat töltenek el a dugokban az sem muri. Véleményem szerint én egy olyan vàrost vagy községet vàlasztanék ahonnan könnyü megközeliteni vonattal a fövàrost. Ne feledd hogy azért az egész orszàg nem egy nagydarab. Tehàt nem olyan vészes keresztül kasul bejàrni.

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-22 09:39   
Kedves Vedett!

Köszönöm válaszod, melynek alapján nincs más út elöttem, mint a sàrmos eurokratává válás, ugyanis itthon is biciklivel megyek minden áldott reggel a vonathoz és nagyon szeretem.
Nyelvvel nem lesz gond jól beszélek franciául és angolul, feleségem pedig biztosan szívesen megtanul franciául majd valami helyi tanfolyamon.
Gyerekem pár hónapos, ezért eddig arra gondoltam, hogy egy-két évre beköltözök B.-be, majd kiköltözöm, ha megismertem a vidéket, de most ezt is átgondolom.

Mégegyszer köszönöm a jótanácsot és volna még egy kérdésem, nincs Brüsszelben valami öregfiú magyar focicsapat? Szívesen elpáholnék egy pár külföldi csapatot.

Sziasztok.

Burda

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 20:33   
2004-09-19 22:29, bobo2003:
-
jo estet,
nekem ez budos es kesz,
elhiszem, hogy megtortenik ilyen,
egyszeruen megalazonak tartom,mert tudom hogy magyarorszagon nem uldozik a ciganysagot , bocs meg a nagyszaju amnesty international is nyilvanosan bocsanatot kert az undorito, es minden alapot nelkulozo plakatjukert!!!
ha nem tudod mirol beszelek akkor keress utana es a masik esetnek is amit emlitettem,garantalom tanulsagos lessz!
tolem egyebkent azt birizgalsz amit akarsz es amit megengednek

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 20:12   
szia burda,

szia burda;
nagyon nehezet kerdezel, attol is fugg hogy mennyi idot szansz utazasra, akik csaladosok es a 'nyunyioba' do'goznak' azok kozul nehany Ukkel/Uccle ban lakik,
a gyermeked iskolasskoru-e, mert akkor a suli is szamit,a ferjed/feleseged szeretne-e dolgozni vagy nyelvet tanulni?
szep meg Kraainem, itt nagy hazak vannak es biztos nagyon draga, ja es meg valami franciaul;hollandul, vagy angolul beszelsz, mert ha franciaul akkor gondolom varoson kivul inkabb walloniat celoznad , ha angolul beszelsz nem ajanlanam walloniat, erdemes tajekozodni a munkahelyed kozeleben levo parkolokrol, ez egy komoly problema lehet, brusszelben kb. ugyanolyan parkolni mint budapesten, antwerpenben meg haromszor rosszabb mint pesten, a parkolasi birsag olyan 150 euro korul van
ajanlom www.nmbs.be ill. www.delijn.be oldalakat itt ha kiszemeltel egy kornyeket megnezheted mikor jar a vonat meg a busz
kisgyermekkel a varos szivebe nem koltoznek mert nem az igazi
jaj eszembe jutott valami! Hoeilaart es kornyeke,+ Tervuren kornyeket probalnam

meg valami a nyelv annyira fontos ,hogy az ir maca,3 honapja van itt,2 gyerekkel,ferjjel es meg mindig nem tudtak megcsinalni az interjut ( az vidam neked is lesz) a rendorseggel mert o nem beszel franciaul, a rendorbacsi meg csak azt beszeli
egyebkent egyutt koptatjuk a padot egy intenziv francia kurzuson amit csak ajanlani tudok, a hazastarsadnak,van egy csomo nyunyios haziasszony es nagyon jo a hangulat ( rosszul hangzik de irto vicces)
remelem egy kicsit tudtam segiteni,es remelem jol erzitek majd magatokat belgiumban (nemcsak brusszelben!)

ps.: a 'sàrmos' eurokratak biciklivel mennek a vonathoz

Burda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-21 15:31   
Sziasztok!
Szürke, porhanyós testű adminisztrátorok, enervált titkárnők, tic-tacot majszoló tolmácsok társaságában hamarosan mi is megjelenünk Brüsszelben, hogy munkát vállaljunk a lenyűgöző Eu-ban.
Tanácsot szeretnék kérni, mivel a vidéket nem ismerem: egy kisgyermekkel (zöldebb előnyben) hol érdemes appartmant megcélozni Brüsszelben? Anyagilag persze nem leszünk királyok...
És a vidék milyen Brüsszel körül? Menjek inkább, mondjuk, Grindenbergenbe?
Minden tanácsot köszönök, ha rossz helyre írtam, akkor elnézést.
Burda

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-19 22:29   
Nezzetek, a politikai uldozteteset hivatalosan elismerte a luxemburgi igazsagugyi miniszterium. Az aktajat termeszetesen senki nem latta. De mint a gyerekcsinalasban, itt is az eredmeny szamit.Ebbol nem akarok semmilyen politikai vitat nyitni es barki piros-feher-zold erzeset birizgalni.Csak utalni akartam arra, hogy ilyen is letezik, es nem mese. Ennyi!
Remelem kielegito valaszt adtam.
Udv

Nagy Zoltan

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-18 13:10   
hoi,
igen ez a politikai menedekjog engem is erdekelne mert a lokott vdab multheten megkerdezte hogy politikai okokbol vagyok e bejgliben , mire majd' leestem a szekrol hogy hogy lehet ilyen hujeseget kerdeznie valakinek aki allitolag a vdab 'szakertoje' kulfoldiek munkavallalasat illetoen ( a kozvetitomtol egyebkent megkapta a szemelyim masolatat amiben minden info benne volt), legszivesebben megirtam volna neki hogy szexturista vagyok mert a flamand pasik nagyon helyesek, de vegul nem tettem amilyen lokott meg elhiszi....
szoval szerintem politikai menedekjogot csak meghatarozott allamok polgarai kaphatnak vagy valamilyen extra bizonyitas alapjan de ha egy uj tagallam polgaratol kerdezik ezt akkor furcsallom mert a belepes elofeltetele volt tobbek kozott hogy egeszseges demokraciat mutassunk fel, (az erem masik oldala hogy peldaul egy kurdot gazdasagi menekultnek kezelnek mikor az egesz vilag tudja hogy torokorszagban a mai napig szire szora sittre vagjak a kurdokat , csakhat torokorszag tul fontos ahhoz hogy nehany milka kurd miatt igazat mondjanak) na de amit nem ertek az a ciganyok strassburgi kiruccanasa, mert allitolag ok kaptak politikai menekult jogot, ez kb 2000-ben volt talan egy evvel kesobb, lehet hogy ez a luxi csalad is igy jott ki.( nem emlekszem az esetre pontosan de akkoriban nagy botrany volt belole otthon, valami falu utan neveztek el oket , es meg a cigany kozosseg is egymasnak ugrott miatta)
varom valaszod,
vedett

perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-09 23:46   
2004-09-05 15:36, bobo2003:
-
2004-09-03 22:31, Perec:

No es??? Akkor mar nincs is kedved Begiumban letelepulni ?

Kedves Nagy Zoltán,
nem én akarok Belgiumban letelepedni, hanem Peru Mackó. Nekem most egy időre elég volt egy 'országváltás'.
Lakatos Robi kapcsán inkább azt akartam kifejezni, hogy más országokban is ismert muzsikusról van szó.

akik politikai menedekjogot kaptak a 90-es evekben, a csalad politikai uldoztetese miatt
Érdekes, amit irsz. Nem tudod véletlenül, konkrétan milyen módon üldözték politikailag ezt a családot a 90-es években Magyarországon?
Üdv.
Perec

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-05 15:36   
2004-09-03 22:31, Perec:

No es??? Akkor mar nincs is kedved Begiumban letelepulni ?

Ja es pont tegnap voltam egy magyar partyn, ott szobakerult,hogy van itt Luxemburgban egy magyar hegedus csalad, akik politikai menedekjogot kaptak a 90-es evekben, a csalad politikai uldoztetese miatt, azota letelepedtek,allampolgarsagot kaptak es egy szallodaban zenelnek.

Udv

Nagy Zoltan

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-05 15:20   
2004-08-31 10:52, Cunibaba:

Kedves Cunibaba!

Nem ertem,hogy ez miert kerdes? Szabad polgar vagy, ha neked ugy tetszik,hogy Belgiumban lakast veszel, akkor veszel es kesz. De ha nem akarsz benne lakni, hanem kiadod alberletbe, ugyhogy te peldaul Finnorszagban laksz, miert ne lehetne???
Azzal hogy Te egy ingatlanugyletet lebonyolitottal, semmi elonyt nem elvezel idegenrendeszeti vonalon. Ez ket kulonbozo dolog. De ha nincs hol laknod,mi ertelme lenne Belgiumban letelepulni akarni??? Ezek olyan kerdesek, hogy szabad-e a boltban tejet venni? Minek, mikor en nem is szeretem a tejet:)))

Udv

Nagy Zoltan

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-05 15:08   
2004-08-28 21:23, ati055:

Kedves ati055!

Ha vegigolvasod,amit sajat magad irtal, akkor mar rogton az en megallapitasomat igazoltad. Tehat Te ket utat vazoltal fel,ami modon le lehet telepedni, es ki tudja hany mas ut van meg. Teljesen igazad van viszont,hogy nem az idegenrendeszettol kell a tippeket varni a letelepedesre, hanem mint szabad polgarnak, sajat magadnak kell kezbe venni a sorsodat.Ami egyben azt is jelenti, ha rosszul fogsz hozza, akkor elofordulhat hogy a hatosagok alaposan megszivatnak. Ezt a kockazatot es kovetkezmenyeit ugye mindenkinek maganak kell viselni!

Udv

Nagy Zoltan

perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 22:31   
2004-08-27 20:19, bobo2003:
-
En egy magyar hegedust ismerek Belgiumban, a Lakatos Robit, ha nala jobb hegedus vagy, akkor biztosan nem lesz problemad szerzodest kapnod es letelepedned.
-
A Lakatos Robit (Roby Lakatos) én is hallottam egy pár hónapja, a BBC Filharmonikusokkal játszott, a BBC közvetitette a koncertet, a "Magyar Magic" kulturális sorozat keretében.

vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-02 23:45   
szia peru macko milyen allampolgar vagy es hol elsz most?

Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 10:52   
Elöször is fogalmam sincs hogyan lehet kitelepülni, de kérdés : Ha valaki itt vesz lakàst annak nincs joga letelepülni??

ati055  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-28 21:23   
nem tudom honnan veszitek hogy barmelyik kozsegbe kilehet telepulni nem igaz hivatalosan tudom ugyan is van egy 20 eves lanyom magyarorszagon es kiszeretne koltozni ugy tud csak kijonni hogy 21 eves koraig mivel en kint elek es allampolgar vagyok csak altalam tud kijonni ha en nem lennek itt semmi eselye a kitelepedesnek ezt az idegenrendeszeten mondtak viszont magyar vallakozassal lehet kint dolgozni

bobo2003  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-27 20:19   
En egy magyar hegedust ismerek Belgiumban, a Lakatos Robit, ha nala jobb hegedus vagy, akkor biztosan nem lesz problemad szerzodest kapnod es letelepedned. Kezmuves szakmat azert ajanlottam, mert azzal barhol problema nelkul el lehet boldogulni, vallalkozast alapitani, es amig a vilag vilag, mindig van ra kereslet. De zenesznek sincs masra szuksege, mint egy szobafestonek: alapos szakmai tudasra, gyakorlatra es megfelelo mennyisegu keszpenzre. Kortol nem fugg a letelepedes, csak attol, hogy van-e kello anyagi alapja, amibol a megelheteset tudja finanszirozni.
Itt Luxembourgban is ismerek tobb magyar hegedust, akik a legnagyobb szimfonikus zenekarban jatszanak,zenet oktatnak mar egy evtizede. Megint csak ugyanazt tudom ismetelni,tanulj nyelvet, szerezz gyakorlatot es gyujtsel penztartalekot magadnak, hogy barmilyen lehetoseget ki tudj hasznalni.
Nagy Zoltan

Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése

Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó