|
Accessories=tilbehör 
|
|
|
2008-05-29 09:35, bobe:
-
Még egy utólagos jótanács: ha valamit nem találsz, akkor Start gomb - jobbra legalul katt a Segítség és Tanács-ra (Hjelp og støtte). Oda be lehet írni a kulcsszót és a Keress-re kattintva hoz egy csomó találatot. Jóféle szájbarágós nyelven mindent leír.
Az alább említett takarító és defragmentáló programok az én Vistámban itt vannak (kapásból fordítom a nevüket):
Start gomb - Az összes program (All programs) - Hozzávalók (norvégül Tilbehør, talán segédprogramok lehet a neve, ahol a Kalkulátor/számológép és a Notisblokk is van) - ott is a Systemverktøy/Rendszereszközök-re kattintva látszanak ezek a programok.
Én rögvest jobb egérgombbal rákattintottam és kiraktam az asztallapra (Küldd ide...- Asztal) , hogy mindig kéznél legyen.
|
|
|
2008-05-29 09:35, bobe:
a sved Vistaban :accessories cimen kell keresni
A hollandban is
A defragmentálást tudom magyarul, mert csudaszépen hangzik: töredezésmentesítés
_________________ poe
|
|
|
Ezek okos tanacsok Gagy csak a Vistaban en nem talalom
Közben megtalaltam, valami miatt a sved Vistaban accessories cimen kell keresni 
|
|
|
2008-05-27 18:41, Tihi:
-
Eddig ahány operációs rendszerem volt (ME, XP, Vista), mindegyik tartalmazta a karbantartó programokat is. Úgy hallottam másoktól, hogy ezeket nem nagyon futtassa senki, kivéve a profikat. Pedig ott van ingyen, egy-két kattintásra és hihetetlenül fontosak, új élet költözik a gépbe, minden felgyorsul tőle.
Noha nem vagyok profi, két-háromhetente lefuttatom, tényleg megéri.
Szóljon hozzá, aki ismeri a magyar terminológiát, nekem a nevek más nyelven vannak, de megpróbálom körülírni:
Az Start gomb - All programs-ban van a Systemverktøy (valamilyen "tools" lehet), abban van két fontos karbantartó program: a takarító program (Diskopprydding), ami kidob minden felesleges, addig felgyűlt fájl-t (sokszáz Mb-nyi szemétről van szó) - és a defragmentáló (egybefűzi az egybetartozó fájl-darabokat, ezáltal sok helyet szabadít fel).
Ismeri ezek nevét valaki magyarul (és angolul) ? Jó lenne közzétenni, sokaknak okozna örömöt...
|
|
|
2008-05-26 22:12, ubuge:
-
Kedves Tibor! (ha nem tévedek, ez az igazi neved)
Igen, ismerem a Firefoxot, letöltöttem is már az újabb verziót, de az IE 7 nekem eddig jól müködött, a zavarok inkább az XP op. rendszerben voltak, 3 év használat után után érdemes nagytakarítást csinálni és újratelepíteni. Jelenleg az XP gyorsan és pontosan müködik és minden más program is.
|
|
|
2008-05-26 15:35, Tihi:
Kedves Tihi,
használhatsz tűzrókát vagy operát is. Mindkettő ingyenes, és beszélnek magyarul is. 
|
|
|
Megcsináltam a kisfiam weboldalát! ))))
Nagyon egyszerü, de kezdeteknek már ez is döfi! )
|
|
|
2008-05-18 21:10, hunor:
-
azért jelent meg egy helyett ötször ugyanaz, mert nyilván lassult a MON, és többször kattintottál a Rendben funkcióra.
Nem úgy, hanem így: Az én op rendszerem csinálta a zavart. Már heteken keresztül bajok voltak azzal, pl a böngészprogram IE 7 beindul és rögtön leáll, dühösen indítom újra és megint leáll és így tovább. Végül kinyílt 5 IE program és mivel beiratkoztam a MONra írni, hát ötszörös lett üzenetem.
Az még rendben van, hogy a böngészö program ötszörösen fut, de az már nem, hogy nem lehet azokat leállítani sehogy, megmerevedik a "ccAppl" és csak eröszakos áram lekapcsolása segít.
Ezért lett az XP újra telepítve.
|
|
|
A fiam neve is már foglalt.
De neked még szerencséd lehet:
http://www.berci.de/ - meg lehet csípni!!
|
|
|
2008-05-26 09:09, amadeus:
oooo, ezt csak most vettem észre..köszi!!!
Most én is a kapitalizmus építésével vagyok elfoglalva....borzalmasak ezek a hétfök.
|
|
|
Nem baj, nem nekem lesz!
Kismuci "kínoz" vele napok óta.
(apus azt mondta, hogy a t-onlines elöfizetésünkhöz ugyis tartozna egy weboldal, hát miért ne legyen ez a juniorChef-é. )
|
|
|
Hoppla, most látom, a www.Andu.de már foglalt! 
|
|
|
2008-05-26 09:00, Andu:
OK, most éppen a társadalmat építem, de este megnézem otthon a gépemen a kedvencek között vannak linkek.
Ami a legfontosabb, elöször foglalj magadnak egy Domain-t, pl. www.Andu.de, anelkül nem tudod hova tenni a honlapot. Egy valamirevaló Domain egy kis pénzbe is kerül.
Probald meg itt: http://strato.de/ vagy itt: http://einsundeins.de/
|
|
|
2008-05-25 22:23, amadeus:
Köszi Ama, látod Rád mindig számíthatok!!!
Azt még áruld el nekem légyszíves, mik azok a kifejezések amikre rákereshetek a neten.
|
|
|
2008-05-25 12:57, Andu:
Milyen témájú könyveket kéne beszereznem?
Semmilyent...a Net tele van jobbnál jobb ingyenes programokkal.
Pl. ez: http://www.nvu-composer.de/
Ez lenne a "HTML-programozás" ?
Egy Homepage elkészítéséhez nincs szükség HTML-tudásra.
Rengeteg ingyenes "Vorlage" van, amiket át lehet alakítani saját ízlés szerint.
Te jó vagy a Photoshop-ban, nem lesz ezzel sem problémád! 
|
|
|
2008-05-25 17:35, bovi:
Igen Bovinak igaza lehet. Egy kép max. 1 MB-s lehet. Ha vidijjót akarsz feltölteni az pedig max. 100 MB.
|
|
|
2008-05-25 17:26, Erazs:
Elküldtem emailban, mert egyszerübb mint itt tötögetni a képeket fel a photobucketba, aztán meg ide linkelgetni.
|
|
|
2008-05-25 17:26, Erazs:
Ne legyen túl nagy a kép, az is hibát jelenthet.
Olyan 2-300 bit.
Sajnos ennél többet nem tudok a dologhoz szólni 
|
|
|
2008-05-25 16:38, bovi:
Tehát:
Durchsuchen
megvan, kiválasztom a képet
Uplod
ez már nem látszik, mert rögtön a dursuchen után jön a hibajelzés, hogy a feltöltés nem lehetséges.
|
|
|
2008-05-25 15:06, Erazs:
Szerintem is más lett a Photobucket alapképe, de nekem megy a képfelrakás.
Talán nem húztad fel a letöltött képet eléggé?
Tehát:
Durchsuchen
Uplod
és jóval lejjebb van: Save and continue.
Ha erre klikkelsz, akkor ott a letöltött képed.
|
|
|
így...

|
|
|
Már nagyon régen jártam a photobucket oldalán, de ma megint "odamerészkedtem". Sikeresen megnyitottam egy új könyvtárat, de új képeket nem tudok feltenni, valamiért mindig hibaüzenetet kapok. Ezt az újfajta feltöltési "maszkot" a photobucketen még nem is láttam, annyira re´gen jártam ott. Tudna valaki segíteni, hogy kell?
|
|
|
Egy weboldalt szeretnék csinálni.
Mi a teendö? (nem a kit hívjak fel-re gondoltam )
Milyen témájú könyveket kéne beszereznem? Ez lenne a "HTML-programozás" ?
Egyelöre ezt böngészgetem: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=21490786
|
|
|
2008-05-18 21:10, hunor:
-
És hova tünt elözö írásom?
Mindenesetre az XP újra telepítése jól sikerült és minden jól müködik.
Kedves Hunor, az újralelepítés folyamán egy laptopom Win98 rendszerrel müködött, és müködik továbbra is.
|
|
|
2008-05-08 22:27, Tihi:
-
Kedves Tihi,
azért jelent meg egy helyett ötször ugyanaz, mert nyilván lassult a MON, és többször kattintottál a Rendben funkcióra.
Hunor
|
|
|
Laci, ne hagyd magad !!
|
|
|
2008-05-08 20:42, egyedls:
Ami azokat a tagságokat illeti, én a szakszervezetből jelentkeztem ki utoljára, azóta sehol nem vagyok tag...
Ezekszerint, Neked külön belépőt adott Hunor ide, mert mi csak akkor tudunk ide írni, ha bejelentkezünk )))

|
|
|
Laci, gondolj arra: ha megtanulod, akkor már csak én leszek az, aki nem képes rá 
|
|
|
Laci, csak annyit szeretnék mondani, hogy még a Hubának is sikerült!
(ö is el volt képek nélkül sokáig... )
Remélem most kellőképpen motiválva vagy!
|
|