|
Ennél a fránya Mozilla Thunderbird levelezőnél nem tudom elérni, hogy a levél sorai közé képet szúrjak be. Íráskor látszik, hogy ott van, de elküldve eltünik és mint csatolmány érkezik meg.
Annyit csináltam, hogy a Beállítás/Formátum-nál bejelöltem a Rich-text-et. De ennyi nem elég neki...
Van tapasztalatotok ezen a téren ?
|
|
|
2006-12-29 13:51, Andu:
Melinda és Lepu segítségével már megkaptam a választ.
De most jön az új kérdésem!!! (a szemem kiég, ma reggel fél 10 óta itt dolgozom a gépnél, de egyszerüen úgy fel vagyok dobódva, annyira tetszik, hogy nem tudom abbahagyni! )
Hogyan tudnék "fémes" csillogást elérni egy háttérnél? Melyik az a speciális effekt?
(igen, még mindig PS )
|
|
|
2006-12-29 16:59, melindalaczay:
és itt jön
Júzer24 a válasszal: Kitekintö gyorsvonat
|
|
|
HD: " Milyen levelez o programja van?"
Magabiztosan:
Júzer : " Kutluk Expressz"
Júzer2 : " Mikroszoft Word"
Júzer3 : " Windóz 97"
Júzer4 : " Kluksz Expressz"
Júzer5 : " Windóz Jubileum"
Júzer6 : " Mikroszoft Kvatlok "
Júzer7 : " Outlook Explorer"
Júzer10: " Atluc Ekszpresz "
Júzer14: " Vokluk Ekszpressz "
Júzer15: " Autóexpressz "
Júzer16: " Ontarió "
Júzer17: " Explorer 5 egész 5 tized"
Júzer23: " jutlok expressz"
|
|
|
Haha-hama segítsetek légyszíves!
Hol tudnám levadászni a
RGB és a CYMK színkódokat?
Megtalálhatóak a neten ezek az értékek, vagy esetleg megvan nektek?
Nagyon nagy munkában vagyok, kínzom a PageMakert a Photoshoppal együtt.
Menetközben vettem észre, hogy az alapbeállítású színeket kicsit átbuheráltam.
A progi gyári visszaállítására meg már nem emlékszem.
Tudom létezik egy könyv is szinmintákkal és szinekkel,de sajnos ezzel nem rendelkezem.
|
|
|
2006-12-21 12:41, Ibolya:
Nem kell ám sok minden hozzá, csak annyi, hogy a józan paraszti észen kivül érdekelje is az embert.
Tudod van egy kézikönyvem, még otthon vettem a CS verziót magyarázza. Ez a csúcs CS verzióm is megvolt...de csak 30 napig, ugyanis ingyenes próbaverzió volt. Garázdálkodtam vele rendesen. Sok mindent megértettem belöle, de önálló képelkotásra eddig még nem vetemedtem. Most kezdtem megérteni a rétegek lényegét.
|
|
|
2006-12-21 11:45, Andu:
-
Ne repdess kis angyal, várd meg mig az almás mesterünk is eljön, majd több dicséretet kapsz töle 
|
|
|
2006-12-21 11:35, Ibolya:
óóó, köszönöm Ibolya!! Ès egyszer sem bizdergáltalak benneteket privátban, szóval tényleg nekiveselkedtem.
Még majd csiszolgatom. A "Józsi" ma fogja megnézni, de ahogy ismerem, a válasz a szokott fränkische Euphorie szerint: "passso" lesz (passt schonból szabadon)
|
|
|
Keresem az autocad profit közületek
Kérdés: hogy tudom az “eigene benützer oberfläche”, azaz saját felhasználó felületet mentsem, tároljam. Pár napja, miután az új update lett, a felületböl sok “tools” hiányzik. Fél órába telik amig újra visszaállitom, ugy ahogy nekem tetszik, másnap újra kezthetem a beálitást. Kiáltanék dühömben!
|
|
|
Andrea, teljesen odavagyok, nagy a talentumod Az eredményre büszle lehetsz, szép a szin, diszkrét és az árnyék sem üti agyon a betüket. Na most Elcky is meg kellene néznie, meg nem utólag, a Jozsi
A kezdés nehéz volt biztos, de biztos vagyok sokkal izgalmasabb, érdekesebb mind a meccs. Meg az hogy a müncheniek kikaptak, a kollegám hangulatábol észreveszem, ez nekem elég…
|
|
|
itt a józsim ékezet nélkül és borzalmas háttéren! )
Itt görcsölök 2 órája, apust állandóan piszkálom, hogy na most,na most, és ez?
Azt mondja, hogy egyrészt a meccs (Achen-Bayern) sokkal érdekesebb, mert hála isten kikapnak a müncheniek, másrészt meg az általam összekomponált színeket ilyen kései órán már nem lehet "szag"érteni.
|
|
|
2006-12-19 00:47, elckerlyck:
hopszi, hopszi nem buzéroz.
Tegnap óta ismét barnás színü a hajam, tehát wesentlich mehr Ahnungom van mindenröl, a metafizikát is beleértve.
Hogy röffid legyek. Az általad javasolt lépéseket végül is már ismertem és próbálgattam is. De az a gond, akármilyen szint állítottam be, akkor is szürkére varázsolta a képet. Tuti, hogy valamit valahol átállítottam, erre nem jöttem rá.
(már ott gyanús volt, hogy az új megnyitott no titel kép név mellett mindig a 25 % Grau szerepelt! Hogy ezt én hol löttem be, ne kérdezd! Meg azt se, hogy miért ez volt az alapbeállítás, akárhány új lapot is nyitottam! )
Na ma valami történhetett, mert a progi megnyitásakor egy valag kérdés feltett nekem. Hosszú is volt, németül is volt, csak nyomtam az egerentyüt.
Az eredmény: van színem, úgy ahogy kell.
Most csak kísérletezek, se szépnek, se véglegesnek nem mondható, de azért büszkén ide mindjárt beteszem!
|
|
|
2006-12-20 13:36, elckerlyck:
-
Ha most az alábbi üzenetet nézem akkor a meg részbe mutatja a fordittást részben nem, most ne kacagjatok de egyszerüen nem értem
Gott beschütze Sie
|
|
|
2006-12-20 13:26, Ibolya:
-
Ha az üzenetre az egeret közelittem akkor ezt látom . Megtudja valaki magyarázni?
-
Bowie, David (Space oddity)
Raumfahrtzentrum an Major Tom.
Raumfahrtzentrum an Major Tom.
Haben sie die Proteine eingenommen?
Check läuft.
Helmabdichtung okay?
Countdown läuft.
Zündungsvorgang eingeleitet.
Gott beschütze Sie.
Over.
|
|
|
Te Ibi, néha nekem is meg szokott jelenni ilyesmi, éspedig a német Wikipédia szófejtése egy-egy szó kapcsán.
|
|
|
2006-12-20 13:26, Ibolya:
Be van állítva egy fordítóprogram (Google-re tippelek)a böngészödben. Amelyik szóra mutatsz az egérrel, annak a jelentését mutatja.
|
|
|
Ha az üzenetre az egeret közelittem akkor ezt látom . Megtudja valaki magyarázni?
|
|
|
2006-12-20 10:04, elckerlyck:
-
Találtam egy különbséget a 7 és a CS között: a CS-ben lehet egyszerre több kiválasztást csinálni (lehet, hogy a 7-es ben is, csak én nem tudom?)
-
Köszönöm a választ Elcky, most nincs a közelemben sajna a 7-es de tudom hogy “Auswahl plus”, vagy valami ilyesmi van, használom is . Most utánanéztem a Corel PHOTO-PAINT 11 -ben. És itt is meg van a lehetöség.
Mind ezek a “szerszámok” nem kielégitö egy finom (haj, bunda, stb.) kivágására, kiválasztására, akkor sem a az egerem agyon izzad, vagy már a szemem káprázik a sziszifusz munkátol amit masochismusnak is nevezhetném.
Mégis keresem továbbra is a megoldást
Irigyellek hogy te csak ugy sétálgatsz a 7-es és a CS között 
|
|
|
Egyelöre nem találtam a 7-esben megoldást arra, hogy összekapcsolt emeleteket egyszerre lehessen állítgatni, majd megkérdezem a grafickeret (egy ebenevel alattunk ), hogy lehet-e. Ebebenstilt kopirozni, bemásolni, az valami más. Ha összekötök emeleteket, akkor is csak az aktív emelet változik.
A poligonlasso nekem is egy pepecs-munka, attól függ, mennyi idöm meg kedvem van valamivel foglalkozni. Találtam egy különbséget a 7 és a CS között: a CS-ben lehet egyszerre több kiválasztást csinálni (lehet, hogy a 7-es ben is, csak én nem tudom?), ami az ilyen pepecselésben sokat segít: ha valamit az utolsó elötti kanyarban elbaltázok, nem kell újra kezdeni- amitöl rendszerint elmegy kedvem az egésztöl - hanem additív hozzácsapódik az új kiválasztás a régiekhez, amíg fel nem oldom. Felnagyítom a kiválasztandó részletet bisgehtnixmehr, és klikkelek, hogy az egér izzad.
Ennyi a "nagymestertöl" 
|
|
|
Offline uzenetekkent jelennek meg Most kiprobalom 
|
|
|
jelzi a messenger ha valaki írna nekem távollétemben, vagy utánna kell nézzek valahol?
Elöre is köszönöm
Huba
|
|
|
2006-12-19 12:47, Andu:
-
….a kérdések tömegével (amiket itt már "szígyüllenék" feltenni) lerohanlak privátban
-
Andu, én sem vagyok a téren profi, magánszorgalombol tanulgattam esténként, hogy müködik a Photoshop. Az ötlet ugy született, hogy már meguntam a “standard” képeslapokat megvásárolni. Pár logókat is készitettem már. Közben ha türelmem van s idöm, szakkönyvben lapozok. Ennyi az egész. De ha kérdéseidre felelni tudok akkor szivesen megteszem. Ha rám bizod akkor biztos egy más kép alakul ki mind amit te számitottál
…szerintem a varázs- vagy mágneses lasszó lenne a megoldás. Engem is érdekel!
A bundát kivágni sem a varázspálca sem a mágneses lasszó nem használ, viszont egy amatör szemet ki lehet vele elégiteni különösen ha a kép kicsi
Várjuk meg mig holnap, holnapután vagy jövö héten a Maesztrónak ideje lesz a kérdésekkel foglalkozni, gondolom nem könnyü az utolso kérdés.
|
|
|
Halloka!
Egyszer letöltöttem én is az Adoba Foto...de annyira rátelepedett mindenre, hogy kiradiroztam
Kodac fényképezögépem van és a programmja, nagyon protestált a Adoba kinézés ellen, pedig sok ügyes dolgot lehet vele csinálni.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2006-12-19 11:32, Ibolya:
Ügyes kislány vagy te Andu
ezt hamarosan vissza fogod szívni figyeld csak meg
Mégpedig akkor, amikor a kérdések tömegével (amiket itt már "szígyüllenék" feltenni) lerohanlak privátban
Még sehol se tartok a "müvel".
A bundás kérdésedre én abszolút amatör azt mondanám, hogy szerintem a varázs- vagy mágneses lasszó lenne a megoldás. Engem is érdekel!
|
|
|
2006-12-19 10:06, Andu:
-
Ügyes kislány vagy te Andu. Az Elcky mov adatát nem tudom itt az irodában megnézni, hiányzik a software hozzá, és itt több programnak nem szabad a gépen lennie mind ami munkához szükséges. Elcky nagyon ügyesen elmagyarázza. Ha kész lesz a munkád szivesen megnézném.
Elcky, nekem is lenne pár kérdéseim a photoshop kapcsolatában.
1. Például, több lapom van ami “aktivan” egy képet allkot. Általános szin.. stb. változásokat szeretnék végezni egyaránt az összes ebenek-ben, anélkül hogy az összest egybeolvasszam. Te hogy csinálod?
2. bunda, haj stb. kivágását, nem valami igazán jól csinálom, és gondolom hogy egy profi jó megoldást tud adni.
|
|
|
whouuuuu!!!!! Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
hg einstellen, vg einstellen, verlaufwerkzeug auswählen, mäusi ziehen, mäusi loslassen:
http://www.livinginoblivion.de/picts/verlauf.mov
a végén megremélhetöleg meg nem igy, mint itt, nem fekete-fehérre van állítva a kép
|
|
|
Ibolya, Elcky!!!!! Holnap megyek fodrászhoz,isten bizony sötétebbre fogom kérni a hajszint!!!!
De most még, sajnos determinálva vagyok.
A háttér színével egyszerüen nem boldogulok.
Mi a sorrend? Hiába állítom be a háttért és az elötért, a megjelenitett izében ez a dög, csak a szürke különbözö árnyalatival variál.
Betegyem ide a képet amiröl beszélek? Azt mondjátok, akkor többet láttok?
|
|
|
2006-12-17 11:05, Andu:
-
Andrea, sok sikert, majd ha kész lesz, mutasd meg az eredményt 
|
|
|
2006-12-17 10:22, elckerlyck:
Nagy-nagy puszi és dankeschön nektek kedves Ibolya, kedves Elcky!!!!!!!!!!!!!!!
Délután, vagy este neki fogok esni mint Foxi a lábtörlönek, ki fogom próbálni a javaslataitokat!
(Elcky: fényudvarral én is próbálkoztam, mert ezt a funkciót kivételesen ismertem, rajta volt a gyakorló CD-én, de ugye egy képen jobban érvényesült azon láttam valamit,de a bötüknél nem tudtam eldönteni javít a külalakon, vagy éppen elpaszálja. )
|
|