|
2004-11-10 21:50, KrisztiLi:
-
szia!
en is irtam emailt, de nem tudom, megkaptad-e, mert eleg erdekesen kuldtem el.
Szerintem a Kriszti magan uzenetet kuldott, ott nezd meg!
A Munchen dolog engem is erdekelne, mert pl holnap is mennem kell...
Joejt!
Gabi
|
|
|
Sziasztok!
Hogy telt a napotok?
Valaki meg tudná nekem mondani,hogyan lehet naponta átjárni Münchenbe vonattal,anélkül,hogy az embernek a gatyája is rámenne a vonatjegyre?
Kíváncsian várom a válaszokat.
Sziasztok!
További kellemes estét mindenkinek!
Kriszti,neked írtam e-mail-t,ugyanis én nem kaptam tőled semmit.Nem lehet,hogy valaki másnak küldted el?
Kriszti.
|
|
|
Szia Kriszti,
irtam privit.............
További szép napot
|
|
|
Szia Kriszti,
Sajnos nem vagyunk otthon hogy minden megoldhato legyen. De a gyerekek hamar megtanulják az anyanyelvet és még a németet is.`
Mi annak idején magyar kézimunka kiálitás rendeztünk, Szinészeket hivtunk Erdélyböl - Magyarországbol, Könyv kölcsönzés (volt egy könyvtárunk), Tojásfestés gyerekeknek, Karácsony ünnep. A fiatalok mivel hogy nem jártak templomban alakitottunk egy Tánccsoportot, igy mégis bejöttek, söt a német társukat is hozták magukkal. A Tánccsoport - FIATALOKNAK volt......De aztán megzavarták a fiatalokat, igazgották erre-arra - tappintatlanul, igy a fiatalok lekoptak.....de maradtak az "idösek"-tagja...és ök rendezik tovább a táncot...másokkal Mindezt egy nagyon helyes papp "támogadta", a Fehér atya, most már nyugdias.
Most már 2 éve a férjemmel munkalehetöseg miatt ide költöztünk, Münchenben. Nekem is az a problemám hogy itt nem ismerek Magyarokat.
Szia
katika
|
|
|
2004-11-09 12:53, katika:
-
Minden honap 1. es 3. vasarnapjan van mise, 3/4 10kor, az emlitett helyszinen. Egyebkent a templomos embereknek vannak kisgyerekeik szerintem.
|
|
|
Annak idején mikor még Augsburgban éltem hozzájárultam szabadidömmel, a magyar nyelv és kultúra ápolása érdekében, külömbözö kulturális rendezvényekben. Ez nem a Puszta volt.
Irok egy Mailt.
Szia
|
|
|
Vedd fell a kapcsolatot az ottani magyar pappal, ö talán jobban fog téged tájékoztatni. Talán minden elsö vasárnapon 10 orakor van magyar mise a Maria Sternben, a Ráthaus hátamögott van. Annak idején egy Lukácsffy nevezetü Pedagogus foglalkozott evel.
sok szerencsét
|
|
|
Katika!
Engem perpillanat magyar óvoda érdekelne,vagyis kétnyelvű,itt helyben.Vagy egy játszókör.Na persze egyik sincs,gyerekeket kellene találni.Már van egy Manó-örömmel jelentem!!!
Hová költöztél,és mit csinálsz?
Kriszti2,írj magadról légyszi!
Gabi,várom a mail-t!
Mindenkinek szép napot.
Sziasztok.
Kriszti.
|
|
|
Szia KrisztiLi, meg Gabi
èn már nem lakok Augsburgban. Nem tudom pontosan hogy mi érdekel titeket, de én a következö cimeket ajánlom nektek:
Ungarische Katholische Mission: http://www.ungarische-mission.de/
a Széchenyi Kör: http://www.weihenstephan.de/%7Ekottra/szechenyi.htm
|
|
|
Sziasztok,
jó látni, hogy egyre többen vagyunk ezen a fórumon......
|
|
|
Szia Gabi!
Te merre vagy,és mit csinálsz?Honnan jössz?
Mi Lechhausenben lakunk,és még egy évet itthon vagyok a picurral.Persze,hogy találkozhatunk,beszéljük meg magánban.E-mail-címem a profilomban van.
Szia.
Kriszti.
|
|
|
2004-11-06 11:08, KrisztiLi:
-
Szia!
Orulok, hogy Te is itt vagy. Sajnos a gyerek dologban meg egyelore nem tudok segiteni. De szivesen talalkozom Veled, ha valamit megbeszelunk!
Udv,
Gabi
|
|
|
2004-11-09 00:13, katika:
-
Szia!
Te is itt laksz?
Gabi
|
|
|
Szia Katika!
Te merre laksz?München vagy Augsburg?Szerintem az itteni magyarok még nem találtak rá erre az oldalra,vagy nem is keresték...Én öt éve élek itt,de én is csak most tévedtem ide.
Németországban nem laktam máshol,egyébként Nyíregyházáról jövök.Ide mentem férjhez.És te?Merre vagy,mit csinálsz?
Üdv.
Kriszti.
|
|
|
Gabi, igazad van... Münchenben több minden tötténik.
|
|
|
Hol laktál Krisztina, mielött Augsburba költöztél ?
|
|
|
Helló!
Köszönöm szépen.
Kriszti.
|
|
|
2004-11-08 10:06, KrisztiLi:
Hallo és üdv, figyeld a honlapunkon a fórumot.
Puszta
-jegyzö-
|
|
|
Jegyző!
Köszönöm a választ!Mi ismerjük a kultúregyesületet,tagok is vagyunk.
November 20-ra már asztalt is foglaltattunk.
Nekem egy kérdésem lenne:kislányunknak keresünk magyar anyanyelvű gyerekeket játszótársnak.Szétszórhatnánk-e az asztaloknál ezirányú szórólapokat?Óriási segítség lenne.
Sajnos csak nagyobb magyar gyerekekről hallottunk,kislányunk pedig három éves.
Ami még érdekelne:ha lennének kicsi magyar gyerekek,én szívesen tartanék nekik játszódélutánokat,mesékkel,mondókákkal,énekekkel.Ehhez csak a helyet kellene megoldani.És megtalálni az érdeklődőket.
Üdv.
Kriszti.
|
|
|
2004-11-06 11:08, KrisztiLi:
üdv -
van magyar kultúregyesület és magyar katolikus misszió is.
közelebbit majd emailban küldök.
Puszta Magyar Kultúregyesület
|
|
|
Sziasztok!
Én most találtam rá az oldalra.Dehogynem,persze,hogy vagyunk itt Augsburgban is magyarok!
Picit írok magamról:30 éves vagyok,három éves pici lányom van.Jelen pillanatban itthon vagyok a lányommal,úgyhogy nem unatkozom.Magyar barátnőim vannak-na nem sokan,és inkább Münchenben-,össze is járunk.
Én most éppen olyan magyar családok ismeretségét keresem,akiknek 3-5 éves kisgyermekük van;kislányomnak játszótársnak.Nekünk a beszédfejlődéssel vannak problémáink,ezért lenne fontos legalább egy kisbarát a Manókámnak.
Mikor szokott magyar mise lenni itt,Augsburgban?
Gabi,Kriszti,írjatok!
Sziasztok.
KrisztiLi.
|
|
|
En jarok.... De en is epp ugyanezt allapitom meg mindig! 
|
|
|
nem jár erre a madár se...
|
|
|
meghívó a honlapunkon
mindekit szeretettel várunk!
|
|
|
2004-10-26 12:52, Gabi0108:
még szervezés alatt van, majd idöben jelzem.
|
|
|
2004-10-26 10:47, jegyzö:
-
Hol lesz a rendezveny? Koszi az informaciot!
|
|
|
2004-10-24 17:12, lafre:
Szerintem jo volt, bar hogy oszinte legyek, ez z zene nem annyira az en stilusom, igy mi nem is tancoltunk. Viszont megismertem kedves embereket! 
|
|
|
a magyarklub következö rendezvénye:
november 20.-án Tarkaest
fellép: Sani Singers énekegyüttes Magyarországról
mindenkit szeretettel várunk!
|
|
|
2004-10-15 12:59, Gabi0108:
hogy tetszett a bál, te se vagy valami közlékeny tipus...
lafre
|
|
|
2004-10-15 12:47, lafre:
Igen, Istvan foglalt nekunk ket helyet, ezert is szeretnem valahogy megtalalni.
Koszi, hogy szoltal!
|
|