|
Kedves Gabi,
nepszavazas kapcsan MON topik:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1362&forum=46&196
Egyebkent ismeros, amirol irsz, bar itt szerintem nem fenyeget ez a veszely.
Udv,
Hunor
|
|
|
2004-11-24 23:13, jegyzö:
Nos, megmondom oszinten, en mindket korbe beletartozonak erzem magam, igy nem szivesen inditanek vitat senki ellen sem, meg akkor sem, ha tudom, hogy mi az igazsag, hidd el! A masik oldala a dolognak az, hogy azt hiszem, egy vita mit sem segit, mert van aki akkor sem fog valtoztatni az elkepzelesein, ha azt oldalakon keresztul fejtjuk ki. En most egy forumon a nepszavazassal jartam igy. Errol itt most nem inditok vitat, mert mar "elegem van", de hiaba gyozkodi mindenki az illetot, az hajthatatlan, s nevteseges ervekkel kuzd. Ugy latom, ilyen vitaknak semmi ertelme. Az esetekbol inkabb tanulni kell es legkozelebb megelozni. Remelem, erted, mire gondolok.
|
|
|
2004-11-24 18:32, Gabi0108:
talán a legalkalmasabb erre a forum hogy ne egyedül kardoskodjak...
-j-
|
|
|
2004-11-24 18:15, jegyzö:
Nos, en remelem, hogy Szaniszlot nem erintette rosszul, amit hallott, nagyon sajnalnam, mert nekem igazan tetszett a musoruk. Latszott, hogy szivbol csinaljak. Es gondolom, nem kerestek halalra magukat azzal, hogy idejottek, szoval tenyleg nagyon koszonom nekik az elmenyt!
|
|
|
2004-11-24 17:10, Zsizel:
köszönöm az infót, szivesen olvastam végig, de a klub-topicba nem akarom betenni, így is elfogultsággal vádolnak egyesek.
a klub-fórumon mindenki hozzászólhat, ha klubtag - ha nem. ha gondolod hogy ezzel támogatod a kultúra szabadságát,
nyugodtan szólj hozzá.
"szanival" pedig a kapcsolatom privát úton folytatódni fog.
még 1x kösz:
-j-
|
|
|
Kedves JEGYZÖ,
örömmel olvastam szép és dicsérö soraidat, köszönöm! Gondolom, hogy a rendezvényen résztvett közönség legnagyobb része ugyanilyen élményként élte át a Sani Singers elöadását. NEKED gratulálok a rendezvény megszervezéséhez!!
Olvastam a fórumotokat, és nagyon elszomoritott néhány dolog. Engedjétek meg, hogy ide betegyek néhány idézetet, talán ez felráz közületek néhány személyt … Ha ugy gondolod, átmásolhatod ezt a Ti fórumotokba, és akkor jelezd, innét törölni fogom.
„ …Azért jöttünk össze, hogy olyan ember emléke előtt tisztelegjünk, aki önfeláldozó módon teljesítette feladatát és a legnemesebb értelemben vett hivatástudattal élte a mindennapokat.
Dr. Szombathelyi Károly kora talán leghíresebb pannonhalmi polgára volt, olyannyira, hogy nemcsak életében, de mint a jelen példa is mutatja, halála után közel negyed évszázaddal is legendás tisztelet övezi. Szükségünk van olyan emberekre, mint szeretett orvosunk volt, mert az ember természete olyan, hogy példeképeken keresztül tud eszményekért lelkesedni. Az az eszmény pedig, amit a "mindenki szomszédja" elénk állitott, segíthet bennünket abban, hogy szeressük és tiszteljük egymást, ragaszkodjunk elveinkhez, és ha kell, küzdjünk is azokért.“
„ …Bármikor készen állt a gyógyításra, és előfordult, hogy az éppen hozzá igyekvő beteget két falu között látta el. Előfordult, hogy a Györsövényháztól elég távol fekvő Tárnokrétiből egy éjszakai hivás után a hajnali órákban a dülőutakon hazafelé tartva, fáradtan és kimerülten egy szénaboglyában pihent meg. Családja, párja mindenben támogatta őt. A nép orvosa leküzdött minden akadályt, és nem nagyon tartott igényt arra, hogy szállítgassák. Hivatástudata minden elképzelhetőt felülmult. Emberséges ember volt. Munkájában az elhivatottság, emberi kapcsolataiban az alázat és a szeretet volt a meghatározó.“
„ …Igazi vérbeli orvos volt, hivatástudata kimagaslóan ragyogott. Éjszakánként, ha felcsengették - néha többször is -, azonnal ment, gyógyitott, vigasztalt. Ahol csak tehette, mosolyt fakasztott, derüt sugárzott, reményt adott. Jelen volt sok-sok születésnél és ott volt az agónia óráiban is. Az utolsó kenet feladásakor együtt áldozott a haldoklóval.
Végtelenül tiszta, becsületes, fáradhatatlan ember volt. Lényével szavak nélkül alázatra nevelt.“
„ …1999. julius 10-én - a születésnapjan - egykori betegei és azok utódai kérelmére Dr. Szombathelyi Károly körzeti orvos posztumusz a legmagasabb kormánykitüntetésben részesült és utcát neveztek el róla Pannonhalmán, ahol egy emberöltőn keresztül munkálkodott, ahol annyian szerették és tisztelték. Ezen ünnepség keretében őt valójában a nép "polgári szentté" avatta.“
„ … A gyógyitás mellett kevés ideje maradt ránk, de példája mégis jelentös "útravalóval" szolgált. Fölénk hatalmasodó, óriási egyéniség volt és zseniális pedagógus. Sok tettét késöbb értettem meg igazán, mikor magam is családapa lettem. Ugyanaz az odaadó hozzáállás és teljes alázat jellemez, mint öt, mindenben, amibe belekezdek - mondta róla fia, Szombathelyi Szaniszló, aki a györi Révai Miklós Gimnázium zenetanára és énekegyüttest vezet.“ - És ez igy igaz, ez Szaniszló!!!
Még többet olvashattok itt:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=511&forum=29&12
Szeretettel
|
|
|
a Puszta Kultúregyesület mindenkit szeretettel meghív a Mikulásünnepségre dec. 5.-én
-j-
|
|
|
2004-11-22 22:21, Gabi0108:
elnézést ha túl gyorsan írtam, szó sincs arról hogy abba a kategóriába sorolnálak, éppen ellenkezöleg, arra kértelek hogy nyugodtan mondd meg a véleményedet !!!
itt félreértettük egymást - én általánosságban gondoltam hogy vannak akik csak a hibát keresik.
-j-
|
|
|
2004-11-22 20:47, jegyzö:
Ezt ertsem ugy, hogy nem gond, amit mondtam, vagy engem is abba a kategoriaba sorolsz, akik csak a hibat keresik? Nos, en azt hiszem, nem igy tettem, de remelem, ezt Te is gy latod!
|
|
|
2004-11-22 20:19, Gabi0108:
szerintem a kritika mindig jó amig nem arra megy ki hogy CSAK a hibát keresi valaki, véleménye mindenkinek van és ne is tartsa magában !
/László/
-j-
|
|
|
2004-11-22 19:34, jegyzö:
Kedves Jegyzo (Ne haragudj, nem tudom a rendes nevedet!),
elnezest, ha ugy tunt, hogy kritizalni akarok, vagy tamadni, errol egyaltalan szo sincs, az osszejovetel, s a kaja is a maga nemeben nagyon jo volt! Es teljesen megertem, hogy anyagi tamogatas nelkul ennel tobbet lehetetlen! Szoval, ne haragudj, nem akartalak megbantani, csak kerdezni!
Minden jot!
Gabi
|
|
|
2004-11-22 17:35, Gabi0108:
válasz itt
-j-
|
|
|
2004-11-22 18:14, yogo:
nézd meg itt
-j-
|
|
|
Sziasztok!
Kellene egy kis segitseg!
Paderbornban tanulok es a hetvegen elkaptak gyorshajtassal.80-as tablanal mentem 110-zel.Ha vki tudja hogy ez kb. milyen buntivel jar az kerem irjon es azt is irja meg vki hogy mekkora sebessegtullepes eseten ugrik a jogsi!
Elore is koszonom!
Zsolti
|
|
|
Köszönöm Gabi az üzeneted, megkaptam,válaszoltam is. majd sürübben benézek ide.
üdv.mindenkinek
|
|
|
2004-11-22 16:24, Èva:
Eva!Kuldtem magan uzenetet!
Egyebkent nekem tetszett a koncert. Oszinten szolva en nem vagyok egy hurka-kolbasz evo, igy az kevesbe, de bizonyara a tobbsegnek az is bejott. Tudom, hogy nem egyszeru az ilyesmit megszervezni, es tiszteletem minden szervezonek, de esetleg az lehetne, hogy ilyen esetben egy kevesbe erosen magyaros etel is legyen. Nekem peldaul a Donauworthben keszitett leves nagyon-nagyon izlett! (Vagy mi van akkor, ha valaki vegetarianus...?)Bocsanat, lehet, hogy erre volt megoldas, csak nem lattam!
Minden jot!
Gabi
|
|
|
Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit!
Sajnos elég késön találtam ide, mert mi is szívesen elmentünk volna a rendezvényre. Annyira sajnálom. 1 éve-megszakításokkal lakom Donauwörthben a barátomnál. Szeretnék Magyarokat megismerni a környékröl.
èva
|
|
|
A Sani Singers fellépése nemcsak az est, hanem a Kultúregyesület létezése óta egyedülálló fénypont volt.
Mint ahogy a meghívóban is már jelezve lett, sokoldalú nemzetközi összeállítást adtak elő magas művészi szinten,
utánozhatatlan kedves-közvetlen formában.
a többi itt
-j-
|
|
|
2004-11-12 09:41, katika:
még lehet 20.-ra jelentkezni...
meghívó
-j-
|
|
|
2004-11-12 14:06, Gabi0108:
Kérdezd meg a MoritzPlatz-nál. Sajnos nem tudon hogy lehet oda auto nelkul eljutni. De bisztos van valami kapcsolat. Egy ötlet, a Zentralklinikátol nincs messze, onnan olcson Taxival el lehet jutni, ott a Klinikumnál sok taxi van. Odáig a 32-es Busszal mehetsz.
|
|
|
2004-11-12 10:21, katika:
-
AUGSBURGIAK ! egy jó tipp:
Amig Augsburgban éltem gyakran vendége voltam egy nagyon helyes magyar vendéglöben.
Mátyás Keller (***NAGYON JÓ***)
Ungarische Restaurant
Hauptstraße 13
86356 Neusäß b. Augsburg
0821-2090104
-
Hogy lehet ide auto nelkul eljutni?
|
|
|
AUGSBURGIAK ! egy jó tipp:
Amig Augsburgban éltem gyakran vendége voltam egy nagyon helyes magyar vendéglöben.
Mátyás Keller (***NAGYON JÓ***)
Ungarische Restaurant
Hauptstraße 13
86356 Neusäß b. Augsburg
0821-2090104
Magyar vendéglök cimeket találtok egy másik topikban is:
MagyarOnline.net Fórumok >> Németország >> Magyar éttermek, klubok, stb. Németországban
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=2041&forum=4
|
|
|
Örülök hogy sikerült az Angelával a kapcsolatot megteremteni.
|
|
|
2004-11-11 10:48, jegyzö:
Halló "jegyzö"
Gratulálok hogy sikerült a komplett vezetöséget leváltani. A Nagy úr is le van váltva?... bocs ö... itt Németországban természetes a szép magyar nevét.... leváltotta. De nem ez a lényeg, fö az hogy nem csak bállokat rendeztek (inni- enni...). A magyarságunkat másképp kell megörizzük. A fiatalokra kell gondolni.
Szivesen meglátogatlak benneteket, és remélem hogy sikerül majd nektek is nevezetes magyar szinészeket meghivni, vagy épp egy kiálittást vagy kiandulást megrendezni, természetesen alkoholmentesen...
Sok sikert az uj "Pusztának"
|
|
|
Hello Gabi!
Nagyon megleptél,köszönöm,így már ma este megtudtam a nagy hírt.Holnap reggel mindenképpen hívtam volna az Angélát...
Tehát:most beszéltem vele,bővebben holnap fogjuk a dolgot megtárgyalni.Nagyon szépen köszönöm neked,hogy tájékoztattál,el sem tudod képzelni,milyen nagy örömöt szereztél nekem!
Jó éjt!
Szia.
Kriszti.
|
|
|
Kriszti!
Megadom megis a szervezo szamat, hatha mar ma felhivod. Este 10ig lehet hivni, vagy reggel 8- fel 9kor. Kozben ugyanis dolgozik.
Szoval:
Kibili Angéla 0174-5682663
Mar meseltem, hogy vagy es esetleg vallalod. A reszleteket tole, en tobbet nem tudok.
Sok szerencset!
Gabi
|
|
|
2004-11-08 10:06, KrisztiLi:
-
Ami még érdekelne:ha lennének kicsi magyar gyerekek,én szívesen tartanék nekik játszódélutánokat,mesékkel,mondókákkal,énekekkel.Ehhez csak a helyet kellene megoldani.És megtalálni az érdeklődőket.
Üdv.
Kriszti.
-
Szia!
A templomos kozosseg most szervez magyar ovit, ami minden 1 es harmadik szombaton lenne, es ehhez lelkes ovonoket keresnek. Irtad, hogy Te szivesen csinalnal ilyet. Ha meg mindig igy gondolod, akkor megadom neked a szervezo telefonszamat, aki orulne, ha hivnad. Nem baj, ha nem vagy vallasos, mert nem arrol szol. Inkabb csak valami jatszohaz jellegu lenne a kicsiknek. Mit szolsz hozza?
Gabi
|
|
|
De szivesen ott lennék azon a tarka esten november 20-án! Majd számoljatok be róla, hogy tetszett, hogyan töltöttétek el! Jó szórakozást kivánok!
|
|
|
2004-11-09 20:15, katika:
halló és üdv,
a "puszta" egyesületnek már hat éve van tánccsoportja - F. Zsuzsa vezetésével. a másik tánccsoport (amit említettél) valóban rövidéletü volt - és azóta sem létezik. viszont az egyesület tánccsoportja a mai napig (ha megfogyatkozva is) de hetente próbál és többször fel is lép (krebshilfe rathausplatz, zeuna familientag stb). sajnos mivel két évvel ezelött a komplett vezetöség le lett váltva, némely akkori tánccsoporttag is kilépett. a mostani csoportben 12, 13, 16 és huszonévesek is vannak (tehát nem csak "öregek")
(a kultúrrendezvényekhez hozzászólva) idei programmunk:
-farsangi bál
-anyáknapja
-apáknapja, halászlé fözés
-buszkirándulás andechs-be
-zenés grillest (pacsirták)
-fözöverseny
-öszi bál (szenttamási betyárok)
-tarkaest nov.20.-án (sani singers)
-mikulás/elökarácsony
puszta
..
|
|
|
Szia Gabi!
Nem kaptam tőled üzit a címemre.De várom.
Te mit csinálsz Münchenben?
Nagyon durva a vonatjegyár,most számoltam ki,mennyibe kerülne minden nap átjárni.Ez egy katasztrófa.Megtaláltam a BahnCard akciókat,hm...Nem tudom nézted-e, www.bahn.de alatt.Te most hogyan jársz át,milyen jeggyel?Vagy neked van valamilyen kedvezményed?
Szia.
Kriszti.
|
|