|
Sziasztok!
Van valakinek otlete, hol van Munchenben (az Olympia hegyen kivul) meg egy olyan hely, ahonnan belatni az egesz varost? Pl. egy magas epulet, ahova azert este is fel lehet menni, egy jo tokaji aszuval? 
|
|
|
Sziasztok!
Düsseldorfból költöztem Münchenbe, szívesen ismerkednék itt élő magyarokkal.
Gyakran utazom Budapestre kocsival, csatlakozást örömmel fogadok.
Üdv mindenkinek
|
|
|
Köszi az infót! Ott leszünk!
|
|
|
Szept. 19 - okt. 4. között lesz az Oktoberfest.
|
|
|
Sziasztok!
Mikor lesz az Oktoberfest?
|
|
|
2009-08-22 16:43, Henrietta75:
-
Szia kedves Hennrietta,
ha még aktuális a kocsiproblémád, akkor tudok segiteni. Én Münchenben születtem, és felnöttem, bármilyen kérdésben tudok segiteni, vagy ajánlani valamit.
Sonja
E-mail:sonja.reiter1@gmx.de
|
|
|
Sziasztok!
Németül jól beszélő felszolgálókat, és szakácsokat keresünk München környéki magyar és bajor specialitású éttermünkbe!
Fényképes önéletrajzokat a beatrixbotos@gmail.com-ra várom.
|
|
|
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: aki tud kiadó kb. 60-70 m2-es, 3 szobás lakást (aki kiadja egy fiatal, kétgyerekes magyar családnak) München Sollnban, kérem, hogy jelentkezzen a v.anita77@freemail.hu-n!
Előre is köszönjük!
|
|
|
2009-08-31 14:52, Nostradamus:
http://www.lohnsteuerhilfe-muenchen-ev.de/beitrag.htm
Hozzátenném személyes tapasztalatomat, hogy ezek a "verein"-ok nem éppen a legprecízebben dolgoznak. Amikor elkezdtem az egyetemet, foglalkozásnak beírták, hogy háziasszony, ezzel egy csomó adóvisszatéritéstöl elestünk: többek között a bölcsöde költsége is leírható lett volna ebben az esetben az adóból... Szerintem az ilyen elég durva hiba, ezek után ilyenektöl nem várom el, hogy kisebb dolgokkal foglalkozzanak. Az Einspruch-hal sem akartak foglalkozni...
Ilyen helyre csak az menjen, akinek "standard" dolga vannak, azaz csak dolgozik, semmi más bevétel, se kutyája se macskája...
Minden más egyébnél az adóvisszatérítésböl már megvan a "plussz"költsége egy adótanácsadónak.
|
|
|
2009-08-13 19:44, Erazs:
-
Nekem is elküldenéd privátban, vagy itt annak a könyvelőnek az elérhetőségét?
Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm!
|
|
|
2009-08-22 18:30, Erazs:
-
Hm... en evek ota Steuerberaternel csinaltatom, s kb a duplaja, ugyhogy nem tudom ezt a listat honnan szedted Erika, de hálás lennek ha megirnad...
|
|
|
2009-08-22 16:28, Henrietta75:
-
Bakker, egy Steuerberater olcsóbb!!!!!
Vorjahreseinkommen Jahresbeitrag
bis 8.000 € 45,00 €
von 8.001 bis 14.000 € 64,00 €
von 14.001 bis 22.000 € 75,00 €
von 22.001 bis 32.000 € 90,00 €
von 32.001 bis 40.000 € 108,00 €
von 40.001 bis 48.000 € 125,00 €
von 48.001 bis 56.000 € 140,00 €
von 56.001 bis 68.000 € 160,00 €
von 68.001 bis 80.000 € 180,00 €
von 80.001 bis 90.000 € 212,00 €
über 90.000 € 235,00 €
|
|
|
2009-08-22 16:43, Henrietta75:
-
Kedves Henrietta,
próbáltad a müncheni magyar levlistán is?
Hunor
|
|
|
Korrekt autószerelőt vagy mühelyt keresek Münchenben, magyar rendszámu Peogeot 206. Cserbenhagyott Izmaningban. ADAC szerint elektronikai probléma, de sajnos a kocsira nagy szükségem van a munkába járáshoz.
Esetleg vontatásban is tud valaki segiteni?
Köszönöm!
|
|
|
2009-08-12 23:18, zzoli:
-
Lohnsteuerhilfeverin
80336 MÜNCHEN Landwehrstr. 27
089-59-59-08
|
|
|
2009-08-12 23:18, zzoli:
-
Privát üzenet megy 
|
|
|
Sziasztok!
Nem tud valaki egy müncheni, vagy közeli könyvelőt ajánlani? Olyat keresek, aki magyarul tud.
|
|
|
2009-08-07 15:54, germering:
-
Van egy Holzkirchenben, Palikasnak hivjak. Telefonkönyvben van.
|
2009-08-03 14:40, tr:
Pszichoterapeuta az ugyanaz?
_________________ poe
|
|
|
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem az a hely, ahol az oprvosokat kell keresni, de sajnos ott mär több honapja nem irt senki. En magyar pszichologust (nem pszichiätert) keresek München környeken, az sem baj, ha kicsit messzebb van,de legaläbbis Del-Nemetorszäg vagy Del-Bayernben. Elöre is köszönöm a segitseget, es ha meg tudom oldani a problemat, leirom nektek, hogy miert is kellett!
|
|
|
Ez a hirdetes mar sajnos nem aktualis..elnezest,nem tudom,hogy kell levenni..
Augusztus 1.-töl, eventuell 15.-töl, kiado Münchenben egy egyszobas kellemes lakas, deli fekvesü, balkonnal, szeparate konyha, fürdöszoba, es kamra, a hazban mosokonyhaval.
A lakber 490 Euro mellekköltseggel együtt.
Tel: 49/177/8233141
Mail: gabor_KUKAC_ferencz.de
|
|
|
Sziasztok!
Segítségeteket szeretnénk kérni, hogy aki tud kiadó kb.60-70 m2-es lakást (aki kiadja egy fiatal két gyermekes magyar családnak) München Sollnban az kérem, hogy jelentkezzen a v.anita77@freemail.hu-n!
Előre is köszönjük!
|
|
|
Sziasztok!
A napokban költöztem ki Münchenbe. Sajnos a nyelvet még nem beszélem folyékonyan. Szívesen ismerkednék Münchenben élő magyarokkal.
Ha esetleg valaki írna vlaci81@gmail.com
|
|
|
Sziasztok!
Zsuzsi vagyok. Hamarosan indulok Münchenbe, munkám már van, de szállásom nincs, kérem, aki tud bármilyen információt, az írjon nekem. muszkazsuzsa@citromail.hu
Üdv. Zsuzsi
|
|
|
Sziasztok.
Tamás vagyok, München mellett lakom, és ismerkednék magyarokkal.
|
|
|
Sziasztok!
Én is dolgoztam egy pár évet München mellett, és nekem mindig gondot jelentett az utazás.
Ha valakinek segíthetek ezügyben, hívjon segítek, amennyire tőlem telik.
+36 30816 4396
|
|
|
E-mailben kaptam:
Kedves Barátaim!
Június 30-án, tehát a holnapi napon, újra hallgatható lesz a Rádió Lóra 92,4 MHz hullámhosszán a HUNGÁRIA címü magyar magazinmüsor. Az adás témája: „Magyar néptánc“
Az adás 21:00 és 22:00 óra között hallható:
- Münchenben a 92,4 MHz-en
- az Interneten: http://home.link-m.de/lora/
Bövebb információt az adás fogásához a következö weboldalon szerezhettek:
http://home.link-m.de/lora/
Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk!
HUNGÁRIA Redakció
Meine lieben Freunde!
Am 30. Juni (also morgen) ist es wieder so weit! Im Radio Lora (92,4 MHz), zwischen 21:00 und 22:00 Uhr ist die ungarische Sendung „HUNGÁRIA“ wieder hörbar. Das Thema der morgigen Sendung ist: „Ungarischer Volkstanz“
Wenn du in München wohnst, kannst du die Sendung ohne Probleme auf UKW 92,4 MHz empfangen.
Sonst kannst du die Sendung über das Internet http://home.link-m.de/lora/ hören.
Ich wünsche euch viel Vergnügung zu der Sendung!
HUNGÁRIA Redaktion
|
|
|
2009-06-29 10:22, hunor:
-
Jó nesze semmi, fogd meg jól választ írtam, de ígérem, megtudakolom, hogy ezt a Németországba menni... topikban meg lehet-e oldani.
Hunor
|
|
|
2009-06-28 17:21, Erazs:
-
Szerintem technikailag lehetséges (szóljon közbe Lepu, ha nem így látja, de szerintem azért szinte minden lehetséges egy programozó számára), sarkallna is, hogy Te írnál egy ilyet, és Juditnak is van hasonló a berlini topik alatt, csak kérdéses, hogy ezt a témát mennyire érdemes a Németországba menni... topikon kivül is felhozni.
Hunor
|
|
|
2009-06-28 11:28, hunor:
-
Hunor nem lenne lehetséges, hogy a hasznos infok, összefoglalva mindig a topik elején maradjanak? Vagy legalább egy link, ami nem egy másik topikba vezet, ahol szintén visszaolvasni kell. Akkor megúszhatnánk ezeket a heti szinten visszatérö kérdéseket.
Ha igen, esetleg írnék egy müncheni összefoglalót
|
|