2020. január 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit ittunk tegnap? Mit igyunk ma?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 következő lap )
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-20 14:06   
Rövidesen megyek a kocsmába... Ahol azt hiszem vodkázni fogok.
 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-17 12:46   
Tegnap, mint minden évben a harmadik novemberi csütörtökön, piacra került a Beaujolais Primeur. Az idei "speed" izlik
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-16 22:18   
Az 1920-években az ország függetlensége elszerzése után idealisták úgy vélték, hogy ezt a népet józanítani kell és általános alkoholtiltást vezettek be. A következményeket csak humorral lehet megtekinteni és megérteni.

Megkezdödött az alkoholi italok csempézése, az éttermek hátsói termeikben külön kiszolgálás volt a jobb vendégeknek. Az említett patikus konyakot csak orvosi rezeptre lehetett kapni a patikában. Orvosok írtak rezepteket maguknak és jó ismeröseiknek, na meg jól fizetö betegeknek. A gyógyszer a patikus konyak volt, az minden betegséget gyógyított.

Az 1930-as évek elején a népszavazás eltörölte ezt a álszenves berendezést, de megmaradt az állami alkohol-monopol és az italok borsos adózása. Ma is harcolnak az alkoholizmus ellen de jól megadózzák az italokat.

Jelenleg egy fél literes "patikus konyak" 15 euróba kerül, hogy ez drága vagy nem, azt az itteni általános életkötségekhez kell viszonnyítani.


 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-16 21:32   
A patikus konyakját élvezem olasz operák kórusai hangjain. Következö üzenetemben többet, de elöször hallgatom a szép zenét.
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-09 14:38   
Kávézom

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 14:38   
2006-11-06 14:28, ubuge:

Elsö elolvasásra úgy láttam, hogy nem ittam eleget
De akkor majd amint hazaérek pótolom. Asszem nem kakaóval

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 14:28   
2006-11-06 14:21, Erazs:
-

Ebből az a következtetés, hogy ma még nem ittál egyebet. Ne hagyd, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon!

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 14:21   
Most tök hülyén néz ki, törölték a név nélküli beírót, én meg itt állok, mint aki magával társalog
 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 14:05   
Ejha! Hogy itt mik folynak...
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 13:47   
Héj, hát te hogy tudsz név nélkül beírni? Ez hogy lehetséges??
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 11:32   
2006-11-06 11:10, Andu:
Aha! Pont úgy csinálnak ezek a mai gyerekek, mintha Anyából több lenne.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 11:10   
2006-11-06 11:07, Erazs:
aha, látom nálatok is hasonló a felállás mint nálunk! ))) Apa csak egy van igaz?

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 11:07   
2006-11-06 10:07, Andu:

Igen, mert a tej a "menöbb". Tudod, ha az apa azt issza, mert nem szereti a kakaót, akkor a fiacskája is a tejet részesíti elönyben...

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 10:07   
2006-11-04 14:17, Erazs:
Kakaót csak hébe-hóba?!?! Jesssszász!!!
Minden napom az utóbbi harmincvalahány évben ezzel kell, hogy kezdödjön!! Imádom!!! Isteni fözött meleg kakaó! Maga a csoda.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-06 10:03   
2006-10-31 18:18, Tihi:
Annyit beszéltetek a cefréröl, meg a nyomjelzös pálinkáról, eszembe jutott ez a kép!

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 21:17   
Forró bort akkor ha hidegebb lesz. Most csak -10 fok van.
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 20:02   
Én nemrég nyalogattam be egy forralt bort, valódi nürnbergi karácsonyi forraltat.

Egyrészt kár a karácsonyi hangulatot már most kiélni, másrészt nagyon jól esik ebben a hidegben (jeges esö, orkán, borús ég) ellenállni.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 14:17   
Èn már csak hébe-hóba, de inkább hébe mint hóba iszok kakaót. Amikor a fiamnak eszébe jut, hogy inni kéne.
 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 22:51   
Most jó dolgom van, Jásdi bort iszom Csopaki rizling 2003, Nem mondom, nagyon finom, ha valaki imeri a Jásdi pincészetet tudja miröl beszélek
 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 09:18   
Nekem az ovomaltine a kedvenc kakaóm kb. 10 éves korom óta. De manapság már ritkán iszom. Kakaót. .P
 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 06:29   
A lányom él-hal a kakaóért, ez is egy drog, akárcsak az alkohol.

Lehet, de ha mindenáron drogozok, akkor inkább mégiscsak az alkoholt választom.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-02 22:20   
2006-11-02 22:02, csipkebokor.68:

A kakao, mint drog? Es raadasul olyan, mint az alkohol? Jaj

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-02 22:09   
A háromnapos hómunka után így este egy, és kettö... három Jägermeister a választásom.
 
 csipkebokor.68  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-02 22:02   
Erika
A lányom él-hal a kakaóért, ez is egy drog, akárcsak az alkohol.

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 19:51   
Néha kicsit szégyellem, jól tájékozottságomat az alkohol terén... Beszéljünk a kakaóról. Lééééccccciiii.
 
 csipkebokor.68  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 15:28   
na egy jo kis hely,neha hianyoznak a hazai kiskocsmak,finnlandia vodka tegnap,jo ez valakinek?
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 08:53   
2006-10-31 10:42, fodorerika:
A szárazkenyér nem véletlen ötlet! Mind a tészta kelése, mind pedig a cefre erjedése élesztőgombák és baktériumok tevékenységének eredménye. A kefír, joghurt, aludttej, macuni (kaukázusi kefír) megalvadása is hasonló folyamat eredménye. A különbség az, hogy mindegyiknek más-más mikroorganizmus a fő felelőse!

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-31 18:18   
2006-10-31 10:42, fodorerika:
-
Szárazkenyér? Nem

Igazi barackpálinkára vontatozik egy íratlan magyar törvény amire a német/magyar kifejezés a legjobb: "Reinheitsgesetz für barackpálinka" Röviden az azt jelenti, hogy barack és semmi más.

Tehát az összegyüjtött barackot kimagozni kell és összezúzva be egy tartályba kell gyüjteni. Hullott barackot is lehet beletenni, de csak akkor, ha nem rohadt!!!! Bátyám már olyan idös, hogy nem tud már létrára mászni, hát lerázza a barackot a fáról. A barackot ott a helyen nem lehet eladni, a szomszédoknak van elég gyümölcsük, piacra nem érdemes kis mennyiségben vinni, a benzin nagyon drága, így paálinka lesz belöle.

A tartály egy müanyag hordó aminek egy pánttal elzárt fedeje van. A fedöben van egy lyuk és ott jön ki egy müanyagcsö ami megint egy vízzel töltött limonádéüvegbe lóg. Amikor az a kémiai folyamat megindul, (már megint nem tudom magyarul mondani, hogy mi az), így körül kell írnom. A gyümölcscukorból alkohol képzödik bizonyos hömérsékleten ( a folyamata = gären?). Ezt a cefrét naponta keverni kell és bizonyos idö után lehet pároltatni.

Ez a párolat a barackpálinka, és ha többször párolják, akkor nö a foka, mint bátyám módszerében kb 65. Kóstolásnál óvatosságot kivánok.

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-31 10:42   
2006-10-31 10:16, Tihi:
-
Há, csak bátran! Ama is bevállalta nyíltan, hogy kicsit skizó.
Egyébként kell abba a rothadós cuccosba szárazkenyér?

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-31 10:16   
A pálinka alapanyaga az tényleg a cefre. Már nekem is eszembe jutott a kifejezés, de nem akartam magamnak ilyen nyilvánosan válaszolni.
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó