|
Isten hozott, kalács, kerülj beljebb!
|
|
|
BOSZIILDI ÜZENETE:
2008-04-08 19:38, kalacs:
Azt hiszem az életben sokkal fontosabb a kis dolgoknak örülni, mint a "NAGY" dolgok miatt aggódni.
Egyetértek!
|
|
|
AMADEUS ÜZENETE:
A háború- és eröszakellenességgel teljes mértékben egyetértek, de véleményt cserélni nem szeretek, meg vagyok elégedve a magaméval, ki tudja milyet kapnék cserébe!
Jól van, na, csak vicc volt!
Érezd magad jól köztünk.
|
|
|
EGYEDLS ÜZENETE:
"...szeretem a magyar nyelvet..."
Örülök! Akkor a hsz-nék tipusú rövidítésekkel ugye nem bosszantjuk a magyar nyelvet ugyancsak szeretők szemét? És a vok, a lenyilatkoztam, a lekommunikáltam és mostohatestvéreit sem szeretjük. E témában - remélem - vállvetve fogunk harcolni!?
Isten hozott!
Laci
|
|
|
Kedves Deliz, írhatnál többet is magadról... Isten hozott nálunk.
|
|
|
2008-02-20 22:56, deliz:
Szia Eliz, érezd magad itthon. Van itt rengeteg olvasnivaló, és ha kicsit megszoksz nálunk, biztosan akad majd beszélgetőtárs is.
Nehéz feladatodhoz sok türelmet kívánok.
_________________ poe
|
|
|
Szervusztok. Most keveredtem ide közétek. Sajnos beteg férjem mellett 24 órás ügyeletben vagyok, s hogy be ne dilizzek egészen, szivesen csevegek, amíg alszik, s nincs egyéb más sürgős tennivalóm.
Érdekelnek a művészetek, irodalom, zene, képzőművészetek, tánc, sport, utazás, s az emberek, a pszichológia. Pedagógusként foglalkoztam óvodásoktól felnőttekig minden korosztállyal. Azt hiszem nyitott vagyok minden humánus kapcsolatra. Azt hiszem elsőre ez is elég belőlem.
|
|
|
Szia,
Tibi és Julcsi vagyunk Nürnberg mellöl. Levelezni szeretnénk nürnbergi magyarokkal: bogyat@hotmail.com
|
|
|
Sziasztok, Dini vagyok!
Szeptemberben költöztünk ki a férjemmel Böblingenbe, szívesen ismerkednénk magyarokkal. Párom dolgozik, én viszont még nem találtam munkát, így itthon vagyok és állás után epekedem. Megköszönném, ha megosztanátok velem pár tippet, hogy hol érdemes keresgélnem...talán előny, hogy beszélem a nyelvet, persze, nem kifogástalanul. Előre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
2008-01-08 08:45, heraklit:
Szeretettel üdvözöllek közöttünk!
Itt megtalálsz minden témát, ami nem érdekel, azt kihagyod
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Bemutatkozás:
Jóska vagyok, 57 éves Belgrádban élek. Könyvkötő a szakmám de már nyugdijba vagyok. Minden téme érdekel, kivéve a vallást.
Üdv.
|
|
|
NADÁNY ÜZENETE:
Tisztelt amadeus.
Mint kezdő forumozó, nagyon köszönöm az útbaigazítást. Látom, vannak még "szíves" emberek - ahogy nagyapám mondotta valamikor régen -, akik segítőkészek és javítják a kezdők botladozásait.
|
|
|
AMADEUS ÜZENETE:
2007-12-21 20:25, nadány:
Nem pont erre vagyok kiváncsi.
Nos, akkor javaslom, tegyél fel konkrét kérdéseket esetleg itt: http://www.magyaronline.net/forum/viewforum.php?forum=60&2740
|
|
|
NADÁNY ÜZENETE:
Szia amadeus
A reggelt értem.
A pörköltet is.
Még feleség is megvan.
A MUNKA MEG HÁT...
De félretéve a mókát, nem pont erre vagyok kiváncsi.
|
|
|
FOLYTATÁS INNEN:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=52&forum=29
AMADEUS ÜZENETE:
2007-12-21 19:34, nadány:
hogyan éltek ti akik távol vagytok az"őshazától".
Szia Misi.
Lehet hogy csalódást okozok vele, de sehogy másképp mit az "otthonmaradottak".
Reggel felkelünk..akinek van munkája az elmegy dolgozni, akinek nincs az elmegy a segélyert.
Délben ebédelünk..akinek van munkája az pörköltet, akinek nincs, az paprikáskrumplit.
Este hazajövünk, lefekszünk..akinek van felesége az..., akinek nincs annak meg van munkája 
|
|
|
2007-12-01 20:47, hunor:
-
BOSZILDI ÜZENETE - VÁLASZ IILDIKOBA57 ÜZENETÉRE:
-
Kedves Hunor!
Köszi a segítséget!
Üdv.
Boszildi
|
|
|
BOSZILDI ÜZENETE - VÁLASZ IILDIKOBA57 ÜZENETÉRE:
Szia!
A számítógép ördöge, vagy az ügyetlenségem miatt nem igazán sikerült a válaszom! Szívesen levelezek veled bármilyen magyar témáról.
Üdv. Budapestről!
Boszildi
|
|
|
POE ÜZENETE:
2007-11-29 10:13, ildikoba57:
Szia Ildikó. Nem baj, ha rossz helyre írtad, majd jön kedvenc moderátorunk és átköltözteti ezeket. Szóval ne ijedj meg, ha nem találod meg mindjárt.
Isten hozott a fórumon, érezd jól magad, olvass, írj sokat.
Nevedben az 57 az évjárat? Mert akkor az 50+ topikban is várlak
És arra lejjebb találsz svéd rovatokat is!
Kellemes fórumozást
|
2007-08-07 19:47, bkatje:
Remélem, mint leendő hollandiai lakost, hamarosan üdvözölhetlek a fórum holland rovatában is. Kicsit lendítsünk ott is a forgalmon
|
2007-08-07 19:41, poe:
-
) eppen irni akartam, hogy megtalaltalak a bemutatkozasoknal, ergo mar tudom a nickneved hatteret. 
|
|
|
2007-08-07 19:31, bkatje:
Mivel cicatulajdonos és macskabarát vagyok, a poesje (cicus) volt az eredeti. De hosszúnak és nehéznek bizonyult, így poe-ra rövidítettem. Bevált, megszoktuk egymást.
_________________ poe
|
|
|
2007-08-07 00:38, poe:
-
ez egy kicsit childish, de megmondom. b=keresztnevem elso betuje+KAT (NL-ul)+je (diminuatief)
es a tied?
|
|
|
2007-08-06 23:33, bkatje:
Megkérdezhetem, mit jelent a nick neved?
_________________ poe
|
|
|
2007-08-01 09:48, hunor:
-
POE ÜZENETE:
-
Szia poe!
Koszonom a koszontest, igazan kedves toled/-tek!
Hollandok szertelensege: az aranyos, de a direct stilust meg neha szoknom kell 
|
|
|
Szia Huba!
Koszonom a kedves szavakat
Tagozas klassz, A'damban van egy jo kis studio, ha erdekel
Maarssenben vagyok felig telepedve. Nagyon szeretek ott lenni, a kornyek csodas (A'dam-Rhein Kanal pert stb.)
Udv
|
|
|
Sziasztok!
Marcsi,
Milano
|
|
|
POE ÜZENETE:
Szia Katje
Egy baráti üdvözlet leendő hazádból
Csak aztán nehogy a hollandokat túl szertelennek találd
|
FOLYTATÁS INNEN - BEMUTATKOZÁS TOPIK:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=52&forum=29&244
HUBA ÜZENETE:
2007-07-30 22:10, bkatje:
-
Szia, igen Brüssel egy kicsit „görcsös“....túl sok a lógó nyakkendö (EU!)
A tangózás az igen,.... én nem tudok.
Hollandia melyik részére sodor majd az élet?
|
|
|
FECO ÜZENETE:
2007-06-25 09:42, Katidazelo:
ki tudja megmondani, hogy mukodnek az ekezetek?
Kati!
Az ekezetekkel nem kell torodni, a lenyeget le lehet szurni.
Tipp 1: taaviraasos eekezeti iraas
Tipp 2: á = alt+0225
é = alt+0233
ü = alt+0252
õ = alt+0245
Ha ezt a négy kombináciot megtanulod, akkor mindenki tudja, hogy miröl van szo.
|
|
|
Ez igaz, így is lehet, csak akkor egy féloldalas levél megírásához legalább egy délutánra van szükséged!
|
|