|
Ha esetleg valakit érdekel
Bázeli Kulturális Magyar Találkozó
KulturUngarBasel
Az év utolsó napja, a bulik éjszakája és az ünneplések hajnala!
Ne üljünk otthon a TV előtt!
Kiváló alkalom a szórakozásra és együttlétre!
2012. december 31-én, hétfőn, 20h-tól
szeretettel várunk Mindenkit barátaival, ismerőseivel együtt
óévbúcsúztató szilveszteri bulinkon!
Helyszín
Familienzentrum Gundeli (Gundeldinger Feld, Bau 1)
4053 Basel, Dornacherstrasse 192
Program
Szórakoztató közösségi játékok
Magyar kabaré jelenetekből filmbejátszások
A lényeg, hogy jókat kacagjunk, és jól érezzük magunkat!
Diszkó (DJ Otto)
Magyar és nemzetközi tánczene, Oldies, rock, pop, táncházi zene, …
Vacsora
Székelykáposzta, éjfélkor lencseleves, virsli
Teremdíj-hozzájárulás
A KulturUngarBasel szervező csapata
www.kulturungarbasel.ch
|
|
|
Szia!
Még mindig itt (Lörrach) laksz?
|
|
|
Sziasztok!
Másfél hete lakunk a párommal Lörrachban. Kicsit furcsa még külföldön...
|
|
|
Sziasztok!
A facebookon elindult a Lörrach környéki csoport. Ami szerintem jo lenne, ha 100 km.-es környékböl összegyüjtené a magyarokat. Ha gondoljátok, csatlakozzatok!
Lörrachi magyarok
|
|
|
Szia!
015123359787, itt elérsz, ha akarsz magyarokkal ismerkedni 
|
|
|
Sziasztok!
Lörrachbol van meg valaki rajtam kivül? Mar itt vagyok masodik hete, es kicsit uncsi van, szivesen ismerkednek, ha valaki olvassa, leci, irjon!
Köszike!
|
|
|
Köszönöm szépen a tippet Hunor! 
|
|
|
2010-04-13 12:38, yvett27:
-
Szia,
ehhez ezt a topikot ajánlanám:
REPÜLŐTIPP, TELEKOCSI - ki, hogyan utazik?
Hunor
|
|
|
Valaki nem fog májusban hazamenni autóval, és lenne egy felesleges helye számomra zum mitnehmen??
|
|
|
Hät sajnos annyira, mint otthon is, bär talän egy fokkal jobb a helyzet itt, mèg nem esett ho, vagy havas esö... A mai max. hömerseklet ugy 6 fok volt. De ugy hallottam, jön az enyhüles. Jo lenne! 
|
|
|
2009-10-16 20:53, Gouranitai:
-
Mennyire van hideg?
|
|
|
utälom utälom a hideget!
|
|
|
2009-10-08 22:12, Gouranitai:
-
Igen, ettől tartok én is, hogy ott nem irodalmi nyelvet beszélnek (de sehol amerre jártam), és hiába tanultam 12 évig... Mentem, és úgy kellett koncentrálnom, hogy legalább néhány szót megértsek... a fejem fájt két nap után.
Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalataid, és türelem, türelem... 
|
|
|
Sziasztok!
Ujabb tapasztalataim.
Itt mindenki nagyon kedves es nyitott. Pl. ma lekestem Baselben a vonatom. Es aztän borult az egesz utazäsom hazafele, lekestem a buszom is. Ezert kenytelen voltam nekivägni egy 2km-es tävnak felfele egy hegyre, hogy hazaerhessek. Es az utolso 500 meteren a 40 autobol, ami elhuzott mellettem, volt egy, aki szivesen felvett. Ilyet mär többször is tapasztaltam, volt, hogy csak ültem a buszmegalloban, es akkor is megälltak, hogy szivesen elvinnenek, es hozzäteszem nem ferfiak (märcsak azert, mert itt a nök is ugyanolyan kedvesek). Ma pedig talälkoztam egy magyar lännyal, aki Lörrachban aupairkedik. Vele ültünk be egy helyre teäzni, es a pincer sräcok is eleg nyitottak, beszedesek voltak. Es rädöbbentem, hogy nagyon az elejen vagyok a tanuläsnak. Pedig azt hittem, mär tartok valahol... de nem. Olyan gyorsak, hogy meg a szot sem tudom beazonositani. De türelmes leszek. Örülök, hogy indul a topik! Mär az elsö helyen vunk a listän! Csak igy toväbb! Also, Tschüss mit einander!
|
|
|
Üdv Amadeus!
|
|
|
2009-10-08 18:20, cztimi:
a nyelvbe néhány hónap alatt belerázódsz
Föleg, ha minden szót lerövidítesz. 
|
|
|
Hello mindenki!
En a jövö heten 16.-an, delutan indulok Magyarorszagra de csak par napra, 19.-en mar indulok vissza. Ha valaki jönni akar, szivesen elviszem! Az utvonalam Waldshut-Tiengen, Friedrichshafen, Memmingen, München, stb.
|
2009-10-08 15:39, Gouranitai:
-
Mi januárban fogunk költözni, és egyelőre még az is nagy segítség, hogy tudom, vannak még rajtunk kívül mások is a környéken egy nyelvet beszélők.
Én egyelőre a kisfiammal maradok otthon, uh, inkább elfoglaltságot keresek, sem mint munkát. Szerintem a nyelvbe néhány hónap alatt belerázódsz, főleg, ha csak németet hallasz egész nap.
Én az államokba úgy mentem ki, hogy vak hangot nem tudtam, és két hét múlva már dolgozni is tudtam, uh az okés lesz, ne aggódj.
|
|
|
Nos, minden eleg korrekt... bär a penz kereseti dolgokba nem nagyon lätok bele, mert dolgozni nem dolgozom. De nyilvän jobb lehetösegek vannak, mint otthon. A környek, a värosok, a falvak gyönyörüek... es ällitolag nincs olyan hideg telen, mint otthon. De sajnos azt kell mondjam, lehet, nem mindenki talälja meg a szämitäsait itt sem. En meg a nyelvvel küszködöm... es közben sajnos nagy a honvägyam. De te nyilvän mär egy mäsik korszakodban vagy, csalädoddal együtt költözöl majd. Vagy mär itt is vagytok? Ha bärmi kerdesed van, es tudok rä välaszolni, akkor szivesen megteszem. 
|
|
|
Sajnos Baden-Württembergben még mindig ölni lehet a nagy csenddel, na de majd oda is beugrom néha.
Gouranitai, Neked hogy tetszik az ittlét, mennyi időre jöttél?
Bár diákként biztosan másképpen értékeli az ember a világot, de azért érdekelnének a benyomásaid.
|
|
|
Na, talán-talán kezd beindulni?
|
|
|
Te, aki szeret repülni, nem szereti, ha valami a szárnya alatt van. Azt meghagyjuk a kotlósoknak. De fent a magasból általában jó a rálátás a dolgokra....
|
|
|
Szia Cztimi!
Na, ne ijedj meg, csak meg vagyunk egy päran. Csak meg mi sem vagyunk kepben. Mivel csak 1 honapja vagyok en peldäul itt. De lätom, Lepu a szärnyai alä vett!

|
|
|
Remélem néhány éven belül nekem is lesz némi rálátásom a dologra, és tapasztalatom, de addig is itt próbálkozom. 
|
|
|
hát laktam pár helyen az biztos
De északon nem, arra csak jártam párszor.
|
|
|
Ahogy a fórumban olvasgattam, ez nem igazán lepett meg,:-) úgy tűnik minden vidéket ismersz már.
|
|
|
Laktam én Grenzach-Wyhlenben is
|
|
|
Hát reméljük a legjobbakat...
De azért mégis nagy gáz, ha még ebben a topikban is egy nürnbergivel dumálok, ne vedd sértésnek, de ez nem jó jel 
|
|
|
Hát mondjuk úgy: nem a világ partycentrumában vagy. Kirándulni a hegyekben, azt pl jót lehet arrafele, bicajozni is, a Rajna-parton, kulturális program is könnyen összehozható. Csak a jó banzáj, az a ritkaság
De ez kevésbé neked szólt, mint a két ifjú hölgynek, akik elötted szólaltak meg.
Családosként arrafele nem nem lehet annyira szegényes a társasági életed. Freiburgban is vannak magyarok, meg Baselben is.
|
|
|
Legközelebb majd jobban figyelek arra, amit írok, és hogyan, de sajnos itt mégis nagy a pangás a környékbeliekből. Hogy lehet ide emberkéket vonzani? Nagyon le leszek törve, ha ilyen lesz a társasági életem is, ha megyünk. 
|
|