2021. január 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON - Cikkeink kapcsán >> SVÁJC: Egy magyarul beszélő svájci feleség
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-07 16:32   
Nemrégiben kinyomtattam a Catharine-röl szóló bemutató cikket és postán elküldtem édesanyámnak. Pár nappal késöbb, miután megkapta levelemet, hivott telefonon, és lelkesedéssel mesélte, hogy képzeld, miután elolvastam ezt az érdekes cikket, este bekapcsoltam a magyar TV-t, és épp Catharine-vel, evvel a nagyon szimpatikus svájci hölggyel, volt egy riport. Igy már tudtam, kiröl van szó, és teljesen lenyügözve hallgattam minden szavát.

Egyébként a fórum minden bemutató cikkét elküldöm neki, és sok mindent a különféle társalgásainkból is. Nagyon élvezi ö ezeket olvasni, igy kicsit közöttünk érzi magát. 79 évesen, computer nélkül, és el van ragadtatva a magyaronline.net-töl. (... mint én is ...)

Zsizel

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-05-23 14:19   
El vagyok ragadtatva "Katikától". Szivesen olvasnék részletesebben hétköznapjairól, azaz, hogy mi mindent csinál jelenleg, napjainkban, konkrétan. Például, ha fel lehetne venni Katival a kapcsolatot, és néha-néha közölné, hogy egy-egy témában most épp ez és ez történik. Hogy folyamatosan hallhassunk róla, töle. Biztos nagyon sok érdekes témával foglalkozik, vagy sok magyar és nemzetközi vonatkozásu apró-cseprö ügyet vesz a kezébe és old meg, vagy rávezet a megoldás utjára. Ugy gondolom, hogy privát emberi problémák megoldásának segitségében is biztos nagyon járatos. De kultura, kapcsolatcsere, vagy bármi más terület is nagyon érdekelne, és gondolom, másokat is.

Nagy elismerésemet szeretném kifejezni, hogy megtanulta a magyar nyelvet!!!

Eljut Katihoz valamilyen formában az olvasók reakciója? (igy például az enyém?)

Szeretettel köszöntöm öt családjával együtt.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-05-10 16:23   
Catherine Gyarmathy-Amherd Zürichben született. Ugyanitt ismerte meg az ötvenhatos Gyarmathy Györgyöt, aki akkor az ETH (Műegyetem) asszisztense volt, jelenleg pedig Magyarország müncheni főkonzulja. Catherine ma kitűnően beszél magyarul, megismerte és megszerette a kultúránkat.

Catherine sose ült ölbe tett kézzel: anyanyelvén kívül megtanult magyarul, franciául, angolul, olaszul és spanyolul, titkárnő volt, majd édesapja mérnökirodáját menedzselte. Önkéntes munkát is végzett: a zollikoni (Zürich) katolikus plébánia egyházi és szociális tanácsában és másutt. Jelenleg a Kelet- és Nyugat- Európai Kapcsolatok Nőbizottságának vezetője, az Európai Keresztény Nők Ökumenikus Fórumának társelnöke, a svájci Helsinki emberjogi szervezet vezetőségi tagjaként Magyarországért és Romániáért felel, a zürichi Helvetia-Hungaria Társaság elnöke.

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó