|
Poe, hihetetlen, hogy Te milyen ugyes vagy. En orulok, ha a beiglit meg a zserbot meg tudom sutni, nemhogy ilyen csodakat. Irigykedem!
|
|
|
2013-12-22 05:48, Tessényi Györgyi:
Köszönöm, hogy szóltál, ez egy zárt facebook-csoport, biztosan azért nem lehet megnézni. Na majd itt remélem!
|
2013-12-22 00:25, poe:
-
Jó lett volna megnézni, de nem lehetett..
|
|
|
Ezzel szórakoztam mostanában
|
2007-12-19 13:20, bovi:
-
Beiglik tegnap sültek, a mákos kirepedt, de ettöl eltekintve, fölséges
Az enyem mind kirepedt, dios es makos egyarant, de nem felek, elfogy repedten is.
|
|
|
2008-12-15 18:54, Pompéry Berlin:
Miért ne lehetne? Csak akkor találj ki helyette valamit, ami összefogja. Mogyorót, vagy több kekszet, diót, kókuszreszeléket, korpát, krumpliport vagy tudomisén, amit szeretsz
|
2008-12-15 17:02, poe:
-
Aha. És lehet ugyanezt szezám nélkül is? Ugyanis én pont azt nem szeretem. 
|
|
|
2008-12-15 10:58, Pompéry Berlin:
Ennek csak a neve Toblerone, a formája miatt. Ami miatt nagyon szeretjük, az a szezámmag. De már hül a hűtöben és finom lett
6 egész tojást 10 evőkanál cukorral gőz fölött megfőzni, 10 dkg keserűcsokoládét és 10 dkg margarint megolvasztani a meleg krémben. 40 dkg darált kekszet, 15 dkg darabolt vagy darált diót és 20 dkg szezámmagot belekeverni. Kihülés után celofán vagy fólia segítségével háromszög alapú rudakat formázni, hűtöszekrényben megdermeszteni.
_________________ poe
|
|
|
2008-12-14 19:29, poe:
-
Érdemes ezt házilag csinálni? A bevezett és 100 éve kapható eredetit szerintem aligha lehet túlszárnyalni - nem beszélve a maceráról.
|
|
|
2008-12-14 20:09, jägaren:
Köszönöm de ez nem a szezámmagos variáció, bár biztosan ez is finom.
_________________ poe
|
|
|
2008-12-14 19:29, poe:
-
250g Blok csokoládé (125g világos, 125g sötét csoki)
25g kokuszzsir.
3 evökanálnyi méz
1 deci édes mandula
Sok szerencsét!
|
|
|
Tudja valaki a Toblerone receptjét? Csokikrémbe darált keksz, darált dió meg szezámmag, és háztetőformára alakítani fólia között. De miből mennyit? Nincs receptem, és a gugli sem segített
_________________ poe
|
|
|
2007-12-22 12:27, Ferencz Zsuzsanna:
Az én bejglim nem repedt ki.Igaz, nem is készítettem...
Az én bejglim sem fog kirepedni.
|
|
|
Megvaaaaan!!!
Akkor kezdődhet a sütés-főzés
_________________ poe
|
|
|
Nálunk is elkészült az ilyenkor szokásos krémes
Az idén, nem magamkészített lapokból.
Kiváncsi vagyok, hogy kilesz e ezért dobva 
|
|
|
2007-12-23 12:23, Ferencz Zsuzsanna:
Aki szokott hozni, az nem ünnepli a karácsonyt, a többiek pedig csak megköszönik
Mivel tapasztalt nőszemély vagyok, papírtálcán kapják, így azt sem kell visszahozni
_________________ poe
|
|
|
Kedves Poe, tőlük is kaptok süteményt?
Mert akkor ott vagytok, ahol a part szakad... vagy kidodobod, amit tőlük kapsz?
|
|
|
Elkészült minden sütemény, még csak a sajtos pogácsát kell megcsinálni, hogy valami sós is legyen a sok édesség mellé.
A bejgli persze kicsit repedt, de az annak a jele, hogy sok benne a töltelék, tehát finom
Szokásom, hogy a szomszédoknak viszek egy-egy tányérral a rengeteg süteményből, tehát hiába csináltunk 10 félét, biztosan nem fog ránk száradni.
_________________ poe
|
|
|
Ejnye!
|
|
|
Ma megcsináltam én is a bejglit, nálam ezuttal az oldalán repedt meg. Elárulom, elfelejtettem megszurkálni. 
|
|
|
Szerintem van karácsony bejgli nélkül. )
(nagyon halkan jegyzem meg, hogy nem is szeretem)
Almásrétes lesz nálunk.
|
|
|
2007-12-22 12:27, Ferencz Zsuzsanna:
Jé, egyforma receptünk van!
|
|
|
Az én bejglim nem repedt ki.Igaz, nem is készítettem...
|
|
|
Nahat, mar megint kirepedt! Mondtam mar, hogy nem szabad dagadtra verni!
|
|
|
2007-12-19, 18:36, Poe, Bovi:
Már érzem a bejgli illatát, nem baj ha kirepedtek, biztos nagyon finom, szivesen elfogadnék kis kóstolót. De állitólag szombaton én is sütök. Idén valahogy mindennel el vagyok késve. .-?
|
|
|
Beiglik tegnap sültek, a mákos kirepedt, de ettöl eltekintve, fölséges
Különös módon máskor mindig a diós szokott kirepedni, az idén igy lett
Elfog fogyni az tuti!!!
|
|
|
A bejglik még hülnek a teraszon. A férj meg örüljön, hogy a felesége ilyesmivel tölti az idejét, ahelyett, hogy hitelkártyával felfegyverkezve az üzleteket járná
_________________ poe
|
|
|
Kedves Poe, remélem, sikerültek a bejglik... Ha mégsem, azokból is lehet kis golyókat gyúrni
És valami szép nevet adni nekik, hogy a férj ne sejtsen semmit.
|
|
|
Lehet is irigykedni, bár tegnap este a holland recept befuccsolt, töredezett, morzsálódott. (Puszedlinek csináltuk meg, de így se jó, száraz vacak. Most mérgemben megdarálom, némi lekvárral összefogom és csokimorzsába hempergetett kis golyókat csinálok belőle.) Tehát ma megint a lent említett magyar tésztából készül majd a mézeskalács-házikó. Az eredményt - ha lesz - sietek majd bemutatni. Most épp a bejgligyártás van folyamatban. Szétreped? Nem reped? Egye fene, megesszük. Ha mégsem, akkor majd a kacsák
A forralt bor is tervben van Laci
_________________ poe
|
|
|
2007-12-18 19:36, Andu:
Csinos és aranyos vagy, köszönöm! 
|
|